Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umaxazy

Jak oszczędzacie? Na czym?

Polecane posty

Gość ja tez nie chce być złosliwa
ale paczka papieru za 1,99 na miesiąc???

Gość umaxazy
Właśnie dlatego przyrządzam tylko to, co naprawdę z mężem lubimy.

umaxazy ja rozumiem wszystko ,ale przepraszam ,powiedz mi kiedy Ty bedziesz zyla? Kiedy bedzie Cie stac ????? Nie mowie o wczasach na Majorce ale o takich glupotkach jak wysikanie sie we wlasnym kibelkuu?To taki luksus wg Ciebie?Po co pracujesz jesli zmywasz gary w zimnej wodzie?Po co sie starasz jesli oszeczedzasz na wszystkim? Ja praacowalam i pracuje by bylo mi lzej ,latwiej bym nie musiala sie klopotac o 3 litry wiecej spuszczone we wlasnym wc. Sknera jestes i niczym wiecej . Ktos juz tu napisal ze niektore babcie w imie dobrze pojetego oszczedzania chodza srac do lasu. Ty kochana jestes na to dobrym zadatkiem.Powodzenia oszczedna istotko :D:D:D:D:D:D

Gość ja nie kupuje gazet
chodze do empiku poczytac to co cchce i wracam do domu xD

Gość umaxazy
Dokładnie, 8 rolek szarego papieru z Biedronki na miesiąc. Tyle nam schodzi. Ręczniki papierowe z Biedronki tez są fajne, kosztują 4 zł i wystarczają na 2 i pół miesiąca.

Gość ja nie kupuje gazet
Nieznośna Lekkość Bytu -> no wlasnie gazety sa drogie a z reguly przeczytasz i wyrzucasz bo kolorowych to nawetspalic w piecu nie mozna , wiec wole sobie isc poczytac w chwuili wolnego ale niektore pomysly autorki sagleboko przesadzone.

Autorko a co robisz Tymi recznikami??? Moze te przescieradla na scierki przerob do rak a dopiero potem na zmywaki... Zobacz jaka oszczednosc.:P

u mnie na 2 osoby w tydzien schodzi paczka 8 rolek

Gość to ile wy sracie
?????????????????

U mnie na cztery osoby tez troszke schodzi ale kupuje ten ladny rumiankowy ,chyba qeen sie nazywa i kibla mi nie zamula. Zeby liczyc paczki papieru? Dla mnie zgroza a zarabiam mniej niz autorka.

Gość umaxazy
Kochane, ale to oszczędzanie wcale nie jest dla mnie wyrzeczeniem czy poświęceniem. Ja tak lubię po prostu. Nie boję sie zimnej wody, często biorę prysznic w chłodnej, zwłaszcza latem. Poza tym żyję normalnie, używam życia.Imprezuję ze znajomymi, jeżdżę na wycieczki. Latem co niedzielę robimy sobie samochodowe wypady w różne miejsca, dużo się śmieję i wśród znajomych uważana jestem za duszę towarzystwa. Czasami jestem wręcz dla koleżanek autorytetem w pewnych kwestiach.Często im pomagam w różnych sprawach. To tak nieskromnie mówiąc.

heheh normalnie sie załatwiamy, nie licze ile razy :P

Zgadza się z gazetami, zresztą po ilości ludzi na kanapie w EMPiKU widać,że wiele osób tak robi. Ale niektóre elementy oszczędzania to natręctwa i ciągłe zadawanie pytania "co zrobić by tu zaoszczędzić". Zawsze można zrezygnować z internetu:P

Gość dla mnie to co robi
autorka to sytuacja nadajaca sie do leczenia w zakladzie bez okien i klamek w celi wylozonej materacami. No sorry ale inaczej tego nazac sie nie da. Nie wierze ze tacy ludzie istnieja.

Nie no jasne dusza towarzystwa i jeszcze autorytet. Pisalas ze i alkohola przyniesiesz . Czyli co ? Zapalke na cztery a pollitra na raz?? Zajebisty masz tok :D:D:D:D

Gość to ile wy sracie
dużo się śmieję i wśród znajomych uważana jestem za duszę towarzystwa a co to ma do cholery za zwiazek z oszczedzaniem????????

a i rolek tez nie licze, poprostu zawsze w piatek jade na większe zakupy, zagladam do szafek co sie kończy i zawsze kończy się między innymi papier. co do gazet, to tez zrezygnowałam prawie całkowicie, chociaz czasami zdarza mi się zaszaleć i kupic kilka ulubionych;)

Gość umaxazy
Myslicie pewnie,że jestem jakąś zołzą. No tak jak na tym topiku to jezcze nikt po mnie nie pojechał. Słowo daję. A ja jestem zwyczajną, wesołą, pracowitą dziewczyną. Ostatnio załatwiłam pracę dwóm koleżankom. Gdybym była chciwa i zawistna to sama bym poszła na drugi etat.

--->dla mnie to co robi. No może nie tak brutanie, ale niestety mam podobne odczucia. Chociaż na początku jak weszłam na ten topik to wydał mi się fajny:). Ja w ramach oszczędzania idę zaraz oglądać "Brzydulę", a wcześniej zrobię kupkę we własnym kibelku. Ale wejde tu jeszcze bo topik jest przedni:)

Gość to ile wy sracie
to ja od dzisiaj chodzesrac dosasiadki xD czesto jej nie ma w domu a czasem mi zostawia klucze ;)

Gość umaxazy
A wyobraź sobie, że sama pędzę pyszne winka i naleweczki i hojnie obdarowuję nimi znajomych.

Gość umaxazy
Czasami wystarczy trochę inicjatywy.

Gość to ile wy sracie
od dzisiaj bede oszczedna xD :D

Ty autorka moze zamiast naleweczek to pedz do psychiatry jakiego.Tylko prywatnego ,bo mowisz ze na to Cie stac i wiesz zes pod dobra opieka. Pisalas te ginekologi i inne hahahahahaha