Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_Misiowa

CZERWIEC 2009 - gdyż we wrześniu nam się uda !!!

Polecane posty

Nemezis trzymaj się jeszcze troszkę, dasz radę Fasolkowa mamo, to już za tydzień będziemy gratulować Ci ślicznego dzidziusia :) powinnaś się cieszyć, że wiesz, kiedy to się stanie :) Kasza nie płacz nad rozstępami... moja koleżanka mnie 'pocieszyła', że do porodu nie miała żadnego rozstępu, a jak parła, to czuła jak jej mięśnie puszczają, te od środka ud, no i ma teraz takie, że spódnice do kolan :( ale z nami będzie dobrze :) wrócisz do swoich bluzeczek, obyś tylko nie musiała kupować mniejszego rozmiaru Zakochana mamo, tak malutko przytyłaś, super :) Jeszcze się nie pakuję, za tydz wizyta u gina, to się okaże, czy pośpiech wskazany, czy nie. Poza tym mam zamiar nie brać dużo rzeczy na raz do szpitala, bo mam do niego max 10 minut i to wtedy, kiedy są korki, więc mój M będzie kursował, przygotuję tylko to co będzie potrzebne, mam nadzieję, że tak wystarczy

Witam! Przedewszystkim gratulacje dla Pimach! Ja juz powiedziałam \"Tak\" i dziś po raz pierwszy użyłam nowego nazwiska :-) Uroczystość bardzo skromna w domku na spokojnie. Ale bez przygód się nie obyło, jeszcze rano w sobote okazało się, że trzeba zszyć dekold sukienki bo przez pare dni cycki mi urosły i chciały z niego wyskoczyć ;-) oczywiście nie obyło się też bez podwijania nogawek i przeszywania guzika w spodniach mojego N ;-) Fryzjerka miała opuźnienie. Wszystko na ostanią chwile! Sukienki w końcu nie kupiłam tylko szłam w takiej co kiedyś za grosze kupiłam na alegro w tej wyglądałam lepiej niż we wszystkich innych a może po prostu tylko w tą się mieściłam! Ale zbyt długo się sukienką nie nacieszyłam bo zaraz przy toaście szampanem kiedy stukaliśmy się kieliszkami utopilam mój wielki brzuch w rosole ;-) żeby tego było mało 20 min. później wywróciłam na siebie cały talerz z drugim daniem! To chyba przez te emocje ;-) Ale było fajnie! Zaraz wrzuce jakieś zdjęcie na bloga. Dziękuje wszystkim za życzenia! W niedziele miałam skurcze, zbyt silne nie były ale powtarzały się co 4 min. na szczęście po 2 godz. mineły. Brzuch też mi się już troche obniżył! Ja mam jeszcze dużo czasu ale wiem, że wszystko może się zdażyć dlatego jestem już spakowana! Jak najbardziej w małą walizke, wygodnie się ją przemieszcza i utrzymanie pożądku łatwiejsze! Tak poza tym to dziś mam wizyte u gin. ciekawe co tam nowego. Na dzisiejszym KTG mały miał dość wysokie tentno! Pozdrawiam

Gość Sztorm....
Pimach......oczywiscie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cudownie miec takiego maluszka!!!!!!!!! ZAKOCHANA MAMO..tylko 8,5 g na plus to wrecz marzenie.. Kasza ja tez na plus mam +16 kg. Byłam u mojej lekarki szyjke mam mieciutką, troche mi sie skróciła..po szalenstwah komunijnyh mojej cory.Wiec do konca maja mam uwazac na siebie i bacznie sie obserwowac chce poczekac do czerwca z tym porodem..a gdzie tam do 20...ho,ho.. Torby jeszcze nie pakuje ale zaczelam prac ostatnie rzeczy posciel malego Do konca maja siedze w domu moze potem jeszcze na koniec szybkie zakupy...takie"kosmetykowe" Pozdr..

Kasza czy Ty również taka wysoka jak ja że brzusio taki mały (ja mam 178cm wzrostu)? No kurcze ja co się uspokoję to zaraz znowu schizuję, że to nie możliwe taki mały bębenek mieć. Dzis poszłam do sklepu po kapcie do szpitala a babka w sklepie się pyta \"oooo pewnie za 3 miesiace bedzie dzidzia - taki brzuszek wzdęty\". Kurde za trzy miesiace? Za trzy tygodnie najpóźniej i znowu popadłam w rozpacz, że to niemozliwe taki mały brzuch mieć. Dziś znowu wizyta u gina to go wezmę na spytki co to za numer u mnie z tym brzuchem.

Takietam- no właśnie nie wiadomo, czy za tydzień już dzidzię będę mieć, bo może się okazać, ze przede mną będzie dużo nieplanowanych cc i mnie będą przesuwać... Nie chcę leżeć w szpitalu i czekać, wolałabym w domu, ale może się okazać, że tak od 18 w szpitalu poczekam na swoją kolejkę... I tu się objawia mój pesymizm. Może moja dzidzia, jak poczuje stres szpitalny mamuśki, sama wszystko przyspieszy...? Zobaczymy. :( Apsika- u mnie pielęgniarka, niby osoba, która się zna, nie chciała wierzyć, że jestem w 9 mc, myślała, że to 6. Ja potem w stresie do gin mówię, ze mam mały brzuch, a ona, ze wszystko jest ok. Nie ma co się przejmować. Jedni mówią, że brzuch akurat, inni, ze mały, reguły na to nie ma. ;)

A u mnie też ostatnio na wadze było 16 na plus. Ciekawe, co teraz by było... Nie ważę się, bo aż się boję. Liczę na to, że wszystko dość szybko spadnie. Też miałam zawsze ciśnienie na szczupłość, uwielbiam w obcisłych rzeczach chodzić i większość takich mam w szafie. Najbardziej boje się, że zostanie mi brzuszek... Zawsze był płaski, mam nadzieję, że uda mi się go doprowadzić do zadowalającego stanu po porodzie.

za maly brzych niedobrze, za duzy tez nie.... Oj! Dziewczyny, przestac juz prosze!!! Cieszyc sie ze wszystko dobrze idzie i nie narzekac!!! Taka juz kazdej z nas uroda, jedna mniej druga wiecej nabierze ;) Zakochana, gratuluje tych tylko +8.5 kg, ja dwa razy tyle przybralam i wczoraj wieczorem to musialam uczcic to az cala paczka delicji... no i myslalam ze znowu w nocy zgaga mnie bedzie meczyc, ale o dziwo, nie :) pfu pfu, zeby nie zapeszyc! Pomysl malej walizeczki na kolkach jest swietny i wygodny! A pozostajac przy temacie wakacyjnym, dzis rano kupowalam w drogeri wszystkie te duperelki do szpitala, jak szampony, plyn do prysznica itp w formacie mini, no i pani w kasie mowi \'o, na wakacje sie wybieramy\' na to ja, zdziwiona, spojrzalam w dol na moj grubo wystajacy spod zakietu brzusio, pani sie skojarzyla i tylko usmiechnela.... hmmm, o wakacjach to ja chyba tylko marzyc teraz moge. Milam spedzic caly wrzesien we Wloszech ale plan jak narazie zostal odlozony z powodow sil wyzszych... Takietam, tak, masz racje, boisz sie bo to o twoja Kruszynke teraz chodzi - ale pamietaj, jakakolwiek mama bedziesz, zawsze bedziesz NAJlepsza dla twojego dzieciatka!!!!! :) Dziewczyny, nie bac sie! Jak swiat swiatem baby sobie radza, to co, my gorsze mamy byc? ja mialam dzis usg, no i mala niby glowka w dol wiec bede parla naturalnie i oby bez powiklan tamtego razu! dzidzia jest z tych mniejszych, bo szacunkowa waga 2170 gr. NO ale jak mniejsza to i latwiej mi przez ten \"tunel\" przejdzie, prawda? ;) Od przyszlego tyg zaczynam masaz krocza zeby zapobiec rozdarciom, peknieciom i cieciu. Wiki, swietnie ze dzien mialiscie wspanialy! Nawet z plamami na sukni mozna byc super szczesliwa, prada? duzy 😘 narazie, papatki

Dziewczynki, a gdyby którejś się zatęskniło za pracą i za karierą, to proszę to sobie wybić z głowy i obowiązkowo posłuchać tej piosenki i obejrzeć teledysk- to dla Was, dla nas :)

Mama E, a na czym polega ten masaż krocza? Brzmi pomocnie. Sama bym chetnie te moje zakamrki przygotowała na rodzenie ale nie wiem jak. Albo lepiej - męża zagonię do masażu:))))

Lilka, własnie ogladnełam ten klip i poryczałam sie jak głupia! Chyba wciaz do mnie nie dociera, ze ja bede mama:-)))) Naprawde cud sie dzieje a niedługo go zobacze na własne oczy:-) Zycie jest piekne!!!!!!!!

Tak Was podczytuje o praniach, pakowaniach a ja jeszcze głeboko w lesie. Lubie byc zorganizowana ale lubie tez zostawiac wszystko na ostatnia chwilke. Tutaj jednak przydałoby mi sie juz pospieszyc:-) Totalnie nie mam nic:-)))) Ostatnio nawet pojechałam do sklepu z zamiarem zaczecia zakupow, ale mi sie odechciało:-) wszystko mnie zaczeło draznic wiec wyszłam z pustymi rekami:-) bo wsumie pomyslałam tyyyyyyyyyle jeszcze czasu. A potem co, zagladam na forum a tu Pimach urodziła:-) A tez niedawno nad zakupami sie zastanawiała:-) Mama E, i jak zadowolona ze jednak sn??? Czy Cie to troszke wystraszyło??

Ja rowniez mam mały brzuszek i ludzie w koncu zaczeli mi gratulowac, ze jestem w ciazy. Brawo!!!! Ja juz niedługo rodze a oni dopiero zauwazaja moj piekny stan:-)) Dzis naszło mnie na twarozek z rzodkiewka i szczypiorkiem no i tradycyjnie, 3 kromeczki zjadłam a tu wciaz głodna:-) Wyobrazcie sobie zjadłam 5 kanapek a potem jeszce rzuciłam sie na slodycze i wciaz jestem głodna!!! Studnia bez dna:-)

Lilka i ja oglądnełam klip - świetny! Wstawiłam go do ulubionych i nucę pod nosem - dzięki:) Fasolkowa, tak patrzę, że idziemy przysłowiowo łeb w łeb - ten sam termin porodu i ten sam przyrost wagi:) Ciekawe czy ta sama panika przedporodowa....;) Myszka79 ja już w zasadzie spakowana, nawet ciuszki dla maleństwa wyprane i wyprasowane już są - nie znamy w końcu dnia ani godziny:)

Lilka a ja dzięki tej stronce z piosenką zaczęłam też oglądać inne filmiki. Jak fajnie powspominać, Domowe Przedszkole, Przybysze z Matplanety, Kwant, Sonda itp, itd. Wszystko się pamięta :) Dzięki temu jakoś trochę oderwałam swoje myśli i jakby mniej mnie boli brzuch i plecy (jakieś 30min temu doszedł też ból pleców). No nic jakoś to zniosę. Oglądam dalej :)

Lilka, błagam przestan:-) Ogladnełam ten drugi filmik i znowu ryk:-) Boze, co sie ze mna dzieje:-)))

Poki co jeszcze nie widziałm filmiku z porodem i nie zamierzam szczerze powiedziawszy! Co ma byc musi byc, juz nie mam ucieczki:-) Pojde, urodze i nie chce sie przejmowac i myslec co sie tam na dole dzieje ani jak to wyglada. Za ładnie na pewno nie:-) Bleby jak najszybciej i zeby malutka zdrowa wyszła. Patrze na moj brzuszek i nadziwic sie nie moge, ze tam sie chowa moja mała coreczka! Jak ona wyglada???

Mamo E czy na tym etapie na jakim jesteśmy masaż krocza jeszcze coś da? w sumie nie zaszkodzi próbować:D Wiki piękna Młoda Pani,sukienka bardzo ładna ...tylko jak Ty kochana na takich obcasach wytrzymałaś? Ja mam tak opuchnięte nogi ,ze nie wejde w żadne buty nawet koturn to dla mnie masakra

Myszko Tobie dopiero zaczynają gratulować a mnie się dziwią ,że jeszcze w ciąży jestem,przecież od dawna "chodzę ":D w związku z duuuuużym przyrostem masy ciała i ciągłym głodem biegnę na obiad dziś szaszłyczki mniaaaam plus sałatka z pekińskiej ogórka i rzodkiewek z koperkiem ....ziemniaki odpuszczę sobie:(

aaaaaa Wiki ja to mam sklerozę....chciałam jeszcze powiedzieć ,że Pan mąż całkiem całkiem a jaki dumny i szczęśliwy:)

cześć dziewczyny, się rokręciłyście.. Wróciłam własnie od ginekologa.... A więc tak - szyjkę ma twardą i zamkniętą - szczerze to troche sie rozczarowałam... chcialabym juz w miare szybko urodzic a tu \"klapa\", gin stwierdził, że jak za 2 tygodnie na kolejnej wizycie szyjka dalej będzie taka \"niedostępna\" to mam sie liczyc z porodem po terminie( ). Więc stwierdziłam, że z tym pakowaniem to sobie jeszcze odpuszcze. Zrobił mi tez posiew z pochwy i odbytu an paciorkowce.... Fasolkowa mamo - myslałam ze spadnę z krzesła... z tym odbytem to zabrzmialo jakbys prawie odbyla stosunek analny...:):) Nie wiem jak tam subtelnosc waszych ginów ale mój tylko tym \"przedłużonym patyczkiem do ucha\" pomiział mnie na poczatku wejscia do niej, a drugim pomiział mnie w rejonie odbytu... tylko sie uśmiałam bo to łaskotało... za to nie uśmiałam sie a przeraziłam w labolatorium... 2x wymaz =76zł!!!!! Robił mi też usg... poraz nie wiem ktory zapytałam czy to dziewczynka...a on patrzy na mnie i mówi\" nie, chłopczyk\"! Ja chyba musiałam zbladnąć, czy tez przyjac minę mordercy bo szybko powiedział, ze to żart, ze mam juz nie pytać bo to ewidentnie będzie córka.Więc- uffff.... juz mi lepiej.. Potem wszystko ładnie pomierzył i tekst.. \"no, mała ma już 3kg.....\" Mysłałam ze spadne z kozetki... coś czuję, że będę rodzić małego słonia a nie dziecko... sie potem dziwie, że jak mnie stuknie, rozciagnie to nie wiem jak sie nazywam. na wadze oczywiscie znów podwyżka 102,5kg;/;/;/ kurde... 15kg na plusie- ale stwierdzil ze nie jest źle- jak dla kogo;-} Ta gulka ktora mi sie zrobila jakis czas temu to faktycznie zapalenie mieszka włosowego. Natomiast to kłucie... podobno nic nowego w tym okresie ciazy;/ do cholery mam juz dosc;] chce juz urodzic... Łebek dalej w dole i juz sie obsunęła na sam dół wiec nie bylo nawet jak zrobic usg buźki - dlatego mnie tak pokłuwa w dole na środku - mała wali łbem:):) Jak tam wasze przysmaki...? ja dalej truskawkowa(jakos nie mogą mi sie przejeść) a od wczoraj wkęciły mnie arbuzy...wczoraj wrypałam 1,5 kg i dzis juz też tyle:):)mniam... O rozstępach to prosze nawet nie mówić głośno....;/ ja to chyba przestane sie ogladac w lustrze;] A nawiazujac jeszcze do obrączki.. to dlatego mnie tak boli, ze nie moge jej na razie nosic bo jestem swieżą mężatką... po świętach w grudniu brałam slub... wiec sie jeszcze nią nie nacieszyłam;)

Mamo E mało tego że można być szczęśliwym to jeszcze będzie co wspominać ;-) Wszyscy się śmiali, że to dlatego, że mój mały Dominik był już taki głodny, że zanurkował w talerzu a nie jakies toasty :-) Joolu dziękuje za komplementy. W tych butach to ja tylko w urzędzie wytrzymałam ;-) Miałam inne naszykowane, takie jak na ciąże przystało a, że posiadam te które są na zdjęciu to całkiem zapomniałam, czegoś szukałam i w kartoniku je wyszperałam i nie mogłam się powstrzymać bo tak ładnie pasowały a ja niska to mi jeszcze pare cm dodały. Ja też jestem opuchnięta ale tego dnia los był łaskawy i zero opuchlizny :-)

No dziewczyny 4 godzinki i już prawie po bólu, ale wiem chyba dlaczego boli. Właśnie byłam siusiu i spojrzałam w lustro i wydaje mi się, że brzucho poszedł w dół. Nie jakoś drastycznie, ale na pewno się obniżył. Oj M musi dziś walizkę wyciągnąć... Jezu ale się spociłam, idę wziąć prysznic.

Wikuniu wielkie gratulacje. Wygladałas super.

Też odwiedziłam bloga żeby podejrzeć Wiki :) Rzeczywiście ślicznie wyglądałaś i sukienka też bardzo ładna. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego 🌼

Ryczę!!!!! Lilka filmiki ekstra, ale działają. Jakoś tak pomyślałam, czy ja dam radę?? Wiki ślicznie wyglądałaś w tej sukience i jeszcze ten złoty szal do tego, bardzo ładnie!!!!!

Gość kasza22
juz mi lepiej...ja wiem ze to glupie ryczec za sukienkami wieczorowymi:-P ale ja je tak lubie kupowac i potem one sobie tak wisza i wisza i ja sobie na nie patrze :-P w sumie nawet polowy z nich nie zalozylam i tak mysle ze teraz problemy finansowe mamy to chyba i tak posprzedaje na ebayu . Nic...ale dalej sie cholera nie moge nadziwic skad te rozstepy tam i do tego wiecej znowu z lewej strony niz z prawej... Takie tam ja tez mam leki ze sobie nie poradze i wogole dolina... i ni nie nie! nie pakuje sie:-P ide na zywiol nie chce mi sie nawet o tym myslec ...(bunt):-P Lilka no co ci poradze ze to czym sie pobiera probke w UK nw a streptoccoca czy inna bekterie wyglada jak naprawde dlugi patyczek do uchA? no co?:-P nie moj wymysl zebys widziala 'szczoteczke' do cytologii to jest dopiero bajer:-D i najlepsze jest to ze jak sie te szczaoteczka pobierze probke trzeba ja 'wykapac' w buteleczcce ze specjalnym plynem i uwaga: na to jest specjalny PROTOKOL bo trzeba bodajze 12 razy w lewo i 6 razy w prawo ja obrocic:-D WIKI dlaczego mnie 'wypadki' na Twoim slubie nie zdziwily?czyzbym cos wykrakala swoja historia?:-P jeszcze raz wszystkiego najlepszego:-*** Apsika niestety ja mala jestem 167cm i zawsze waga piorkowa przed ciaza:-P ja juz tez wymiekam z tlumaczeniem ze nie 3 miesiace ale 3 tygodnie ludzie co z wami?:-P mam doslownie pilke nie brzuch jakby mi ktos do ciala dokleil pilke plazowa rozmiaru M:-P I wlasnie nie rozumiem tego jak brzuch mam maly sama z wygladu malo przytylam to o co chodzi z tymi 17kg +? az tyle wody? dziecko mi ze 4kg juz wazy czy jak ???mysle ze to wszystko przez to ze siedze w domu jakbym dalej pracowala bylo by lepiej gggrrrr Prosze sie z mojego TUNELU nie smiac:-P no co mialam napisac ze po wewnetrznej stronie ud, 10 cm od odbytu i na oko 4 cm od wejscia do pochwy?:-P Tunel wymiata i juz:-D Fajna ta piosenka a karierze mamy, wszystko pieknie ale jest tez szara rzeczywistosc i niestety nasze rachunki nie poplaca sie same a bilety do texasu drogie sa...:-( Aniu P ja tez juz wyraznie widze ze brzuchol sie obnizyl:-D dzis idac przez miasto normalnie az ogladalam sie w kazdej szybie z ciekawosci Anaconda widzisz pokaralo cie cenami ze sie z patyczkow do ucha smiejesz:-P