Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wercia...27

Ślub październik 2008, jest ktoś?

Polecane posty

My mamy poprawiny z tym samym zespolem co i pierwszy dzien od okolo godziny 13 czyli obiad do godziny okolo 19 no chyba ze ludzie sie nie rozejda to i dluzej:) u nas koszty wiele nie sa drozsze zespol aby 300 zloty wiecej wzial no chyba ze dluzej beda grac niz przypuszczamy to sie doplaci sale mamy wynajeta i swoje kucharki wiec koszt od osoby jak w restauracji nie wzrosl...no i wzglad ze na poprawinach niema juz stresu jak w pierwszy dzien dla mlodych:) wiec i zabawa pewnie lepsza:) no i chodzac po weselach widze ze w poprawiny goscie jeszcze lepiej sie bawia niz w pierwszy dzien :) pomimo iz jednodniowe sa wspaniale jak chodze to ten drug jest jeszcze lepszy:) a co do zdjec zdjecia super:)

hej dziewczyny wg mnie na poprawinach po pierwsze już swobodniej czują się sami Młodzi, mogą w końcu usiąść z kim chcą, wypić ile chcą ;) z doświadczenia poprawiny wypadały naprawdę fajnie, były tańce i śpiewy :D ja będę miała poprawiny, myślę że tak od 15 do... hmmm zależy ile wytrzymamy :)

Gość takasobiegliwiczanka
hey :-) my zrezygnowaliśmy z dlugich poprawian z racji kosztów noclegów - ale powiem szczerze, że strasznie mnie korci zeby jednak je zrobic!!! i mówiąc egoistycznie myślę tu nie o gościach ;-) ale o nas ;-) muszę sprawdzić jeszcze raz budżet :-) cmoki!

a tak apropos to ile płacicie za dzień? ja 150zł za osobę 60 za nocleg dziewczyny, czym jedziecie do ślubu? pozdrówki

Witam was...my płacimy za sale 3500 nie od osoby:) klucze dostajemy w srode przed weselem a oddajemy we wtorek wieczorem po weselu:) Auto hmm...najprawdopodbniej seat toledo nowy..od kuzynki lecz pewne jeszcze nie jest http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4329541 tylko czarnym...zobaczymy musimy z nia dogadac szczegoly bo piate przez dziesiate narazie rozmawialismy

My jedziemy do ślubu lexusem... kolor:grafitowy http://www.sourcemotors.com/content_images/95_1.jpg. Odnośnie poprawin.. to zastanawiamy się wogóle, czy je robic. Właściciel lokalu u którego organizujemy wesele chciałby ok 100 zł za drugi dzien od osoby.. (czesc dan bedzie z zeszłego dnia)- i to mnie przeraża. W sumie za pierwszy dzień policzył nam ze zniżką (od ilości osób) 180/os., więc drugi dzien nam sie nie kalkuluje.. zbyt duże koszty.

Gość karolka7
A jak się przybiera samochód, sami to będziecie robić? Ja myślałam o jakichś wstążkach na masce, dużych, obrączkach i balonikach przy lusterkach, bo nie wiem jak się do tego zabrać :)

tez mnie przerażają koszty poprawin :-( do 75% pierwszego dnia, a za pierwszy dzień płacimy 150zł ... my do ślubu pojedziemy naszym własnym samochodzikiem :-)) tylko chemy go ładnie przybrać - ale tylko żywe kwiaty :-) teraz najwiekszy zgryz mam z: - godziną ślubu w kościele - i nie umiem sie zdecydować, czy plener robić w inny dzień niż ślub (u fotografa mam teramin wstępnie zarezerwowany) ;-) i to tak na szybko :-) pozdrówki :-)

Gość MillenkaS
A my jeszcze nie wiemy co z poprawinami, u nas jest taki zwyczaj, że zaprasza się tylko najbliższą rodzinę, sąsiadów i znajomych w porze obiadowej i wszystko toczy się tak do późnyxh godzin wieczornych, ale już bez zespołu i sukni balowych ;) Jaki koszt - szczerze mówię, jeszcze nie wiem :) Do ślubu mieliśmy jechać starym wypasionym chyba z 50-letnim mercedesem cabrio, ale obawiam się, że przy październikowej pogodzie to może nie wypalić :) Mi zawsze marzyła się taka duża biała ozdobiona kwiatami bryczka, ale cóż... nie w październiku... :((( Ale zanim zacznę oglądać samochody, trzeba wybrać się na poszukiwania sukienki ;) Pozdrawiam.

Widze dalej rozmowy na temat poprawin:) no u nas jak psalam sa z zespolem kucharki itp ...ale tez juz bez sukni balowych hehe...na drugi dzien juz normalnie ....tzn nie ze dzinsy..ale tak wiec nie jakies udziwnienia jak pierwszy dzien:) na luzie... My autko chcem przystroic leciutko tylko na klamkach i moze cos delikatnego na masce ale tez z zywych kwiatkow jak juz.,,,bo autko jest nowe wiec az tak stroic nie trzeba:)

My tez jedziemy własnym autem... (tzn. moich rodzicow;) Ozdabiac go będzie florysta.. też zywymi kwiatami i delikatnie.. ) Jest grafitowy, wiec fajny kontrast dadza kremowe kwaiaty i źdźbła trawy. Poprawiny jak mowilam są rozważane ;)

my jesteśmy dziwnym narzeczeństwem ;-) mamy już dużo wspólnych rzeczy :-) na przykład mieszkanie i samochód :-) więc jedziemy własnym, nowonabytym samochodzikiem ;-) zresztą to nasze nowe cacko i uważamy, że jest najcudniejszym samochodem na swiecie ;-) wiec jak tu znaleźć coś bardziej odpowiedniego ;-) jest czarny, i na nim chce tez kremowe, żywe kwiaty i trawy ;-) kurcze, chciałabym poprawiny ... ale z drugiej strony - tyyyle kasy ... a z trzeciej strony ;-) w końcu to jedna taka, niepowtarzalna impreza :-):-):-)

Gość Karolinka1983
Hejjj dziewczyny widzę, że tematów jest coraz więcej:) Ja właśnie podpisałąm umowę na suknie z kolekcji Atelier Diagonal http://www.coline.pl/suknie-slubne/atelier-diagonal-839.htmlTeż zastanawiam się czy to nie jest za wcześnie, ale teraz jest szał z tym załątwianiem, wszystko trzeba wczesniej. Jesnak jest wyjscie z tej sytuacji:) Jesli spodoba mi sie inna sukienka w tym salonie i bedzie ona wolna na mój termin to mogę zamienić więc jestem w miarę spokojna. Podobno tak jest w salonach wszystkich, że można zamienić. Jeśli chodzi i poprawiny to zamówiłam DJa na niedziele, to jest nie duży koszt, a napewno moi goście będą chcielisię bawić jeszcze w niedziele. Wtedy jest najlepiej bo już na luzie:) POzdrawiam

Karolinka niestety link do Twojej sukienki nie działa :-( miłej niedzieli :-D

Gość MillenkaS
A ja dzisiaj idę do Cymbeline mierzyć sukienki, wreszcie :) Moje pierwsze "sukienkowe" przejścia, już się nie mogę doczekać :) Pozdrowionka! :*

Karolinka ZAJeBISTA sukienka!!!! normalnie, aż mi dech zaparło!!!! BARDZO w moim stylu ;-D MIlenka, a jak u Ciebie po dzisiejszym dniu??? pozdrówki

Karola, tak mi ta Twoja sukienka chodziła po głowie, że musiałam sprawdzić :D mimo, że ten Twój salon jest tylko w Warszawie, miałam wrażenie, ze znam te suknie :-) i że przecież są "takie moje" :-) no i .... te same suknie są w madonnie :-) a ja przecież zwariowałam dla tej http://madonna.pl/pl/lasposa.php?s=16.sandalo ale atelier diagonal tez jest :-) tylko nie ma na www Twojego modelu :-) cmoki :-D

Gość MillenkaS
Dziewczyny, ja po wczorajszych przymiarkach (odwiedziłam 4 salony) stwierdzam jedno - nie ma co szukać sukienek w necie, bo na żywo i tak wyglądają inaczej, a po przymierzeniu to już w ogóle inna bajka! :) Na żywo, na żywo, na żywo - tylko tak się da! Byłam m.in. w Cymbeline i zakochałam się w sukience, którą już kiedyś widziałam na żywo na ślubie znajomej (tylko ona miała ze stójką, a ja chcę odkrytą górę), model GINA: http://www.cymbeline.krakow.pl/kolekcje/mariees_de_Paris/6.htm Na żywo dużo ładniejsza :/ Za tydzień jestem umówiona do Madonny, a to sukienka, którą też widziałam na żywo i która mnie powaliła. Ten tren z tyłu jest piękny, taki poszarpany, a podczepiony wygląda cudnie: http://madonna.pl/pl/lasposa.php?s=25.saturno Ta też jest podobna: http://madonna.pl/pl/lasposa.php?s=33.soroya Ta też jest taka "moja", bo ja lubię, jak na dole dużo się dzieje... http://madonna.pl/pl/pronovias.php?s=90.donaire Te zdjęcia nie oddają uroku tych sukienek, bo na żywo one naprawdę powalają!!! I dlatego sukienek nie ma co szukać przez net, bo można zwariować od ich nadmiaru :)

hej dziewczyny:) Dwno mnie nie było... widze ze sporo sie u was zmienia a u mnie poszukiwanie sukni i wogóle wszystkie przygotowania do ślubu stanęły w miejścu:( i to na własne życzenie:( :(:(:(:(:(

Gość MillenkaS
gosiag88, głowa do góry, będzie dobrze :)

Gość malinka86
ja wychodze 11.10.2008:)

heh u kogo sie zmienia to sie zmienia :) u mnie tez stoja sprawy w miejscu ale sie nie zalamuje bo jeszcze sporo czasu za suknia dopiero po Bozym Ciele jade zdarze dzwonilam do salonu z ktorego chce i mi Pani powiedziala trzy -4 miesiace przed zebym przyszla. .. Co do reszty wszystko juz w zasadzie dawno jest to co bylo najwazniejsze..zaproszenia zamowie w czerwcu lub w maju a rozdawac i tak bedziemy w lipcu wiec narazie spokoj :) Gosiag niema co sie denerwowac zobaczysz tego ganiania jeszcze bedziesz miala dosc jak bedzie coraz blizej slubu ..bedziesz mowila ze az za duzo do zalatwiania ..nieraz sie z tym spotkalam wiec spokojnie:)

Gość MillenkaS
Ja też uważam, że nie ma co przesadzać z tym przedwczesnym bieganiem i denerwowaniem się... W każdym salonie jak mówię, że mam ślub 11.10 to mi mówią, że jeszcze dużo czasu mam i nie muszę już teraz zamawiać sukienki, bo spokojnie zdążę ;) Zaproszenia też zamówimy na spokojnie w maju. I to w sumie koniec załatwiania na chwilę obecną. Buty i dodatki kupię jak już sukienkę załatwię, wszystko inne pozałatwiane... nie ma co się denerwować na zapas! Jeszcze dużo emocji przed nami :) Pozdrawiam gorąco!

No widze Milenka masz takie zdanie jak ja...:) przedwczesne nerwy puszcza teraz to co bedzie jak bedzie sie slub zblizal hehe :)

dziewczyny, nie ma co panikować :-) ja nie byłam jeszcze w kościele ;-) a co do sukienek to TAK - SATURNO MADONNY powala na kolana :-) ja sobie teraz biegałam po necie bo siedze chwilowo w domu i tak jakoś ten jeden temat mi się włączył ;-) jedyna nowość - jutro mam spotkanie z fotografem - wpłacam zaliczkę i takie tam pogaduszki :-) pozdrówki :-)

Hej dziewczyny daaawno tu nie zagladałam. Wczoraj bylismy u ksiedza spisać protokół (jak ktoś bedzie chciał to moge opisac na czym to polega :) ) a tak w ogóle to spokojnie wszystko się dzieje, pomysł na sukienke już mam, wiem jak chce żeby mniej wiecej wygladała, no i raczej kupię używaną, na razie się rozgladam. Nasze nauki bedą trawły pięć dni, od pon do pt, w maju.Pozdrawiam wszystkie