Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anielaa

Opieka socjalna matek z dziećmi w Anglii II cz.

Polecane posty

Gość ja nie rozumiemrrrr
dziewczyny mam pytanie jestem w 8 miesiacu ciazy, poszlam juz na macierzynski, biore wtc, czy bede go dostawala caly czas jak sie dziecko urodzi,i potem jak mi sie skonczy macierzynski czy mi zabiora

będziesz dostawać dalej,musisz tylko do nich zgłosić,że powiększyła Ci się rodzina.Może nawet ci podwyższą:-)

czesc dziewczyny,czy ktoras orientuje sie jak to jest,czy jesli pobiera sie hausing benefit to consil jest zniesiony?czy moze trzeba wypelniac dodatkowe formy?z gory dzieki pozdrowionka;)

Gość domanek
hej dari. Council tax i Hausing benefit są zasiłkami o które się ubiegasz na tej samej formie. Jezeli składałaś na HB to i na council tax. Nie trzeba wypełniać niczego więcej.

Gość goya 007
dziewczyny ktore pisaly pisma w sprawie CTC i WTC,prosze napiszcie na jaki adres wysylalyscie list i co mniej wiecej tam napisalyscie, bo ja czekam od maja, kilka razy mi cos przysylali, ostatnio moj nr NIN jako numer referencyjny i cisza, zadnych dodatkowych pytan, watpliwosci mi nie zadawali, wiec dlaczego nadal nie ma decyzji??????? moze tez powinnam do nich napisac? bo na dzwonienie nie mam nerwow, albo ja mam takiego pecha, albo tam nie mozna sie dodzwonic

Gość eeeeeaaaaaaa
counsilu nie wplacaja na konto tylko przysylaja nowa decyzje ile jest do zaplaty po prostu odejmuja od cauncilu powinnas dostac decyzje i na niej jest ile czego dostalas jak sie pojdzie ze wszystkimi dokumentami do nich to wypelniaja wam forme sami na miejscu a na decyzje czeka sie ok 30 dni

Gość misia2377
do goya007 ja pisalam pismo do Preston na poczatku napisalam ze zwracam sie z prosba o o wyjasnienie kilku kwestii w zwiazku z rozpatrywanym przez biuru WTC ,CTC.pisalam tez od kiedy czekam i ze infolinia informuje mnie o komplecie dokumentow oraz zapewnia ze jest wszystko OK,wiec poprosilam o informacje na jakim etapie jest moja sprawa oraz jak dlugo jeszcze musze czekac.oczywiscie wszystko w dobrym tonie bez zbednych informacji,naprawde krotko na koniec poprosilam o odpowiedz listowna podziekowalam i takie tam ulepszenia no i poskutkowalo wyslalam w poniedzialek a w piatek juz mi dali na infolini odpowiedz kiedy i ile mi przeleja.nie wysylaj im zadnych dokumentow bo znowu zaczna weryfikowac i kombinowac masz komplet u nich ,to wystarczy.naprawde pisz nie czekaj ...pozdrawiam

ja wyslalam swoja skargę w środę, napomknełam też o dyskryminacji, jak co piątek miał mąż spotkanie w reveniu, dzwonił do nich i tamten facet napisał zażalenie, a do tego miał w sobote wysłać skargę nasz landrof, który jest Anglikiem i wie że czekamy na te pieniadze, bo sam nam wypełniał papiery wszystkie, więc w sumie poszły trzy skargi, czy zażalenia jak kto woli, zobaczymy co to da, we wtorek do nich będę dzwonić i będę dzwonić codziennie tak im powiem goya--musisz dzwonić do nich na infolinię, my tak stracilismy trzy miesiące, bo sądziliśmy że nie ma takiej potrzeby, ale okazuje się , że te telefony są potrzebne i najlepiej w dzień do g.16

Gość goya 007
a czy ja moge sama z nimi rozmawiac czy musi maz??? bo on wraca do domu kolo 17-18...

goya jeśli masz NIN i składaliście razem to możesz dzwonić, poproś od razu o polskiego tłumacza to wszystko łatwiej wytłumaczysz

Gość kathi28
hej.Dzisiaj składam papiery o Hausing Benefit mam już to co potrzebne,przynajmniej tak mi się zdaje..mam umowę o dom,kopię aktów urodzenia dzieci,ostatni statment z banku za minione dwa miesiące,odmowny list z Income support,List od pracodawcy męża o końcu sick pay,lekarskie dokumenty,wszystkie listy o zasiłkach na dzieci i chyba niczego nie pominełam,a jeszcze payslipy z pracy męża.Co sądzicie te które już dostają...jest oki?

Kati weż jeszcze paszporty, drugie dowody tozszamosci, ja musiałam donieść swój dowód osobisty oprócz paszportu, kartę z numerem NIN moja, bo chcieli dowód ( proof) na mój numer, decyzje z benefitów, im więcej weżmiesz tym lepiej, trzymam kciuki, powodzenia Ja mam dobrą wiadomość z Preson, dzisiaj dzwoniłam i mamy już decyzję z 06,02, i teraz wyliczają nam kwotę,która niedługo powinna byc na koncie, sama nie moge w to uwierzyć goya, dzwoniłaś?

Petera możesz przypomnieć ile czekałas na dedcyzje ? :)

Gość kathi28
Fajnie,że nareszcie ci się wyjaśniło dziękuję Petra za podowiedz..tylko ja nie mam paszportu i mój mąż też dzieci tylko mają tzn chłopcy,a Bianka moja córka ma,ale nie odebrałam jeszcze z Menchester konsulat oj

To może prawo jazdy, czy coś innego, jeśli nie macie to może nie będą chcieli, ale złóż jak najszybciej, wtedy będzie Ci się liczyło od dnia złożenia formy, a resztę będziesz donosić....zreszta na miejscu Ci powiedzą co jeszcze będą potrzebować Ja na decyzje o tax credit czekam od 28.07. , jak ją dostanę na papierze to wtedy uwierzę pozdrawiam

hej witam wszystkich;) Kathi nic sie nie martw,ja z mezem nie mamy paszportow i wszystko zalatwialismy z dowodami;) jak zalatwiam HB to nawet nie zawolali dowodow,chcieli tylko NiN. Dostalam dofinansowanie,ale counsilu mi nie wzniesli,co mam robic?odwolac sie?

gratuluje Petra w koncu sie doczekalas;) za miesiac urodzi mi sie coreczka;) chce zlozyc papiery o sure start maternity[500 funtow],ale niewiem czy juz moge?czy ktos sie orientuje?

hej witam wszystkich;) Kathi nic sie nie martw,ja z mezem nie mamy paszportow i wszystko zalatwialismy z dowodami;) jak zalatwiam HB to nawet nie zawolali dowodow,chcieli tylko NiN. Dostalam dofinansowanie,ale counsilu mi nie wzniesli,co mam robic?odwolac sie?

Gość kathi28
złożyłam wzięli te papiery aktów dzieci nie potrzebowali i statmentu z banku też nie nie mam żadnych oszczędności,a mieliśmy i to sporo no ,ale mąż jest już 5 miesięcy na zwolnieniu i płacić trzeba było przez ten czas za wszystko.Jest nadal przed operacją i czekamy nadal na termin.Nie płaci mu nikt chorobowego firma płaciła tylko 13tyg,a teraz już od prawie dwóch miesięcy nic nie wiem kto ma to płacić teraz???,może dostaniemy tą pomoc w opłacaniu rentu,ale nie wiadomo...na decyzję muszę czekać 2 tyg tak powiedziała pani z biura...to czekamy.Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny

dari o sure start maternity możesz się ubiegać gdy: • urodziłaś dziecko nie dłużej niż trzy miesiące temu • jesteś w ciąży i oczekujesz dziecka w ciągu najbliższych jedenastu tygodni a tu jest jeszcze ważna informacja dla kobiet, które urodzą po 6 kwietnia :) może komus sie przyda :) http://www.bradford24.pl/index.php?site=news&id=128

Gość evela879
witam wszystkich a ja czekam juz na ostateczna decyzje w sprawie taksow zobaczymy......

Gość evela879
mam pytanko do Was kobietki czy ktoras z Was miala przypadek tzn dzwonilam do reveniu i powiedzieli mi ze moja aplikacja w sprawie tax-u zostala rozpatrzona pozytywnie wiecie moze jak dlugo bede czekala na przelew????bo juz sie niecierpliwie.Pozdrawiam

evela, a jak dawno skladałaś o taxy? kiedy Ci powiedzieli co dokładnie w Reveniu w sprawie decyzji? ja tez czekam na pieniadze, bo podobno decyzja już jest z 06.02.

Gość domanek
hej dziewczyny. To co napisze może wam się nie spodobać. W grudniu moja aplikacja została pozytywnie rozpatrzona, proszę czekać na decyzję i pieniążki. No więc czekam. W tej chwili nikt mi nic konkretnego nie mówi. Po prostu ktoś się zajmuje moją aplikacją i tyle. Za każdym razem to samo. Czekam już od lipca.

domanek, jak to ? powiedzieli Ci w grudniu, że jest decyzja i kasy nie ma nadal? co Ci mówia jak dzwonisz? jak to u Ciebie było, bo ja wysłałam w lipcu i czekałam, dopiero w pażdzierniku zaczelismy dzwonić, skierowali mnie na NIN i od tamtej pory sukcesywnie co miesiąc dostawaliśmy jakieś papiery do uzupełnienia, w styczniu wysłałam paszporty i akty urodzenia dzieci, a w tamtym tygodniu poszły skargi, że to tak długo trwa, we wtorek pani i powiedziała, że procedura się zakończyła pozytywnie, decyzja juz jest i teraz wyliczają pieniądze ( ciekawe jak długo będą liczyć :) ) i niedługo płatnosci wpłyną na konto jak to było u Was?

dari dostałaś już decyzję na papierze z HB, jak z tym consil tax, bo my też czekamy

Dziewczyny wysłałam do CHB dzieci paszporty i zaś od pracodawcy męża że pracuje i ostatnie P45,wiecie ile moge jeszcze czekac na przyznanie CHB????