Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3838

Maz mnie zdradza,zostawiam go i corke,rozpoczynam nowe zycie...

Polecane posty

Gość Organza ...
Tak, tak ... czytałam ... Ma zwolnić szafy kochance, a sama patrzeć z boku i płacić za mieszkanie ... Rozumiem, że polecasz masochizm.... :O

Gość szelma z mokradeł
Co to znaczy druga mamusia? :-o To musiała napisać osoba, która nie ma pojęcia o macierzyństwie. Oprócz tego, że przeżywałam to ja osobiście, to jeszcze podwójnie, bo tatuś zdradzał mamę, wprowadziła się do nas kochanka, a mama była zbyt słaba by się wyprowadzić i co? I miałam dwie kochające mamusie, tylko ja wcale nie chciałam tak żyć. To było okropne. Obca kobieta szwęda się po domu,zawraca mi dupę i traktuję jak zło konieczne. To jest najlepszy sposób.

Gość szelma z mokradeł
Organza - niech się wyprowadzi, ale tak żeby mieć wszystko na oku.

Gość do szelmy
a dlaczego nie zrobić wreście z Facetów odpowiedzialnych Rodziców . Jest ojcem ,niech zajmie sie wychowaniem córki .Córka już nie potrzebuje mleka matki .

Tak, tak ... czytałam ... Ma zwolnić szafy kochance, a sama patrzeć z boku i płacić za mieszkanie ... a jak wyjedzie to nie zostawi??? i świadomość będzie inna??:D

Gość Organza ...
Po jakimś czasie, może ... ale teraz ona ma odpocząć od tego ... układanie to potem ...

Gość szelma z mokradeł
Oczywiście. Ja swoje dzieciak podrzucam ojcu, bo czemu mam zabronić kontaktów? Kocha dzieciaki, krzywdy im nie robi i z wzajemnością, ale to nie zmienia faktu, że nigdy w życiu bym dzieci nie porzuciła w ramach " rekompensaty" :-o To że mleka nie potrzebują nie znaczy, że nie potrzebują więzi z matką, obcowania z nią. Szczególnie w wieku 14 lat. To ciężki okres.

"CoraLina - nie... ma pokazać córce, że kobieta wszystko zniesie.. że facet może zdradzać do woli... ona zawsze będzie czekać z obiadem ... nie zareaguje w żaden sposób ... " Nie popadaj w skrajności, bo nikt cię wtedy nie będzie traktował poważnie jako rozmówcę;-) MIędzy jej proponowanym rozwiązaniem a tymi bzdurami, które tu napisałaś, jest jeszcze co najmniej kilka innych rozwiązań. Ale takich, które będą w miarę dobre dla obu pań - matki i córki, a nie tylko dla matki.

Gość Organza ...
A Ty wolałabyś oglądać męża, jak na Twoich oczach Cię zdradza, czy wolałabyś się domyślać, że tak jest? (z dwojga złego) Ja wolałabym w bezpiecznej odległości wziąć głęboki wdech ... rozejrzeć się tam, gdzie nikt nie będzie kpiąco na mnie spoglądał ... nie zadawał raniących pytań .. Popatrzeć na wszystko z boku ... zastanowić się co dalej! Co dla mnie najlepsze ... jakie zmiany itd. Pozbierać się i spróbować nowego życia ... Gdy stanie na nogi ... wtedy będzie taką matką, jaką powinna być! A nie nieszczęśliwa namiastka .. Masochistyczne stanie obok mnie nie rajcuje ... i córka nic na tym nie zyska ... :O

Gość To tylko
polskie myślenie .Naprawdę .W innych krajach nie ma tego .Ojcowie zostają z dziećmi i nie robi się z nich Bohaterów .Są Rodzicami normalnymi .Czas zmienić podejscie do "Matki Polki "Wychowuja oboje Rodzice .Tatuś może odejsć i z tym nie macie problemów ?Ale mama ?łał Jaka to zła kobieta .

Gość Organza ...
CoraLina - podaj mi przykłady szczęścia/zysku córki w tymże... :O

Gość szelma z mokradeł
Ale odpocząć od czego? Od życia? Przecież życie nie jest bają. Zdarzają się zdrady, rozwody. I najgorszą opcją jest ucieczka.

Gość Organza ...
To tylko - dokładnie! I mimo, że zostaje w swoim domu i ojca kocha bardziej ... Trzeba ją wyrwać, bo matka ma psi obowiązek ... :O

Gość jak sie ciesze
"choc zycie daje cierpien tyle, nie jest przeciez pusta karta. sa w zyciu takie chwile dla ktorych zyc i cierpiec warto"

Gość kno
DOBRZE ROBISZ!!! ZOSTAW TEGO ŁAJDAKA BO SOBIE ŻYCIE ZMARNUJESZ!!!!! a córka za 3 lata zrozumie kto jest dobry a kto zły. MUSISZ ODEJŚĆ I zacząć wreszcie żyć, związac sie z normalnym mężczyzną? może juz masz kogoś na oku? działaj i odejdź bo będziesz żałowała. a córka sie nie martw bo może za 2 lata przeprowadzi sie do ciebie jak pomieszka z "zabawowym" dupkiem

Gość Organza ...
szelma z mokradeł - jaka ucieczka? Ona teraz uciekała od tego, udając że nie ma problemu .... Akurat ten ruch to stanięcie z problemem .. oko w oko ...

organza czy ty masz w ogóle jakieś doświadczenie w tej materii?? czy to twoja chora wyobraźnia? jaka masochistka? cholera dziewczyno co ty myślisz, że wyprowadziwszy się parę ulic dalej naprawdę nie widzisz różnicy i nie możesz zacząć wszystkiego od nowa myślisz, że pierwszą rzeczą to kupienie lornetki i info w gazecie, żeby na pewno wszyscy się dowiedzieli i litościwie patrzyli? jak ty to sobie wyobrażasz? nie chcesz- nie myślisz, nie podglądasz i nie doszukujesz się spojrzeń

Gość to kup prezent
jakie odpocząć, przepraszam? Wyjazd w nieznane, między obcych ludzi, pewnie bez znajomości języka to odpoczynek? Dziwne macie wyobrażenia. Kobieta była załamana i tyle, dlatego napisała, zresztą już dośc dawno temu.

Gość kno
chyba jesteście nienormalne że kazecie z niej robić niewolnice i masochistke i sie podkładać !!!!!!!!!!!!! a ojca nikt nie krytykuje? jak on sie zajmuje córka? tylko matka ma mieć wszystko na głowie? oby wam los odpłacił za takie rady zobczymy jakie matki teresy z was będą kobieto pakuj sie i zwiewaj gdzie pieprz rośnie

Gość Organza ...
jak sie ciesze - jeśli karta zapełni się cierpieniami ... może być bombą z opóźnionym zapłonem .. Człowiek nie ma za zadanie kolekcjonować cierpień, a szczęście!

Gość wazne nardzozzzzzzzzzzzzzz
chyba film ogladalas ,,komedia romantczna ,,polska;)) tam tez babka zostawia faceta z 3 dzieci ;))

Gość jaki psi
obowiązek matki ?No jaki ?Obydwoje jak już coś mają obowiązek wobec dziecka .Obydwoje a nie tylko matka !

Gość Organza ...
"ike organza czy ty masz w ogóle jakieś doświadczenie w tej materii??" jestem psychologiem ... wystarczy?

To tylko - dokładnie! I mimo, że zostaje w swoim domu i ojca kocha bardziej ... Trzeba ją wyrwać, bo matka ma psi obowiązek ... oganza wiesz gdyby to ona miała kogoś na boku a ojciec byłby w porządku to niech jedzie i to jak najdalej ale to on wykazał się nieodpowiedzialnością nigdy nie zostawiłabym dziecka z kimś nieodpowiedzialnym gdybym miała pare tysięcy kilometrów stąd myśleć, czy on jest w domu- czy ona się nie szlaja wykorzystując zbyt dużą swobodę mojego męża mama wyjeżdżała za granicę- ale ojciec pilnował dzieci a nie kochanek- teść jest lepszą gospodynią domową niż niejedna z nas! ale nie facet latający za inną spódnicą dla niego wyjazd żonki to wiatr w skrzydła dla romansu

jestem psychologiem ... wystarczy? nie wystarczy! tym bardziej, że tu co drugi to psycholog

Gość Organza ...
wazne nardzozzzzzzzzzzzzzz chyba film ogladalas ,,komedia romantczna ,,polska tam tez babka zostawia faceta z 3 dzieci - bingo! Ten filmik idealnie obrazuje, jak to najczęściej wygląda! :D I jak to może pomóc każdej stronie ... Kobieta odzyskuje wiarę w siebie.. Facet odkrywa, że świat się wali .. a dzieci? Odkrywają, że mama jest najważniejsza ... Kto tutaj stracił? nikt ... no oprócz kochanki, bo tata musiał być w domu przy dzieciach ... nie miał wyboru ....

Gość Organza ...
ike - to już nie chce mi się z Tobą gadać ... Piszesz, że byłaś bita i gadasz takie rzeczy ... :O Wstyd

tak nie ma to jak film ja idach do szpitala też mogę mieć pobozne życzenie, że tafię na dr housa;) niech autorka liczy na odpowiedzialność zdradzacza:D powodzenia! juz on na pewno nagle zostanie z dzieckiem i bedzie przyzwoitym tatusiem bez grzechu na sumieniu;)

ike - to już nie chce mi się z Tobą gadać ... Piszesz, że byłaś bita i gadasz takie rzeczy ... Wstyd jakie???????? myslisz, że bita to inna? dawno stanęłam na nogi - bez bzdurnych ucieczek

Gość Organza ...
ike- nie ... niech uczy się od Ciebie ... i niech wycałuje męża, za to że jej nie bije ... (W końcu licytację wg Ciebie wygrałaś)