Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana24

Mamy na urlopach wychowawczych-2 część

Polecane posty

Aniu no to przekaż gratulacje Gabrysi:) mnie zakupy jutro czekaja,bo musze kilka rzeczy kupic do szpitala no i chłopu lodówke zaopatzryc,mama zobowiazała sie gotowac obiady ale w domu cos do chleba tez musi miec,sam pewnie poradziłby sobie ale bede sie lepiej czuc ze świadomoscia ze nie umiera z głodu:P

Kreska u nas z telefonem jest nieco inaczej.Grzesiek ma obydwa telefony na firme i przychodzi nam jeden rachunek na obydwa telefony.Rozmowy sa tylko osobno rozpisane.Najlepjej będzie jak spytasz się w biurze obsługi,wtedy oni Ci na pewno cos doradza. To kiedy dokładnie wybierasz sie do szpitala????

kreska to nas podobne powitania czekaja.moj tato wraca w niedziele z Wloch.:)bedzie pelna chata,jak lubie najbardziej. a mama juz mnie na skype meczy,co na obiadek szykowac i nie rozumie,ze ja tym razem nie pozwole sobie na 3 kilo wiecej po tej wizycie! aga10 mama ma neta,ze jak czas pozwoli to wpadne na bajerke;)no i bede ciekawa,co u shenen!

Aniu gratulacje dla klasy Gabi...;)..masz rację dla dzieci pogoda nie jest ważna, ale liczy się przygoda i wrażenia..;)...mam nadzieję,że jak będziesz w Polsce to zajrzysz do nas...;) Kreska właśnie jednym z powodów wysłania Ali na tę wycieczkę był fakt,że później będzie jej przykro jak dzieci będą opowiadały sobie wrażenia, a poza tym ciocia Dorotka jako stała reporterka przedszkola zawsze robi mnóstwo zdjęć, a potem wiesza je w ogromnych antyramach w przedszkolu i wszyscy mogą sobie obejrzeć....;) Aga do spa jedziemy 17 i 18 listopada, ale jeszcze nie wiem dokąd...;)

kreska Iwonko kochana! to ja przez to zamieszanie u mnie juz dzis skladam zyczenia imieninowe❤️.przede wszystkim mocno trzymam kciuki,zeby wszystko dobrze sie i szybko udało,żebys po wyjściu ze szpitala raz na zawsze mogła o nim zapomniec i o tych paskudnych atakach! trzymaj sie dzielnie i nie zamartwiaj o rodzinke.dadzą sobie radę. buziak dla Ciebie najslodszy👄

Iwonko wszystkiego najlepszego z okazji imieni...dużo zdrówka, pomyślnego przebiegu operacji, mniej trosk i zmartwień, zadowolenia z męża i synka...i drugiego dzidziusia,żeby Ci się w domku nie nudziło..🌻🌻🌻

Witam !!! No muszę przyznać dziewczyny,że nie popisałyście się wczoraj.... Dziś pewnie będzie to samo, bo przynajmniej u mnie jest bardzo ładna, słoneczna pogoda.....;) Ja już piję pierwszą kawkę, czy ktoś już wstał???? Aniu szczęśliwej podróży i jak będziesz w Polsce to daj znać...;)

Ale wczoraj słabiutka frekfencja:( nie mam co poczytać:( Kasia ja juz jestem z kawka.....a skąd u Ciebie słoneczko....u mnie w dalszym ciagu pochmurnie:( Widzę po opisie że Julka Any 24 ma zapalenie oskrzeli:( bidulka🌼Juleczko dużo zdrówka dla Ciebie👄

Właśnie wróciłam z przedszkola i badań, ostatnią tabletkę łyknęłam o 6, muszę dokończyć co mam do dokończenia, naszykować parę wieszaków z ubraniami dla Mai (bo jak byłam w szpitalu to Tatuś przywoził ja w odwiedziny w dziwnych jakichś zestawach) ;) , wyparzyć laktator i chyba czekać :) Ale najpierw to zjem śniadanie. Pa Buziaki dla wszystkich!

Aga ja jestem...;) Ana24 dużo zdróka dla Julki...🌻 Shenen trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo...;)

No wreszcie i u mnie słoneczko wychodzi:)chyba będzie dzisiaj nawet znosnie na dworze. Kasia witaj......pewnie masz dzisiaj sporo pracy skoro nie masz czasu na pisanie. Pamietacie dziewczyny że jutro przechodzimy na czas zimowy....będziemy spać o godzine dłużej;)

Czesc dziewczyny🌻 Zapraszam na kapusniak. Ugotowalam kociolek jak zwykle:p Tylko pierwszy raz na golonce i wyszedl ku memu zdziwieniu pyszny!! A tak sie balam ta gire z kopytem wsadzic do garka:p Probuje sie do was od wczoraj wepchac na jakas kawke ale mamy burze za burza i komputer musial byc wylaczony. Dzis jechalam po dzieci ze szkoly a tu burza taka ze nic widac nie bylo i na dodatek piorun tak pierdzielna w slup ze wszystkie kable legly na srodku drogi i ani w jedna strone ani w druga nie mozna bylo przejechac bo kazdy sie bal. Ci co mieli terenowe auta to po kraweznikach zasowali a ja z moim niskim jedynie co to moglam zawieszenie na krawezniku zostawic wiec stalam jak taka glupia cipa. Ale wkoncu wykabinowalam jak sie wydostac tylko co z tego jak do dzieci dojechalam a potem zajelo nam ponad godzine zeby w drugim korku postac. Shenen ja rowniez trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiazanie. I usiac sobie kobieto bo w biegu urodzisz. Ja jak mi z Gabrysiem wody poszly przy gotowaniu obiadu to kazalam poloznej troche poczekac bo przeciez musze obiad dziecia dac. A ta w smiech ze jak na moje dosc szybkie porody to musze sie streszczac zeby w drodze do szpitala nie urodzic.

Dotka ale Ty masz przygody.....ale tej z burza nie zazdroszczę.Niewiem co ja bym zrobiła na Twoim miejscu.....chyba spanikowała....strasznie się burzy boję. Porody też miałam ekspresowe.....ledwo dojechałam do szpitala.....a odemnie jedzie sie może 10 minut. oby Shenen tak szybko urodziła:)

czesc kobiety:D Aga no własnie tez u Any widziałam ten opis:(ale dzis juz ma weselszy:) Shenen ja tez dzis wszystko piore,układam zeby jak pojde do szpitala Marcin i reszta rodzinki mieli wszystko dla Oskara naszykowane Dotkaja podobnie jak Aga strasznie boje sie burzy i bedac w takiej sytuacji na pewno bym ryczała w tym samochodzie Aga no własnie musze pamietac o tej zmianie czasu zeby do szpitala stawic sie prawidłowo;-) u mnie pogoda dzis tez była ładna,słoneczna tylko wiało troche,ale teraz juz słonko sie schowało Kasiu,Aniu dziekuje za zyczenia😘imieniny mam dopiero jutro ale to nic,miło ze pamietacie:) ja dzis rano byłam na zakupach,kupiłam sobie kapcie nowe,skarpety ,gąbke i takie pierdoły niezbedne do szpitala, niestety nerwy zaczynaja sie mi udzielac dzis wstałam z pobolewaniem brzucha i jak całuje Oskara to łzy mi sie cisna😭......

Hej :) Zaglądam po paru dniach nieobecności - pochłaniają mnie sprawy związane z remontem, mam wrażenie,że ciągle biegam dookoła domu i na piętro. Praca wre :) Kresko, co się dzieje,że idziesz do szpitala? 🌻 Shenen, to już tuż tuż :) Dużo siły Ci życzę , oby dzieciątko się szybciutko (PLUM!) urodziło 🌻 An 24 jak sprawa z tymi zaniedbanymi psami? zgłosiłaś to gdzieś? Anielka mi śpi już drugą godzinę - zasnęła podczas przejażdżki rowerowej na siedzeniu z tyłu... dotleniła sie chyba bo śpi i śpi. Wieczorkiem pewnie da mi popalić :) Egzamin z prawa jazdy przełożyłam. Postanowiłam wziąć z 8-10 godzin jazdy, trudno wykosztuję się ale wtedy będę miała dużo większe szanse zdać, bo tak to raz mi się uda np. parkowanie a raz nie - a muszę mieć pewność,że umiem świetnie. No i czekam do 12 grudnia - nieszczęsne terminy :( Staś bardzo lubi przedszkole, widzę,że dużo mu daje pobyt z dziećmi i zajęcia, bardzo się cieszę,że udało się go zapisać . Ma pewne braki - najpewniej spowodowane przez ten nieszczęsny niedosłuch, jest do tyłu jeśli chodzi o mowę, kontakt, zwroty. Na szczęście od maja po zabiegu już jest dobrze. Na pewno słyszy także nadgoni. Swoją drogą czekam na wizytę u takiej doktor - specjalistki od takich maluchów które jakoś odstają od rówieśników. Zobaczymy co mi doradzi, jak Stasia stymulować, aby mu pomóc. Uciekam kąpać Stasia, może uda mi się Anielcię obudzić do tej kąpieli :)

Witam Ja tylko przywitać sie i zmykam do obowiązków....muszę jeszcze mieszkanko posprzatać zanim pojedziemy na chrzciny.Kamil jeszcze dzisiaj musiał iść do szkoły....odrabiają piątek po wszystkich swiętych.Oliwia jeszcze spi a ja właśnie zjadłam śniadanie:)Grzesiek pojechał na giełdę z naszym samochodem......jak Wam kiedyś pisałam chcemy go sprzedać. Kreska czy Ty dzisiaj juz idziesz do szpitala?????jesli tak to zyczę Ci powodzenia i oby cały ten pobyt w szpitalu szybko zleciał:) 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼Kochana z okazji imienin zyczę Ci dużo zdrówka i jeszcze raz zdrówka,żebyś szybciutko wróciła do domku....noi samych radosnych chwil wolnych od tych nieszczęsnych ataków:) 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 Mona zobaczysz że Mały szybciutko nadrobi zlagłości w przedszkolu.Ale napewno porady specjalisty jak mu pomóc nie zaszkodza. To co teraz remontujesz......cos wewnątrz domu????

Hej, hej, ja ciągle tutaj. Był seks, była pełnia, były porządki do bólu we wszystkich członkach i teraz kiedy ja już chcę to mała sie uparła. Wizytę mam we wtorek, może jak mi pan doktor \"pomiącha\" to coś ruszy. P.S. A Maja po trzech dniach w przedszkolu oczywiście ma katar, duży katar :( Zaraz chyba zabiorę ją na spacer bo słonko wyszło. Buziaki!

Kreska Iwonko najlepsze życzenia imieninowe 🌻 i duży buziak dla Ciebie 😘 oby czas pobytu w szpitalu zleciał Ci niepostrzeżenie :)

czesc🖐️ a co tu tak pusto,gdzie baby:Pjestescie? ja własnie skonczyłam sprzatac(dopiero,lenia dzis mam),jeszcze jestem nie spakowana,nawet pizamy nie wyprasowałam:Oszczerze przyznam ze wolałabym isc w poniedziałek do tego szpitala,jakos tak dziwnie w niedziele.Zawiezie mnie rano tato,a Marcin przyjedzie do mnie popołudniu zebym cała niedziele nie lezała sama.Jak próbowałam Oskarowi tłumaczyc ze ide do szpitala a on bedzie z tatusiem,dziadkami,ciocia i wujkiem to kreci głowa na nie i popłakuje:(😭,obawiam sie ze po powrocie ze szpitala nigdzie nie bede mogła sie ruszyc,teraz nie ma problemu zebym poszła bez niego do sklepu na przykład,ale zobaczymy jak to bedzie,zanudze sie chyba lezac,szkoda ze nie ma kompa i internetu na salach:P dzis cos mnie udo u lewej nogi boli,jakos tak dretwieje czasami,nie wiem czemu Mona do szpitala ide bo bede miała usowane kamienie z woreczka moze masz racje z przyłozeniem sie do egzaminu i akurat na świeta piekny prezent prawko odbierzesz:D Stas na pewno sobie poradzi z wszystkimi zaległościami czyli tesujesz przyczepke rowerowa,podeslij jakies zdjecia tego cacka:) Shenen ale sie usmiałam z Twojego wpisu:D:D:Dmi kolezanka radziła picie lisci z malin ale jakos obeszło sie bez i urodziłam przed terminem. kurcze a jak juz Madzie postanowi sie zjawic na swiecie,a ja odłaczona od swita w szpitalu:(dziewczyny błagam jak bedziecie miec wspaniałe wiesci od Shenen to dajcie jakos znac na moj telefon Aga dziekuje za zyczenia kochana😘 to Wy dzis balujecie na imprezie,niezapomnij o fotkach,bo jestem ciekawa Twojej nowej fryzurki i kreacji Oliwki:) wpadne wieczorkiem pewnie jeszcze

No to sobie dziś pospacerowałam z moją niegrzeczną córą. Teraz udało nam sie ja sprzedać do babci (babcia sama zaproponowała bo nie chciała kolejnej nocy mieć bezsennej ;), ponoć spać nie mogła bo czekała na telefon od nas że ma brać taksówkę i przyjeżdżać do Mai :) Zapowiada się miły wieczór dlatego ja już sie odmeldowuję. Ach, Iwonko, wszystkiego NAJ z okazji imienin! Wiem, że sie boisz ale potem będziesz miała spokój :) A o Oskara nie musisz sie martwić, tego akurat jestem pewna :) 🌻 Wieści ode mnie pewnie będą dopiero jak wrócisz ze szpitala :) Nawet jak mała \"załapie się\" na 1 czy 2 listopada - trudno. Będzie co będzie, ważne że jest już jak najbardziej donoszona i z tego się bardzo cieszę. Znikam, dobrej nocy! (ostatnio Maja spała chyba u babci jak załatwiliśmy jej rodzeństwo,hehe) 🌻

Shenen dzieki za miłe słowa🌻 nie wiem czy dzis pełna,ale skoro Majki nie ma to sie staraj:Dto moze cos zdziałasz z przyspieszeniem porodu:) dziewczynki,ja wpadłam sie pozegnac🖐️prosze trzymajcie za mnie kciuki buziaki

:) Kreska, trzymam kciuki 🌻, mocno! U mnie wieczorem było b. miło, potem od 1 do 4:30 skurcze co 8 minut (co do sekundy prawie) a potem CISZA. I tak do teraz. Już dałam spokój i nie popędzam tego dziecka, niech jeszcze sobie siedzi skoro jej tak dobrze :) Maja jeszcze u dziadków więc spadam poczytać książkę. Miłego dnia :)

Gość idda
czesć, widze po wypowiedziach ,ze wy juz sie dobrze znacie! jestem tu pierwszy raz. szukam innych mam ktore sa na dlugich urlopach wychowawczych. mam prawie dwuletniego syna. już o 5 tygodnia ciąży bylam na zwolnieniu lekarskim. a potem na wychowawczym więc nie pracuje zawodowo od prawie 2,5 roku. I w ciągu kolejnego rok nie planuje. co z tego ze mniej kasy-ale jakie fajne życie!