Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

crazy_bogie

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - CZ 2- KONTYNUACJA

Polecane posty

ileneczka śliczne masz ząbki-muszę przyznać, ale szata graficzna trochę mnie razi, porozrzucanie pięciuset tych samych zdjęć na jednej str wygląda -jakby to nazwać-za bardzo chaotycznie, i jeszcze ten żarówiasty kolor w tle... (sorki za szczerość)

znam to forum, bo szukalam na nim informacji przed zalozeniem i jest ok. ale az taka zwiazana z moim aparatem sie nie czuje aby prowadzic swoj wlasny watek ;) ludzie przychodza i odchodza tak juz jest u nas na kafe przynajmniej cos sie dzieje :) jesli ktos szuka informacji to uwazam, ze kazde zrodlo jest dobre. jeszcze jakis czas temu jak chcialam cos znalezc to ciezko bylo. teraz mozna wybierac ile sie chce :)

może i się już powtarzam, ale nasze forum jest fajniejsze, jakoś tak po prostu żyje:). A mnie ciągle ząbki bolą...buuuu:(

Nie ma to jak spam...tylko pokazuje o jak wąskim rozumie jest moderator tego oto forum...

hej! Dawno nie pisałam, w sumie pierwszy raz w tym nowym temacie :-) OD DZIŚ JESTEM W PEŁNI ZADRUTOWANA :-D Zdarzył się taki przypadek, że odkleił mi sie aparacik od tych czwórek do usunięcia i nie uwierzycie... dałam sobie je dziś usunąć :-D jeszcze mam buzie zdrętwiałą. Miały być usuwane na kolejnej wizycie, no ale że taki nacisk był to dziś mnie pani orto namówiła.. :-) Mam górę, dół i jeszcze łuk podniebienny, cały komplet ;-) nie boli.. nie boli... :-p a co tam u was? jak tylko polepszy się stan, to wrzucę zdjęcia :-)

To i ja się odezwę w końcu ;) Czytam to forum od kilku dobrych tygodni i chyba czas najwyższy się przedstawić. Zakładam aparacik 26 listopada, najpierw na górę, po nowym roku dół. Obecnie jestem po wyrwaniu szóstki i boli cholernie :/ Leczę się w Poznaniu u moim zdaniem dobrej orto. Poleciła mi Damona z metalowymi zamkami, koszt 2500, wizyty od 100-150 z jednym łukiem, z dwoma troszeczkę więcej. Ogólnie jestem z niej zadowolona i licze na to, że zdania nie zmienię :) Pozdrawiam wszystkich Ujawnię się za jakiś czas:)

Setsi ---> nie, to jest górna 6, po założeniu góry wyrywam jeszcze dolną 8 i 6, łącznie trzy zęby, ale to i tak lepiej niż proponował inny orto :) tamten chciał rwać wszystkie 5 ;/ nie byłam usatysfakcjonowana wizyta u niego, w związku z czym poszłam jeszcze do innego lekarza i po wizycie u P. Małgorzaty Sitarek-Madej zostałam u niej i sprawy się potoczyły szybko :) Jak dla mnie kobieta, wie co robi i chce pomóc pacjentowi.

Sikorkaa - Bo ja też na pozcatku miałam wyrawc jedną szóstke ale jakos mi to nie pasowało, bo przeciez jak zęby sie rozsuną to bedzie niesymetrycznie. Dlatego nie mam dwóch 6 u góry.

Setsi -----> ja tez nie mam obu, ale jedną straciłam już parę lat temu :/ teraz druga odpadła, ale pocieszam się, że w dobrej intencji :D już się ciesze na ten aparat, marzenie od długiego czasu.

Sikorkaa - Mam nadzieję że pokażesz nam swoje ząbki:) Jestem ciekawa z czym musi się zmierzyć twoja orto:)

Na chwilę obecną pokaże tylko profil n-k, nie jestem gotowa na bliskie zdjęcia moich zębisków :/ Pozdrawiam:)

Setsi, a mama nie uczyla gdzie prowadzi ciekawosc? :D a tak juz troche powazniej nie wiem czemu, ale najpierw wiekszosc osob czyta, a dopiero pozniej sie ujawnia. tak tez bylo ze mna :) kurcze, fajnie, ze tak nas przybywa choc tutaj bo na ulicach az tylu zadrutowanych nie widac ;) troche mniej mi sie podoba, ze znow Poznan :P tym sposobem jesli sie kiedys spotkamy to pewnie w Poznaniu :P co do symetrycznosci usuwania zebow to czyatalam gdzies, ze nie jest to regula, ze usuwa sie te same zeby po obu stronach, a przynajmniej nie we wszystkich przypadkach. :)

crazy_gobie -----.> Hehe zmiana powiadasz, nie koniecznie, może mężczyźni sa mniej odważni, by pisać :D Poznań nie od zawsze, a od jakiegoś czasu, bo moje miejsce ukochane to Warmia i Mazury :D

a ja sie ciesze, ze nas przybywa i przybywa. sa nowe fotki, nowe miasta i nowe doswiadczenia. kiedy jeszcze kilka lat temu szukalam czegos o aparatch okropnie ciezko bylo znalezc cokolwiek, a teraz prosze :)

Odgiął mi się pierścień :/ Jadłam popcorn i trafiłam na jakieś twarde ziarenko.. Kaleczę o to język. Czy żeby ortodonta mi to naprawił lub wymienił to będę musiała płacić? Jeśli tak to ile...?

Sikorkaa--> Nie ma się co zębów wstydzić :) liczy się tylko spektakularny efekt końcowy! A tak a propos niesymetrycznego wyrywania... koleżanka mi opowiadała, że sporo lat wstecz jej młodszy braciszek trafił do ortodonty z bardzo wystającymi jedynkami i ponoć orto stwierdził, że trzeba usunąć jedną jedynke! :O Oczywiście rodzice dziecko zabrali i poszli do innego lekarza...

Sikorkaa - Fajnie ze na zdjęciach sie uśmiechasz pełną buzką :) Tak jak bys nie miała kompleksu na pukcie swoich ząbków :) crazy_bogie - Wiem, że ciekawość to pierwszy stopień do piekiełka :P Ale jakoś lubie oglądać ząnki innych nawet jesli nie są idealne w tej pierwszej fazie zadrutowania :D

160 - nie odważyłabym się jeść popcorn ;| Teraz widac skutki... Nie mam pojecia czy sie płaci, być może za nowy pierścień pobiera sie jakąś sumke pieniedzy a za stary ale zdeformowany może niekoniecznie. To tylko moje refleksje :D

Ogólnie jem wszystko.. Ostatnio konsumowałam mambę :p A popcorn nie jest twarcy, ale z rozpędu wzie.łam takie nie do końca wylute ziarno.

wizyta była, decyzja-za tydzień ściągam aparacik, dziś wyciski na zrobienie płytki czyli zaczynam końcowe odliczanie :D, ale spoko spoko będę sobie poczytywać to forum pozdrowienia i miłego week-u, jak któś go ma , ja jutro do pracy :/

tak sobie mysle i powiem, ze nie zazdroszcze :P jeszcze nie teraz. jak pierwsze zadowolenie minie i aparat mi sie znudzi to pewnie bede marzyc o zdjeciu ;)

Niesamowity kluh ---> no, niby nie ma co sie wstydzić, ale któż z nas tu przebywajach nie wstydził sie swoich krzywych zębów:) A na efekt końcowy muszę jeszcze sporo poczekać ;/ Setsi ---> Ten uśmiech \"pełną gębą\" to dlatego, że lubię się śmiać i uśmiechać. Uważam, że uśmiech to połowa sukcesu w kontaktach międzyludzkich ;) Dlatego \"naprawione\" ząbki nie będą mnie ograniczać w tym hihi

Witam Sikorkaa! ;) bo jeszcze mnei tu nie było od Twojego ujawnienia ;P ładne foty:) nie krepuj sie dawaj zdjec zabkow, to nic takiego:) 160 wspolczuje;P ja narazie jestem 4ty dzien z aparatem i nic jeszcze nie moge gryzc...ale dzisiaj walczylam z Lasagne - dobrze, ze byla miekka :D

w ogole chce troche dorobic i wyslalam zgloszenie do jakiejs agencji fotomodelek itd i mam spotkanie informacyjne za tydzien, jak mnie nei przyjma ze wzgledu na aparat na zęby to wcale bym nie chciala z nimi pracować! :P (a podejrzewam ze moze sie tak stac...:/)