Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziubassek

ciążowe staranka

Polecane posty

kurde no daj sobie spokój z tym babsztylem i poprostu idź na zwolnienie. Nawet nie staraj się jej zbytnio tłumaczyc bo nalezy ci się to jak psu zupa;-)

ahaaaa Kurde no jak to Cię nie chce puścic na L4.Ona to sobie może palcem w dupie pogrzebać i gówno ja powinno obchodzić Twoje L4.Kobito Ty idź na to L4 jak najszybciej bo Cie ten babsztyl wstrętny wykończy

Gość
kurde no----> masz prawo iść na L-4 bez względu na wysokość ciąży a ona może sobie fikać, tylko pytanie co potem...? Masz stałą umowę? Jedno pytanko jeszcze czy szefowa nie ma dzieci, czy już zdążyła zapomnieć jak to jest?

Fisiu:) jutro pijemy za zdane Twoje prawko:) super;) kurde no :) juz na zwolnienie baba głupia sie nie przejmuj !!!! malenstwo ważniejsze!!!!!!!!1 u mnie zimno w pracy!!!:( i poniedziałek!! ciekawe kiedy sie dostaje @ po duphastonie!? dzis koncze ten cudowny lek! daje sobie czas do piatku a ja nie to hmmm eee nie:) niemozliwe:) moze kawki bo ta z rana do wywalenie juz zimna:(

Validosku normalnie ja się nerwowo wykoncze przed tymi egzaminami.😭 ale wiem ,że newry tu nic nie zdziałaja.muszę dac na luz bo inaczej nie zdam i dupka blada

mam stałą umowe, ale po tym co sie tu dzieje zastanawiam czy czy wogole to wróce..

fisia, ja na samo slowo "prawo jazdy" reaguje furia. Nie wiem czy wogole pojde na egzamin, po tym co mi ten buc odstawil nadal sie pozbierac nie moge.

co z tego ze i ja umiem jezdzic, luk przejezdzalam jak rajdowiec. A na egzaminie na luku poleglam, bo mi lusterka buc poprzestawial!

dzien dioberek co tu sie dzieje kobietki? dowalili mi roboty i tak sobie zagladam co rusz do kompa bo idzie zwariowac z tymi papierzyskami Kurde no jestes madrzejsza niz ona olej nic nie przynos nic nie pokazuj zwolnienie wyslij poleconym, wylacz tela i w nosie z nia delektuj sie ostatnimi miesiacami ciazy:) nietrzymanie moczu to podobno czesta przypadlosc w ciazy, nie masz sie co martwic ale lepiej pogadac z lekarzem i robic cwiczenia zwieracza hehe.ze tak powiem:)

wiecie, takie dokumenty typu ktory miesiac i na kiedy termin to moje drogie tajemnica lekarska, i nia sie zaslonie jak bedzie trzeba.

Kurde no- ta Twoja szefowa to jakiś wódz plemienia TĘPA STRZAŁA :D przecież dostała do łapy zaświadczenie że jesteś w ciąży i pewnie tam było napisane i potwierdzone przez lekarza który to tydzień. na górze na bank widniała data więc z tego wynika że pani ma problemy z matematyką jak i z psychiką i emocjami

koug❤️ kurde no ja nie wiem na co Ty czekasz kochana.jakieś głupie piździsko będzie Ci mowic co masz robić zrób tej starej jędzy na złośc a sobie na zdrowie i idź na L4 bo Ty się WYKOŃCZYSZ. Boże jak ja bym miała taką atmosfere w pracy to bym nie zwlekała ani minuty dłuzej.

zaswiadczenie takie dostala jak bylam w 2 miesiacu. coz, ide w srode do lekarza, mialam isc w ostatnim tygodniu kwietnia ale ja juz nie dam rady dluzej. Poprosze o zwolnienie do konca miesiaca a potem przyjde po kolejne. Jutro mam 30te urodziny ;((((((((((((((((

Kurde no Gdybym była na Twoim miejscu zaniosłabym zwolnienie w tym samym dniu,w którym Cię wkurzyło to babsko.A tak w ogóle to na zwolnienie się powinno chodzić od I dnia ciąży,jak tylko lekarz może Ci dać zwolnienie ciążowe.Ja jak będę w ciąży idę tego samego dnia na zwolnienie.Już sobie ostatnio pochodziłam do pracy w ciąży 2 tygodnie i co z tego miałam? Poronienie.Może przesadzam,może to nie od tego,ale praca wielogodzinna i stresująca mogła się do tego przyczynić.W szpitalu ze mną nie dyskutowali tylko dali miesiąc zwolnienia a lekarka u której byłam (zresztą prywatnie) powiedziała: Po co mi zwolnienie? A byłam wtedy w 3-4 tygodniu,ale już miałam plamienia i bóle brzucha. I tak chodziłam z tym krwawieniem prawie 2 tygodnie aż pojechałam do szpitala,bo mi się to wydawało za długo.A zwolnienie mi dała na moją prośbę lekarka rodzinna (ze względu na bóle brzucha).

dziewczyny, zeby to bylo takie proste. W innej robocie, gdzie by nas bylo kilka-kilkanascie osob, juz dawno bym zrobila jak mowicie.Wyslala poczta L4 bez mowienia ze mnie nie bedzie. A tu jak? telefon sluzbowy wydzwaniajacy non stop (zgadnijcie kto non stop dzwoni?...) musze go jakos zaniesc, oddac. Boze jak ja sie boje awantury i zastarszania mnie jak pojde na to L4. wiecie ze nam plany leciec na tydzien na wakacje? a jak ona mnie wtedy sprawdzi? myslalam ze wytrzymam jeszcze te 2 tygodnie, ale po tym co dzis uslyszalam to juz wiem ze nie ;(

Ania Idź do tej lafiryndy i poproś ją o 3 tygodnie urlopu od 1 maja.powiedz że atmosfera bardzo Cię stresuje a to niekorzystnie wpływa na Twoje dziecko (nawet jeśli z góry zakładasz że ona Ci odmówi ! ) Jesli powie że nie i takie tam,powiedz w takim razie będę zmuszona przynieść chorobowe a tak chciałaś załatwić to polubownie-a jak widać z nią się nie da.Powiesz że wyjeżdżasz odpocząć najlepiej gdzieś w lubuskie tam gdzie w lasach nie ma zasięgu więc z góry zaznaczasz że żaden telefon komórkowy nie będzie ci potrzebny i nawet niech nie próbuje Cię namierzać. jeśli będzie fikać powiesz ze idziesz do prezesa i mówisz że Cię szefowa szantażuje,nie chce ci dać odpocząć i jestes zmuszona do wzięcia L4.-Koniec.

to nie przejdzie Koug. Urlopu nie moge teraz brac bo cche go zostawic po macierzynskim. Zapisalam sie juz do ginka na srode, ide poprosic o zwolnienie, narazie do konca miecha, apotem juz na caly maj. Albo od razu na caly miesiac. Nie dam rady juz dluzej, nie moge wysiedziec 8 godzin przed kompem a do tego sikam co 5 minut.

Gość
Kurde no Nie ma co się dłużej zastanawiać na szczęście do środy już nie jest daleko :)

ale mialam dzis zly dzien przyszlam do domu wkurzona w ogole ta pogoda mnie przygasza jak mysle o staraniach za pol roku mam motylki w brzuszku:) ale tez sie boje nie wiem czy dam rade...

Gość do kurde no
Oczywiście, że może nasłać na ciebie kontrolę z ZUSu. Pracodawcy często tak robią, gdy ludzie nadużywają zwolnień. Niedawno był przypadek lekarki, która wyjechała na L4 na wakacje. Dobrze się to dla niej nie skończyło. Lepiej na wyjazd weź urlop, przecież to tylko 5 dni, a po powrocie idź na L4.

A ja czekam na skutki seksu bez zabezpieczenia.Może coś z tego wyjdzie w tym miesiącu? Jakoś mnie tak piersi pobolewają od kilku dni a jestem w 23 dcyklu,ani to na okres ani na owulację,nie wiem.Poza tym żadnych dodatkowych objawów,na test jeszcze za wcześnie,zrobię za tydzień.

Maniu 23 Tam na Ciąży obumarłej kołderka dopytuje się o Ciebie.

Gość ASZ
Hej Dziewczynki.Dokładnie 26 dni temu miałam mrożenie nadżerki, a teraz tydzień spóźnia mi się @ (brzuch i lewy jajnik boli od tygodnia). Robiłam test płytkowy 4 dni po spodziewanej @ i wyszedł negatywny ( byc może za niski poziom HCG stąd ten wynik). Chcę teraz powtórzyc test ale dopiero za 5 dni żeby wynik był w miarę pewny. Stąd moje pytanie czy może wiecie coś o opóźnieniu @ po krio a może znacie przypadki zajścia w ciążę w m-cu w którym było krio i czy wogóle jest to możliwe.PROSZE odpiszcie jak coś wiecie, bardzo czekam albo na to że mnie ktoś pocieszy albo chociaż sprowadzi na ziemię. Lepsze to niż to czekanie dobijające. Baaaaardzo chcę miec dzidzię a to już 12 m-cy starań.

robur --- napisałam do kołderki, dzieki ze mi powiedziałaś ze mnie szukała :) kurcze, trzeba ja tu do nas zwerbować :)

kurde no --- ja tez troszkę myslę jak to u mnie wyjdzie z praca bo tez w małej firmie pracuje

AZS; nie umiem Ci odpowiedziec, po prostu powtórz test za pare dni jesli @ bedzie sie spóźniać pozdrawiam

No Maniu ,fajnie,ze jesteś w ciąży.Chciałabym już też być,zamęczam męża choć on też czeka,dziś jak byłam w aptece pytał się czemu nie kupiłam testu.Nie może zrozumieć,że test się robi po co najmniej 6 dniach od rzekomego zapłodnienia i w dniu spodziewanej miesiączki.Robię więc test za ok 5 dni,dziś 23 dc.

Kurde no stoooo la stooo lat niech żyje zyje nam.............. wszystkiego naj naj naj naj naj z okazji urodzin, dziewczyny poczytam Was później.Idę się uczyć bo dzisiaj zdaje.trzymajcie kciuki 😘 dla Was

Wszystkiego NAJ NAJ Kurde no- spokoju, pieknego rozwiązania i ddduuuuzzzooo miłości od męża i kopiacego malenstwa:) ❤️ Fisiu trzymam kuciasy!! ja juz po kawce:) byłam umyc autko a kolega pracuje na stacji i dostałam kawe:) pyszna była:) miłego dzionka