Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_Misiowa

CZERWIEC 2009 - gdyż we wrześniu nam się uda !!!

Polecane posty

Gość Sztorm..
NICK..............WIEK....TERMIN .PŁEĆ....IMIĘ..............SKĄD JESTEM Apsika................29....1.06.................... ...................podlasie Fasolkowa mama...30....1.06........C.......Kinga..............Warszawa carmen37...........24....2.06......s..........??????.... ..........małopolskie Kasza22.............22....3.06..................... ..................W'ton UK Dunia77.............32....4.06........S........ ?? .......................Stany ewcisko.............25....7.06.........c.........Wiktori a...............Łódź annnnnnna......... 27....9.06.......s....... Michał.........Nottingham (UK) tuncia...............26...12.06.................. ........................Rybnik Biała_czekoladka.26...12.06.........s........Kubuś...... ..... Warszawa joolaa...............28...13.06.........s....... Kubuś....................Śląsk Paola.22...........23.....13.06........c......Zuza...... .. ........Mysłowice Shila2...............25...15.06.........s........ Filip.................Szczecin Mama E.............39...15.06.........C.........???...... ................. UK Pimach..............31...15.06........s.........Antoni .........Bielsko Biała mantraelle..........34...15.06........S................ .................stany klunia1912..........34...16.06........c.........Julia... ...................UK Marteeeczka.......26....17.06............C............. ............Tarnów JAGODA369.........27.....17,06...........C.....Julia/Mar tyna.Nowy Sącz kasiulaaa25.........25...17.06..................... ...............dolny Śląsk takietam............32....17.06......................... ................Lublin Sztorm..............33.....29.06.......S.........Jaś.........Bielsko-Biała AniaP.................29...21.06......c...........Martul a...... ...UK/Poznań lusia.79..............29...23.06......c.????..Ewa Alicja.................Śląsk myszka79...........29...23.06.......c.........Maja...... .................UK wiki3010............26...25.06........s............ ...................Poznań nemezis2682.......26...25.o6.........????.....Łucja,Irek ?.........Maków kolorowymotylek 27...30.06.......c....... Julia.................Małopolska Oczywiscie ,ze sie dopisuje czytam codziennie ....tylko z pisaniem gorzej.))) Dzis po wizycie 31 tydzien i 3 dni........................... Maly Jas waży 1700 g czyli standardowo.Dla mnie na Plus 14,5 kg.....czuje sie jak wielki Kangurek!!! Generalnie wszystko w porzadku, basen 2 razy w tygodniu daje mi niesamowite odprężenie i relaks..mniej bola krzyze !!!

Gość Sztorm..
C.D Wyprawka dla malego gotowa w domu , po malu zaczynam prasowac ciuszki.

lilianko09 - ja tez od jakichs 2 tyg odczuwalm zmniejszenie ruchliwosci mojej corci i tez rzadko sie ruszala wiec na ostatniej wizycie zapytalam lekarza dlaczego tak jest a on mi na to ze dziecko juz jest duze i nie ma miejsca na intensywne ruszanie sie jak to bylo w 6 i 7 m-cu. Wiec nie przejmuj sie. :) Dziewczyny macie juz wszystkie ubranak uprane ? Bo ja planuje to zrobic dopiero pod koniec maja (termin mam na 17 czer) , bo mysle ze przez 2m-ce zdarza sie jeszcze zakurzyc a tak to beda swieze.

Gość kasza22
Mamo E dzieki za rade heh wysterylizuje chyba na ostatnia chwile tzn jak mi wody odejda:-P eeee ROZSTOPILAS laktator? Hmmm utalentowana babka z Ciebie:-D co do pracy to ja szukam nowej, jak wspominalam wczesniej jestem na przymusowym zwolnieniu z powodu szefa idioty planowo mialam robic do 1 maja. Teraz rozsylam cv bylam nawet na rozmowie i wiem wiem glupio robie bo nie pisze w podaniu ze jestem w ciazy tylko ide na rozmowe i mam nadzieje ze kiedys tak sie spodobam ze nie bedzie im sposob sie mi oprzec. Wlasnie dziewczyny w UK jak myslici; mam dostawac statuary maternity pay od swojego pracodawcy, chce wybrac cale 33 tyg czy w tym samym czasie nie pracujac u niego tylko bedac na macierzynskim moge pracowac gdzie indziej?czy znajdujac nowa prace trace zasilek ze starej? bo chcialabym upiec dwie zwierzyny na jednym ogniu he he co do srodkow komunikacji; wkurzaja mnie ludzie nieziemsko. Ja zawsze ustepuje starszym kobieta w ciazy i ogolnie jak widze ze ktos ma wiecej lat niz ja o 15 wzwyz to ustepuje. A jak teraz jezdze z brzuszkiem to ok nie oczekuje od osob starszych czy matek z dziecmi zeby mi ustepowaly, nie. Ale np mlodzi kolesie czy kobiety kolo 40 patrza sie na moj brzuch, ba GAPIA otwarcie ja nie raz ledwo sie na nogach trzymam (kierowcy w UK maja eeee specyficzny styl jazdy, jak decyduja uzyc hamulca uzywaja go na 'raz' i wtedy obowiazuje prawo dzungli) i osoba ktora moglaby mi ustapic nic poza gapieniem sie nie robi. Ja wiem ze wygladam mlodo ale na litosc boska nie jestem kolejna brytyjka ktora wpadla w wieku 16 lat i teraz ciagnie benefity. A tak mnie chyba ludzie odbieraja patrzac na mnie...hmmmm Paola a widzisz? chyba wszystkie zaczynami miec ten sam problem... Lilianka i Shila ja wam dam przepis na rozruszanie malucha: micha lodow, lyzka czekolady popic od razu szklanka soku pomaranczowego i gwarantuje 'bobasowego pierd****' po 10 minutach:-D Ale zgadzam sie z Jagoda, maluchy sa najbardziej aktywne miedzy 24-28 tyg ciazy. Po prostu rosna i nie maja juz miejsca ; mysle ze wszystkie nasze bobasy maja juz lekko 40 cm dlugosci i trudno jest im sie 'rozciagac' . Sztorm basen powiadasz? ja mialam chodzic kurcze do 25 tyg mialam plywalnie z zajeciami dla ciezarnej ulice od mieszkania, potem sie przeprowadzilam i pupa. Nigdy nie skorzystalam. Za to od tej srody wieczorem mam zajecia z uwaga;karmienia piersia. Od 6 maja szkola rodzenia. Polozna z ktora rozmawialam dala mi wyklad na temat ze zajecia to ja juz powinnam miec juz dawno zaliczone a nie zaczynac kurs w 34 tygodniu. Hmmmm ...;-/

Paola, no to wypoczywaj spokojnie i obys nie musiala za duzo tej nospy lykac. W sumie to mnie nospa wcale nie pomagalana na stawianie sie brzuszka, zadzialal i dziala magnez... Co do wyprawki dziewczyny to ja nadal kompletuje i skompletowac nie moge... Jeszcze tyle do kupienia! Ale juz na poczatku maja chce miec spakowane torby, ale ja rodze w pierwszych dniach czerwca, a moze nawet jesli dzidzi sie pospieszy, co przeciez sie zdarza, urodze koncem maja. Boze, nie moge uwierzyć, ze to juz koncówka!!!!!! A wlasnie, kupujecie dla siebie na pobyt w szpitalu nowe kosmetyki dla siebie? Takie jak zel pod prysznic, szczoteczke do zebow itd... zeby to wlozyc do torby i zeby czekalo, czy raczej bedziemy szukac wszytskiego w tym wielkim dniu , kiedy zaczna sie skurcze, po calym domu, liczac, ze niczego nie zapomnimy, albo to zostawimy to zadanie naszym bliskim? hmmm???

Gość kasza22
carmen ja kupialam kiedys dawno plastikowe buteleczki na kosmetyki i wlalam do kazdej szampon , odzywke i zel pod prysznic. W torbie mam tez nowa szczoteczke do zebow, najzwyklejszy balsam do ciala ktorego rzadko uzywam, recznik, pieluchy dla Siebie (te takie wiiieeeelkie podpaski) w zasadzie tyle z kosmetycznych rzeczy. Akurat wiem ze w szpitalach w UK daja za darmo takie mini zestawy kosmetyczne jak sie nie ma z recznikiem. Ale i tak wole swoje:-) Tobie polecam poszukac takich buteleczek kosztuje to malo i mozna potem uzyc na kilkudniowe wypady za miasto zamiast targac wszystko na raz

ja sie obawiam ze wine za dzisiejsze niewychowane spoleczenstwo ponosi moja generacja .... :o tylko ze ja jak moje juz beda w wiekukiedy beda rozumiec to bede w nie wpajac dobre maniery, ach co u mowic, kiedys stalam w metrze przed matka i moze 14letnia corka, raz ze corka ani gestu nie zrobila zeby mi ustapic, adrugie ze matka nic jej nie powiedziala... Juz was prosze dziewczyny, wychowajmy nasze dzieci na ludzi ;) Paola, oj rzeczywiscie moze ty jedna z pierwszych bedziesz choc wcale nie powiedziane. Trzymaj sie cieplutko i leniuchuj na calego, za mnie tez ;) Lilianka, tak jak mowi Jagoda, to mozliwe ze Jas juz nie ma za bardzo miejsca skakac wiec tlko sie przeciaga, a tego czasmi sie tak nie odczuwa. Raczej to takie odczucie jak stawianie sie brzucha - lecz nalezy to dobrze sprawdzic z lekarzem bo ruchy dzidzi powinny byc regularne. A mnie albo chwycily dzis probne skurcze ale bardzo bolesne, albo mam niesamiwite wzdecia :o mam nadzieje ze to tylko gazy ;) W pracy jak mnie chwycilo to az przestraszylam kolege, ktory i tak juz zyje w panice bo jak dlugo bede pracowac a on nie chce mojego dziecka odbierac.... hihihi, nie wystarcza tlumaczenie ze jak juz cos sie zacznie dziac to bedzie troszke czasu na dojazd do najblizszego szpitala :D:D:D

kasza,nie dosc ze roztopilam, to gdyby nie pies tobym tez spalila rodzicom chate!!! no ale fajny film byl w tv ;) Z urlopem macierzynskim to jest tak, ze jak wrocisz do pracy ewentualnie zaczniesz pracowac gdzies indziej, to automatycznie ci sie konczy prawo do statutory. A ile ty masz tyg przepracowanych u tego niemilego szefa? Mozesz tez liczyc na ich maternity pay? Bo jak tak to nie oplaca ci sie szukac teraz pracy. Ja torby szpitalnej jeszcze nie mam i nie straszcie dziewczyny, bo jeszcze przez kilka tygodni jej miec nie bedea moj za boga nie bedzie wiedzial co mi zapakowac ... Ale pamietam ze tamtym razem tez moje kosmetyki bralam wmalych buteleczkach pomimo ze w szpitalu dawali i to nawet fajne, glicerynowe (potem mydelko sobie wzielam do domciu). Carmen, co do szczoteczki do zebow to ja mam taki zestaw 'turystyczny' ktory uzywam w pracy, taka mala torebeczka z mala szczoteczka i miniaturka pasty, no i albo kupie sobie jeszcze jedna do szpitala albo wezme ta z pracy.

takietam, ty popraw swoj wiek w tabelce bo cos mi sie wydaje ze przekrecialas ta trojke z dwojka!!!! Fajnie cie widziec :) a gdzie te zdjecia robione? gdzies w gorach?

strzelam monologi, co? :D:D:D cyba was znowu tak zanudze ze ktorejs sie przysnie :D:D:D Tuncia, swietna fotka z Nikosiem, usmiech ma super!!!! A tobie w zoltym bardzo dobrze!!!! Pimach, gdzie jestes? Jak leci? Ja sie czujecie? Pomachaj nam chociaz!

Gość kasza22
Mama E no to dajesz czadu:-P rodzinka byla zachwycona rozumiem? u tego glupka pracuje 3 lata najpierw kontrakt 2 letni do kwietnia zeszlego roku potem w zerwcu list potwierdzajacy od niego ile zarabiam i ze dal mi awans. Poza listem tym umowa na gebe, bo najpierw niby mial byc ookres probny na nowym stanowisku. Okres probny minal, ja polecialam do Grecji mielisy podpisywac po porocie cos sie przeciagnelo, wyszlo ze jestem w ciazy i od tamtego czasu coooraz gorzej i kontraktu na papierze brak. On nie chce ze mna gadac i NIE WIEM czy ma oprocz tego jakis scheme u siebie. Tzn powiem tak ; ja zadnego protokolu na ten temat nie pisalam a jak ja nie napisalam tzn ze go nie ma:-P chyba ze cos sprzed kilku lat sprzed mojej kadencji, sama nie wiem...jak mu dawalam matB1 wieli temu to mu napisalam ze jak masz jakis program to bylabym wdzieczna zebys mnie uswiadomil. A tu cisza...

Dziewczyny, u mnie uczulenie na szczęście. Nogi jak balony były pół dnia, swędziało potwornie, ale przeszło. Może myć się nie mogę? :) :) Zobaczymy wieczorem. :) Kurczę, już na twarzy uczulenia ciążowe przeszłam na początku ciąży, od tamtej pory smaruję się kremem Bobas- zero jakiś skórnych problemów. Teraz będzie oliwka dla niemowląt na nogi. Jakaś delikatna się porobiłam. ;) Czekoladko- byłam w szpitalu, ale opiszę wszystko jutro, bo dziś jestem wykończona. Wrażania mam nie takie straszne nawet. Jakie maluśkie dzieciaczki były, cudo!

Gość kasza22
a wiec to tak oddzialywujesz Mamo E na wyobraznie?prowadzac monologi? oki ja tez jeszcze popisze chcialabym jakis 'proroczy sen' o sobie przeczytac:-D

Kasza, ale podatek ci odbierali oni tak? To znaczy ze dowod zatrudnienia jest, na szczescie. Oj tych rzeczy trzeba bardzo pilnowac, zadnych umow na gebe! Nauczka na nastepny raz Kaszko moja! A nie ma tam nikogo innego, kogo mozesz poprosic o troche szpiegostwa? Bo zazwyczaj wszyscy maja jakis scheme, kto lepszy kto gorszy ale maja.

Lilianka- zniknęłaś, więc doklejam. ;) NICK..............WIEK....TERMIN .PŁEĆ....IMIĘ..............SKĄD JESTEM Apsika................29....1.06.................... ...................podlasie Fasolkowa mama...30....1.06........C.......Kinga..............Warszawa carmen37...........24....2.06......s..........??????.... ..........małopolskie lilianka09............26....2.06.......c.......Malwinka. ........mazowieckie Kasza22.............22....3.06..................... ..................W'ton UK Dunia77.............32....4.06........S........ ?? .......................Stany ewcisko.............25....7.06.........c.........Wiktori a...............Łódź annnnnnna......... 27....9.06.......s....... Michał.........Nottingham (UK) tuncia...............26...12.06.................. ........................Rybnik Biała_czekoladka.26...12.06.........s........Kubuś...... ..... Warszawa joolaa...............28...13.06.........s....... Kubuś....................Śląsk Paola.22...........23.....13.06........c......Zuza...... .. ........Mysłowice Shila2...............25...15.06.........s........ Filip.................Szczecin Mama E.............39...15.06.........C.........???...... ................. UK Pimach..............31...15.06........s.........Antoni .........Bielsko Biała mantraelle..........34...15.06........S................ .................stany klunia1912..........34...16.06........c.........Julia... ...................UK Marteeeczka.......26....17.06............C............. ............Tarnów JAGODA369.........27.....17,06...........C.....Julia/Mar tyna.Nowy Sącz kasiulaaa25.........25...17.06..................... ...............dolny Śląsk takietam............32....17.06......................... ................Lublin Sztorm..............33.....29.06.......S.........Jaś.... .....Bielsko-Biała AniaP.................29...21.06......c...........Martul a...... ...UK/Poznań lusia.79..............29...23.06......c.????..Ewa Alicja.................Śląsk myszka79...........29...23.06.......c.........Maja...... .................UK wiki3010............26...25.06........s............ ...................Poznań nemezis2682.......26...25.o6.........????.....Łucja,Irek ?.........Maków kolorowymotylek 27...30.06.......c....... Julia.................Małopolska Chyba są wszystkie? Skontrolujcie Dziewczyny, żeby nie było, że ktoś jest pominięty. :) Zmykam, dobranoc. ;) (ciekawe komu dziś przyśni się MamaE..............)

Mamo E dobrze powiedziane, wychowujmy nasze dzieci na ludzi! Mnie tez drazni ta znieczulice i okropne zachowanie mlodziezy ale i czasami i czlowiek dojrzały (niby dojrzały) zachowuje sie w sposob karygodny....Ehhhh... duzo by pisac... A co do tych kosmetykow to bardzo sprytne z tymi buteleczkami. tak sobie tez pomyslala, ze czasami mozna takze jakies probki kosmetykow wylowic np dodane do jakiejs gazet, albo dostac w sklepie jako gratisy ...hmmm... zobaczymy =) I dodam jeszcze Mamo E, ze absolutnie nie chce Cię straszyc torbami szpitalnymi,tak czy owak Ty termin masz na polowe czerwca a ja na poczatek! Roznica jest znaczna :)

Fasolkowa, no to swietnie ze to tylko jakies uczulenie! A ja dzis zmeczona tymi dziwnymi skurczami jestem to do nikogo we sny sie wpraszac nie bede ;) Ide starsza wykapac bo moj pomaga koledze w sprawach komputerowych, no i trzeba po malu so wyrka sie szykowac. Wiecie co, wczoraj mialam taki troche erotyczny sen z kolega z pracy w roli glownej. Ale zmieszanie jak dzis rano go zobaczylam!!!!! :D:D:D

hej Sorki, nie odzywałam się, ale mój lapek musiał się trochę zregenerować. Pisała któraś z Was, ze zepsuła stopę w nowym żelazku... no ja sobie zbiłam wyświetlacz w aparacie fot, jakoś tak wypadł mi z ręki na chodnik :( Dziękuję Tuńciu bardzo, bardzo, za umieszczenie mnie na blogu i od razu spieszę wyjaśnić, że może za wysoka nie jestem, mam aż 165 cm, ale zdjęcia robi mój mąż, który jest wysoki i robi mi je z góry, więc wyglądam jakbym nie miała nóg w ogóle, tylko sam brzuch :( I proszę się nie śmiać! teraz i tak wyglądam poważniej, a w lecie jak założę spodenki, albo krótką spódniczkę, to jest masakra. Mąż pianę toczy jak byk przed walką ;) Pozdrawiam Was serdecznie i życzę spokojnej nowy, bez koszmarów, zgagi i częstego wstawania ;)

Aha, zdjęcia były robione 30 km od lublina, taki fajny wąwóz :) z rzeczką i źródełkami :) Powiedzcie mi jeszcze, czy przy cholestazie może być wysypka? Bo mam takie małe swędzące krosteczki, głównie na brzuchu :(

MamoE to Ty moze miej zawsze psa przy sobie:P Co do ciuszkow to tak jak pisałam jestem juz w połowie pracy. Mam juz 2 kartony ciuszkow poprane i poprasowane, jeszcze mam karton poscieli, recznikow.. takze jeszcze troszke tego mam. Co do ruchow dziecka to moj mnie kopie jak szalony:) A ja znowu zajadam sie lodami:P

aaa i super ten porzadek w tabeli bo bynajmniej dziewczyny ruszyły tyłki i zaklikały:P POZDRAWIAM GORACO I DOBREJ NOCKI ZYCZE:))

Gość Gonia.
NICK..............WIEK....TERMIN .PŁEĆ....IMIĘ..............SKĄD JESTEM Apsika................29....1.06.................... ...................podlasie Fasolkowa mama...30....1.06........C.......Kinga..............Warszawa carmen37...........24....2.06......s..........??????.... ..........małopolskie lilianka09............26....2.06.......c.......Malwinka. ........mazowieckie Kasza22.............22....3.06..................... ..................W'ton UK Dunia77.............32....4.06........S........ ?? .......................Stany ewcisko.............25....7.06.........c.........Wiktori a...............Łódź annnnnnna......... 27....9.06.......s....... Michał.........Nottingham (UK) tuncia...............26...12.06.................. ........................Rybnik Biała_czekoladka.26...12.06.........s........Kubuś...... ..... Warszawa joolaa...............28...13.06.........s....... Kubuś....................Śląsk Paola.22...........23.....13.06........c......Zuza...... .. ........Mysłowice Shila2...............25...15.06.........s........ Filip.................Szczecin Mama E.............39...15.06.........C.........???...... ................. UK Pimach..............31...15.06........s.........Antoni .........Bielsko Biała mantraelle..........34...15.06........S................ .................stany klunia1912..........34...16.06........c.........Julia... ...................UK Marteeeczka.......26....17.06............C............. ............Tarnów Gonia.................30....17.07............c.Emilia.................Limerick JAGODA369.........27.....17,06...........C.....Julia/Mar tyna.Nowy Sącz kasiulaaa25.........25...17.06..................... ...............dolny Śląsk takietam............32....17.06......................... ................Lublin Sztorm..............33.....29.06.......S.........Jaś.... .....Bielsko-Biała AniaP.................29...21.06......c...........Martul a...... ...UK/Poznań lusia.79..............29...23.06......c.????..Ewa Alicja.................Śląsk myszka79...........29...23.06.......c.........Maja...... .................UK wiki3010............26...25.06........s............ ...................Poznań nemezis2682.......26...25.o6.........????.....Łucja,Irek ?.........Maków kolorowymotylek 27...30.06.......c....... Julia.................Małopolska Ewcisko dzieki ze o mnie pamietalas ale Fasolkowa Mama znowu mnie pominela. Ale ja sie przeciez odzywam, moze nie codziennie, ale za to czytam kazdego dnia.

Gość Gonia.
NICK..............WIEK....TERMIN .PŁEĆ....IMIĘ..............SKĄD JESTEM Apsika................29....1.06.................... ...................podlasie Fasolkowa mama...30....1.06........C.......Kinga..............Warszawa carmen37...........24....2.06......s..........??????.... ..........małopolskie lilianka09............26....2.06.......c.......Malwinka. ........mazowieckie Kasza22.............22....3.06..................... ..................W'ton UK Dunia77.............32....4.06........S........ ?? .......................Stany ewcisko.............25....7.06.........c.........Wiktori a...............Łódź annnnnnna......... 27....9.06.......s....... Michał.........Nottingham (UK) tuncia...............26...12.06.................. ........................Rybnik Biała_czekoladka.26...12.06.........s........Kubuś...... ..... Warszawa joolaa...............28...13.06.........s....... Kubuś....................Śląsk Paola.22...........23.....13.06........c......Zuza...... .. ........Mysłowice Shila2...............25...15.06.........s........ Filip.................Szczecin Mama E.............39...15.06.........C.........???...... ................. UK Pimach..............31...15.06........s.........Antoni .........Bielsko Biała mantraelle..........34...15.06........S................ .................stany klunia1912..........34...16.06........c.........Julia... ...................UK Marteeeczka.......26....17.06............C............. ............Tarnów Gonia.................30....17.06............c.Emilia... ..............Limerick JAGODA369.........27.....17,06...........C.....Julia/Mar tyna.Nowy Sącz kasiulaaa25.........25...17.06..................... ...............dolny Śląsk takietam............32....17.06......................... ................Lublin Sztorm..............33.....29.06.......S.........Jaś.... .....Bielsko-Biała AniaP.................29...21.06......c...........Martul a...... ...UK/Poznań lusia.79..............29...23.06......c.????..Ewa Alicja.................Śląsk myszka79...........29...23.06.......c.........Maja...... .................UK wiki3010............26...25.06........s............ ...................Poznań nemezis2682.......26...25.o6.........????.....Łucja,Irek ?.........Maków kolorowymotylek 27...30.06.......c....... Julia.................Małopolska Poprawka bo wpisalam sie pomylkowo na lipiec ( o Boze 10 miesiecy NIEEE)

Gość Gonia.
Udalo mi sie po wielkich trudach dodac swoje zdjecia na blogu. Sa to moje pierwsze zdjecia z brzuchem. Musze to koniecznie nadrobic bo co ja pozniej dziecku pokaze.

Ide zaraz polukac naszego bloga, bo jakies nowe fotki sie pojawily w wiekszych ilosciach :-) takietam____ przy cholestazie wysypka moze byc, ale glownei to potwoenir swedza dlonie i stopy. Wlasnie dwa dni temu rozmawialam o tym z koleznaka, ktora to dopadlo w dwoch ciazach. Az oczy szerowoko otworzylam jak opowiadala, ze na noc do lozka brala ze soba szczotke taka ryzowa, pumeks i czasami nawet widelec. Ze stopy miala podrapane do krwi niemalze, bo czesto konczylo sie tak, ze leciala na wycieraczke przed drzwi i szurala, szurala, szurala, bo swedzialo. A potem, zeby przestalo pakowala rece i stopy do lodowatej wody... To oczywiscie zanim jej pipcia (bo tak okreslila swoja p. ginekolog) zalapala, ze to moze byc cholestaza :-o Masz tak? Ciekawe jak tam Marteczka, bo dzis miala sie zameldowac w szpitalu 🌼 Rany, ja w koncu musze tez zaczac myslec o torbie powoli, choc nawet nic nie wyprane jeszcze z dziecinnych rzeczy. Ale moze sie zabiore za te duze np. wozek czy fotelik, bo ladna pogoda ma byc to wystawie mokre do ogrodka i wyschnie raz dwa. POtem najwyzej znowu zapakuje w folie, ale przynajmniej bedzie takie miesieczne, a nie trzyletnie odstane :-P Dzis mialam wizyte u ginki - wszystko okej. Ale mnei wczoraj w nocy i dzis nad ranem tak alapalo jak przed miesiaczka, co wcale nie zmusilo mojej ginki do zajrzenia czy cos sie nie dzieje :-o Co prawda podejrzewam, ze to bylo raczej od truskawek, ktorych wczoraj wrabalam jak kroliki moje chore jelitka zasadniczo tego nie lubia. No ale, jakby bole sie powtorzyly ze skurczami (wiecej niz 6 na godzine) to mam sie meldowac na maternity ward w szpitalu. Mam nadzieje, ze jednak to tylko te truskawki :-)

Dunia, oby to były tylko truskawki... ;) Gonia- przepraszam, to niechcący. Chciałam dobrze zrobić Liliance, bo znowu \"wyskoczyła\". :) Tuncia- Nikoś to chyba ma oczy po Tobie, i ten uśmiech! :) Gonia, - milo Was \"naocznie\" poznać! Fajne brzuchalki! :) Marteeczka, już na pewno w szpitalu.... Oby było ok. Nemezis- się nie odzywa, żeby udało się Malucha jeszcze troszkę przetrzymać. Dziś znowu miałam dziwaczny sen. Śniło mi się, ze jakiś czas temu urodziłam wcześniaka przez cc i tak go odłożyliśmy na barku w domu. To dziecko tak sobie leżało, ja znowu w ciąży i przyszło mi do głowy, żeby sprawdzić, czy to maleństwo jeszcze jest. Okazało się, ze jest, żyje i tak jakby się zahibernowało. Zaczęłam więc karmić piersią, ale mleka ni w ząb, więc pobiegłam do apteki i kupiłam mleko dla wcześniaków, dziecko ożyło i je karmiłam. Masakra. Nie wiem, co w tej mojej głowie się dzieje, ale jakieś dziwolągi zamiast myśli mi krążą. Chyba ujawniają się wszystkie leki, że urodzę za wcześnie, że z porodem będzie coś nie tak i że nie będę miała pokarmu!

Gość Sztorm..
NICK..............WIEK....TERMIN .PŁEĆ....IMIĘ..............SKĄD JESTEM Apsika................29....1.06.................... ...................podlasie Fasolkowa mama...30....1.06........C.......Kinga..............Warszawa carmen37...........24....2.06......s..........??????.... ..........małopolskie lilianka09............26....2.06.......c.......Malwinka. ........mazowieckie Kasza22.............22....3.06..................... ..................W'ton UK Dunia77.............32....4.06........S........ ?? .......................Stany ewcisko.............25....7.06.........c.........Wiktori a...............Łódź annnnnnna......... 27....9.06.......s....... Michał.........Nottingham (UK) tuncia...............26...12.06.................. ........................Rybnik Biała_czekoladka.26...12.06.........s........Kubuś...... ..... Warszawa joolaa...............28...13.06.........s....... Kubuś....................Śląsk Paola.22...........23.....13.06........c......Zuza...... .. ........Mysłowice Shila2...............25...15.06.........s........ Filip.................Szczecin Mama E.............39...15.06.........C.........???...... ................. UK Pimach..............31...15.06........s.........Antoni .........Bielsko Biała mantraelle..........34...15.06........S................ .................stany klunia1912..........34...16.06........c.........Julia... ...................UK Marteeeczka.......26....17.06............C............. ............Tarnów Gonia.................30....17.06............c.Emilia... ..............Limerick JAGODA369.........27.....17,06...........C.....Julia/Mar tyna.Nowy Sącz kasiulaaa25.........25...17.06..................... ...............dolny Śląsk takietam............32....17.06......................... ................Lublin Sztorm..............33.....20.06.......S.........Jaś.... .....Bielsko-Biała AniaP.................29...21.06......c...........Martul a...... ...UK/Poznań lusia.79..............29...23.06......c.????..Ewa Alicja.................Śląsk myszka79...........29...23.06.......c.........Maja...... .................UK wiki3010............26...25.06........s............ ...................Poznań nemezis2682.......26...25.o6.........????.....Łucja,Irek ?.........Maków kolorowymotylek 27...30.06.......c....... Julia.................Małopolska Poprawilam zamiast zero wpisalam 9...

Gość paola.22
hej wczoraj caly dzien nie bylo mnie w domu nie moge usiedziec na tylku wiec jak tu leniuchowac piszecie o ruchach ze dziecko jest duze i mniej sie rusza wiec moje jest chyba male bo kopie jak czaa wypralam jeszcze dzis ubranka ktore ostatnio kupilam musze jeszcze posciel wyprac tylko mam obawy bo powiedzieli mi 2 razy ze prawdopodobnie to dziewczynka i teraz nie chce sie juz ujawnic na usg i nie jestem pewna czy to dziewczynka mam jakies obawy a posciel mam bialo rozowa Zgadzam sie z tym ze porzadek sie przydal w tabelce bo jak przeczytalam ze chcecie mnie wyrzucic to zaraz sie odezwalam hehe

Fasolkowa to masz plusik u mnie:) Bo wszyscy twierdza ze Niki to cały tata:)