Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmeteoczka

czy sa tu mamy jub przyszle mamcie z roku 89 lub mniej?? piszcie

Polecane posty

Gość kosmeteoczka
No dokładnie chyle czoło przed toba ani2 :) pewnie mas super syneczka:) A co do pytanka l.ele to wiesz czasem czuje sie tak i uff myślałam ze tylko tak u mnie ale wiesz teraz jest super od paru miesiecy(tzn. miałam w wakacje taka chwilke załamania bo myslałam ze wpadliśmy brak okresu itp. ale wszystko jest spoko-bo wtedy nie chciałam byc w ciazy gdyz urodziłabym przed ukonczeniem roku szkolnego i wiecie co ta cała sytuacja bardzej nas zbliżyła i chłopak jest czulszy) a tak z innej pułki to raz opiekowałam sie 7miesiecznym kuzynkiem i jak chłopak zobaczył jak sie z nim morduje caaaały dzien to powidział ze zatrudni niańke hehehehehhe ach/ah te chłopy :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D::D

Gość cnotkaa
a ja rocznik 80 i jeszcze cnotliwa, to jest sukces, tyle czasu żyć w czystości. Dać to najmniejszy problem, ot rozkładasz nogi i już, to jak dla pijaka wypić jabola.

Gość l.ete
ani2 Niektórym poprostu trudno pojać jak mloda dziewczyna zachodzi w ciąże..ale mysle ze z czasem jest coraz lepiej,zawsze beda negatywne i pozytywne komentarze.Moze przez ten gniew przemawai obawa jak sobie taka dziewczyna poradzi i co bedzie z tym dzieckiem.grunt ze sa ludzie co to rozumieją:) szkoda ze rodzina Cie inaczej traktuje,tym bardziej ze to najgorsza obcja zajscia w ciaze jak dla mnie i nie z Twojej winy..Tyle ile ludzi to tyle opini :)wiec dystans:) kosmeteoczka ja jak sie balam,ze bede w ciazy ktora bedzie widoczna przed ukonczeniem szkoly to moj men sie nie mogl doczekac by dowiedziec sie ze bedzie ojcem..:P:P a teraz ja jestem powazniej chora i on sie pochorowal i tak jakos czulosci odeszly troche na bok:( cnotkaa w taki sposob jak opisujesz to daja pierwsze lepsze..Ja trafilam na kogos z kim wiem ze bede i wcale mi to nie przeszkadza ze juz nie dziewica,jak sie kogos kocha to nie ma znaczenia.Grunt,ze nie potrafilabym w jaki kolwiek sosob miec doczynienia z kims innym:)

Gość tak to juz jest
a ile jest samotnych młodych matek - panienek z dziećmi, co według ciebie to rozbiły z miłości. to było ot poprostu dawały i jest wpadka. A męski ród jest taki, że jak kobieta daje no to mu duma nie pozwala aby odmówić. I mamy to co mamy, to znaczy później jeczące samotne matki jakie to one biedne, bo dzieci "spadły im z sufitu" a one teraz muszą się męczyć.

Gość l.ete
Wśród tych wielu panienek z dziecmi jest podział na laski co robią to byle gdzie z byle kim, uwazajac ze z danym partnerem beda juz na zawsze,bo od kiedy sie znamy jest super..itd.a pozniej jak pojawia sie ciaza to nagle klapki z oczu spadaja.Ja pisze o dziewczynach .ktore sa pewne za siebie i za swojego partnera,licza sie z konsekwencjami tego co robia.Z tego co czytalam to wszytskie młode mamy tego tematu albo planowaly ciąze badz tez nie ale mimo to sa szczesliwe i tworza rodzine.No i nawet historia ani2 ktora i tak mimo tego co przeszla jest szczesliwa.A i w meskim rodzie sa widoczne wyjatki,ktore nie mysla tym co maja w spodniach a glowa.

z jednej strony ja te wszytkie mlode mamy podziwiam - szkola, dziecko, obowiazki, nieraz trzeba stawic czola innym problemom typy tatus daje noge albo rodzice sie wypinaja, a jednak jakos daja rade. gdzies tu ktos napisall, ze antykoncepcja zawodzi mlodszym roczniko. otoz nie, nie starszym tez zawodzi i stari czasem nie mysla. moja wlasna kuzynka zwierzyla mi sie kiedys, ze po prostu nie kupili gumekbowydali wszytko na piwo. zaciazyla i ... usunela. nie potepiam chociaz warunki miala. miala wtedy 22 lata, rok do konca studiow i pracujacego faceta, ktory niezle zarabial. tak sobie tez mysle, ze zanim ja zdecyduje sie na dziecko to moze juz byc za pozno. dopiero co skonczylam studia, nie mam jeszcze stalej pracy, nawet jak zaczne pracowac to chcialabym zarobic i odlozyc troche zanim bedzie dziecko i w ogole. pouzywac zycia, pozwiedzac itd. mam 24 lata i obawiam sie, ze za 5-4-5 moze byc juz za pozno. ale 5 lat temu po maturze o dzieciach nie myslalam, zwlaszaca, ze owczesny faceci na ojcow sie nie nadawali.

Gość l.ete
Nawet jesli dziewczyna zostaje sama z dzieckiem to nie mozemy jej ganic za to.Rownie dobrze tez moge powiedzieć ze byla glupia nierozsadna ale kim ja jestem by ja w taki sposob oceniac.Jezeli jej trudno w zyciu to moge jej wspolczuc,ja moge byc jedynie pewna za siebie i za osobe z ktora jestem. Nie mowie,ze zawsze jest super jak dziewczyna w wieku 15 lat ma dziecko,ale dlaczego ludzie gania dziewczyne za to ze urodzila dziecko pochodzace z gwaltu..to jest przykre ,ze zawsze oceniaja po pozorach.. tak samo jak dziewczyna ktora planuje dziecko w wieku 18 lat bo jest powaznie chora i wie ze w wieku 20-kilku lat nie bedzie mogla go miec .Ludzie od razu ze co ona sobie mysli itd.To nie oto w tym chodzi..

Gość l.ete
lady_in_red21 Szczerze to mysmy tez tak zawsze mowili,ze dziecko bedzie wtedy gdy bedzie mialo na 100%wszystko zagwarantowane.Ale jto sie jakos zmienilo,zanim ja bym skocznyla studia to bede miala 25-26 lat zanim mojemu chlopakowi dobrze rozwinie sie firma to tez troche potrwa.Poprostu czuje ze nie chce czekac az tyle.Jest wystarczajaco dobrze a napewno nigdy nie bedzie idealny moment.Skoro oboje chcemy to czemu mamy sie na siłe hamowac przed tym :)

oj u mnie tez czasami jest bez czulosci a czasami to super az sie nadziwic nie moge;) w ciagu wakacji myslalam ze sie rozstaniemy bo po prostu za duzo czasu razem, 24h na dobe w ciagu 2 miesiecy to troche za duzo jak dla mnie bo my sie widujemy tylko w weekendy.. ja wiem ze jak zamieszkamy bedziemy caly czas razem ale bedzie praca, jakies piatkowe wypady gdzies, itp to jakos nie bedziemy razem non stop:) my zrobilismy sobie tydzien przerwy i wszystko wrocilo do normy;) ale nie tydzien ze sie rozstalismy, po prostu tydzien przerwy bo za czesto go widzialam:P ja tez bym chciala miec dziecko od razu po szkole ale ja sie troche boje, bo tylko moj facet bedzie pracowal i nie chce uslyszec kiedys ze on mnie utrzymuje:( rozmawialam z nim o tym i powiedzial ze w zyciu tak nie powie, ze dla niego dobrze by bylo gdybym caly czas siedziala w domu i nie pracowala, mu by to pasowalo ale mi nie:P ale to nie takie siedzienie ze mam mu uslugiwac tylko powiedzial ze moge wybrac czy chce pracowac czy nie;) w ogole sie z nim umowilam juz ze ja gotuje a on sprzata:D normalnie uratowal mnie jak nikt bo jestem straszna balaganiara:P

dawno tu nei pisalam tylko na samym początku... wszystkich postów nie przeczytałam ... ale chce powiedziec tylko jedno Jak kobieta 25letnia zostawia dziecko z rodzicami to jest dobrze jak 17-18 latka zostawi to wtedy wielkie halo! bo nie odpowiedzialna itd:O Dlaczgeo 17-18 latka zle bedzie sie zajmowa dzieckiem, bo co bo jest młoda? A akurat 26 latka która nigdy nei miala kontaktu z dzieckiem bedzie robiła to lepiej? I skąd teoria, że kazda 17-18 latka pozniej dzieciaka zostawia i na dyskoteki gna:O? Wiele dziewczyn wręcz przeciwnie szybciej wtedy dorasta i juz nie mysli o tego typu imprezach... Ja moze bronie młodych mam bo sama nią juz w styczniu zostanę... ale zrobię razem z ojcem dziecka z moim chłopakiem wszystko by to dziecko było szczęśliwe i miało normalne dzieciństwo ... i wcale nei zamierzam zyc na koszt swojej mamy ... Ojciec dziecka zarabia dosc dobrze mamy zamiar razem zamieszkac na stancji, a mama powiedziala jedynie ze bedzie mi oddawała moje alimenty a ojciec powiedzial ze alimenty podniesie o pare groszy (znając go to zapomni o swojej obietnicy :P) ... i juz mamie powiedzialam ze jak sie wyprowadze to czasem bede zabierac siostre do siebie na pare dni mimo ze bedziemy nie daleko mieszkac zeby jej było lzej, bo wtedy zostanie tylko z bratem....

oj krasnalek twoj wiek to odpowiedni na dziecko;) ja mysle ze wiekszosc mlodych dziewczyn ktore sa zostac mamami sa na to gotowe, sa odpowiedzialne i zapewne wiekszosc z nich nie inmprezuje co noc, nie pije do nieprzytomnosci itp, tak wiec niczego nie strac tak naprawde

Gość kornelkaa
hejka dziewczyny juz od 2 dni nie dawałamzadnych kometnarzów .. bo byłam troszeczke zajeta ... 🌼 ani2 przykro mi me spotkalo cie cos takiego w zyciu i jestes naprawde odwazna dziewczyna ze urodziłas to dzieko... Pozdrawiam

Gość l.ete
To widze,ze nie tylko ja tak mam z ta czułoscią:PMy jak razem zamieszkalismy to też nie bylo za ciekawie.Wyglądalo to tak jakbysmy od nowa zaczynali byc ze soba.Jednak duza jest roznica widziec sie codzien a mieszkac razem.Cale wakacje uczylismy się zyc za soba na codzien i juz jest okej:)a teraz ja szkola,on praca to malo czasu spedzamy razem a ja juz swiruje bo brak mi tego. ja sie nie umawailam ale i tak wyszlo,ze gotuje i sprzatam bo straszny z niego balaganiarz wiec troche zajec mam :P

Gość malianka
fajna matchen daj spokój dziewczyno! ty się mało z chłopaczkiem nie rozstałaś z bzdetnego powodu, bo się widzieliście za często ( co za dziecinada!!! ) a Ty piszesz o dziecku wspólnym??? kopnij się w głowę dziecko!!!

Gość l.ete
I odrazu trzeba w taki sposób:/.To ze ludzie maja rozne podejscia do zycia i tworza rozne zwiazki to nie znaczy ,ze to taka dziecinada.Zawsze mozna spojrzec na to z takiej strony,ze skoro mogli rozpasc sie z takiego powodu to tak naprawde nie maja problemow a to chyba dobrze :) A tak wogole-to rozmowy w tym temacie sa raczej "luźne" po to zeby sie posmiac a nie klocic wiec troche luzu.

malianka, zazdroscisz mi czegos? jest pewnie brzydka i gruba i musisz sie na nas mscic:P nie interesuja mnie twoje komentarze bo nie znasz calej sytuacji wiec sobie daruj dziecko ja sie z facetem moim umowilam ze ja bede gotowac a on sprzatac jak juz wczesniej pisalam, ale co do niego przyjezdzam to ze smietnika wszystko wypada bo mu sie nie chce smieci wynosic wiec nie wiem jak to bedzie:P ale ja sie na sama mysl o przeprowadzce bardzo ciesze;)

Gość kornelkaa
Hejka wszystkim 🌼 Ja tez mam tak ze raz jest mile i czule a raz ze nie czujemy swe bliskości .. dziwnie to toche jest ... bo zawsze to było dobrze a jak nadejdie taki sytuacja to nic mi sie nie chce ...

ja ci powiem dlaczego tak bylo ze prawie sie rozstalismy wyobraz sobie widywac sie z chlopakiem tylko w weekendy, cale 5 dni go nie widzisz, mozezs \'\'odpoczac\'\' a w wakacje ponad 2 miesiace 24h na dobe, po prostu mozna zwariowac wszedzie razem, nawet do toalety w nocy razem bo ja sie boje w nocy sama:P wiec wiesz za duzo czasu razem bylo, wszystko zaczelo mi przeszkadzac, itp:( ja wrocilam gdzies po koniec lipca do domu na tydzien, taka przerwe sobie zrobilismy i pozniej wszystko dobrze bylo i nadal jest:) zalozylam tu topik bo nie wiedzialam co robic a jedna przeczytala to i teraz mi gada ze przez taka pierdole, no moze to pierdola bo jakos nie mam z nim innych problemow:) zreszta ja sie ciesze ze trafilam, na niego:) nie pije, nie pali, nie bierze narkotykow, czasami sobie gdzies wyjdzie do kolegow, normalnie super facet:P

w ogole ostatnio mam takie mysli zeby rzucic szkole i wyprowadzic sie do chlopaka i tu zaczac szkole od nowa gdzie po niej bede miala juz zawod ja i tak planuje po przeprowadzce do niego isc do tej szkoly no bo musze bo po liceum nic nie mam, ale wlasnie nie wiem zastanawiam sie czy teraz nie isc kurde po liceum nic nie mam, i tak musze zaczac jakas szkole gdzie bede miala zawod wiec nie wiem:( kurde ale namieszalam:P

Gość malianka
fajna m już któryś raz piszesz do kogoś, kto cię skrytykuje że pewnie jest brzydki i gruby :-D nie pomyślisz że ładne i szczupłe laski mogą myśleć o pewnych Twoich zachowaniach w kategoriach głupoty?? skoro jest tak jak piszesz, że jak się widzicie 2 dni w tygodniu to jest ok a jak codziennie to jest źle to najwidoczniej nie dorosłaś jeszcze do związku i facet to dla Ciebie zabawka na weekend a nie partner na całe zycie. czemu więc chcesz zamieszkać z nim? mieć dziecko? ślub? to kolejny element zabawy? pytam nie dlatego że pisze o tobie książkę tylko dlatego że postawa jaką prezentujesz zasługuje na krytykę która dziewcZynie bardziej trzeźwo podchodzącej do życia moze dać do myślenia

malianka, a nie przyszlo co do glowy ze moze mieszkamy w innym miastach? ba nawet panstwach? ze moze nie mam kasy zeby codziennie do niego jezdzic, nawet czasu nie mam zeby spedzac 5h w pociagu poza tym o jakiej ty zabawie mowisz? wiesz nie oceniaj mnie wedlug siebie to tak a propo twojej uwagi poza tym dla mnie to byl swego rodzaju szok bo tu tylko 2 dni sie z nim widzialam a w wakacje cale 24h na dobe nie wiem czemu ci sie tlumacze czy ty taka nieskazitelna bez problemow jestes?

Gość malianka
a czy tylko osoba nieskazitelna może pisać o błędach które widzi u innych osób? i co to ma do rzeczy , że mieszkacie daleko? nie zmienia to faktu, że spędzając ze sobą tyle czasu ile każde małżeństwo czy partnerzy w stałym związku mieszkający ze sobą mieliście problemy. dla mnie to dziwne heh bo takie rzeczy się zdarzają, ale w związkach z dłuugim stażem a u was rutyna wkradła się już po..paru tygodniach?? ok. ale czemu w takim razie planujesz już ślub i dziecko, skoro napotykasz na takie sytuacje w tym "związku" ?? i jeszcze jedno pytanie - co to jest "PROPO" ??

zle zrozumialas tu nie chodzilo o rutyne tu chodzilo o swego rodzaju szok, bo w weekendy to byla normal ze rzadko sie widujemy ale wtedy 24h na dobe to bylo troszke za duzo po miesiacu juz bylo ok sluchaj, to byl moge powiedziec kryzys, zle zrozumialas i oceniasz a rutyny jeszcze nie bylo i nie ma, nie musisz sie marwtic

malianka nie wiem czemu z toba dyskutuje ty jestes po prostu bezczelna jak mozezs pisac zwiazek w cudzyslowie? o co ci chdozi? moze ty jestes samotna?

Gość malianka
to dopiero SZOK przeżyjesz jak dziecko urodzisz i będziesz miała 24 na dobę faceta, dziecko i pieluchy - o to mi chodzi!!! to jak z tym "A PROPO" ??

kobieto odczep sie ode mnie ja sie ciesze ze ja mam takie problemy ze troche za duzo go dla mnie bylo niz ze mnie zrdadza, ze bije, itp nie wiem o co ci chodzi

Gość malianka
czemu od razu bezczelna?? jak ktoś pisze o Twoich sprawach ale w samych superlatywach to jest ok, a jak ktoś w takim samym stopniu ocenia Twoje życie ale z wydźwiękiem pejoratywnym to już Ci nie pasuje?? przecież ja tylko wyrażam własną opinię, roztaczam wizję której spełnienia Ci z resztą nie życzę, ale się spodziewam. A związek wziełam w cudzysłów bo w mojej opinii na to miano zasługuje głębsza relacja niż spotkania weekendowe.Chodzi mi o stopień zażyłości, nie musisz tego brać do siebie.

Gość malianka
i właśnie!! skąd możesz wiedzieć, ze "nie zdradza, ze nie bije itp." ?? wiesz co to znaczy mieć dziecko z nieodpowiednim facetem??? partnera trzeba poznać na wylot, żeby móc bez obaw zakładać z nim rodzinę, choć i taki wnikliwy rentgen osobowości nie da nam 100% pewności. Osobiście uważam że taka częstotliwość obcowania ze sobą jak wasza nie daje możliwości takiego przejrzenia drugiej strony - tyle. I nie przyczepiam się, nie narzucam Ci nic, tylko wygłaszam własny osąd pod którym z resztą wiele osób mogłoby się podpisać.