Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lentilka

staram sie o dzidziusia , mieszkam w Anglii

Polecane posty

ja dzis kupilam fajitas, czy jak sie to tam zwie i bede zawijala:) usmaze kurczaczka pokrojonego w kostke, dodam salate, pomidora, ogorka i takie tam, plus ketchup z majonezem, albo sosem czosnkowym, wszystko wymerdam i naloze na placka i zawine. mniam mniam:)

tez widzialam te fajitas ale nigdy nie probowalam tego. Ta makrela mi pasuje,tez musze sie wybrac do polskiego skepu, nawet zaczelam liste tworzyc co kupic, bo potem zapomne z polowe, ostatnio strasznie mnie naszlo na picie kawy inki, wiecie tej kawy zbozowej, bardzo ja lubilam jako dziecko, Masonowo uwaga z mlekiem :-P moze stad dalam sie tak latwo przekabacic na herbate z mlekiem :-D

aneczka85>tak to ja bylam,dlatego postanowilam,ze wezme sie za przygotowania do slubu,nie bede zadreczac sie mysla o dziecku... choc pracujac w przedszkolu,trudno o tym nie myslec! pozdrawiam Was wszystkie

Gość 222222
wszy jak wszy ale te dzieciaki brudne sa ja poprostu podziwiam tych rodzicow ze oni tak bezstresowo tu dzieci wychowuja ,,,,brrrrciary po plecach leca i juz sobie wyobrazam scenke gdy do wrocka przylatujemy a moja cora taka brudna matka pogonilaby nas na 4 strony swiata!1 TAK KOCHANE wszy w szkolach to normalka dziwne taki bogaty kraj a dzieci brudne bo wszy to z brudu z niczego innego!a co do ziół prow.to sprobujcie dodac ich do tostów pycha!dziewczyny a co powiecie na temat angielek bo mi sie wydaje ze one wszystkie takie same(ubranie makijaz i te wlosy jak sztrucle naprostowane)!!!!!!

u mnie w rodzinie sa nastolatki i bardzo je lubie, ale fakt wlosy prostuja :-P ich mama tez, te kolezanki co mialam to , no faktycznie jak tak przelece wizualnie w pamieci te moje kolezanki z pracy to prawda mialy wlosy prostowane na maxa :-D chyba taka moda, powiem, ze ja tez prostuje, ale od wielkiego dzwona, zal mi troche wlosow, bo to ciagle prostowanie za dobrze wlosom nie robi 2222 wyobrazilam sobie ciebie w tych japonkach we wrocku zima :-D :-D :-D dobre, hi hi hi!!!

ja kawy wogole nie lubie i nie pije, ale jak juz by mi chcial wmusic to ... uwaga uwaga z mlekiem :P mleko tylko do herbaty jest niedopuszczalne, hihi ja kiedys kupilam te fajitas, i do tego nawet taki zielony specjalny sos, nie pamietam nazwy, stal obok:P no i sos nawet ok, wlasciwie to taka pasta byla. ale z samym sosem mi juz nie smakowalo, a kilka mi tych fajitasow zostalo. jadlam je potem jak nalesniki, z dzemem:P pycha:) tym razem tez tak zrobie:) angielki tu rzeczywiscie wszystkie takie same i juz na odleglosc umiem rozpoznac ktora to angielka, a ktora polka (czy litwinka, czeszka, slowaczka). jest roznica niesamowita. wy tez to widzicie? 222222 a te tosty to taki zduszone? co na trojkaty sie robia? czy w piekarniku robione? czy to bez roznicy? pewnie bez:P

dziewczyny ja to mleka wogole nie lubie:/ ja czuje gorace mleko to mnie na wymioty bierze,i tez tylko do kawki sobie naleje:P

co ty powiesz Aneczka, ale co nigdy nie lubilas w ogole, jako dziecko tez? Ja lubie mleko, w sumie to nawet codziennie rozpoczynam dzien od owsianki :-D

a czy czasem nie zalecaja szklanki mleka dziennie, jak jestes w ciazy, bo to dobrze robi na kosci, jak dziecko sciaga z ciebie wapn itd????nie jestem pewna, ale gdzies cos takiego slyszalam, moze sie myle

lentilka jak bylam mala to pilam,ale z wiekiem coraz bardziej mi to niesmakowalo:) potem jadlam tylko platki z tym mlekiem,az w koncu przestalam bo nie moglam wytrzymac,jak mama kazala mi dla brata mleko zrobic nie za gorace to wkladalam tam palca,zby nie sprobwac:P zamiast mleka to ja jogurty moge wpierniczas:)

jak zaciazysz 😍 to wtedy bedziesz musiala zdaje sie duzo nabialowych rzeczy jesc , jogurty na przyklad ;-))) o ty Aneczko, paluszka wsadzalas braciszkowi do jedzenia :-P no, no,kolezanko :-D

hehe ale tego najmniejszego i mleczko juz na lyzeczce bylo:P oj jakbym byla w ciazy to zatkam nos i wypije to mleko:)

hej Dziewczynki, co sie tak poukrywalyscie:) pewnie pracujecie jak mroweczki:) ja posiedzialam w agencji, niestety bezowocnie:( przeszukuje wlasnie neta zeby znalezc jakies CV i znalazlam mnostwo przykladow, tylko ze KAZDY inny. nie ma jednego wzoru. i co tu wybrac? skoncze sie na tym ze zrobie wersje polska, z lekka zangielszczona:P a co do staranek to przytulanki intensywne:) owulacja w toku:) choc moja temperatura w tym cyklu dziwne rzeczy pokazuje, tak samo dziwnie moja szyjka sie zachowuje... bede musiala odbyc powazna rozmowe z moim cialkiem!

hej Masonowa, ja ranek powitalam przed telewizorem, lubie te ich programy House under hammer, o domach kupowanych na aukcjii a potem ogladalam buy or not to buy :-))) U mnie ladne slonko, ale znowu zimno, brrrr.....no i dostalam parce!!! Czyli tak jak sie spodziewalam, bo w koncu odpowiedzialam na wszystkie pytania w tescie, no moze 1mialam zle, bo nie zajarzylam na poczatku :-))ale to nic yuhuuu!!! Odkad tu przyjechalam to juz mialam tyle roznych egzaminow, chyba jak w zadnym innym kraju :-))) Zycze Ci masonowo, zeby jakas fajna pracka dla Ciebie tez pojawila :-))🌻 ja nie wiem czy moja bedzie fajna to sie dopiero okaze, ale dobrze ze jakas jest bo juz mnie troche nudzilo siedzenie w domu caly czas. Ja nie umiem sobie sprawdzac tej szyjki, nie mam zielonego pojecia o tym, ja na razie testuje sie na owulacje, ale na razie nic, zreszta zgadza sie to, po moich tempkach wiec na razie no panick!!!!

GRATULACJE :)))) tylko teraz mniej Cie u nas tu bedzie:( a co to wogole za praca? a teraz cos na temat szyjki:) mnie oswiecily te zdjecia, wczesniej nie wiedzialam czego mam szukac:P (ps. proponuje nic nie jest w tym momencie): http://www.gardenoffertility.com/cervix.shtml OBSERWACJA SZYJKI MACICY 1. Na początku cyklu szyjka jest: - nisko, - zamknięta, - twarda. 2. Gdy narastają objawy płodności: - wyżej, - otwarta, - miękka. 3. Gdy zbliża się owulacja: - wysoko, - otwarta, - miękka. 4. Po owulacji szyjka jest: - nisko, - zamknięta, - twarda. czytalam tez, ze szyjka twarda to w dotyku taka jak czubek nosa, a miekka to taka jak w dotyku usta

ja umiem jak narazie tylko okreslic wysoko-nisko. o miekkosci zapominam:P od kilku dni mam wysoko, ze ledwo moge siegnac, wiec dni plodne sa:) sluzu nie mam wiec musze sie szyjka zajmowac:) wysokosc latwo zaobserwowac, gorzej juz z otwartoscia:P tego za cholere nie umiem:(

Masonowo, musze sie dokladniej zasatanowic nad tym badaniem szyjki, cos mi juz zaczyna switac, ale musze temat jeszcze zbadac, dzieki za te zdjecia ! Teraz wychodze na zakupy, ale wieczorem napisza Ci na na naszej klasie o pracy, bo nie chce tutaj ok?Praca jest troche dziwna, ale postanowilam, ze ja zaakceptuje, to nie jest po prostu typ pracy od do , tylko ...zreszta napisze pozniej!!!pa!!!

ok,to milych zakupow i czekam na wiadomosc na NK:) a co do szyjki to najlepiej badac ja o tej samej porze, wieczorem. ja to robie w trakcie wieczornej kapieli:)

Czesc, Te przepisy sa ciekawe, musze je sobie zanotowac; a wedzona makrela-mniam - juz wiem co bede jesc w piatek :-) A w miedzyczasie znalazlam ten przepis na kurczaka z ziolami:- http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Kurczak_zapiekany_w_sosie_ziolowym,,69384893,9495.html A wersja skrocona i zmodyfikowana to:- 2-4 udka kurczaka wczesniej doprawionych sola i pieprzem wrzucam na patelnie na rozgzany tluszcz; potem wrzucam pokrojona cebule w kostke; troche razem podsmazam; potem smaruje udka wedlug przepisu z linka przecierem pomidorowym z ziolami prowansalskimi itp, a na koniec wrzucam pokrojone surowe 2-3 marchewki i 2 pietruszki(korzen) - w talarki-i troche zalewam woda; troche podgotuje - i podaje albo z ryzem albo z ziemniakami. Polecam :-)

Link cos nie chce dzialac, wiec podaje przepis z linka :-) Kurczak zapiekany w sosie ziołowym - składniki • 1 cały kurczak albo 4-5 udek • sok z 1/2 cytryny • 3 łyżki ziół prowansalskich (suszonych) • 1 mały przecier pomidorowy • sól • 1/2 szklanki oliwy lub 1/2 kostki masła Kurczak zapiekany w sosie ziołowym - sposób przygotowania Kurczaka umyj, osusz, natrzyj solą, obłóż kawałkami masła lub polej oliwą. Włóż do brytfanny, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zrób sos: 3 łyżki oliwy, lub 1/4 kostki stopionego masła wymieszaj z przecierem pomidorowym, sokiem z cytryny oraz ziołami. Posól do smaku, a jeśli sos jest bardzo gęsty, dolej odrobinę wody. Kurczaka lekko podpiecz z obu stron, aby nie był surowy, posmaruj połową sosu i piecz do miękkości. W połowie czasu pieczenia odwróć kurczaka i posmaruj go z drugiej strony resztą sosu. W trakcie pieczenia polewaj mięso sokiem zbierającym się na dnie brytfanny. Podawaj z makaronem i sałatą.

ale tutaj cicho, puk, puk, kurcze przeziebilam sie, wczoraj wyskoczylam na gym - chce sobie troche poprawic kondycje, bo duzo siedze- i tak sie zaprawialam. Dni plodne mi sie zblizaja a teraz nic z tego. Kicha. Ide sie wygrzac bo kicham i kicham :-( masonowa- fajny ten link co przeslalas; ja tez mam problemy w badaniu; a te zdjecia to sa pomocne ;-) lentilka - gratulacje dostania pracy!!! To dzisiaj pewnie swietujesz!!! 22222 - co do utrzymywania czystosci przez Anglikow- to mysle ze nie mozna generalizowac bo sa rozni ludzie tak jak w PL; ale czasami to tez sie im dziwie ze sa tacy zaniedbani i nie zwracaja uwagi na szczegoly; np nie podoba mi sie jak Angielki prosto spod prysznica - z mokrymi glowami ida do pracy; albo jadac do pracy w metrze sie maluja - a w szyscy dookola sie patrza; czasami w pedzacym metrze maluja sobie oczy kretka, albo uzywaja zalotki. Szok, a przeciez tak niewiele trzeba, aby oszczedzic innym tego widowiska. aneczka - a nie brakuje ci czasem mleka? Ja lubie sobie czasem przed snem wypic gorace mleko z miodem :-); a kawe to mus z mlekiem i cukrem :-)

emigrantko super przepis:) spisalam, w najblizszym czasie wyprobuje:) a Ty pod kolderka ladnie sie wygrzej:) i choroba zniknie:)

a co do szyjki, to jak ja pierwszy raz zobaczylam te zdjecia to w szoku byla! nie wiedzialam ze cos takiego mam wogole!! mi te zdjecia bardzo pomogly, wiedzialam czego szukac:) no i te obserwacje teraz tez sa pomocne:)

Zdjecia sa super. Nigdy wczesniej nie widzialam tylko rysunki, ale to nie to samo. Teraz na pewno mi to pomoze w badaniu :-) Cialo kiebiety pelne jest tajemnic :-)

ja ni rysunku ni zdjecia nie widzialam, dlatego taki szok dla mnie byl. na poczatku pomyslalam ze to jakas pomylka, ze to meski narzadzik:P podobne to to jest;)

witajcie dziewczyny:) emigrantka_uk nieeeeeeee brakuje mi mleka bo ja go niecierpie:) och niedobrze mi jak o nim mysle:P 3 dni wolnego mi sie skonczylo i jutro do pracy:/ koniec dlugiego spania:)