Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadi22

Spodziewam się bliźniąt SYJAMSKICH

Polecane posty

Gość Bliznieta urodzily sie
mowiili przed chwila w teleexpresie ze na swiat przyszli chlopcy syjamscy zrosnieci glowami. to pewnie o nich ten topik. prawdopodobnie maja osobne mozgi wiec lekarze sa dobrej mysli. byc moze bedzzie mozliwe ich rozdzielenie.

Gość przed chwilą
mówili o tym w Teleexpresie. Podobno maluszki mają osobne mózgi więc jest szansa na pomyślne zakończenie.

trzymam kciuki, sa tacy malency, musi wszystko sie udac.

Gość napisze na pomaranczowo
jejku myslami jestem z ta rodzina mam nadzieje ze bedzie dobrze

tez słyszałam w telexpresie;) mam nadzieje ze wszytsko się uda , trzymam kciuki:)

cuda sie zdarzaja, ale niestety nie mamy na nie wplywu. wszystko w rekach opatrznosci, losu czy jakkolwiek nazwiemy te sile wyzsza...

Gość tak sobie was czytam
nadi- gratulacje ! trzymam kciuki za ciebie i dzieciaczki.jestes wspaniałą kobietą i prawdziwie oddaną matką.

Gość srututututu
srutututu, klebek drutu, cieszysz sie ze to nie tobie sie to nieszczescie przytrafilo, glupia babo

Gość yria
buraczana baba- mamy rozumiec, ze zalujesz, ze masz swoje coreczki? :( domyslam sie jak Ci ciezko jesli sa chore (mam w rodzinie przypadek niepelnosprawnego dziecka w stopniu duzym), ale jak mozne matka tak powiedziec...? :( przykre jesli zalujesz, ze nie mialas skrobanki :( trzymam kciuki za maluchy syjamskie! 🌻

Bogu dzięki:) Wierzę,ze wszystko bedzie dobrze:) Nadin-wiele wytrwałości dla Ciebie i rodziny. Zdrówka dla chłopców:) Modlę się za WAS:) Odezwij sie -jeśli potrzebowałabyś pomocy-ja chętnie ofiaruję swoją cegiełkę:) Myślę,ze inni też;) CZEKAMY:)

Gość do goryyy
zly link

Gość koci worek-jusska
kurcze nie można wkleić -trzeba skopiować adres! Syjamskie bliźnięta w Bizielu Sandra Federowicz2007-09-26, ostatnia aktualizacja 2007-09-26 19:23 Bliźniaki syjamskie zrośnięte głowami przyszły na świat w szpitalu im. dr Biziela. Chłopcy otrzymali imiona Alex i Brian. Urodzili się około godziny dziewiątej rano w środę. Ważą po 1600 g. Lekarze od dwóch dni przygotowywali mamę Aleksa i Briana do porodu. Mimo początkowych problemów z oddychaniem jednego z chłopców obydwaj czują się już dobrze. - Wstępne badania mówią, że są zrośnięci jedynie kością ciemieniową. USG głowy wykazało, że prawdopodobnie mają osobne mózgi - mówi Kamila Wiecińska, rzecznik Szpitala Wojewódzkiego im. doktora Biziela. Noworodkami zajęli się także lekarze specjaliści ze Szpitala Uniwersyteckiego. - Doktor Andrzej Prokurat, kierownik Katedry i Kliniki Chirurgii Dziecięcej szpitala im. Jurasza zaproponował, że jeśli dotychczasowe ustalenia potwierdzą się, to już za dwa tygodnie podejmie się zabiegu rozdzielenia bliźniaków. To, czy możliwa będzie operacja, rozstrzygnie się w przeciągu kilku najbliższych dni. Jednak w przypadku zrośnięcia mózgów dzieci, operacja będzie musiała być przeprowadzona w którejś z większych polskich klinik, w Łodzi, czy Warszawie - opowiada Wiecińska. Rodzice o tym, że na świat przyjdą syjamskie bliźniaki dowiedzieli się w drugim miesiącu ciąży. - Był to rzeczywiście dla nas spory szok, ale od początku bardzo się cieszyliśmy. Najtrudniejsze jeszcze przed nami. Mamy nadzieję, że operacja odbędzie się jak najszybciej - mówią. Podobne porody zdarzają się w Polsce średnio raz na 100-150 tys. urodzeń. Ostatnio najbardziej znane były syjamskie bliźniaczki z Janikowa. Źródło: Gazeta Wyborcza Bydgoszcz

yria---------a co ja takiego powiedziałam? ze cudów nie ma? gdybym wiedziała co czeka moją córkę----wierz mi wyskrobałabym----ale żyłam tak jak Wy wszyscy w błogiej nieświadomości,że może nie bedzie tak źle-----myliłam się, niestety-jest źle a będzie jeszcze gorzej i muszę na to patrzeć, a moje dziecko niewyobrażalnie cierpieć.:O I tak, właśnie tak może powiedzieć matka. I ma do tego, póki co, prawo. Pozdrawiam i nie wdaję się już w bezsensowne dyskusje-kto nie jest rodzicem kalekiego dziecka-nigdy tego nie zrozumie. Podobnie jak nikt z nas nie wie ani troszkę jak to jest być np. takim Januszem Świtajem ( z całym szacunkiem) Pa.

dziekujemy za wsparcie jestem nazeconym sylwi jestem na pol przytomny dzieki wam.brian i alex sa wspaniali

Nadi i narzeczony🌻 Nadi-gratuluję dzieciaczków:) Od poczatku wierzyłam i nadal wierzę w CUD:)Musi być dobrze!!!!! Prosze-w miare mozliwosci pisz co z Maluszkami i jakiej pomocy WAM potrzeba. Jak napisałam-zgłaszam swoja gotowość:)Na ile moge na tyle pomożemy:) Trzymajcie się-niech Anioły czuwają nad WAMI:) Pozdrowienia dla Nadi i całuski dla chłopców:)

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam za Was mocno kciuki.

Gość no tak rozpoczely sie
trzeba byc zboczenie okrutnym zeby takie bzdety wypisywac, jesli mialbym zyc z polowa twarzy, jak w najlepszym wypadku czeka te dzieci, to wolalbym zeby mnie zabili gdy nie wiedzialem co to jest zycie, mam nadzieje ze dzieci im tak powiedza w przyszlosci, bo darowac takie zycie jak czeka te dzieci to okrucienstwo bezgraniczne, mam nadzieje ze zaraz to wykasuja ze nie psuc ogulnego zaklamania

Gość własnie racja
zaraz to skasują, ale też uważam ze to nieodpowiedzialne......:O wielkie mi szczescie, jest czego gratulować:O:(

Gość *pilotka
ale wy jestescie glupie to co rodzice mieli zrobic z tymi dzieciaczkami... trzymam za was kciuki zeby wszystko skonczylo sie dobrze 🌻

ja też za Was trzymam kciuki:) Wierze,że wszystko będzie dobrze z chłopacami :):)