Gość Tornado_ad Napisano Marzec 25, 2018 Hej dziewczymy:) jestem od wczoraj w domku. Droga powrotna pociągiem ok Ale jak się przesiadlam do auta żeby do domku dojechać to była masakra. Wczoraj lekki kryzys przy wydawaniu Ale dziś już ok:). Biust w pancerzu i pasie więc dokladnie nie wiem jak wyglądają. Jutro mam zmianę opatrunku to je sobie obejrze:) też mam stożkowe sutki Ale dr powiedziała że to normalne na początku więc się nie martwię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tornado_ad Napisano Marzec 25, 2018 Ból przy wstawaniu. Dziś już opanowalam technikę zapierania się o nogi przy wstawaniu i jest lepiej:)) piersi są daleko od siebie i mostek mam narazie mega spuchiety. Mam nadzieję że będą blizej siebie jak opuchlizna zejdzie. Ale cieszę się że jestem już po Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkarla Napisano Marzec 25, 2018 To super Tornado czekałam aż się odezwiesz :) a znieczulenie jak ?? Bo ja się chyba najbardziej tego boje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość655 Napisano Marzec 25, 2018 Znieczulenia to nawet nie poczujesz tak szybko to sie dzieje. Operacje mialam w piatek wieczorem , balam sie jak diabli az plakalam . Noc w szpitalu bhla ciezka co 3 godziny srodki przeciwbolowe . Teraz bardzo bolesne jest wstawanie, dobrze ze ma mi kto pomagac . Mam implanty allegran 310 ml i mamy az 11 cm dodatowo w biuscie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czokolejt Napisano Marzec 25, 2018 Mi dzis mija 11 dni po operacji. Piersi juz nie bolą, troszke od czasu do czasu cos pociągnie, poszczypie.. ale generalnie juz jest w porządku :) włosy samodzielnie umylam wczoraj chociaż mogłabym juz troszke wcześniej. Piersi z dnia na dzien wyglądają coraz lepiej, opuchlizna powolutku schodzi:) ta jedna piers jest bardziej obrzeknieta ale podobno zazwyczaj tak jest ze goją sie nierówno. wiekszosc rzeczy juz robie sama ale ręce jeszcze staram sie oszczędzać zeby sie nie przeforsować :) miałam wrocic do pracy teraz w środę ale prawdopodobnie mam zapalenie albo krtani albo nawet płuc :( strasznie dusi mnie kaszel i jest coraz gorzej, mysle ze to tez kwestia tego ze cały czas leze na plecach :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czokolejt Napisano Marzec 25, 2018 A jesli chodzi o narkozę to dziewczyny nie ma co sie bać. Ja tez baaaardzo sie bałam narkozy,właściwie to najbardziej. Podali mi przed zabiegiem głupiego jasia, 10 min pozniej wzięli mnie na sale operacyjna, przyłożyli mi maskę do twarzy i odrazu zasnęłam. Generalnie uczucie jest jakbyś zasnęła i zaraz sie obudziła, mam wrażenie ze fo trwało minute. Zasnęłam i nagle usłyszałam HALO BUDZIMY SIE, JUZ PO WSZYSTKIM :) otworzyłam oczy spojrzałam na swój biust i sie popłakałam :D drogi z sali do pokoju nie pamietam, ale pierwsze co poprosiłam w pokoju to zeby podali mi telefon żebym zadzwoniła do chłopaka ze juz jestem po. I po chwili zasnęłam i spałam ok 3godzin. Jak sie obudziłam to wymiotowałam kilka razy a potem juz było w porządku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tornado_ad Napisano Marzec 25, 2018 Ja też się bałam że się nie obudzę ale Pan anastezjolog tak ze mną fajnie rozmawiał że przestałam się bać a na sali operacyjnej podpiol mnie pod sprzęt powiedzial że wszystko ksiazkowo co mnie jeszcze bardziej uspokoilo i wiecej nic nie pamiętam. Obudziłam się już na sali po operacji i chwile pozniej poprosilam pielegniarke zeby dala znac mezowi ze juz jestem po:). Dziś już opuchlizbs zaczyna schodzić więc jestem dobrej mysli:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkarla Napisano Marzec 25, 2018 Gość655 a miałaś nudności po wybudzeniu ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkarla Napisano Marzec 25, 2018 Tornado ja cały czas myślałam o Tobie czy wszystko oki bo się nie odzywałaś nawet mężowi mówiłam ze się martwię , dobrze ze wszystko ok u Ciebie :) mi zostało 9 dni do operacji i już zaczyna mi się stres .... będę sama z dziećmi boje się ze będzie ciężko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkarla Napisano Marzec 25, 2018 Babcia miała przyjechać pomoc ale złamała rękę wiec będę musiała dać radę sama , dzieciaki mam duże to chyba trochę pomogą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tornado_ad Napisano Marzec 25, 2018 Nie miałam mdłości po narkozie Ale dali mi leki żeby nie było po. w wywiadzie Pan anastezjolog stwierdził że nie będziemy ryzykowac bo jestem alergiczka z chorobą lokomocyjna - na pytanie czy jak siedzę na tylnym siedzeniu samochodu jest mi ok odpowiedziałam że zależy w jakim:) Jak w starym to zle;) dziś mnie pobolewa gardło Ale chyba z rurki. Koleżanka z sali dziś do mnie dzwoniła i też mówiła że czuje ból gardła więc chyba to z tego. Poza tym idzie ku lepszemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tornado_ad Napisano Marzec 25, 2018 GośćKarla dzieki za wsparcie czułam że wiele osób o mnie myśli i się za mnie modli;)) napewno się boisz bo ja też panikowalam na 9 dni przed Ale potem już było lepiej:)) stres opadal:))Buziaki i uściski dla Ciebie będzie dobrze zobaczysz już niedługo też się będziesz cieszyć z nowych cycuszkow:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość655 Napisano Marzec 25, 2018 Ja nie mialam zadnych mdlosci . W ogole nie mialam tez wywiadu tylko weszłam, rysowanie i od razu sie kladlam na stole :) to dobrze bo gdybym miala czekac to bym chyba stamtad uciekla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość655 Napisano Marzec 25, 2018 Dzisiaj juz drugi dzien po operacji i strasznie boli przy wstawaniu z łóżka. Teraz wzielam mocniejszy lek przeciwbolowy i jest ok bo pyralgina nie daje rady . Efekt piekny ale pocierpiec niestety troche trzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tornado_ad Napisano Marzec 25, 2018 Moje narazie nie wyglądają dobrze. Są obrzekniete i jakby stożkowe- dobrze że dziewczyny poprzesylaly mi zdjęcia i wiem że tak miały a potem było pieknie więc się nie martwię. Też biorę przeciwbólowe mocniejsze:) najbardziej wkurzam mnie ten pas... Jak go odpinam nie boli a jak zapinana tragedia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nati_1 0 Napisano Marzec 25, 2018 Hej. Może któras z was korzystała z usług doktora Muraszko Kuźmy w Gdańsku? Będę operować piersi u niego, czytałam wiele opinii ale nie ukrywam,że jakaś świeży komentarz lub zdjęcia przed i po operacji upewniłyby mnie w decyzji...dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Monika88 już nie goscik Napisano Marzec 25, 2018 Bena jeśli chodzi o auto to jak kręcę kierownica to odczuwam lekki ból ale jak dojadę jest ok. Piersi bolą mnie tylko jak dotykam w okolicy sutków albo w miejscu cięcia. Ogólnie jak chodzę to tylko czasem cos zakluje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkarla Napisano Marzec 25, 2018 Tornado mam nadzieje ze opadnie szybko bo już spać nie mogę .... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkarla Napisano Marzec 25, 2018 Nati 1. Ja robię u dr. Muraszko ale tu jeszcze chyba z 3 dziewczyny są od tego lekarza , ja jestem przed operacja wiec mogę się wypowiedzieć po :) a Ty na kiedy masz termin ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czokolejt Napisano Marzec 25, 2018 Tornado_ad moje piersi (11dni po op.) tez sa takie stożkowate i tez sie tym martwiłam na początku ale gdzies wyczytałam ze to normalne i w zasadzie duzo kobiet sie na to skarży. Ale juz widze poprawę i one naprawde z dnia na dzien wyglądają coraz lepiej, zmieniają sie ;) teraz tylko czekam aż bedą mięciutkie No i zeby te sutki juz nie były takie wrażliwe bo przypominają hiszpańskie truskawki na ta chwile Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tornado_ad Napisano Marzec 25, 2018 No to miód na moje serce:)) czekam w takim razie cierpliwie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość msnats Napisano Marzec 25, 2018 Nati_1 i gośćkarla ja też dr Muraszko i też niestety jeszcze przed.. zadowolone z konsultacji i ogólnie z lekarza ? Jakie implanty Wam dobrał ? Na kiedy macie terminy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkarla Napisano Marzec 25, 2018 Ja jestem bardzo zadowolona :) implant 450 okrągły :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czokolejt Napisano Marzec 25, 2018 msnats ja jestem mega zadowolona i wiem, ze gdybym wybrała mniejsze żałowałabym. Mam 167cm, waga 50 kg wiec jestem drobna.. uwaga- mam 400ml wysoki profil! 400 wydaje sie duzo ale.. jetem dosc szeroka w obwodzie, poza tym jak one sie troszke "rozmyją" pod mięśniem to sa ok 20% mniejsze niz na początku. Sam doktorek powiedział mi szczerze, ze jesli chce mieć BARDZO naturalne to ok 345ml byłoby ok. Ale to byłby efekt taki jaki miałam w staniku push Up. Przymierzylam 400ml i były idealne, pełne ale nie za duże. Teraz kiedy schodzi opuchlizna wiem ze bedzie idealnie! Bardzo ale to bardzo duzo kobiet boi sie tych 400ml.. ale to na pozór nie sa wielkie piersi. Naprawde :) sa pełniejsze, ale wyglądają naprawde fajnie, nieprzesadnie. I lekarz sam mi powiedział ze jesli waham sie miedzy mniejszymi a większymi to mam brać wieksze- bo kobiety czesto przychodzą i mówią "panie doktorze jest super ale gdyby były wieksze byłoby idealnie". Prawie żadna nigdy nie powiedziała ze sa za duże. Większość wlasnie jest rozczarowana tym ze wyszły mniejsze i widze to tez po postach kobiet na temat wlasnie dobranych rozmiarów :) takze ja polecam brać wieksze jesli chcecie zeby cos tam jednak bylo widać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość clarka0 Napisano Marzec 25, 2018 hej Bena, mam Twoje Fotki, jaki miałas rozmiar wyjściowy? ja jestem jedzszcze przed operacja mam miec 270 maxymalia a wyjsciowe mam 70c- 85 w biuscie bez stanika i pod biustem 70. Ile jestes po op? bardzo ladnie sie goi i wyglada naturalnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gościowa123 Napisano Marzec 25, 2018 Nati ja robiłam 2 tyg temu u Muraszki. Lekarz bardzo miły. Bolu piersi po operacji właściwie nie odczuwałam. Tzn bolą mnie trochę jak dotykam jeszcze ale same z siebie nie. We wtorek mam konsultacje to powiem więcej. Co do kształtu tez dam znać po wizycie bo póki co mam wrażenie ze jedna jest większa od drugiej (ale fakt ze miałam duża asymetrię przed i lekarz zdecydował o różnych rozmiarach implantów) i zobaczę co powie - czy to jeszcze opuchlizna czy tak juz zostanie :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 26, 2018 Pamiętacie Pamele Anderson?? Kiedyś jej cycki były meeega wielkie. Teraz to małe pryszcze w porównaniu z tym jakie teraz kobiety sobie robią.( oczywiście miała spory implant ale tez bardzo jest szeroka w klatce piersiowej wiec się wyrównuje ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość PannaMigotka Napisano Marzec 26, 2018 Hej, ja jestem równe 6 dni po operacji (Motiva okrągłe 700cc) i czuję się już super. Sama wszystko robię (prócz podnoszenia ciężkich rzeczy), byłam na zakupach, normaln myję włosy wstaję. Oczywiście trochę mnie ciągnie, ale nie powiedziałabym by był to jakiś duży ból. Ja ogólnie wszystko dobrze zniosłam - po operacji sama wstałam, poszłam do łazienki i sama się ubrałam, a 3 godziny po wybudzeniu byłam już w domu i jeszcze pomalowałam sobie paznokcie ;) później gdy przestały działać leki z kliniki czułam się nieco gorzej i od ilości przyjmowanych leków nie mogłam jeść przez 3 dni i cały czas spałam. Ale już 4 dnia, sama sobie włosy umyłam i wyszykowałam się do wyjścia na małą randkę :) też miałam obiekcje co do narkozy, ale tak jak dziewczyny piszą - nawet nie wiesz kiedy zasypiasz. Mi też dużo pomogło, że w ogóle się nie bałam operacji więc nawet nie dostałam "głupiego jasia". Teraz jestem bardzo zadowolona, a jutro idę na konsultację i pierwszy raz zobaczę to co mam w staniku, ale już widzę, że jest mega dobrze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkarla Napisano Marzec 26, 2018 Gosciowa123 a po ilu dniach miałaś pierwsza kontrole ???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tornado_ad Napisano Marzec 26, 2018 Hej:) Ja dziś czuję się dobrze. Jestem 3 dni po operacji i sama umyłam sobie włosy- nareszcie! mąż mi je wysuszył bo nie chciałam tak długo rąk trzymać w górze:) Ogólnie jest coraz lepiej - wstawanie juz mnie prawie nie boli i mogę spokojnie robić podstawowe rzeczy. Nadal piersi wyglądają źle ale i tak lepiej niż było. Zmieniałam dziś opatrunek i mąż się śmiał że mam piłki choć mam wszczpione 440 cc anatomy. Faktycznie wyglądają jak piłki:)) ale rany wyglądają dobrze, Mam tylko problem z pasem cholernie mnie ciągnie jak go zapinam więc robię sobie po godzine przerwy. Buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach