Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 PaCe

Dziennik odchudzacza. Waga 96kg. Cel 70 kg czli minus 26

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰I
Super. Coraz mniej ciebie. Dla mnie te ilo艣ci jedzenia s膮 mini. D艂ugo na tym nie wytrzyma艂abym, ale ka偶dy robi jak uwa偶a za s艂uszne. A gdy osi膮gniesz swoj膮 wymarzon膮 wag臋, to jak b臋dziesz si臋 od偶ywia艂? Dalej b臋dziesz biega艂". Jestem bardzo ciekawa. Obserwuj臋 twoje zmagania, a trudno zabra膰 mi si臋 za siebie :).

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Niby, coraz mniej, ale mi臋艣nie by si臋 przyda艂y, wzros艂oby zapotrzebownaie na kalorie i jednocze艣nie ich spalanie. Ma艂o jem. Mo偶e i tak, ale nie czuj臋 g艂odu, poza dzisiaj. Jak b臋d臋 si臋 od偶ywia艂 ? My艣l臋, 偶e bardzo podobnie jak obecnie, a biega艂 b臋d臋 2 razy w tygodniu. Na razie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie czujesz g艂odu bo organizm si臋 przyzwyczai艂 do deficytu. Stosuj膮c zbilansowane menu sprawiasz 偶e organizm jedzie na pe艂nych obrotach i st膮d g艂贸d. A u ciebie organizm oszcz臋dza. Nie t臋dy droga! Liczy艂e艣 kaloryczno艣膰 dziennego menu? A znasz swoje CPM i PPM?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bia艂ka i warzywa daj膮 poczucie syto艣ci. Nie jab艂uszka i m膮ki!:)A pojedz se wreszcie chudego mi臋sa z grilla wieczorem z og贸rkami albo pomidorem ( nie bu艂eczkami) to i rano na wadze mniej b臋dzie i g艂odny chodzi艂 nie b臋dziesz:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moja dziewczyna rano chodzi na 4 godzinne treningi. Jak zapoda na 艣niadanie jajko, kie艂bask臋 senack膮, pomidora i p贸艂 papryki to jedzie na tym do popo艂udnia bez g艂odu tylko butl臋 wody zabiera...waga spada a si艂y ani nastr贸j wcale:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no dobra ,te treningi to 艂ucznictwo...p贸艂 godziny rozgrzewki a potem tylko napr臋偶ania ale sylwetka jak spr臋偶ynka:):)

Udost臋pnij ten post

Panie/Panowie ta doza krytyki to w zwi膮zku z wczorajszym dniem. OK :-) Ale spokojnie. Tak naprawd臋 to pojedynczy przypadek w ci膮gu 2 miesi臋cy. Czasem trzeba si臋 zresetowa膰 :-) Nie mia艂em wiedzy, nie policzy艂em i st膮d moje w膮tpliwo艣ci co do g艂odu i mi臋艣ni etc. Ale teraz np. policzy艂em kalorie mojego jedzonka z soboty, gdzie jest g艂贸wnie bia艂ko, troch臋 t艂uszczu i mini w臋gli - i tak g艂贸wne jadam - no i stwierdzam, 偶e jem bardzo poprawnie. Sobota 7.30 1 szklanka wody z koperkiem i 艣liwkami (perystaltyka), szklanka owsianki z 1 bananem, 4 truskawki, p贸艂 awokado (500 kcal) 9.00 kawa z mlekiem (70 kcal) 10.30 Kefir 200ml + 1/4 kajzerki (300 kcal) 13.30 艁oso艣 w臋dzony 200g +1/4 kajzerki i 200ml kefiru聽 (750 kcal) 18.30 Morszczuk 200g+ ziemniak + ma艂a mizeria na jogurcie聽(360 kcal) 19.30 2 marchewki (50 kcal) W sumie jadam ok. 2100 kcal. i do tego g艂贸wnie ryby, nabia艂 czyli du偶o bia艂ka, omega-3. W moim wieku 49 lat, pracy biurowej + bieganie 3-4 razy w tyg. potrzeba ok. 2700 kcal, a jadam 2100 kcal Czyli robi臋 deficyt oko艂o 500-600 kcal - to chyba super, bo nie czuj臋 g艂odu, a chudn臋. Teraz wiem dlatego nie czuj臋 g艂odu, bo jem bardzo poprawnie. Gdzie to si臋 liczy CPM i PPM - policz臋 sobie. Cyt. "A pojedz se wreszcie chudego mi臋sa z grilla wieczorem z og贸rkami albo pomidorem ( nie bu艂eczkami) to i rano na wadze mniej b臋dzie i g艂odny chodzi艂 nie b臋dzieszu" Wczoraj to by艂 jednorazowy wyskok z tym jedzeniem. A grilla nie lubi臋. Ale mi臋cho w postaci pier艣 indycza lub z kurczaka duszona jak najbardziej. A... dzisiejsza poranna waga po wczorajszym wyskoku 87,3 - czyli ca艂kiem pozytywnie. Czyli jak masz s艂abo艣膰 do z艂ego... 偶arcia w jednym dniu to nie powielaj go pozosta艂e, a waga b臋dzie Ci zachowana - he he he. 艢roda Niestety, pomimo 偶e zjad艂em tylko, ryb臋 200g, banana, serek jogurt, 2 jajka i zup臋 to po pracy waga 88,4 - jednak nie wolno robi膰 odst臋pstw.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A nie pomy艣la艂e艣, 偶e skok wagi mo偶e by膰 spowodowany zatrzymaniem si臋 wody? Dlatego dietetycy zalecaj膮 wa偶enie si臋 1 x na tydzie艅. Mimo wszystko trzymam za ciebie kciuki. .. A mi brzuch dalej ro艣nie, ale nie mam czasu na sensown膮 diet臋 :(.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
21:19 to pisa艂a go艣膰I

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorze, nie odezwa艂e艣 si臋 wczoraj. Chyba si臋 nie obrazi艂e艣? Czekamy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Spokojnie odpisz臋. Now work wokr work

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰I
Eeee, nie chcesz nic pisa膰, to id臋 na tv.

Udost臋pnij ten post

SOBOTA. Spokojnie nie poddaj臋 si臋. We wtorek troch臋 pofolgowa艂em i w 艣rod臋 mia艂em wag臋 88,4. Jednak w 艣rod臋, czwartek, pi膮tek i dzi艣 jad艂em jak nale偶y czyli rano woda z cytryn膮, p贸藕niej, owsianka z owocami, p贸藕niej ryba lub pier艣 z indyka z warzywami. Owszem by艂y i s艂abo艣ci w 艣rod臋 piwo, czwartek Piotra i Paw艂a, wi臋c 2 p膮czki i te偶 wieczorne jab艂ko, a wczoraj nocne kiwi. Generalnie nie ma to dramatycznego wp艂ywu na wag臋, ale na pewno trudniej, wolniej si臋 chudnie. Pomimo tego i pomimo braku wysi艂ku przez ten okres waga sukcesywnie powoli schodzi艂a z 88,4 i wg mnie obecnie realnie jest ko艂o 87,2-3. Dzi艣 rano 87,3. Po bieganiu 45min i marszu (razem 10km) spali艂em 870kcal ! - waga 86,6, a po posi艂kach - owoce, owsianka, ryba, broku艂y - wa偶臋 87,5 - bez wypr贸偶nienia. Czuj臋, 偶e mam kolejn膮 barier臋 87kg do prze艂amania w tym tygodniu z chwilowym wynikiem na 85,x - by艂oby super. Wieczorne bieganie, 35minut biegu + 10 minut przerywniki i waga 86,5kg. Kolana nie bol膮. Czuj臋 blisko艣膰 85,x, a ju偶 my艣l臋 o 83,x. Warto mie膰 marzenia i je spe艂nia膰. Zwr贸ci艂em uwag臋, 偶e po obecnym spadku wagi nie odczuwam problem贸w kolan pomimo, 偶e biegam nieregularnie. M贸j styl biegania te偶 si臋 poprawi艂 - mniej cz艂api臋, a bardziej p艂ynnie si臋 przemieszczam. Id臋 spa膰, by rano biega膰. Chc臋 efektywniej wykorzysta膰 weekend. Musz臋 te偶 uregularni膰 bieganie przez najbli偶sze 2-3 tygodnie. Potem planuj臋 biega膰 codziennie 30 min rano, a nast臋pnie codziennie 30 min rano i 30 min wieczorkiem. Mo偶e w mi臋dzyczasie pogodz臋 si臋 z hantlami i dr膮偶kiem, cho膰 nie przepadam za si艂owni膮. Ale organizm si臋 przyzwyczaja, a ja chcia艂bym efektywniej spala膰 zapasy, wi臋c trzeba co艣 zmienia膰. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

NIEDZIELA - 52 dzie艅 walki z nadwag膮, fat-em. Mija 7,5 tygodnia Poranna waga 86,3kg czyli 6,5 kg mniej Rano 1/2 szklanki soku pomara艅czowego z cytryn膮, wod膮. Bieg 36 minut (spalone 614kcal) ca艂o艣膰 zaj臋艂a mi 1 godzin臋. Niby nie robi艂em wielu, wielkim przerw. Niby, ale sk膮d艣 si臋 wzi臋艂a ta godzina. Waga po biegu REWELACJA 85,3 !!! - wiadomo z odwodnieniem. Ale z tego s膮dz臋, 偶e waga nie wr贸ci ponad 87kg - chyba, 偶e przegn臋 z jedzeniem. Teraz p贸l szklanki ww. soku i owsianka z owocami 14.30 Jednak kurczak duszony, kromka ziarnistego, mase艂ko i jajko na twardo. Waga odbi艂a do 86,2. Jeszcze co艣 wszamam ko艂o 18, a ok. 20 bieg i my艣l臋. 偶e waga 86,x ju偶 zostanie na ten tydzie艅 z docelow膮 w pi膮tek 86,2-4, aby w kolejnym tygodniu zej艣膰 do 85,8. Chyba zbyt optymistycznie zak艂adam, ale... trzeba mie膰 marzenie. Licz臋 na koniec lipca na 83,8kg No to ju偶 b臋dzie 3 miesi膮ce walki. Ech jak ten czas p艂ynie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰I
No fajnie ci ta waga spada. W ko艅cu pozby艂e艣 si臋 magicznej cyfry 87 :) Pozazdro艣ci膰. Ja zacz臋艂am od wczoraj 膰wiczy膰 na orbitreku. Wszystko ok., ale pod wiecz贸r grill, piwko, kie艂basa, karczek. Eh, nie mog艂am si臋 oprze膰. Mo偶e od jutra b臋dzie lepiej.

Udost臋pnij ten post

Po niedzielnych posi艂kach 86,8. No, ale 偶ywi膰 si臋 musz臋, bo nie oto chodzi, aby g艂odowa膰 i 膰wiczy膰, bo nie b臋d臋 mia艂 si艂y biega膰. Wieczorne bieganie ca艂kiem udane. Koszulka spocona jak polana wod膮, a to oznacza, 偶e organizm robi wysy艂ek i spala zapasy t艂uszczyku. Waga po 85,9 - super :-) Mam jednak problem. Biegam drugi miesi膮c, a dalej jest mi ci臋偶ko. Nogi wysmukla艂y, pupa zgrabniejsza, ale nie biegam p艂ynnie. Przy wieczornym biegu wyczu艂em dlaczego jest mi ci臋偶ko biega膰. Niby nogi wysmukla艂y, ale w bieganiu przeszkadza mi ci臋偶ar wok贸艂 pasa, bioder, brzucha. Pami臋tam, 偶e przy poprzednich odchudzaniach ten nadmiar schodzi艂 na ko艅cu ko艂o 80 kg. Ciekawe czy mo偶na zmusi膰 organizm do zwi臋kszonego spalania w tym miejscu? Mo偶e sk艂ony, skr臋tosk艂ony, scyzoryki, napinanie brzucha w zwisie lub podci膮gni臋cia na dr膮偶ku ew. pompki? Mo偶e to pomog艂oby. Nie chc臋 budowa膰 mi臋艣ni, a je艣li ju偶 to tylko minimalnie, ale nie p贸jd臋 na si艂owni臋, Wola艂bym takie 膰wiczenia gimnastyczne. Je偶eli kto艣 to czyta to mo偶e si臋 wypowie co艣 o tym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰I
Dzie艅 dobry odchudzaczu. No nie偶le, nie偶le. Obstawiam twoj膮 wag臋 na koniec tygodnia 85,3 kg. Co do brzucha, to mam ten sam problem. No, ale niestety ju偶 latka nie te co chcialoby si臋. Gdy zale偶a艂o mi na zrzuceniu kilku cm w brzuchu to "kr臋ci艂am" hula-hop. Kupisz w ka偶dym wi臋kszym markecie za 5-7 z艂. Nie m贸wi臋 o tym ci臋偶kim, kt贸re kosztuje ponad 100z艂, ale takim najzwyklejszym. 呕eby go troch臋 obci膮偶yc to wsypalam do 艣rodka groch. Fakt, 偶e 1 godz. hula-hop to tylko 250 kcal, ale w艂a艣nie wysmukla t臋 cz臋艣膰 ciala. Ja 膰wiczy艂am podczas ogl膮dania tv. Nie musi to by膰 godzina, ale 20 min w zupe艂no艣ci wystarczy (np. ogl膮daj膮c "1 z 10"). Nie umiesz? Nauczysz si臋 i to szybko. Tylko podstawowa zasada: albo mie膰 dopasowany str贸j na sobie, albo robic to w samych spodenkach - 偶eby ko艂o mia艂o jak najmniej opor贸w. Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Udost臋pnij ten post

Wielkie Dzi臋ki za tak膮 porad臋, za wszystkie Twoje rady, a wiedza to podstawa. Troch臋 b臋d膮 dziwnie na mnie patrze膰 moje dzieci, wi臋c nie wiem czy si臋 zdecyduj臋, ale w tym przypadku cena i ch臋膰 przewa偶aj膮. Tym bardziej, 偶e krytyki si臋 nie boj臋, wstydz臋. Ju偶 m贸wiono mi kiedy艣, 偶e z takim brzuchem to na foki chyba biegam. C贸偶 to tylko s艂owa, a afekt jest m贸j. Z tym 85,3 to chyba za du偶y spadek. Tym bardziej, 偶e robi臋 czasowe odst臋pstwa, cho膰 w tygodniu mam zamiar twardo si臋 trzyma膰 diety. W nogach czuj臋 taki przyjemny b贸l, napi臋cie mi臋艣ni z wysi艂ku, z ich napr臋偶ania, a do tego ich ruchy s膮 szybsze jak kiedy艣. Teraz bior臋 si臋 za biodra i brzuch. Tak jak piszesz. Lepiej kilka razy dziennie (2-3-4) po 15 minut ni偶 jednorazowo. Dzi艣 7 rano waga 85,6. Potem g艂贸wnie picie, sok pomara艅czowy, woda, 艂y偶ka owsianki z owocami. 9.30 Kawa z mlekiem + jajko 11.30 Owsianka z owocami, a w okolicach 14-14.30 mam 艂ososia. Nie zdawa艂em sobie sprawy, ale teraz uwa偶am, 偶e ryba kapitanie wspomaga odchudzanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mi si臋 uda艂o schudn膮膰 8,5 kg w 21 dni dzi臋ki diecie 21 dni. W og贸le nie 膰wiczyam bo nie mia艂am czasu praca itp... pr贸bwa艂am wczesniej kilka diet i zadna nie da艂a mi rezultat贸w. no moze schud艂am wtedy 2 kg i od razu pojawia艂 si臋 efekt jo-jo....ponoc to przez brak cwiczen. jednak dzi臋ki diecie 21 dni dowieidz膮艂am si臋 jak na prawd臋 mo偶na schudn膮膰 i to bez jojo i cwiczen. tutaj macie t膮 diete 21 dni http://dietoholicy.pl/dieta-21-dni i czym pr臋dzej si臋 za ni膮 wezcie bo szkoda traci膰 czasu na te inne niesparwodzne rzeczy. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Panie adminie mo偶e zrobi膰 jaki艣 baczer blokuj膮cy takie reklamy i za艣miecaj膮cy forum. A merytorycznie to naiwny jest kto艣 kto s膮dzi, 偶e bez wysi艂ku na samej diecie schudnie . Raczej sobie rozreguluje organizm.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰I
PaCe, a ile masz w pasie?

Udost臋pnij ten post

Nie pami臋tam ile by艂o cm (114-117 ?), ale mam gdzie艣 zapisane pomiary r贸偶nych cz臋艣ci cia艂a. O ile pami臋tam to w pasie (gumka majtek), brzuch (p臋pek), klatka (sutki), szyja. Mo偶e jeszcze udo i rami臋, ale chyba nie, tylko mia艂em zamiar zmierzy膰. Mierzy艂em na starcie czyli 2 miesi膮ce temu, miesi膮c temu, a 11-tego lipca b臋d臋 mierzy艂 si臋 kolejny raz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To nie ta bardzo du偶o, ale sporo. Ale wiem z w艂asnego do艣wiadczenia, 偶e w艂a艣nie brzuch najtrudniej "zgubi膰". Dlatego wzi臋艂am si臋 za hula-hop. Mo偶esz te偶 robi膰 膰wiczenia: po艂o偶y膰 si臋 , r臋ce pod g艂ow臋 i podci膮gac si臋, a偶 do siadu (nogi wyprostowane). Trudne, ale efekty s膮 widoczne. I tak ci zazdroszcz臋, 偶e masz w sobie tyle samozaparcia i nie poddajesz si臋. Ja dzisiaj 1h. poje偶dzi艂am na rowerze. Za reszt臋 nie chce mi si臋 bra膰 - zwykle lenistwo :). Czekam na twoje 85kg., takie ju偶 ugruntowane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
powy偶ej to ja - go艣膰I

Udost臋pnij ten post

No dzi艣 niefajnie. Troch臋 si臋 nie wyspa艂em i pomimo, 偶e jad艂em jak zwykle, cho膰 na koniec dnia, chyba za du偶o zupy i waga 87,3. Chyba te偶 nadwyr臋偶y艂em chyba nog臋 . Wi臋c z biegania te偶 nici. Oj niedobrze. Rano prze偶y艂em szok 87,8- ja pierd... . i dopiero wtedy przypomnia艂em sobie, 偶e wczoraj dodatkowo zjad艂em jeszcze kanapk臋 z kie艂bas膮, troch臋 s艂odyczy (3 kr贸wki,1/4 tabl.czekolady, troch臋 chips贸w) . Kurcze 艂adne mi troch臋 wi臋cej, do tego 艣mieciowego 偶arcia i dlatego kalorie posz艂y w boczek, a ja by艂em zdziwiony, 偶e nie jestem g艂odny w dzie艅. A swoje 偶arcie dojad艂em, bo nie chcia艂em spadku metabolizmu. Zapominam si臋 - ZERO ZERO ZERO ZERO ZERO ZERO s艂odyczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
PaCe - niepotrzebnie si臋 stresujesz. To 偶e zjadle艣 wi臋cej, wcalke nie znaczy, 偶e tyle przyty艂e艣. Pzecie偶 to normalne, 偶e waga musia艂a si臋 zwiekszy膰. Ja dzisuaj ma艂o zjadlam, ale nadgoni臋 kolacj膮 i na pewno nie b臋dzie to 20 dag. A jak twoja noga? Przesz艂o? Trzymam za ciebie kciuki i czekam codizennie jak ci idzie odchudzanie. Powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeszcze raz. To powy偶ej to pisala go艣膰I.Metabolizm te偶 podgonisz warzywami, albo kiszon膮 kapust膮 (nie kwaszon膮). Podpowem, 偶e mo偶esz zrobi膰 sobie oczyszczenie jelita grubego. Prosty spos贸b: 3 x dziennie po p贸艂 szklani soku z kiszonej kapusty. Zobaczysz jakie cuda czyni :). W艂a艣ciwie to powinno oczyszcza膰 si臋 ca艂y organizm, ale na poczatek dobre i to.

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki za kciuki i wsparcie. Oj niestety prawda jest taka, 偶e wydawa艂o mi si臋, 偶e b臋d臋 atakowa艂 85,8, a tu faktyczna waga powr贸ci艂a po pojedzeniu s艂odyczy i wynosi ok. 87,5. Czuj臋 cia艂o, jego nabrzmienie, ograniczon膮 ruchliwo艣膰, ruchy w ubraniu. Przez, to, 偶e wczesnej si臋 wa偶y艂em to bardziej czuj臋 organizm i nawet jak nie mam wagi to z dok艂adno艣ci膮 do 0,2 kg mog臋 j膮 okre艣li膰. No i waga wskazuje w艂a艣nie 87,6. W艂a艣ciwie to nie ma co robi膰 tragedii bo to oznacza 5,,5 kg mniej przez 55 dni. No i w艂a艣ciwie to jest prawid艂owe. Tylko, 偶e w艂o偶y艂em w to tyle wysi艂ku przez 2 miesi膮ce (tak d艂ugo), a tu okazuje si臋, 偶e to dopiero 1/3 (1/4) tego wysi艂ku i m臋ki. We wtorek i 艣rod臋 nie mia艂em czasu i si艂, aby pobiega膰, wi臋c noga odpocz臋艂a, ale te偶 waga stoi jak wy偶ej i ca艂e szcz臋艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰I
Oj bidaku, a偶 mi ci臋 偶al. Sama wiem co znaczy gubienie ka偶dego deka. A tak na powa偶nie. Ja, po takim d艂ugim odchudzaniu i s艂abym efekcie zrobi艂abym sobie diet臋 rozdzielcz膮 (tak robi艂am). M贸wi臋 ci - kapusta peki艅ska z dodatkami jest super. Ja dodawalam szpinak, rukol臋, oliwki, ser feta (favita), og贸rki czy pomidory. Nie wolno miesza膰 og贸rk贸w z pomidorami, chyba 偶e og贸rki s膮 kiszone, albo nie zale偶y ci na zniszczeniu wit. C. Chleba nie je艣膰 z pomidorem. Sama sa艂atka z pomidorem i cebul膮 jak najbardziej. Co do kapusty peki艅skiej, to 偶e min. kcal, to na dodatek 艣wietnie zapycha 偶o艂膮dek i g艂odu d艂ugo nie czujesz. Bardziej wierz臋 w biologa (M.Tombak), ni偶 w dietetyk贸w. Szkoda by艂oby zaprzepa艣ci膰 tyle wyrzecze艅 i stara艅, kt贸re ju偶 dokona艂e艣. Tak 偶e, g艂owa do g贸ry, jutro b臋dzie lepiej :).

Udost臋pnij ten post

No no no. Prosz臋 mnie nie 偶a艂owa膰 :-) Sam sobie zafundowa艂em FAT i sam sobie musz臋 sobie da膰 rad臋 - Dzi臋ki za wsparcie. To co pisz臋 to tylko przemy艣lenia, pytania i pr贸by interpretacji sytuacji. Za przyk艂ady 偶arcia te偶 dzi臋ki. Wypr贸buj臋.

Udost臋pnij ten post