Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3838

Maz mnie zdradza,zostawiam go i corke,rozpoczynam nowe zycie...

Polecane posty

Gość Organza ...
Co tu robicie? do psich obowiązków wracajcie ... :P

Gość przystopujcie kobiety
organza, sama sobie zawezasz wypowiedzi innych

Gość szelma z mokradeł
Może powinnaś zaadoptować pieska, bo wyczuwam, że masz wewnętrzną potrzebę opiekowania się czworonogiem. O jaki psi obowiązek ci chodzi? Rozumiem, że matka zmieniając swoje całe życie, odcinając się od męża, który zdradza, ma porzucić dziecko? Wtedy psi obowiązek nie będzie wykonany i będzie wszystko fair? To się nazywa odpowiedzialność.

Gość Organza ...
Tak jak i inni moje ... Nikt mi nie odpowiedział dlaczego córce w tułaczce ma być lepiej .. ani dlaczego ma być oderwana od ojca, którego kocha bardziej ... Tylko o psich obowiązkach ... :O

Gość o co Wam chodzi
no o co?Kobieta tak samo jak mężczyzna ma prawo ułożyć sobie życie .Może tak samo jak mężczyzna odejść .I nawet tak samo jak on zostawić dzieci .Nie rozumiecie tego?Jest dwoje Rodziców .Jednemu z nich dajecie takie prawo ,drugiemu już nie ?

Gość autorko..
gdzie jestessss....

Gość Organza ...
szelma z mokradeł - nie rodzicielstwo to nie psi obowiązek ... ani obecność ... to wychowywanie .. uczenie szczęścia ... W dzisiejszych czasach netu, telefonów ... będzie porzucona? :O Jak ułoży sobie życie, da jej więcej niż dotychczas ...

Gość szelma z mokradeł
W tułaczce jej lepiej nie będzie, ale bez matki również.

Gość przystopujcie kobiety
jakie kurwa moze odejsc? nikt tutaj nie napisal,ze mezczyzna moze odejsc dwoje ludzi ma ten sam obowiazek ja perdole, nauczcie sie czytac zanim zaczniecie sie rozmnazac

Gość Organza ...
o co Wam chodzi - mało tego .... wyrzuca jej się psie obowiązki argumentując, że ojciec może mieć ochotę nadal spędzać wieczory poza domem ,.... To jest argument!:D Natomiast nikt nie zapyta, czy autorka ma na coś ochotę .. Bo ona ma obowiązki!

Gość a ja uważam że...
autorka ma prawo do tego, żeby sobie ułożyć życie. Dlaczego ma do końca życia męczyć się z mężem zdradzaczem, który jej nie szanuje i nie kocha? On sobie może używać do woli, a ona ma tkwić w tym związku wbrew sobie? Bez sensu. Jedynie co, to ja bym jednak zapytała córkę i dała jej możliwość wyboru, czy chce mieszkać z ojcem, czy matką.

Gość szelma z mokradeł
Organza - przystopuj z tym "psim obowiązkiem" bo zacznę myśleć, że masz problemy. Jak nie chcesz mieć "psiego obowiązku" to nie decyduj się na dzieci, a jak się decydujesz to i owszem jest to twoim psim obowiązkiem, bo niby państwo ma wychować? Z jakiej racji. Bez urazy, ale mam gdzieś cudze dzieci i nie mam zamiaru łożyć na nie ze swoich pieniędzy, ciebie to również dotyczy i każdego podatnika. Po drugie: Jaka jest pewność, że dziecku będzie dobrze z ojcem i nową "mamusią", jaka jest pewność, że obowiązek wychowania się nie znudzi? Nie ma żadnego, także twoja teoria bierze w łeb.

Gość Organza ...
szelma z mokradeł W tułaczce jej lepiej nie będzie, ale bez matki również." - trudno wybiera się wtedy mniejsze zło ... ona i tak kocha bardziej ojca ... a ojciec sobie wije gniazdko już od dawna ...

Gość kłócicie się jak bezmózgie
przekupy myślcie to nie boli baby to som guuuuuupie temat fajny a tym gdakaniem wszystko zepsulyscie idzcie do kosciola sie pomodlic za siebie

Gość szelma z mokradeł
Zastanawiam się czy piszecie z doświadczenia, czy też na upartego bronicie swojego zdania - to głupota, która nie ma sensu. Matka ma prawo ułożyć sobie nowe życie, kto napisał, że nie? Ale jak porzuci dziecko ma prawo być tępiona, bo to nie jest zachowanie godne matki czy ci się to podoba , czy też nie. Ja sobie ułożyłam nowe życie, większość rozwódek również, ale nie uciekały się do tak drastycznych metod dla dobra siebie, bo to egoistyczne.

Gość szelma z mokradeł
Organza - trudno? To typowa dziecinna wypowiedź. Jak to trudno? I czym jest mniejsze zło?

Gość Organza ...
Dlaczego uważasz, że ojciec nie może być ojcem? Tylko od razu państwo obejmuje opiekę? I dlaczego musi być pewność, że będzie jej dobrze przy ojcu? Przy matce będzie miała tą pewność? Dlaczego? Matka jeszcze nie ma sprecyzowanych planów, a gdzie mówić o szczęśliwej ich realizacji ... Do tego daleka droga! Jak w tak niepewną i trudną sytuacje matki ma się wpasować pewność o szczęściu córki?

Gość Organza ...
szelma z mokradeł Organza - trudno? To typowa dziecinna wypowiedź. Jak to trudno? I czym jest mniejsze zło? Mniejsze zło to jak najmniej rewolucji w życiu dziecka mimo sytuacji rodzinnej! Zabieranie dziecka w niepewne nie jest mądre!

Gość Właśnie klękać
cały czas pisze .Dajecie mężczyznom przyzwolenie na opuszczenie Rodziny .Jężeli tak samo postępuje kobieta to nazywa sie ją wyrodną matką .Dlaczego ?Robi dokładnie to samo co on ?Nie ma stereotypu w Polsce wyrodnego ojca ?Właśnie ,nie ma !

Gość szelma z mokradeł
Ale nie ma ojca albo matki. Jest ojciec i matka, i oboje mają spełniać swoje role. Skoro matka się wyprowadza w ramach wicia sobie nowego gniazdka, to dlaczego ojciec ma tego nie robić? Nowe życie, nowa rodzina bez starych spraw - dzieci. Wciskasz dziecko ojcu, a usprawiedliwiasz matkę z tym, że dziecko nie jest ryba i głos swój ma. W takich wypadkach liczy się rozmowa, terapia i bliskość, a nie ucieczka mamy i zastąpienie jej macochą :-o

Gość szelma z mokradeł
Skoro chłop jest chamem i zostawia, zdradza rodzinę, to kobieta w ramach równouprawnienia też powinna tak postępować? Wtedy byłoby wszystko fair? Myślicie tylko o sobie i swoich "nowych życiach" a dzieci w tym wszystkim macie w dupie, hipokryzja i obłuda.

Gość ja uważam że...
szelma, o czym Ty mówisz w ogóle? Nakręcasz się nie wiadomo czym, a tymczasem kobieta myśli o tym, żeby dziecko zostawic z jego OJCEM przecież.

Gość Organza ...
szelma z mokradeł- jakie wicie gniazdka?????? Ona chce się pozbierać! To on sobie wije gniazdka ... A dziecko powinno zostać w domu!!!! Swoim domu!!!! Z bardziej kochanym rodzicem!!! Czego nie rozumiecie??? :O Co Wam przeszkadza w tym? Płeć odchodzącego? chyba faktycznie w tym problem ...

Gość szelma z mokradeł
Nie mówię tylko piszę, to po pierwsze, a po drugie: a wy o czym piszecie? Taka sama abstrakcja jaką zaprezentowałam ja.

Gość szelma z mokradeł
A pozbieranie się, to przypadkiem nie wicie nowego gniazdka? :-o Ale dom, to nie tylko cztery ściany, to też rodzina, ciepło i miłość. Rodzice się rozwodzą, matka ucieka, macocha wtrynia się w życie zbuntowanego nastolatka, same pozytywy.

Gość Organza ...
Autorka w dodatku pisała wyraźnie, że jest odstawiona na boczny tor także przez córkę ... Słucha się tylko ojca ... To ojciec ma na nią wpływ... Ale dla Was liczy się tylko psi obowiązek ... i zapewnienie ojcu wolnych wieczorów ... żenada!

Gość Organza ...
A pozbieranie się, to przypadkiem nie wicie nowego gniazdka? - czy ona przeprowadza się do nowego chłopa, czy ja coś przegapiłam?

Gość szelma z mokradeł
No tak. Skoro dziecko nie dogaduje się z matką, to należy je porzucić, bo i tak nie będzie sensu zbliżanie się do niej. Usprawiedliwienie :-o

Gość Właśnie klękać
w płci problem niestety .Tylko w tym .Facet może odejsc ,bo przecież życie jest tylko jedno .Kobieta nie może .matką jest .w dodadku Polką .A takie dzieci nigdy nie zostawiają . w tym wszystkim naprawdę zapominacie ,że dziecko ma dwoje Rodziców .