Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

greta78

----LISTOPAD 2009----

Polecane posty

a co do dzidzi to ja tez stracilam maluszka ..parwdopobobnie...tak mowia lekarze w anglii...tylko nie mialam pojecia o ciazy bo normalnie miesiaczkowalam i najprawdobodobniej ciaze utracilam w 7 tygodniu. pewnie bym nawet o niej nie widziala gdyby nie jak sie okazalo - krawwienie przez 2 tygodnie i...pozytywne testy- domowe i szpitalne...ciazy jednak nikt w anglii nie dojrzal, ginekologocznie mnie nie badano a bhcg opadalo...potem polski lekarz znalazl u mnie wielka torbiel ktorej nie bylo tydzien wczesniej...do tej pory nie wiem czy ciaza byla i ile miala tygodni... wiem jedno , tak musialo byc...i moze maja racje anglicy ze do 16 tygodnia ciazy nie lecza, nie podtrzymuja...widocznie plod byl za slaby zeby przetrwac....

tasia no po drobne zakupy jechać nie będę, ale po większe to raczej na pewno na Barlicki :) jakasia ja się nie zgodzę z angielską opieką nad ciężarną! jeżeli płód jest słaby to żadne leki nie pomogą! ja w tej chwili od samego początku biorę leki na podtrzymanie ciąży!a wg. badań usg i testu Pappa moje dziecko jest zdrowe! moje problemy wynikały z za wysokiej prolaktyny i za niskiego progesteronu. gdyby nie leki, to podejrzewam, że nie byłabym tak wysoko w tej ciąży :( także czasem niestety albo i stety leki są potrzebne! ja przez angielskich lekarzy straciłam drugą ciążę i uważam, że gdybym na kolejną ciąże zdecydowała sie w UK to znów bym ją straciła :( poza tym brak badań ginekologicznych! a skąd będzie wiadomo, że z szyjką coś się dzieje? często tak bywa! i zazwyczaj da się taką ciąże uratować, ale skąd oni niby mają to wiedzieć, jak nie badają? a jak wda się jakieś zakażenie? ja im sugerowałam, że mam brzydko pachnąc upławy to mi mówili, że w ciąży to normalne! no ok! upławy może i normalne, ale czemu brzydko pachną? chyba nie powinny? nic ich to nie obchodziło :( ale wiem, że UK to nie jedyne państwo z taką polityką! podobno za to opiekę porodową i poporodową mają super! tyle, że niektóre babeczki bez leków nie dotrwają do porodu :(

Mam nadzieje, że w PL mentalność lekarzy co do podtrzymywania ciąży sie nie zmieni i dalej bedziemy mieć zapewnioną odpowiednią opiekę. Chociaż obawiam sie, że polscy lekarze praktywujący na zachodzie mogą nabrać tych złych \"umiejętności\" olewania np. plamień na początku ciązy. Ja dwa dni po tym jak dowiedziałam sie o ciąży zaczęłam plamić i od razu rano pobiegłam do lekarki - jedynej, do której udało mi sie dostać... I na moje plamienia powiedziała, ze w anglii i irlandii nikt sie takimi plamieniami nie przejmuje, widocznie dziecko jest za słabe i prawdopodobnie poronie a jeśli jednak chce spróbować utrzymać ciąże to ona mi duphaston przepisze..... Oczywiście wiedziałam, że nigdy wiecej tej lekarki nie odwiedze, wykupiłam duphaston i znalazłam odpowiedniego lekarza do prowadzenia ciąży - i on sie wszystkim zajął i widać, że sie przejął moim stanem.

Gawit ja sie staral jakos sobie wytlumaczyc moje strate...mysle ze masz racje...ale czasem tak sie po prostu dzieje...np. w moim przypadku nadal wystapowal okres podczas ciazy wiec cos bylo od pocztku nie tak...oraganizm sam zdecydowal za nas...rozumiem twoj bol bo ja tez sie nacierpialam i nie rozumialam dlaczego tak sie dzieje...dlaczego leje sie ze mnie krew od 2 tygodni...testy sa pozytywne a w szpitalu na naglych wypadkach emergency mnie olewaja i wreszcie po 6 godzinach czekania maca mnie tylko oglnie lekarz i to nie ginekolog i mowi ze widocznie poronilam i tyle...i mam isc jutro normalnie do pracy itd itd...bylam wsciekla...dlatego staram sie sobie to jakos wytlumaczyc. potem jakby tego malo wyladowlam w szpitalu w polsce z podejzreniem ciazy pozamacicznej (torbiel miala w sobie dziiwna tresc)...szlam do szpitala pewna ze juz miec dzieci nie bede....dla kobiety ktora kilka lat temu stracila jajnik a teraz grozi jej utrata drugiego to byla tragedia...zwlaszcza sie sie straralismy o dziecko od ponad pol roku...i marzylismy o nim.. na szczescie ciaze pozamaciczna wykluczona i doczekalismy sie szczescia:)

Hejka:) Dziś u mnie także ładna pogoda, byłam troszkę na działeczce i u fryzjera. Mam o tyle dobrze, że moja siostra ma swój salon i usługi zawsze mam gratis:) Więc obcięłam i pofarbowałam włosy, bo już miałam taki odrost że szok. Poza tym pomimo młodego wieku mam już sporo siwych włosów:). Gawit , ja także zauważyłam na swoich sutkach, takie jakby żółte strupki, ale bardzo łatwo się \"wukruszają\", nie wiem od czego to. Piszecie znów o upławach, a ja też je mam, ale są białe, czasem lekko żółte, ale jest ich sporo. Są tak obfite, że czasem jak idę, to aż muszę się zatrzymać na chwilkę, bo mam wrażenie jakby ze mnie coś wyleciało i to sporo! I wtedy głupie myśli mnie nachodzą, oby to nie znów plamienia, ale wszystko oki. Lekarz mówi, że to jak najbardziej normalne, tylko jedna kobieta ma ich mniej, druga więcej. Jeśli chodzi o podejście lekarzy w PL, to ja mojego lekarza nie zamieniłabym na innego, choć jest zwykłym lek.med. a nie dr. Bardzo się interesuje, jak się czuje i wogóle, \"odwiedzam\" go co tydzień i zawsze mogę do niego zadzwonić. Zawsze potrafi mnie uspokoić i ogólnie jest bardzo przyjazny:) Pozdrawiam mamuśki :)

o takie zolte strupki na sutkach tez mam tzn to wyglada jak takie strupki ale jak kiedys dlubalam:0 bo bylam ciekawa co to to takie delikatne i miekkie do sciagniecia ale juz nie ruszam bo po tym dlubaniu mnie troche bolalo w koncu to delikatna czesc ciala, wiec to normalne ze cos tam nam sie pojawia a co to jest ta siara???:)

Bardzo dziękuje za odpowiedzi bo normalnie jak już pisałam wcześniej to ja za bardzo świruje i wiem że dla dzidzi to nie jest najlepsze ale jakoś tak te czarne myśli mnie nachodzą i nie chcą się odczepić... co do straty to zawsze myślałam ze to się bardzo rzadko zdarza a tu się okazuje że mnóstwo kobiet ma takie przejścia za sobą a nikt o tym nie mówi....ja np jak byłam w szpitalu po poronieniu dowiedziałam się ze moja teściowa też poroniła a nawet jej dzieci o tym nie wiedziały wygadała się mi bo chyba chciała mi pokazać ze wie co czuje...ale i największa pomoc dostałam od mamy która o ironio losu tez straciła kiedyś dziecko... a co do lekarzy to ja mam cudnego wręcz ginekologa...zawsze mogę do niego zadzwonić choć ostatnio się powstrzymuje bo tak co najmniej raz w tyg do niego dzwoniłam... ja do 14 tyg zażywałam leki na podtrzymanie ciąży a teraz mam już tylko łykać witaminki...nie wiem jak by się potoczyła ta ciąża gdybym nic nie brała więc nie wyobrażam sobie takiej opieki lekarskiej o jakiej piszecie że jest np a Anglii... Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc i jestem już trochę spokojniejsza...a na ruchy widocznie muszę jeszcze poczekać...a tak swoja droga to czemu te wszystkie poradniki piszą że ruchy odczuwa się przeważnie w 17 tc???? mam jeszcze takie nieśmiałe zapytowanie:skoro mamy termin na listopad to jak zatrzymamy te bociany które maja dla nas te miła przesyłkę do listopada??? ja to bym chętnie takiego zamknęła w szafie żeby mieć pewność że na 100% o mnie nie zapomni.... mykam do mężusia do już za mną tęskni i nawołuje.... dobranoc i jeszcze raz DZIĘKUJE!!!!!

No wróciłam z badań :) Maluszek ma się dobrze. ma już 118mm, serduszko bilo miarowo - tętno 155 uderzeń/min. Niestety tak fikał koziołki i machał nóżkami, że lekarz nie powiedział mi czy to chłopiec czy dziewczynka ;) Wyniki krwi w normie jak na ciężarną, więc to nic nie zalecił. Toxo też w normie, nie kazał robić powtórki :) Jedyne co go trochę zaniepokoiło to te osłabienia i skurcze, czyli te dziwne bóle brzucha - zalecił magnez 3xdziennie jeśli będzie się to powtarzać. No i trochę się zaniepokoił tym, że maluch był jakoś nisko w macicy... nóżkami mi deptał po kościach łonowych, a łepek trzymał w gorze. Ale zbadał dokładnie szyjkę macicy, jest w normie, zamknięta i długa (37mm). Kazał się pilnować i nie przeciążać:) Aaaaaa no i standardowo w ciąży przepisał mi jakieś globulki, bo zrobił się lekki stan zapalny w pochwie :) Tak więc pozdrawiam i życzę miłego weekendu :D Zajrzę tu pewnie dopiero w niedzielę....

madzialiska super wiesci :) dzidzi rosnie i szaleje :) niech szalej poki moze, bo juz niedlugo bedzie mogla tylko grzecznie lezec slukona w klebuszek :)))) sroczka bez obaw :) wzystkie tu jestesmy zeby sie wspierac i razem sie cieszyc :)))) chyba sie zauroczylam tym wozkiem :))) nie chce podejmowac za szybkiej decyzji ale...moja siotra gdy go zobaczyla to jej szczeka opadla hehe. mowi ze ogladala concordy ale byly drozsze a ten to niezla okazja, polowa ceny. no i ten kolorek widzi po raz pierwszy :))) nie wiem tylko jak sie te wozki sprawuja. co na to moi wozkowi eksperci :)

🖐️ madzialinska super, że z maluszkiem wszystko dobrze! co do płci to nam owszem lekarka powiedziała, że chyba dziewczynka, ale ja jakos się jeszcze nie nastwaiam, bo jeszcze może siusiorek jej wyrośnie ;) naprawdę jest mi wszystko jedno, byle szczęśliwie do końca i byle zdrowe! jakasia mi podoba się najbardziej nr 1! świetny jest! mój kolor (też chciałabym niebieski wózek, ale mój małż trochę protestuje ;) ) no i cena , jak za taki komplet, rewelacyjna! pozdrawiam serdecznie! my mykamy do rodziców, a potem do babci na wieś na truskawki ;)

madzialińska - same dobre wieści. też już bym chciała poogladać jak moje fika w brzuchu. Ale jeszcze prawie 3 tyg musze poczekac. Chociaz moja siostra mówi,zebym juz sobie szła na USG. sroczka - bedzie dobrze. Upławy są normalne i to że jest ich sporo też. Ja też mam czasem takie uczucie ,że mi cieknie po prostu. I biegne sprawdzać czy to nie krew. Ale na szczęście żadnych plamień jeszcze nie miałam. Co do poronień to ok. 30% ciaż ulega samoistnemu poronieniu i wiekszość kobiet nawet nie ma pojecia ,ze w takowej były. Zresztą nawet jak już testy wykazą to też może się zdazyć, jesli ciaża była za słaba. Dlatego większość lekarzy nie zakłada karty ciaży przed 12 tygodniem. Teraz się to zmieniło w zwiazku z becikowym i wymaganiami co do niego. Ale wczesniej praktycznie nie słyszałam by któraś z dziewczyn miała we wczesnym okresie zakładaną taka karte. Ale trzeba być zawsze dobrej myśli! takie myslenie i nastawienie to połowa sukcesu. Kolezanka która starała się 8 lat o dziecko( a potem miała rok po roku dziecko :-) orzekła,ze wszystko dzieje się w głowie. Zatem wypoczywamy, jemy truskawki, przytulamy się do kochanej osoby i duzo się smiejemy. hihi Tyle madrosci na dzisiejszy dzień. Cieplutko pozdrawiam.

jakasia - wózek (pierwszy ) super! Kolor boski, choć nie mój. I wyposazenie bogate. Podoba mi się. Ale rzeczywiscie trzenba najpierw namacalnie go sprawdzic nim się kupi. A zwłaszcza sprawdzic czy się miesci w bagażniku auta. Znajoma kupiła cudny wózek i bardzo okazyjnie, ale po 2 tyg go sprzedała bo nie miescił się w zaden spodób do auta, a oni mobilini są. Pojechała do sklepu i kupiła inny, już mniej fajny, ale praktyczniejszy i składajacy się szybko i co najwazniejszego do postaci mieszacej się w samochodzie.

hejka dziewczynki :) jakos mi ten niebiski kolorek wpadlo w oko. podsumowujac to chyba te dwa sa najfajniejsze, znalazlam lepsze ujecia numer 1 http://www.baby-central.co.uk/item/Brand_ConcordNeoTravelSystemwithFoldingCarrycotandIonCarseatXenon_0_0_68_3.html numer 2 http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_74_10751_-1__87445_10001_ cenowo wychodza podobnie bo numer 1 jest teraz po 349 funtow czyli polowa ceny. a numer 2 za 199 funtow, ale trzeba by do niego dokupic fotelik za 100 i spiworek wiec wychodzi na to samo. jak wam sie podobaja?

Nie zgodze sie z opiniami brytyjskich lekarzy ze ciaza do 12 tygodnia powinna sie utrzymac sama i w razie jakichkolwiek problemow nie podaje sie lekow. Nawet jesli te leki nie pomagaja to przynajmniej kobieta ma samopoczucie ze zostalo zrobione wszystko aby dziecko uratowac. Nie trafia do mnie przekonanie ze jesli zarodek jest silny to ciaza przetrwa bo zazwyczaj poronienia zdarzaja sie z innych powodow i odpowiednia diagnoza i leczenie nawet na bardzo wczesnym etapie moga podtrzymac i uratowac ciaze. Takie pozostawienie ciezarnej samej sobie i skazanie jej na czekanie czy i jesli poroni to dla mnie przyklad bezdusznosci i przedmiotowego podejscia do czlowieka. Sama mieszkam za graniaca i tu zajeto sie mna od razu. Kiedy pojawily sie pierwsze krwawienia i skurcze reakcja lekarza byla natychmiastowa i dzieki temu dotrwalam az do teraz. Mam wrazenie ze Polacy za bardzo ogladaja sie na inne kraje i czesto uwazaja ze to \"zagraniczne\" jest lepsze - chodzi mi tutaj o Anglie i praktyki stosowane w przypadku wczesnych ciaz. Na szczescie sa inne europejskie kraje (nie tylko Grecja ale i np. Niemcy, Francja) gdzie kobieta ciezarna jest pod opieka juz od pierwszych tygodni ciazy. I w tym przypadku powinnysmy bys dumne z polskich lekarzy ze u nas takze tak sie do tego tematu podchodzi... w koncu po to jest medycyna zeby z niej korzystac...

Mathea podpisuję się pod każdym Twoim słowem! jakasia no ciężki orzech do zgryzienia z tymi wózkami :) jak się im przyglądam, to chyba wybrałabym drugi! no i agulinia dobrze mówi o tym bagażniku w aucie! muszę zmierzyć nasz, bo my tez głównie mobilni!

no jeszcze bardzo mi sie podoba dla dziewczynki roz z szarym:) no w koncu zaczynam odczowac ze te tygodnie leca:D nick.......wiek.......termin......kg+.....tc.. płeć...imię.........miasto Maggie84........25..........31.10.......0.......... ..................Płock mycha881.......26.........1.11.........3,5kg.........19t c........Otwock tasia1985........24..........2.11........6kg......19tc. ..............Łódź natalie82........27..........2.11........4kg......19tc ?........Katowice Doro82...........27..........3.11........2kg.......18tc ..........Poznań pindilindi.........32.........4.11.........0.......... . ............Gdynia jakasia*..........29.........5.11........3,3........18tc ........ ......UK Agulinia..........34..........5.11......2,6kg.....18tc ......Gorzów Wlkp. Iwusia_25........26.........9.11........0,5....... .................Gdańsk Aaanniiaaa.......25.........9.11........1,1...17tc chłopak....Warszawa agusiaradom.....30.........10.11......1,5.......17tc... ..........Radom Korciuchna......25..........10.11......3,5.......17tc.. .......Sosnowiec gawit_79........30.........12.11.......3.........18tc. ..............Łódż _nowa_..........32..........12.11......2.........17tc. ...........Gdańsk Kiki1980.........29.........14.11.....6.5....18tc...D ............Gdańsk miśka1803......30..........14.11......2........11tc... .Katowice/Tychy Ejmi..............27.........15.11.......2........17tc .......Ostrów Maz kropcia..........25.........15.11......0.........18tc. .......Warszawa madzialinska76..33..........15.11....1,5........16tc... ..........Puławy spacja...........29..........15.11......2.......... ........................ hanka83.........26...........16.11......2.........17tc ..............Łódź Mathea........26...........16.11......2...........17tc.. ...........Grecja zenek897.......27...........16.11......3..........18tc ...........Gdańsk natalia86........23..........20.11......3,5.......16tc .......Środa Wlkp eddi29............28..........23.11......0..........11t c.............Śląsk Martushia........23..........23.11......3..........15tc ............Lublin ciężarówka M....28.........24.11.....0,5.........15tc..........Wrocław< br /> tyllkaaa..........19...........26.11.....0.....10t c.....Dzierżoniów Hamuda.........32..........30.11........4........16tc.? ....Ostrowiec Św michaaa..........28..........30.11......1..........13tc ............Lublin Calineczka_22_...22........30.11/2.12.....0....14tc5d.............Śląsk mili_23...........23...........05.12.......?.........15tc......TomaszowMaz

Gość Aaanniiaaa
nick.......wiek.......termin......kg+.....tc.. płeć...imię.........miasto Maggie84........25..........31.10.......0.......... ..................Płock mycha881.......26.........1.11.........3,5kg.........19t c........Otwock tasia1985........24..........2.11........6kg......19tc. ..............Łódź natalie82........27..........2.11........4kg......19tc ?........Katowice Doro82...........27..........3.11........2kg.......18tc ..........Poznań pindilindi.........32.........4.11.........0.......... . ............Gdynia jakasia*..........29.........5.11........3,3........18tc ........ ......UK Agulinia..........34..........5.11......2,6kg.....18tc ......Gorzów Wlkp. Iwusia_25........26.........9.11........0,5....... .................Gdańsk Aaanniiaaa.......25.........9.11........1,1...18tc chłopak....Warszawa agusiaradom.....30.........10.11......1,5.......17tc... ..........Radom Korciuchna......25..........10.11......3,5.......17tc.. .......Sosnowiec gawit_79........30.........12.11.......3.........18tc. ..............Łódż _nowa_..........32..........12.11......2.........17tc. ...........Gdańsk Kiki1980.........29.........14.11.....6.5....18tc...D ............Gdańsk miśka1803......30..........14.11......2........11tc... .Katowice/Tychy Ejmi..............27.........15.11.......2........17tc .......Ostrów Maz kropcia..........25.........15.11......0.........18tc. .......Warszawa madzialinska76..33..........15.11....1,5........16tc... ..........Puławy spacja...........29..........15.11......2.......... ........................ hanka83.........26...........16.11......2.........17tc ..............Łódź Mathea........26...........16.11......2...........17tc.. ...........Grecja zenek897.......27...........16.11......3..........18tc ...........Gdańsk natalia86........23..........20.11......3,5.......16tc .......Środa Wlkp eddi29............28..........23.11......0..........11t c.............Śląsk Martushia........23..........23.11......3..........15tc ............Lublin ciężarówka M....28.........24.11.....0,5.........15tc..........Wrocław< br /> tyllkaaa..........19...........26.11.....0.....10t c.....Dzierżoniów Hamuda.........32..........30.11........4........16tc.? ....Ostrowiec Św michaaa..........28..........30.11......1..........13tc ............Lublin Calineczka_22_...22........30.11/2.12.....0....14tc5d... ..........Śląsk mili_23...........23...........05.12.......?.........15t c......TomaszowMaz

Hej mamuśki :) Czy u Was też taka brzydka pogoda? U mnie o d rana strasznie wieje, wczoraj trochę słońca i burze na przemian. Tragedia normalnie. DObrze, że się nigdzie nie wybieraliśmy na długi weekend. Co do ruchów to wczoraj dzidzia słabo dawała o sobie znać w odróżnieniu od przedwczoraj. Ale jakoś uprosiłam i trochę bulgotków było :) Mąż się ze mnie śmiał trochę, bo ja oczywiście czarne myśli od razu. Nie rusza się to znaczy, że coś się stało, że brzuch nie jest duży i takie tam. Ale to tak jest jak się już jedną ciążę straciło. Ja to bym mogła do tego lekarza co tydzień chodzić, byle żeby mi mówił na bieżąco, że wszystko ok :) Wiem, że grunt to pozytywne myślenie i w większości tak myślę, ale wiecie czasem zdarzy się taki dzień, że... no właśnie Co do upławów - to ja też mam taką zwiększoną ilość śluzu, przeważnie biały, czasem lekko żółty ale na szczęście nie pachnie brzydko. Fakt, że czasem czuję się niekomfortowo, bo cały czas mokro. Ale lekarz mówi, ze tak ma być i tyle. Miesiąc temu jak byłam u lekarza powiedziała mi że mam infekcję. Zdziwiłam się, bo nic mnie nawet nie piekło, nie swędziało. Ale dała mi globulki na 3 dni i teraz jak byłam u lekarza to wszystko ok. Dobrze, że mamy te wizyty u lekarza co miesiąc, bo przynajmniej może skontrolować nasz stan zdrowia, zwłaszcza że nie zawsze można wyczuć, że coś nie tak. Co do wózków to ja sobie wybrałam quinny speedi sx chilli 3 w 1- kolor uniwersalny i dla chłopca i dla dziewczynki. Planuje dwójkę więc uniwersalny jak najbardziej się przyda. To tyle mamuśki :) Życzę udanego dnia, właśnie oglądam dzień dobry tvn a tu u nich słońce, jak zawsze na południu. Nad morzem zimno a tam 10 stopni zawsze cieplej. I zorganizuj tu sobie wakacje nad polskim morzem :)) BUZIAKI :*

Tak patrzę na naszą tabelkę i już wiadomo, że 2 dziewczynki i 1 chłopak będzie :) Ciekawe jak u nas będzie? :) Ja bym chciała chłopca (mój mąż twierdzi, że chłopak będzie, bo on wie co zmajstrował :)) ale najważniejsze, żeby było zdrowe wiec się nie nastawiam. Dla dziewczynki takie śliczne ubranka są :) normalnie tylko pieniądze wydawać :)

nick.......wiek.......termin......kg+.....tc.. płeć...imię.........miasto Maggie84........25..........31.10.......0.......... ..................Płock mycha881.......26.........1.11.........3,5kg.........19t c........Otwock tasia1985........24..........2.11........6kg......19tc. ..............Łódź natalie82........27..........2.11........4kg......19tc ?........Katowice Doro82...........27..........3.11........2kg.......18tc ..........Poznań pindilindi.........32.........4.11.........0.......... . ............Gdynia jakasia*..........29.........5.11........3,3........18tc ........ ......UK Agulinia..........34..........5.11......2,6kg.....18tc ......Gorzów Wlkp. Iwusia_25........26.........9.11........0,5....... .................Gdańsk Aaanniiaaa.......25.........9.11........1,1...18tc chłopak....Warszawa agusiaradom.....30.........10.11......1,5.......17tc... ..........Radom Korciuchna......25..........10.11......3,5.......17tc.. .......Sosnowiec gawit_79........30.........12.11.......3.........18tc. ..............Łódż _nowa_..........32..........12.11......2.........17tc. ...........Gdańsk Kiki1980.........29.........14.11.....6.5....18tc...D ............Gdańsk miśka1803......30..........14.11......2........11tc... .Katowice/Tychy Ejmi..............27.........15.11.......2........17tc .......Ostrów Maz kropcia..........25.........15.11......0.........18tc. .......Warszawa madzialinska76..33..........15.11....1,5........16tc... ..........Puławy spacja...........29..........15.11......2.......... ........................ hanka83.........26...........16.11......2.........17tc ..............Łódź Mathea........26...........16.11......2...........17tc.. ...........Grecja zenek897.......27...........16.11......3..........18tc ...........Gdańsk natalia86........23..........20.11......3,5.......16tc .......Środa Wlkp eddi29............28..........23.11......0..........11t c.............Śląsk Martushia........23..........23.11......3..........15tc ............Lublin ciężarówka M....28.........24.11.....0,5.........15tc..........Wrocław< br /> tyllkaaa..........19...........26.11.....0.....10t c.....Dzierżoniów Hamuda.........32..........30.11........4........16tc.? ....Ostrowiec Św michaaa..........28..........30.11......1..........13tc ............Lublin Calineczka_22_...22........30.11/2.12.....0....15tc..chłopak?...Śląsk mili_23...........23...........05.12.......?.........15t c......TomaszowMaz ale ten czas leci juz 15 tc ... napisz cos wiecej jak sesja dobiegnie końca bo teraz nie wiem jak sie nazywam... tyle roboty.... pozdrawiam Was kochane

nick.......wiek.......termin......kg+.....tc.. płeć...imię.........miasto Maggie84........25..........31.10.......0.......... ..................Płock mycha881.......26.........1.11.........3,5kg.........19t c........Otwock tasia1985........24..........2.11........6kg......19tc. ..............Łódź natalie82........27..........2.11........4kg......19tc ?........Katowice Doro82...........27..........3.11........2kg.......18tc ..........Poznań pindilindi.........32.........4.11.........0.......... . ............Gdynia jakasia*..........29.........5.11........3,3........18tc ........ ......UK Agulinia..........34..........5.11......2,6kg.....18tc ......Gorzów Wlkp. Iwusia_25........26.........9.11........0,5....... .................Gdańsk Aaanniiaaa.......25.........9.11........1,1...18tc chłopak....Warszawa agusiaradom.....30.........10.11......1,5.......17tc... ..........Radom Korciuchna......25..........10.11......3,5.......17tc.. .......Sosnowiec gawit_79........30.........12.11.......3.........18tc. ..............Łódż _nowa_..........32..........12.11......2.........17tc. ...........Gdańsk Kiki1980.........29.........14.11.....6.5....18tc...D ............Gdańsk miśka1803......30..........14.11......2........11tc... .Katowice/Tychy Ejmi..............27.........15.11.......2........17tc .......Ostrów Maz kropcia..........25.........15.11......0.........18tc. .......Warszawa madzialinska76..33..........15.11....1,5........16tc... ..........Puławy spacja...........29..........15.11......2.......... ........................ hanka83.........26...........16.11......2.........17tc ..............Łódź Mathea........26...........16.11......2...........17tc.. ...........Grecja zenek897.......27...........16.11......3..........18tc ...........Gdańsk natalia86........23..........20.11......3,5.......16tc .......Środa Wlkp eddi29............28..........23.11......0..........11t c.............Śląsk Martushia........23..........23.11......3..........15tc ............Lublin ciężarówka M....28.........24.11.....0,5.........15tc..........Wrocław< br /> tyllkaaa..........19...........26.11.....0.....10t c.....Dzierżoniów Hamuda.........32..........30.11........4........16tc.? ....Ostrowiec Św michaaa..........28..........30.11......1,5..........16tc ............Lublin Calineczka_22_...22........30.11/2.12.....0....15tc..chł opak?...Śląsk mili_23...........23...........05.12.......?.........15t c......TomaszowMaz