Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KoSmEtYcZkA------

PORADNIA KOSMETYCZNA

Polecane posty

Pytająca dwudziestka więc po kolei: na wypryski kup w aptece brewoxyl ok20zł działa szybko i skutecznie może trochę wysuszyć więc do tego na dzień jakiś krem naiwlżający(lekki beztłuszczowy)a brevoxyl najlepiej na noc.I ważne nie wolno wyciskać bo wtedy tak jak sama piszesz krostki dłużej się goją i zostają blizny!!! a na przebarwienie może być krem acne derm( w aptece)lub z kwasami glyco a o którym pisałam obszerniej we wczesniejszych postach aby przebarwienie nie powstawały bardzo ważna jest ochrona przeciwsłoneczna nawet zima a latem to juz obowiązkowo gdy zabezpieczymy skórę przed słoncem nie bedziemy się martwili przebarwieniami,jeżeli uzywasz fluidu lub podkładu a masz skłonność do przebarwień to kup taki z filtrem. a na szarą cere polecam maski algowe można je wykonac u kosmetyczki(np maska witaminowa lub zielona ze spiruliną)dają naprawdę fajny efekt ,można także kupić maseczki w drogerii w saszetkach na kazdej maseczce pisze do jakiej jest cery napewno znajdziesz odpowiednią dla siebei. Pozdrawiam:)

Gość nowannnna
ale kurwa poradnia :-O na każde pytanie odpowiedź to - idź do kosmetyczki...pfff...

Gość Pytajaca dwudziestka
DZieki bardzo kosmetyczko

Gość iskierka27
nowanna przeczytaj poprzednie posty a nie głupio komentuj wyrwaną z kontekstu wypowiedź!!! Ja mam takie pytanko a mianowicie czy jest jakis dobry sposób aby lakier trzymał się dłużej na paznokciach???Kupuje dość dobre i drogie lakiery np z inglota ale nie tzrymają mi się tak długo jak np koleżankom poradź co zrobić:)

Aby lakier dłużej sie trzymał nalezy paznokcie odtłuścić przed malowaniem mozna to zrobić zmywaczem do paznokci lub profesjonalnym odtłuszczaczem takim którego uzywają maicurzystki przy zakładaniu tipsów a następnie można użyć lakieru bazowego następnie właściwy lakier 2 warstwy i lakier nawierzchniowy tzw TOP który przedłuży trwałość lakieru mozna także użyć klasycznego utwardzacza ale najważniejsze jest odtłuszczenie Pozdrawiam:)

Gość iskierka27
A czy taki lakier bazowy i nawierzchniowy mogę kupić normalnie w sklepie???

Tak w dobrym sklepie lub w drogerii myślę ze nie będzie problemu możesz także się udac do sklepu z profesjonalnymi artykułami do paznokci a tam będą napewno.

Gość nowannnna
przeczytaj posty tylko z pierwszej strony!!! co na wągry?? kosmetyczka co na pory?? kosmetyczka. co na wąsik?? kosmetyczka i ok, kosmetyczka to ogólnie dobre rozwiązanie, ale co to za poradnia?? nie lepiej w jednym zdaniu odpowiedzieć na wszystkie pytania??? napisać - LUDZIE!! macie jakiś problem dot. urody?? idzcie DO KOSMETYCZKI!!!! proste???

Gość iskierka27
Dziękuję bardzo za poradę i pozdrawiam:) A nie doczytałaś nowanna że pójście do kosmetyczki w tych postach jest jakby do wybory z innymi opcjami (jeżeli chodzi o wąskik plastry z woskiem a o wągry na nosie to plastry na wągry czy krem )najlepiej jest krytykować innych!To jest poradnia P-o-r-a-d-n-i-a z której ja dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałam i przeczytałam o kilku fajnych kosmetykach o których wcześniej nie słyszałam.Ta Pani nie wyleczy nas przez internet może tlko poardzić co dalej zrobić czy pomagać sobie samemu czy udać się do specjalisty.

Gość iskierka27
A Ty nowanna swoją drogą nie zadałaś żadnego pytania chyba że pod innym nickiem więc o co Ci chodzi???

Mam wrazliwą skóre , moge używać tylko wybranych kremów ponieważ wyskakuja mi czerwone , piekace plamy . Do tego wyskakuje mi sporo wyprysków najwiecej w okolicy brody po których zostają czerone przebarwienia . Jak je zlikidować i jak pielgnować twarz żeby była gładka i bez tych wstretnych plam??

Dodam jeszcze że mam cienkie , przetłuszczające włosy . Jakich kosmetyków mam używać aby się tak nie przetłuszczały??

Gość monikaaaaaa
a co jest najlepsze na rozszerzone pory????

Gość trzydzietopieciolatka
W jaki sposób pielęgnować ręce i ramiona żeby latem można buło założyć bluzkę na ramiączkach? Jak narazie to moje ręce są pokryte krostkami i bliznami po tych rozdrapanych, wygląda to okropnie. Proszę o rade.

Gość Anusska_86
Co sądzisz o podkladzie dermacolor kryolanu? Dobrze kryje? I czy da się go kupić w jakims stacjonarnym sklepie czy tylko mozna zamowic na necie?

Gość KarolinaaaOT
Zastanawiam się nad kolorem cieni do powiek... Mam niebieskie oczy, czasem wpadajace w zielony, włosy ciemny blond i bardzo jasna karnacje. Z jakiej firmy najlepiej kupić? Jak dotąd raczej nie używałam cieni, bo wszystkie wałkują się po godzinie. Próbowałam wielu sztuczek z nakładaniem podkładu, pudru na powieki, na niewiele się to zdało. Jednak, jesli kupię jakieś lepsze to może będą się dłużej trzymać? Może kupić jakąś bazę? Tylko jaką??

Brunetka2 powinnaś uzywać kosmetyków hypoalergicznych przeznaczonych do cery wrażliwej bardzo delikatnych najlpeiej bezzapachowych i nie zawierających sztucznych barwników, jezeli chodzi o wypryski to mozesz smarowac je kremem IWOSTIN PURRITIN jest hypoalergiczny ładnie goi wypryski a woda termalna łagodzi podrażnienie i im zapobiega to naprawdę fajny kremik jest bez konserwantów i nie jest drogi (ok28zł za 50ml)serdecznie polecam:) no a na przebarwienia możesz stosowac systematycznie peeling enzymatyczny(np ZIAJA NUNO ok6zł)ładnie rozjaśnia skórę i usówa martwe komórki naskórka nie podrażnając skóry a do tego jest przeznaczony własnie do cery wrażliwej. A co do włosów to polecam szampon Matrix AMPLIFY można go kupić w salonach kosmetycznych jest niestety dosyć drogi ale naprawdę super,ale można kupić także wiele tańszych ko9smetytków do takich włosów ja swojego czasu też miałam problem z przetłuszczaniem się włosów (wtedy jeszcze nie wiedziałam o martixie)i myłąm włosy szamponem z czarnej rzepy(chyba z joanny)i wcierałąm w nie odżywkę też z czarnej rzepy i naprawdę pomagało:)Kosmetki z Joanny też godne polecenia zwłaszcza odżywki. Mam nadzieję że choć troszkę pomogłam :) Pozdrawiam:)

Mam 20 lat i przez ostatnie lata używałam \"Garnier Czysta skóra 3w1\" był dość dobry, chociaż słyszałam że to shit XD obecnie chce zmienic żel do mycia tważy i krem na jakiś inny. Mam jednak problem bo po niektórych może pojawić się wysypka. Myślałam nad kremem AA ale to nowy produkt i nie wiem czy jest wystarczająco dobry. No i przydałby sie jakiś pod oczy. Co polecasz?

Gość zabadak
Wybieram się do kosmetyczki, pojawiły mi sie pierwsze zmarszczki mimiczne jakie zabiegi powinnam wybrać? Pozdrawiam

Witam ponownie! Jeszcze raz dziękuję za radę w sprawie depilacji, wreszcie jest dobrze:):):)Mam kolejną prośbę o radę.Mam cerę mega suchą, wrażliwą i do tego naczynkową.Chciałabym zapytać o krem, jaki by Pani poleciła, bo próbowałam wielu i jakoś nie mogę trafić na ten właściwy.Teraz zimą używam neutrogeny-jak na razie najlepszy, a na noc nawilżający do naczynkowej z dax cosmetics.Od razu dodam,że dermacos, iwostin i flos lek to były zupełnie nie trafione.Gdyby Pani mogła to jeszcze prosiłabym o jakiś balsam do ciała też naczynkowy.Ostatnio sprzedawczyni namawiała mnie na tołpę albo pharmaceris, ale coś nie jestem przekonana.Pozdrawiam.

Gość bbb..
Noctua -- na ktorej stronie pani kosmetyczka pisze o depilacji bo szukam i nie moge znalezc? dzieki

Dziękuje za super rady , napewno przyniosą rezultaty. W takim razie mam jeszcze jedno pytanie . W czasie ciazy sporo przytyłam i chociaż używałam kremów na rozstępy i tak sporo mi ich zostało .Można to jakoś zlikwidować??

monikaaaa rozszerzone pory tak jak już wcześniej pisałam zazwyczaj zostają na całe zycie mniej lub bardziej widoczne jezeli ktoś ma do tego skłonności(poczytaj w postach na początku forum)można próbawac je zwęzic kremami i tonikami lub maseczkami ściągącymi .

Anusska_86 kosmetyki tej firmy przeznaczone są głównie do profesjonalnego uzytku więc dosyc dobrze spełniają swoje role tzn jako podkłady kamuflujące dobrze kryją wszelkie niedoskonałości jednak ja jeszcze się nie spotkałam aby kosmetyki tej marki mozna było kupić w sklepie raczej na zamówienie może w dużych miastach(nie wiem z jakiego Ty pochodzisz bo ja ze średniego)można kupić te kosmetyki w autoryzowanych salonach jednak tak jak mówię nie spotkałam ich w sklepach czy drogeriach jednak co do samego podkładu to jest naprawdę godny uwagi pozdrawiam:)

Gość aloevera2
witaj:) takie mam pytanie mam tlusta cere a chcialabym uzywac jakiegos podkladu jaki bedzie najlepszy i jak dobrac odpowiedni kolor/i drugie pytanie mam 23 lata i pierwsze zmarszczki mimiczne. czy jest sens uzywania kremów przeciw zmarszczkowych w tym wieku?? jelsi tak to jakie?

do trzydziestopieciolatki po pierwsze nie rozdrapuj krostek wtedy prawdopodobieństwo powstania szpecącyhc blizn jest mniejsze po drugie peeling dwa a nawet trzy razy w tygodniu w Avonie z seriii CLEARSKIN jest pelling_scrub właśnie do pielęgnacji tych czesci ciała tj.ramion,dekoltu i pleców kosztyje ok14zł ale jest wydajny i do tego ma właściwości leczniecze po trzecie krem antybakteryjny choć raz dziennie może być z kwasem salicylowym lub olejkiem z drzewa herbacianego bardzo ważne jest oczyszczanie noi systematyczne peelingi które rozjaśnią istniejące blizny pozdrawiam:)

Karolina OT polecam bazę z gosha jest naprawdę super tak pod podkład jak i po cienie a co do samych cieni to polecam cienie mineralne z MARY KAY nie są tanie ale ich trwałości możesz być pewna:) Jesteś typem urody lato a pasujące do ciebie kolory to chłodny róż,szaroniebieski,zgaszony turkus,szarobrązowy ,szarobrunatnyprzygaszone odcienie błekitu,zgaszona śliwka.

Gość symfonia234
a ja chcialabym rposic o odpowiedz na pytanie o lamliwe paznokcie. po prostu widze 2 plytki zamiast ladnego paznokcia, wszytskiego juz próbowalam. nawet wcierania witaminy a. Gloden Rose nail growth tez nie dziala ratunkuu