Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaniewiedzaca

KTO MA STEPPER SKRETNY MAM PYTANIE

Polecane posty

Gość mimolska
Asiss_xD ja tez waze 68 i chce schudnac do 60 :) wczoraj i przedwczoraj cwiczylam 60 minut i zrobilam 4000 stepow :) jak chcesz zejsc z brzucha to zacznij uzywac pasa neoprenowego ja go uzywam i widac powoli efekty :) we wtorek minie tydzien odkad cwicze ciekawa jestem jakie sa efekty strasznie mnie korci zeby wejsc na wage ale wole poczekac i sie miło zaskoczyc przynajmniej mam taka nadzieje :)

hej czy możecie mi pomóc w wyborze steppera?:) czytam,czytam i nie mogę się zdecydować,który da lepsze efekty..... waham się nad skrętnym z linkami i nad zwykłym,ale z regulacją skoku i regulacją oporu. Który lepszy?:) Jutro już chcę zamówić i jak najszybciej ćwiczyć. Bardzo będę wdzięczna za odpowiedzi:)🌼

Gość mimolska
ja mam skretny z linkami i narazie jest spoko chociaz linek za bardzo nie uzywam (nie umiem zgrac stepowania z ciaganiem linkami). Szczerze mowiac za bardzo ci nie pomoge ktorystepper lepszy. Ja swoj kupilam na allegro a wybrałam go dlatego ze byl w miare tani na drozszy mnie nie stac. a propo cwiczen dzisiaj 60 minut i 4900 stepow

aj właśnie dowiedziałam się u sprzedawcy,że opór zależy od ustawienia skoku...myślałam,że to osobna regulacja :/ chyba zdecyduję się na skrętny z regulacją skoku

Gość Asiss_xD
Ja mam bardzo podobny steper do accanto,dlatego serdecznie polecam..;) jak narazie działa bez zarzutów i jestem bardzo zadowolona..;) mimolska - mi w środe miną 2 tygodnie odkąd cwiczę..;) a jeżeli chodzi o stepy to gratuluję..:P mi na razie najwięcej w ciągu 60 minut udało się zrobic 4060 stepów..xD ale chce nałożyc lepsze tępo,także mam nadzieje,że uda mi się więcej..;) hehe..no to widzę,że mamy taki sam cel..hehe..;) obie chcemy zrzucic 8 kg..;) a jeżeli chodzi o brzuch,to postanowiłam dorzucic jeszcze do godzinki na steperze brzuszki..z dnia na dzień planuje sobie zwiększac ilośc brzuszków...a także chcę robic skręty na boczki..xD muszę byc systematyczna i wytrwac w moim postanowieniu..haha..zobaczymy..mam nadzieję,że już za niedługo zaskoczą mnie miłe efekty..:P musimy się nawzajem wspierac,wtedy na pewno będzie nam łatwiej..;) PS: Widzę,że forum powoli znowu się rozkręca..;) bardzo się cieszę,im więcej nas tym lepiej,wspólnie nabierzemy motywacji do systematycznych cwiczeń..;)

Gość mimolska
powiem szczerze ze mam problemy z utrzymaniem rownowagi jak sie zmecze, wiec kolumna mi w tym pomaga :) assis 2 tygodnie i co wazyłas sie juz??

Gość livia.maya
Hej dziewczyny :) Mam już stepper. Wczoraj pierwszy raz ćwiczyłam, ale tak niepewnie, bo nie wiem na 100% jak ćwiczyć, żeby wymodelować ładnie uda i przede wszystkim podnieść, ujedrnić i ogólnie ostro zadziałać na pośladki (to mój główny cel). Wiecie jak dokładnie powinnam się poruszać na stepperze skrętnym, żeby osiągnąc wspomniany wyżej cel ? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Gość livia.maya
Dodam jeszcze, że pewnie jak większość z Was absolutnie nie chcę rozbudować mięśni a już na pewno nie łydek :)

Gość mimolska
jak nie chcesz rozbudowac miesni to cwicz na najmniejszym obciazeniu jezeli chodzi o technike to ja zadnej nie stosuje poprostu staje i stepuje

Gość Asiss_xD
Jeżeli chodzi o kolumnę to jest bardzo przydatna..;) apsolutnie mi nie przeszkadza,jeżeli męczy mnie trzymanie rąk na niej to po prostu stepuje bez trzymania się,tak jak bym miała steper bez kolumny..;) także nie ma nejmniejszego problemu..;) mimolska - no jutro będę miec 2 tygodnie..;) nie jeszcze nie wchodziłam na wagę, ale w sobotę chcę wejśc..;) wieczorem jak idę się kąpac to jakos nie widzę różnicy,kiedy patrzę się w lustro..;) ale zobaczymy,waga prawdę powie...hehe..;) z resztą..2 tygodnie to jest krótko..czytałam,że wiekszośc dziewczyn widzi efekty jakoś po miesiącu..także..;P trzeba poczekac..;)

Gość *liliann
Cześć Ja mam stepper zwykły (bez regulacji oporu) i skrętny (jakiś głupi). Na zwykłym ćwiczyłam 1,5 miesiąca i było to raczej jak bieg, bo opór był minimalny, ale to pozwoliło mi się wprawić w ćwiczenia. Na skrętnym ćwiczyłam do czerwca, po 1,5h i to przyznam, że było znaczące dla sylwetki, bo uda wysmuklały, cellulit zminimalizował się :) Teraz ćwiczę na rowerku, ale stepper pewnie też dorzucę za jakiś czas :)

Gość mimolska
asiss ja sie dzisiaj wazyłam bo minął tydzien odkąd cwicze i waga wskazuje 2 kg mniej ;)

Gość Asiss_xD
mimolska - No to super;) zobaczymy ile ja zrzuce..;) w sobotę się zważę..;) od wczoraj robię też brzuszki i jakieś tam cwiczenia na boczki,co dzień będę zwiejkszac ilośc..;) zawsze mi bardziej pomoże..;) zobaczymy..jakie efekty będą w sobotę..;)

dzięki dziewczyny za odpowiedzi:) zamówiłam skrętny bez kolumny,bo tańszy prawie o 100zł, w razie jak nie utrzymam równowagi to będę się szafek trzymać;D. Obym tylko motywacji do ćwiczeń nie straciła;) pozdrawiam

Dziewczyny kupujecie stepperki jakiś znanych marek?? czy zwykłe?? Warto wydać więcej?? Rzeczywiście te znanych marek działają dłużej?? Dodam że ja ćwiczę 1200 kroków w 15 minut po tyg i jakos brakuje mi sił na więcej --- narazie;) Pozdrawiam

Gość do kropppki...
Ja mam zwykły i ćwicze na nim już trzy lata. Kosztował 90zł (w cerfurze:D:D). Markowy nie oznacza też lepszy;).... Zresztą nawet jeśli są lepsze,to myślę,że takie steppery fundują sobie siłownie gdzie co godzinę ktoś na nim ćwiczy. Jeśli ty chcesz ćwiczyć w domowych warunkach godzinkę,dwie to taki najzwyklejszy wystarczy.... Takie moje zdanie:)

witajcie dziewczyny jestem tutaj nowa i czekam na swój stepper który lada dzień przyjdzie ciekawa jestem czy ćwiczenia na nim naprawdę pomagają , mam do pozbycia się sporo kg

no i przyszedł mi steper oczywiście od razu musiałam go wypróbować masakra jak bolą mnie nogi, podziwiam was że potraficie tak długo na nim chodzić a może to ja za dużo od siebie wymagam tak na samym wstępie

Gość ja mam tez skretny
nie mam zamiaru pozbywać się kg bo waże 55kg przy 170cm,mam zamiar rozbudować mięśnie ;) po 2 ciążach ich nie mam,a chciałabym mieć ładny zarys. Ćwiczę na najcięższym oporze i o dziwo przez godz nie czuje ze cwiczylam,dlatego bede dwa razy dziennie ćwiczyć od pondz do soboty:D rano i wieczorem,zdam wam po mscu relacje czy widać efekty

Sześć Dżefczyny ja też czekam na stepper kupiłam skrętny Fitplay. Czekam na paczkę. Musze zrzucić parę kilo na wiosnę. Trzymajcie kciuki! Moja waga to 68 kg chce zrzucić jakieś 10

Gość do mimolska
wow dziewczyno 4900 stepow w 60min! A jak twoj stepper liczy kroki? Bo ja zauwazyłam ze u mnie dwa razy nacisniecie nogami jest policzone jako '1'

Gość mimolska
u mnie liczy jeden step przy nacisnieciu prawego a potem lewego pedała czyli w sumie tez dwa razy :) glowna role w moich cwiczeniach odgrywa muzyka jak sie w nia wkrece to juz jakos leci :)

Gość do mimolska
Aha,czyli każde naciśnięcie jest u ciebie liczone:)...u mnie jakoś dziwnie chyba liczy,no bo jak kupowałam to miał być liczony krok czyli wiadomo każde naciśnięcie a tu mi liczy jeden krok jak dwa razy nacisnę... Dziwnie no ja tez przy muzyce ćwiczę:)

Gość Asiss_xD
Mi też liczy 2 nbaciśnięcia jako 1..;) i w ciągu godziny najwięcej udało mi się zrobic 5000 stepów..;) w sobotę się ważyłam i zdziwiłam się,że bardzo mało schudłam, ale nie ma się co dziwic..wczoraj dostałam okres..a przed okresem i w trakcie waży się ze 2 kg więcej..;) także zważe się po okresie..teraz niestety muszę zrobic jakąś 4 dniową przerwę..bo w czasie okresu zawsze tak źle się czuję,brzuch mnie ciągle boli..heh..po za tym czytałam w instrukcji,że lepiej nie cwiczyc jak się jest niedysponowanym..także robię przerwę, ale po okresie zabieram się za siebie i będę chciała dziennie robic 7000 stepów no i jeszcze dodatkowo oczywiście do tego około 100 cwiczen na brzuch,troche na boczki,rozciąganie się,no i z dnia na dzień zwiększac ilosc..:) zawsze mi więcej pomoże niż sam steperek..;)

Gość mimolska
ja dzisiaj zrobilam w godzine 5500 zle mi poszedl egzamin wiec cie troche zdenerwowalam i jak wsiadlam na steper to nie chcialo mi sie zejsc :) jutro bede sie wazyła to napisze wam ile mi zeszlo:) asiss ja tez mam wlasnie okres ale nie przestaje cwiczyc :) jakos nie mam z tym problemow pozdrawiam

Gość Asiss_xD
Ja niestety musiałam przerwac,bo ja co miesiąc mam straszne bóle..:( karola31 jakie pytanie..? ostatnio napisałaś,ze może za dużo od siebie wymagasz..a ile na początek zaczełaś cwiczyc..? Ja zaczynałam od 30 minut,potem zwiększałam co dzień o 5 minut i przez to doszłam do godzinki dziennie i już nie zwiększam..;)

w tej chwili nie ćwiczę bo po dwóch dniach zepsuł mi się stepper a ile ja na nim zrobiłam może 1500 kroków, a chciałam się dowiedzieć ile kg można schudnąć przez miesiąc widzę że niektóre z was ćwiczą naprawdę długo jakie są rezultaty .Ja wymiękam po 20 min a niestety po 2 ciążach zostało mi sporo i chciałam się tego pozbyć :)