Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wercia...27

Ślub październik 2008, jest ktoś?

Polecane posty

Gość martunia1985
my jutro odbieramy zaproszenia i też powoli będziemy rozdawać! a też patrzyłam że głównie egipt i turcja z takich bliższych miejsc gdzie będzie ciepło.ewentualnie egzotyczne ale toe to się cenią!

Gość eliza123456
ja dzisaj ide po zaproszenia - tylko 2 mi sie podobają i musze się zastanowić które wybrać. I pewnie gdzieś od 26 lipca będziemy zapraszać gości :)

Gość Millenka.S
My już zapraszamy i powiem wam, że nie jest łatwo... Wszystkie weekendy zajęte i w tygodniu też... :/ Mój Pan jeszcze nie ubrany, ale za garniturem rozejrzymy się w sierpniu. Wycieczki nie planowaliśmy, ale nam to Indie się podobają... ach... Ale nie wykluczone, że wybierzemy coś innego, np Egipt, Tunezja. Wycieczka do biura podróży dopiero przed nami :)

ja zaproszenia juz mam..a rozdawac bedziemy tez kolo 25 lipca ..zaczniemy..:)>..i narazie stoimy w mijescu no odebralam swiadectwo chrztu i po 20 wybieramy sie do ksiedza spisac protokol.... a tak poza tym to wczoraj dzwonil wujek do mnie dzialka budowlana jest juz na mnie..:) i za dwa tyodnie przychodzi mierniczy pomierzyc:)...i bedziemy budowac eh..jak cudownie

do imili86 no jestescie odważni z tą budową, gratuluje, no ale z drugiej strony skoro jeśli macie kase, to na co czekać, ja to moge tylko pomarzyc o mieszkaniu nie mówiąc o budowie domu, może i byłoby nas stac na kredyt ale co ja sie urodzi dziecko??nie chce tak ryzykować, dlatego też kombinujemy inaczej ze swoim lokum:D

wiesz jezeli mamy dzialke to czemu nie...to jest tak ze moj narzeczony pracuje w norwegii wiec idzie odlozyc..no jako prezent slubny moi rodzice chca nam bardzo pomoc...heh oni jeszcze nie wiedza ale my to traktujemy jako pozyczke i chcemy im wszystko oddac to co doloza...i zrobic pokoj specjalnie dla nich jeden jak beda przyjezdzac do nas:)...zeby mieli swoj pokoik....wiesz brat kredyt na mieszkanie nie chcemy bo bezsensu wg nas kupic mieszkanie za tyle kadsy i jeszcze czynsz placic co miesiac za to....jak za ta kase mamy dom ...to bylo nasze marzenie i pragniemy je zrealizowac..a dzieckodziecka poki domu nie skonczymy nie planujemy.,.czyli jakies 4 lata na pewno :)...zeby wybudowac urzadzic troche czasu potrzeba:) bo wiadomo w rok nie postawimy bo tak od razu tyle pieniedzy nie mamy hehe:)

Gość MillenkaS
My też rozglądamy się za jakąś działką pod Warszawą, bo tu ceny zaczynają wariować - bardzo dużo ludzi buduje się pod Wawą i ceny działek dochodzą do 500-600 zł/m2... ;/ Szok. Za samą działkę trzeba by dać z 600.000 - czy to nie paranoja??? Ale chcemy wybudować sobie domek, gdzieś dalej od Wawy, jakieś 15km. Oboje wychowaliśmy się w domach i mieszkanie w bloku za mocno nas przytłacza. Ale koszt budowy domu jest ogromny... Musimy wziąć kredyt, bo nawet rodziców nie chcemy obarczać takimi kosztami, zresztą chcemy sami na niego zarobić, żeby był nasz i zebysmy mogli byc z niego dumni ;) Teraz mamy ciąg dalszy zapraszania... oj ciężko idzie - z każdym kawka, herbatka, kieliszek :) i trochę plotek... a z każdym chce się słowo zamienić... Pozdrawiam!

no my na niego zarabiamy sami dlatego na razie zyjemy w rozlace jeszcze tydzien bo narzeczony w Norwegii zarabia...na stan surowy zamkniety mamy....ale chcemy pozyczyc od rodzicow na wykonczenie a i tak im oddamy bo nie chce zyc z mysla ze mam cos za nie swoje pieniadze tam gdzie my sie budowac bedziemy ...to jest 100 km od wawy..wlasnie mi dzisiaj przyszly podziekowania dla swiadkow sliczne:)

witam dziewczyny co u Was? Ja jestem w trakcie zamawiania zaproszeń, a zapraszać zaczniemy od sierpnia. Zainteresowałam się także wizytą w poradni, mam nadzieję że niedługo i to będzie z głowy. Nie wiem czy ten temat był już tu poruszany ale co myślicie o usadzaniu gości na weselu, o winietkach? Oczywiście mówię o usadzaniu z głową, a nie na chybił - trafił.

Hej u nas winietek nie bedzie....na zadnym weseleu ani u mnie w rodzinie ani u narzeczon ego nie bylo i nie bylo problemu z tym kto gdzie ma siadac..nie bylo zadnego zamieszania:)....dlatego my nic takiego nie wprowadzamy...niech kazdy siedzi tam gdzie bedzie sie czul najlepiej:).. my zaproszenia zaczynamy rozdawac od przyszlego tygodnia:)

Gość pinezzka
25 październik

Gość eliza123456
Ja odnośnie podróży poślubnej, bo pisałeście, że planujecie gdzieś jechać. Ja tak wstępnie pytałma się o Egipt i w jednym biurze podróży cena była droższa prawie o 700 zł a praktycznie to samo co w tym droższym hehe

wczoraj odebraliśmy obrączki, już bym chetnie swoją włożyła, ale jeszcze trzeba poczekać

Gość eliza123456
ja dzisaj byłam z moim po garnitur, koszule, buty i krawat, więc mój pan młody juz ma pewłne ubranie do ślubu :))) a obrączki zamawiam w połowaie sierpnia, bo szkoda by mi było ich nie nosić jakbym miała je tak wcześnie w domku hehe

eliza123456 my dzisiaj jedziemy po garnitur, tzn w ogóle rozejrzec sie i może już dzisiaj kupimy, a ile daliscie za swój??, tak orientacyjnie pytam

Gość MillenkaS
A jakie macier obrączki? Matowe czy świecące? Proste czy ze zdobieniami? Ja na poczatku chcialam proste zolte z bialymi paskami z boku, matowe. ale teraz chyba chce tez mieszane zolto-biale ale swiecace i ze zdobieniami, z takimi wyżłobieniami... ;/ kumpela teraz takie sobie zamowila i powiem szczerze ze slicznie wygladaja na reku...

Gość Magda W.
Czesc dziewczyny! My obrazczki pojedziemy zamawiac w przyszlym tyg. mniej wiecej tak beda wygladac: http://www.kobe.pl/index_short.php?src=obraczki&scene=2 pierwsze z lewej. Nie chcemy zbyt wymyslnych obraczek-- maja byc ponadczasowe, proste, świecace.. z brylancikiem na damskiej. Boimy sie, ze jakis wzor po latach nam się znudzi. Garnitur i krawat pan młody juz ma.. Garnitur w kolorze czarnym-wpadajacy w granat,dopasowany krój, angielskie cięcie na klapie.. krawat cienki z drobnymi srebrno-białymi pionowymi paseczkami. Dzis idziemy na kolejna lekcje tanca.. Na pierwszej bylismy w zeszły czwartek.. Nauczylismy sie dwoch tancow :).. dzis pewnie kolejne. Kurs trwa 6 tygodni-spotkania co czwartek. Mozna się uśmiac z tych przyszłych panów młodych ;) Pozdrawiam ;)

Czesc dziewczyny! My obrazczki pojedziemy zamawiac w przyszlym tyg. mniej wiecej tak beda wygladac: http://www.kobe.pl/index_short.php?src=obraczki&scene=2 pierwsze z lewej. Nie chcemy zbyt wymyslnych obraczek-- maja byc ponadczasowe, proste, świecace.. z brylancikiem na damskiej. Boimy sie, ze jakis wzor po latach nam się znudzi. Garnitur i krawat pan młody juz ma.. Garnitur w kolorze czarnym-wpadajacy w granat,dopasowany krój, angielskie cięcie na klapie.. krawat cienki z drobnymi srebrno-białymi pionowymi paseczkami. Dzis idziemy na kolejna lekcje tanca.. Na pierwszej bylismy w zeszły czwartek.. Nauczylismy sie dwoch tancow :).. dzis pewnie kolejne. Kurs trwa 6 tygodni-spotkania co czwartek. Mozna się uśmiac z tych przyszłych panów młodych ;) Pozdrawiam ;)

Gość Eliza123456
My nie kupowalismy niewiadomo jak drogiego garnituru. Za wszystko daliśmy 850 zł, w tym buty, krawat taki liliowy, koszula no i garnitur cały czarny, bo nie chciałam rzadnych pasków na nim. Ale mi sie podoba ten garnitur. Sam garnitur kosztował 590 zł. Zastanawiamy sie jeszcze czy nie nie kupić takiej kamizelki ślubnej, bo teraz są ale to jeszcze się zastanawiamy

Obrączki mamy zwykłe świecące półokrągłe z żółtego złota, takie się nam najbardziej podobają, przynajmniej wyglądaja jak obraczki a nie jak kolejny pierścionek, garniturów w koncu nie ogladaliśmy bo nam auto nawaliło i musieli nas scholować :D ale jak wracalismy na piechotkę to po drodze kupiłam sobie pończoszki :)

Gość grosiaczek
Hej Jestem nowa przez przypadek znalazłam to forum Ja też wychodze za mąż na 25 pażdziernika 2008!!!! Strasznie się ciesze pozdrawiam was serdecznie

Gość grosiaczek
Hej No więc tak :sale już mamy orkiestr też jutro jedziemy załatwiać kucharkę ,ubrania też już mamy tyle że moja suknia jest jeszcze niekompletna;) Ślub jest na 17 więc nie będzie problemu z przygotowaniem się : Pozdrawiam

Gość keit85
witam ja wychodze za mąż 18,10,2008r, sale mamy orkiestre kucharke w simie wszystko, suknie mam galaxy farage,czy ktoś o niej też myśli?

witam dawno nie bylam:) garnitur kupiony :) w nadarzynnie bardzo fajny dobry gatunkowo byl i za wszysyko czyli z musznikiem kamizelka i spinkami do koszuli no i koszula 680 zl:) taki lekko stalowy:) sukiena na poprawiny tez juz jest juz prawie wwszystko jeszcze zostalo z 30 zaproszen do rozdania :)

Gość jolanta21
ja tez mam slub w pazdzierniku,pozdrawiam