Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wercia...27

Ślub październik 2008, jest ktoś?

Polecane posty

Gość eliza123456
witam! Ja tak szczerze mówiąc nie myślałam jeszcze o podróży poślubnej, ale Turca lub Egipt to bardzo dobry pomysł :) Dzisaj kupiłam sobie 2 zaproszenie i zastatanwiem sie które wybrać/ A i mam pytanie - kiedy zaczynacie zapraszać gości, bo ja myśle żeby końcem sierpnia i mam nadzieje że to wystarczy. Nauki mam też juz na szczęście wszystki za sobą :) i tak jak większość też początkiem sierpnia ide do USC i do księdza

Gość MillenkaS
eliza, a nie za późno zapraszać gości pod koniec sierpnia...? Chyba że macie nieduże wesele i wszystkich gości niedaleko, to wtedy OK ;) My niestety musimy zaczynać już teraz, bo mamy listę gości, których trzeba zaprosić i... lekko się załamałam. Nie pytajcie ile osób... 450 może będzie, a zaprosić musimy... 600!!! Trzeba listę okroić, bo inaczej nie przejdzie. Co prawda prosimy wszystkie ciocie, babcie itd a takie osoby mogą nie przyjechać, ale tak liczymy, że ze 450 to będzie na pewno... masakra!!! :) Podróż poślubną chcemy egzotyczną, myśleliśmy o Indiach, podoba nam się tamta egzotyka ;) Ale to jeszcze do zaplanowania w sierpniu :) Dzisiaj odbieramy zaproszenia i muszę popracować nad tymi karteczkami na koperty. A powiedzcie mi, macie na stołach bileciki z nazwiskami, gdzie każdy ma siedzieć? My zastanawiamy się nad tym pomysłem, bo wtedy goście nie pędzą szybko na salę zająć miejsca, tylko wszystko jest na spokojnie, kulturalnie, bez pośpiechu... co o tym myślicie?

Gość eliza123456
A no faktycznie jak Wy macie tyle gości to zapraszanie kilka miesięcy potwa. U mnie to będzie około 120 osób. W niektógych restauracjach jak się pytałam to nawet sami mówili, że oni usadzają gości, ale też sie zastanawiam czy tak nie zrobić. U Ciebie to będzie fobry pomysł, bo jak tyle osób się zwali to niezła przepychanka będzie hehe

MillenkaS, współczuje jeżdżenia i zapraszania tylu gości!!! U nas ma być mniej bo ponad 200 osób (góra 250!) ale i tak przytłacza mnie myśl jeżdżenia i zapraszania ciotek i wujków których nie znam lub widziałam kilka razy w życiu! Myślę że zaczniemy zapraszać na początku lub w połowie sierpnia ale zaproszeń jeszcze nie zamówiliśmy. A ile czekałyście na odbiór zaproszeń?

Gość pacynka pajacynka
klikajcie www.pajacyk.pl

wiecie co teraz sobie własnie oglądam na youtube, błogosławienstwa, ubieranie panny młodej i takie tam, normalnie łzy same cisną mi się do oczu jak sobie wyobrażam siebie w takiej roli, boje sie jak cholerka że na właśnym ślubie bede ryczała jak bóbr, chyba sie trzeba będzie jakos znieczulić, ale jak?

my mamy zapraszanych 170 osob cos takiego...a zapraszac zaczynamy pod koniec lipca...wydaje mi sie koniec sierpnia ze to za pozno... No ja tez ogladalam owsianka te filmiki i myslalam ze na swoim bede sie smiala ale jak ogladam te i sie cisna w oczka lzy to co dopiero heh na swoim... co do bilecikow my nie mamy...nigdzie sie u mnie ani u narzeczonego w rodzinie z tym nie spotkalam a kazde wesele na okolo 200 osob bylo robione i kazdy siadal bez problemow w swoich gronach znajomych rodziny zadnych zaklocen nie bylo

no i dupa, chyba na nogi założe kapcie pod sukienkę, muszę znaleść buty o niskim obcasie (takie 2cm, 2,5cm) nie wiem gdzie szukac, a na stronach internetowych zaden wybór...załamka

na niskim obcasie to ja widzialam sporo w malych sklepikach..no chyba ze zalezy ci na bardzo firmowych ...ja rozgladalam sie dla siebie za butami..ale mi sie akurat nic nie podoba ghehe mam dziwny gust co do butow i nie lubie takich kolorow butow..stad problem..wiem ze chce obcas 5-6 cm. ale bede szukała w Nadarznie w Maximusie...bo nie chce kupowac jakis firmowych drogich bo i tak w nich chodzic pozniej nie bede

no ja właśnie nie chce firmówek po i tak potem co z tym zrobie, musze polatac własnie po małych sklepikach, ale czy bedzie cos takiego w ccc, deichman, czy w takich z sukniami, czy po prostu zwykłych obuwniczych??

ja szukam w zwyklych sklepach obuwniczych ....w ccc patrzylam byly ale na wysokim obcasie jak ja ogladalam...do salonow z sukniami nie zachodze za butami bo tez maja ceny wygórowane..powiem Ci nawet ze ja bede patrzyla nawet na targu czy gieldzie...bo nie zalezy mi na butach...maja wygladac i byc wygodne metki do nich nie potrzebuje hehe..bo i tak je po weselu pewnie wyrzuce...

Gość eliza123456
ja też jeśli chodzi o buty to na metke nie patrze - najważniejsze żeby były wygodne, bo w końcu całą noc trzeba będzie w nich przetańczyć :) ale w zwykłaych sklepach to ostatnio raczej nie widuje takich butów - najwięcej jest w salonach sukien ślubnych

Gość anoli101
Witam Was :) mam pytanko czy ktoś z Was był na weselu w resteuracji Łabędz na Dzierżnie - jeśli tak to prosze o opinie na ten temat - dziekuje :)

Gość anoli101
Odnośnie użytkownika Betka142 ... witaj , ja mam ślub 25 pażdziernika 2008 i odnośnie poszukiwań sukienki ślubnej radze wybrać sie jak najszybciej, ja już mam zamówioną w prawdzie 30 czerwca udało mi się znaleść wymarzona sukienkę ale każda Pani w salonie mówiła ze to ostatni dzwonek , choć w prawdzie sukienkę zaczełam szukać parę dni przed końcem czerwca .... pozdrawiam :)

no to prawda ja zamawialam swoja pod koniec maja i w jednym salonie powiedziala mi pani ze juz nie zdarza uszyc,...ale i tak zamowilam tam gdzie chcialam na poczaku :)

Gość kochane moje
na pewno nie oddalyscie jeszcze księdzu kartek z 10 spotkaniami z nauk przedmałżeńskich, czy mogłybyscie ją zeskanowac i wyslac mi na @ ? wiem że są podpisane, byc moze częsciowo wypełnione- nie chce oddac waszej kartki księdzu, chce tylko pokazac ksiedzu z innej parafi w ktorej nie ma 10 spotkan tylko 5 co mi potrzeba, bo w mojej parafii sa bardzo rzadko takie spotkania, 2 cykle w ciągu roku, nie wiedziałam o tym i do mojego wesela cyklu juz nie bedzie :-( prosze, pomózcie mi!! to mój @ libido777@interia.pl

Gość MillenkaS
Oj ja niestety miałam kurs przedmałżeński w LO robiony, więc 10 spotkań mnie ominęło... Ale życzę powowodzenia, na pewno się uda. My zaczęliśmy zapraszać w weekend gości... masakra!!! Codziennie do 2-3.00 w nocy i po kilka butelek wódki idzie... A to dopiero początek... ;/ A Wy już zaczęłyście zapraszać? Pozdrawiam!

Gość eliza123456
ja swoja sukienke zamawiałam końcem maja, bo faktycznie niektórych sukienek by mi nie uszyli jak bym później zamówiła. A co do zaproszeń gości to dopiero od pierwszej niedzieli sierpnia zaczne zapraszać, bo w tygodniu nie dam rady

nie spowiedz pierwsza zazwyczaj odbywa sie jakos zaraz jak dasz na zapowiedzi czy jakos tak nie pamietam:) a na pewno miesiac przed slubem z tego cow iem od znaomych jest pierwsza spowiedz a druga dzien przed

Gość martunia1985
dziewczyny z 11 pażdziernika co macie już pozałatwiane,a czego jeszcze nie?

Gość martunia1985
kiedy załatwiacie podróż poślubną i dokąd się wybieracie?ostatnio jak byłam w biurze podróży to jeszcze nie mieli ofert na październik!!

my bedziemy zalatwiac w sierpniu...ale widzialam juz oferty na pazdziernik w pariu biurach

Gość martunia1985
a dokąd chcecie?:)

egipt albo turcja...ja bylam w marcu sie rozgladac to juz mieli oferty hehe na pazdziernik takze dziwi mnie fakt ze powiedzieli ci ze niemaja ofert..

Gość martunia1985
byłam chyba w 3 biurach i mówili że narazie to mają tylko oferty na lato:/ a już bym chciała mieć zaplanowane!

no to jakies dziwne...hmm ja sie nie spiesze bo pozniej mozna trafic na fajne promocje:)

Gość MagdaW.
Czesc Dziewczyny! U nas tez w biurze, do ktorego zawsze chodzimy (Oni sa posrednikami i maja oferty wszystkich biur podrozy) 3 miesiace temu nie mieli pelnej oferty na sezon jesien-zima. Ostatnio bylismy i glownie jest Egipt, Izrael i egzotyka// My tez zastanawialismy sie, czy jeszcvze poczekac do wrzesnia na last minute, ale powiedzieli nam, ze nie warto ryzykowac, bo moga zostac juz gorsze hotele. A mężczyźni juz ubrani?? Macie już garnitury????

nie no heh do wrzesnia czekac nie bede...tylko czekam na poczatek sierpnia bedziemy zalatwiac:)>...az tak ryzykowac nie chce

Gość eliza123456
a ja też myśle o turcji lub egipcie ale w biurze podrózy powiedzieli, że dopiero we wrześniu. Z załatwień to narazie jeszcze nic nie załatwiam - początkiem sierpnia ide do ksiądza pozanisić te papirty co tam trzeba - no i w tym tygodniu lub w następnym kupie zaproszenia i od początku sierpnia zaczne rozwozić