Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WTF

Jak przytyć? KONTYNUACJA

Polecane posty

wiem cos o tym bo ja jako pierwsza napisalam na forum o kreonie i jest wyprobowany na mnie!!! i na mnie dzialal super!!!! a nie zadne 5 tabletek!!!!!!! co wy dziewczyny!!!! jedna jest wystarczajaco!! chcecie sobie pozniej narobic problemow!!!!

Gość kiedyś chuda
Dziewczyny, do niedawna zmierzałam się z podobnym problemem - "co zrobić, żeby przytyć chociaż troszeczkę?" Przy wzroście 164 cm ważyłam góra 42 kilogramy... Załamka. Dodam, że już dawno przestałam być nastolatką, więc proces dojrzewania mam za sobą. Podobnie jak mój problem z małą masą ciała. Moja gehenna skończyła się po pierwsze dzięki mojej mamie, która dosłownie wymuszała na mnie, abym dziennie zjadała 2 miski kaszy mannej. Pomogło. Jej smak wzbudzał we mnie takie zgorszenie, że zawsze musiałam zjeść coś jeszcze, żeby go zniwelować. Przeważnie miałam potem ochotę na pikantne rzeczy, słone przekąski... Z 42 kilo zrobiło się 52 w ciągu 4 miesięcy. Niestety, w między czasie wyprowadziłam się z domu i zaprzestałam maminej techniki. Jednak uwaga: problemu z wagą już nie mam, a to dzięki regularnemu zażywaniu witamin, które miały mi pomóc w odbudowie zniszczonych włosów, a pomogły na metabolizm :) Chodzi o "Belissa". Szczerze polecam. Wystarczy jedna tabletka dziennie, która wyreguluje proces trawienia. Ja efekty zauważyłam. Co prawda nie wróciłam do wagi 52 kilo, ale 50 kilo się trzyma już od sierpnia chyba :) Powodzenia!

Gość *** MA ***
No ja tam nie wiem...ale moj lekarz rodzinny a jest nim moja ciotka, powiedziala mi, ze spokojnie mozna 5tabl lykac. Zreszta na ulotce pisze od 5-15sty (w przypadku leczenia schorzenia). Ja łykam juz 3 tylko. Polecam picie siemienia lnianego z jogurtem owocowym!! :)

no tak ale leczenia schodzenia trzustki, a nie przy chceci przytycia... zreszta zrobicie jak bedziecie chcialy wasza sprawa , tylko zebyscie nie narobily sobie powaznych problemow,, pozdro i dobranoc :)

Gość chuda magda
witam już od samego rana wpierdalam budyń hehe.

Gość lenka24
chuda magda ten budyn to ci g..... da chyba ze to jest zamiast herbatki np jak wiadomo ona wysusza org wiec to jest wlasnie dobry zastepczy produkt ale polecam spagetti na sniadanie jesli juz musisz je jesc

Gość she.
Ja biorę peritol. Apetyt rzeczywiscie wzrósł u mnie ;) czekam teraz na jakies kilogramy:) wczoraj zrobilam sobie koktajl bananowy;] teraz bede jadła kaszę manną i liczę że może mi pomoże,najważniejsze aby sie nie poddawać ;)

Gość Jak przytyć KONTYNUACJA
(Napisałem to już w starej część wątku) Witam! Jestem mężczyzną oraz weteranem diet więc mam doświadczenie w tym temacie i wiem że nie ma rzezy niemożliwych. Na wstępie pragnę zaznaczyć że medycyna jest w stanie w ciągu miesiąca przerobić fizycznie człowieka NIE DO POZNANIA, np. +40kg/-40kg, ale TYLKO wtedy gdy ratuje ŻYCIE!!! To są silne środki chemiczne które mogą uszkodzić komórki mózgowe, więc błagam wszystkich o rozwagę i silną wolę (przed myśleniem o np. sterydach i innych medycznych środkach do ratowania życia!). Do określenia przyczyny "niedowagi" (podobnie jak z nadwagą) należy zrobić liczne badania wykluczające wszelkie teorie. Może to być problem z danym narządem i NIE można nic uogólniać. Jeżeli natomiast mamy do czynienia z biegunkami, bólami brzucha, to na 90% mamy do czynienia z jelitami, (gluten, mleko krowie, nerwy...) NAWET po wykluczeniu celiakii!!! Gluten to strasznie niepozorny, lecz szkodliwy składnik, bez którego w dzisiejszych czasach naprawdę można żyć!!! Kontynuując wątek bólów brzucha najlepszym z NAJLEPSZYCH sposobów jest osobiste "badanie" siebie i produktów tzn. moge jeść zupe pomidorową, ale od ogórkowej boli mnie brzuch - WIĘC ODSTAWIAM! i jem 7 dni w tygodniu zupę pomidorową. Dodatkowo mogę jeść kurczaka z ziemniakami, ale wątróbka z ryżem mi szkodzi - WIĘC ODSTAWIAM! i jem 7 dni w tygodniu kurczaka z ziemniakami itp... Do obrzydzenia, ale na tym niestety polega sposób przytycia. Wbrew pozorom owoce nie są zdrowe (dla ludzi z wrażliwymi jelitami) więc w tej materii również należy zrobić dużą selekcję. Oczywiście owoce pestkowe takie jak jabłka w ogóle nie wchodzą w grę (to chyba oczywiste). No i fundamentalnym elementem są kalorie. Osoby mające problemy z wagą nie mogą jeść w kategoriach produktów, lecz kalorii. NIE zjadłem/łam hamburgera, tylko zjadłem 300 kalorii - i brakuje mi jeszcze min. 1700 do końca dnia. NIE zjadłem/łam aż 4 kanapki z szynką (i już mam dość) tylko zjadłem/łam 100 kalorii... Trzeba się zorientować CO można jeść i CO ma najwięcej kalorii. Takim katorżniczym sposobem zauważymy poprawę, kondycja psychiczna poprawi się o 300% i wszystko się naprostuje. UWAGA!!! Nie istnieje pojęcie "tycia w nogach, tycia na twarzy, tycia w rękach" itp... Każdy tyje inaczej w zależności od genów własnej rodziny, jednak logicznym faktem jest że osoba szczupła - jest koścista wszędzie, a gruba - jest otłuszczona również wszędzie. Wtedy tylko ćwiczenia danych partii ciała redukują i formują to co chcemy. Najważniejsze jest pozytywne myślenie i wytrwałość! Mam nadzieję że pomogłem, w razie pytań chętnie odpowiem.

Gość lenka24
NIE NO WRESZCIE CZYTAM COS MADREGO TUTAJ kolega ma swieta racje ja tez duzo juz kombinowalam i jak czytam ze ktos chce brac kreon aby przytyc to mi rece opadaja ale.......

Gość *** MA ***
Moim zdaniem to nie ma co sie klocic kto ma racje, a kto nie. Wiadomo, ze jednemu pomoze kreon na przytycie a drugiemu nie itp.... ale warto ( moim zdaniem) sprobowac tego i owego... Kazdy ma swoje zdanie i tyle. Ja biore juz tylko 1 kreon :) dzieki ka_ha86 za porade ;)

Gość nutridrink
A czy probowaliscie pić Nutridrink? Tu http://www.nasze-zdrowie.info/nutridrink-na-przytycie/ jest krótki opis. Ja go akurat pije raz na jakiś czas kiedy np. jestem tak zabiegana, że nie mam czasu zjeść normalnego posiłku. Ale interesuje mnie czy ktoś pił je regularnie i udało mu się przytyć.

Dodam tylko że nie jestem już dzieckiem, ale okres dojrzewania miałem bardzo ciężki (chyba coś o tym wiecie). Ja urodziłem się z dietą BEZglutenową i BEZmleczną . Możecie sobie wyobrazić GLUTEN- mąka, chleb, ciasta itp, MLEKO - chyba sami wiecie, a wówczas coś takiego jak "soja" czy "kozie" nie było w ogóle dostępne. Ew. jak ktoś miał kozę, to za litr trzeba było zapłacić jak za rower górski. Dzisiaj "diety" to zabawa (z całym szacunkiem), kiedyś to było piekło. Jak wspomniałem - unikajcie chemii, tabletek i innych, bo będziecie tego żałować gdy już będzie za późno. Widziałyście kiedyś człowieka faktycznie chorego? Więc błagam o rozwagę!!! Koleżanka pyta o NUTRIDRINKA. Jeżeli Twój organizm to przyswaja, to oczywiście pij tego ile tylko możesz (i ile może Twój portfel) - to jest zdrowe. Tylko nie traktuj tego jako posiłek, tylko dodatek do posiłku - pamiętaj! Przestrzegam Was również przed odżywkami z siłowni! Bardzo popularne BIAŁKO absolutnie nie ma żadnych właściwości które powodują że człowiek TYJE. Są to skondensowane chemiczne wytwory, które mają w sobie środki anaboliczne dzięki czemu mają zbyt. Nie ma tam żadnych witamin ani minerałów. To kosztuje kilka złotych + opakowanie, prowizja, konserwacja = koszt produkcji GROSZE! To są świństwa! Nie ma gastrologa na świecie, który poleci kupno odżywki z siłowni. A panowie pakerzy... mogą zachwalać, ale pośmiejecie się z nich za pare lat, jak przez te odżywki jedzenie będzie przez nich przechodziło jak sito. Jeżeli zrobicie sobie koktajl owocowo-mleczno-węglowodanowy (owoc-mleko-cukier), to jego data ważności będzie trwała kilka dni. Odżywki mają kilka lat (to już powinno dać do zrozumienia). Dzisiaj jestem mądry, ale przechodziłem prawie wszystko aby móc przytyć. Miałem kontakt z największymi gastrologami w PL, którzy 20 lat temu wprowadzali na mnie diety, o których dzisiaj mogę sobie dopiero poczytać, ale zapewniam Was że wszystko się ułoży. Motto: "Osiłki i grubasy są od prac fizycznych. Siła człowieka jest w wykształceniu!" W świecie dorosłego człowieka nie ma znaczenia czy ktoś jest gruby, czy chudy, ale co "wie" i ma w głowie. Nie leczcie się na własną rękę i nie czerpcie wiedzy z FORUM!!! Na forach internetowych wypowiadają się kretyni i przedstawiciele handlowi danych preparatów!!! Tylko lekarze SPECJALIŚCI w danej dziedzinie (trudno, trzeba pojeździć po caaałej PL aby dotrzeć do specjalisty w danej materii) mogą ocenić co tak naprawdę siedzi w człowieku. Pozdrawiam!

I jeszcze jedno! Reklamy tylu: "schudni 15kg w 10 dni" i na odwrót - przytyj... są po 1 nierealne, a po 2 z logicznego pkt. widzenia szkodliwe dla zdrowia i życia człowieka. Człowiek ma określoną masę (mówimy o prawidłowej) i każdy -/+ kg nie jest obojętny dla zdrowia. Wyobraźcie sobie 2x5l baniaków wody mineralnej do ręki. W 10 dni? I na odwrót = -2 baniaki. Organizm mógłby tego nie wytrzymać i cały zabieg mógłby skończyć się w szpitalu. A pamiętajcie że w szpitalu nie ma zdrowych ludzi, a lekarze zdają sobie sprawę z chemii jaką się tam podaje. To tyle.

Gość ooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrr
A ty jak przytłeś ??? Jakim sposobem ?? :)

Gość *** MA ***
Panie " Jak przytyc kontynuacja " niech sie Pan zajmie lepiej swoja rodzina, a nie swoimi poradami dla Nas! Bo Pana czcze gadanie nikogo raczej nie zbawi, ani uratuje. Wypraszam sobie nazywanie mnie i innych kolezanek z tego forum KRETYNAMI! Bo nie po to jest forum, zeby kogos obrazac! Laskawie prosze spojrzec na statystyke forum...odkad zaczal Pan pisac, malo kto sie juz wypowiada!!!! DZiekujemy za rady, ktos bedzie chcial to skorzysta!

Gość Ka___Ty
*** MA *** popieram Cie w 100 % !! Nikt nie ma prawa uwazac nas za kretynki bo nimi nie jesteśmy !!!

Gość Margarynka20
dokladnie dziewczyny!!! To sa porady sprawdzone, nie koniecznie kazdej pomoga, ale napewno nie zaszkodza!!! juz sie martwilam czemu nikt nikt pisze;/

My tu wiemy najlepiej co to znaczy nie moc przytyc.............. I nikt tu nie daje porad z \"kosmosu\"!!! Trzeba byc w naszej skorze aby zrozumiec co to znaczy........

Ale ja doskonale wiem co czujecie i o co Wam chodzi. Na tym forum znajdują się pytania od Was, które same w sobie mają już odpowiedzi. Zaraz zacytuje i dam odpowiedź na jedną, ale kolega z 3 str. tego forum mówił 100% prawdę. A jeżeli ktoś chce żebym odpowiedział indywidualnie, to proszę mi powiedzieć co dolega. Biegunki, wymioty, czy coś innego - to są inne sprawy.

Gość Margarynka20
A ja sobie cwicze jakis tydzien i czuje przyrost miesnia na lydkach... i nad kolanami, moze efekt bedzie bardziej widoczny za kilka miesiecy:P A ten peritol mozna kupic bez recepty?? i ten diabencozide bo nie chce zrobic przypalu w aptece:/

Margarynka jesli robisz przysiady to efekty beda murowane:) ja robie juz dosyc dlugo i w nad udami kilka cm przybylo i nad kolanami rowniez:)

A Peritol jest na recepte, bez recepty ani rusz.....

Przykład: "Witajcie dziewczyny! Ja mam 174cm wzrostu i ważę 49-50kg. Mam dośc wystających kości z miednicy, ramion itp. Jak ubieram szpilki to moje nogi wyglądają okropnie. Czuje się jak potwór na szczudłach. Naprawdę robię wszystko aby przytyc...ale niestety ciągle tak wyglądam. Dodam że codziennie zjadam paczkę chipsów, czekoladę,hamburger lub knysza i co nawet 1kg Chciałabym ważyc minimum 55kg Co robic???" Wiecie dlaczego ludzie są otyli? Bo jedzą dziennie 20 paczek chipsów i 20 hamburgerów + kilkanaście czekolad. A wiecie dlaczego koleżanka nie może przytyć nawet 1kg? Mówi się że 7000 kalorii = 1kg TAK, ale gdybyśmy byli przypięci do łóżka. Gdy chodzimy, ruszamy się, wykonujemy czynności dnia codziennego to spalamy kalorie - TO CHYBA JASNE! Dlatego mimo iż koleżanka waży zaledwie 50kg, to NA SIŁĘ bez szukania smaku, czy przyjemności z jedzenia, musi stosować dietę wysokokaloryczną, tzn. jeść 10x więcej niż je dotychczas. Aż nie będzie mogła. To tak jak z napojami. Sportowcy muszą niekiedy wypić 10l wody mineralnej podczas treningu dziennego. Czy myślicie że to przyjemne? Tak więc podsumowując: Liczcie kalorie, tak aby dziennie zjadać między 2000 a 3000. Jeżeli jedzenie sprawia ból, czy cierpienie, to trzeba wybierać portawy male, a kaloryczne, ew. miksować to w napój (nie będzie to smaczny napój) i jeść, jeść, jeść. No chyba że mamy do czynienia z chorobą - to proszę mi powiedzieć.

Widze , ze nie tylko ja mam problemy ze snem:);)

Gość Margarynka20
a.p kurcze to musze sie wybrac do lekarza;/ po ten peritol a ten drugi "skaldnik" tez na recepte? no jakos zasnac nie moge, chrupki wcinam hehe:P

Gość Margarynka20
no robie przysiady, juz nawet moge zrobic 50 bez przerywania:D i "pompki" ale w inny sposob hehe:P

Gość Margarynka20
ok dzieki:) Tez juz mykam Branoc:D

Gość chuda magda
Cześć dziewczyny wczoraj dostałam 4 z matematyki chyba pierwszy raz w życiu strasznie się ciesze,ale moja wychowawczyni mnie dobiła powiedziała że wyglądam jeszcze gorzej niż wyglądałam i zrobiła mi cało godzinny wykład o anoreksji.Już nie wiem co robić jem dużo a mimo to chudne,jak ide to mi kości trzeszczą śmieje się że chodze jak źle naoliwiona maszyna ale tak naprawde nie jest mi do śmiechu.Nawet babcia zaczeła mnie dokarmiać normalnie już nie moge,a w tamten piątek spotkała mnie jeszcze bardziej przykra sytuacja,podchodzi do mnie taka dziewucha i się mnie pyta czy ja jestem chłopakiem czy dziewczyną,działa to na mnie jak płachta na byka dobrze że mnie kolega przytrzymał bo inaczej by dostała w morde dobra kończe póżniej się odezwe.