Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

greta78

----LISTOPAD 2009----

Polecane posty

Hej cioteczki!!! My z Szymusiem (na kolanach) sie tylko witamy i uciekamy sie usypiać a mama ogarnąć bo dziś czeka nas szczepienie na pneumo. Nocka znośna. O 23 i 3 aplikowałam smoka (tyko dwa razy) za to o 4.30 Szymcio był wyspany ale zabrałam go do nas do łózka, wypił mleczko i jeszcze na godzinkę usnął. Elus dobrze ze z Misiem lepiej i ze ładnie noc przespał :). To miłego laseczki i słonecznego :)

Dzień dobry, dzień dobry! Pogoda piekna. Małą roznosi energia i piszczy jak oszalała. Nie wiem jak długo z Nią wytrzymam, bo dziś siedzimy cały czas w domu. Ten wstrętny tatus zabrał moje klucze ze soba - cholera mnie weźmie. A wstałam szybko o 7 ,głowę umyłam,by jak Mała się obudzi móc z Nią wyjść, na spacer, zakupy, mleka już nie ma i nie wiem co bedzie jeść. A tu dupa blada.. jestesmy uziemione! To już któryś raz mnie tak urządził. Nie bierze swoich kluczy, bo ciezki pęk ma, tylko moje zabiera, jak razem wychodzimy,ale ich potem nie odwiesza na miejsce, tylko trzyma w kieszeni i zabiera ze soba do pracy. Jak dziś nie dorobi trzeciego kompletu ,to teściowa znów się dowie o jego niecnych czynach - już ja to z Manuelą dogadam hihi Zła jestem, bo się tu w upale kisic bedziemy,a ja mam tyle do załatwienia. Agus, bezbolesnego kuj-kuja.

hej hej No i lato mamy pełną gębą, Gawit to trafiła z urlopem nie ma co :) Dziękuję wszystkim za fotki :) Toszi - Olga rośnie rośnie, oczyska się nie zmieniają :) i już nie wygląda tak drobiutko jak wcześniej, przypomnij mi ile ona teraz waży? A Tobie zdrówka życzę! z tymi puchniętymi kostkami to na prawdę dziwna sprawa, może faktycznie to wina hormonów? Jeśli tak no to kicha :( Deseo - no cóż mogę napisać, ślub piękny, wyglądaliście ślicznie, suknia piękna i w ogóle widać że wszystko dobrane ze smakiem i klasą. No tylko mi zdjęć Adasia zabrakło ze chrztu :) A fotki z tańca super, na prawdę chyba mieliście przebojowy ten pierwszy taniec :) Agulinia - suknia Karolci piękna a ona sama to cud miód :) Jak pokazała Idze narzeczoną Krzysia to powiedziała, że jej się Karolcia strasznie podoba i że pozwala na związek hihihi :) Oczywiście nie robiłam wczoraj popeliny i żadnej kłótni nie było, przecież nie będę psuć atmosfery jak jest u nas Iga, nie po to przyjechała, żeby potem mieć jakieś lipne wspomnienia, po prostu strawiłam to w sobie a z mężem czeka mnie poważna rozmowa wkrótce bo zbiera mu się już od dłuższego czasu. Zresztą my się nigdy nie kłócimy, my zawsze rozmawiamy, ja ewentualnie zarzucę fochem od czasu do czasu, żeby równowaga w przyrodzie była :) Dziś T ma służbę, więc odpocznę od niego i fajnie, oczyści się atmosfera :) Ela - dobrze, że jesteście w domu i mam nadzieję, że Michałek szybko wydobrzeje, jak widać nie można niczego lekceważyć, jeszcze zacząłby ci się dusić przez tą krtań :( Dużo zdrówka dla Was 🌻 A u nas spoko :) Krzyś jest rewelacyjny tak pięknie się teraz bawi z Igą, normalnie jak na nich patrzę, to zaczynam na poważnie myśleć nad rodzeństwem dla Krzysia, zupełnie inaczej dziecko się zachowuje, jest taki radosny i widać po prostu szczęśliwy, wszystko go interesuje, wygłupia się, śmieje non stop :) No ale to odbija się na spaniu, już pada ze zmęczenia ale dalej by się bawił :) Zmienił się nam rytm dnia trochę, tzn karmienia zostały w swoim porządku, tyle że moje dziecko teraz wciąga po 210 ml mleka no i mamy 2 drzemki po 1.5 godziny dziennie. Myślę, że tak jest lepiej, śpi po prostu dłużej ale też dłużej wytrzymuje w czasie aktywności. No i siedzi już zupełnie stabilnie, dla asekuracji tylko kładę poduszkę - wałek za jego pleckami ale i tak się nie obala już tylko siedzi prosto, sam sięga po zabawki wokoło siebie, jest super :) Leżenie na brzuszku już mu się tak nie podoba jak wcześniej, teraz tylko by siedział :) Dziś ruszamy w miasto, mamy pożyczoną spacerówkę parasolkę i ruszamy dziś na zakupy do miasta :) A teraz póki mały śpi to biorę się za prasowanko. Buziale

Agulinia no można do głowy dostać jak taka piękna pogoda na dworze...u mnie się czasem zdarza sytuacja że albo mój mężulek wózka z auta nie wyciągnie jak poprzedniego dnia gdzieś jechaliśmy, albo mnie zamknie na dwa spusty a wtedy nie idzie otworzyć od wewnątrz takie zabezpieczenie ;) ehh nie myślą Ci nasi faceci ;) Ela ja tez chyba bym przy córci siedziała w takiej sytuacji bo spać bym nie umiała wiedząc że może zacząć się dusić...Mam nadzieje, że Michaś szybko wyzdrowieje Oddałam dziś kał do badania od małej i musiałam i tak z nią jechać, bo teściowa miała przyjść się nią zająć jak pojadę, ale oczywiście zadzowniła chwilę przed czasem że nie umie przyjść...szkoda gadać...no ale w rezultacie odrazu zrobiłam małej morfologię i normalnie jakie to moje dziecko jest dzielne, śmiała się jak pani jej z paluszka krew brała, uhahana była tak że pielęgniarka ze śmiechu się popłakała :D zreszta ona ma jakąś wysoką granicę bólu bo jak jej w szpitalu wenflona zakładali to ani nie pisknęła, przy szczepieniach tylko troszkę zapłacze, ale dosłownie na 5sek takie dzielny ten mój mały elf :) Czym szczepiłyście swoje maluszki ?? bo ja na rotawirus rotarixem swie dawki, 5w1 i prevenarem13 na pneumo.

Witam! Ale się pogoda zrobiła :) Aż mi się nie chce w robocie siedzieć mała będzie po dworku z Monika szaleć, a ja się tu muszę kisić :( Może po południu sobie z nią jeszcze wyjdę jak nie uśnie ;) Mój mały wędrowniczek, zasuwa po całej podłodze i się złości jak ja przekładam w bezpieczniejsze miejsca. Bo oczywiście najciekawiej jest pod ławą, przy szafkach lub drzwiach balkonowych ;) Coś tam sobie gada pod nosem cały czas jakieś tatatata, tiatiatia, babababa a jak cos nie pasi to jest płaczliwe mamee ;) No i bijemy brawo non stop :D Aaaaaa mamy również nową zabawkę :D babcia przywiozła z wycieczki na Ukrainę drewniana malowaną bańkę wstańkę ;) nie dość, że kolorowa i ucieka spod łapek to jeszcze ma dzwoneczek w środku hihihi aktualnie najlepsza zabawka, za która lata po całym pokoju :D Wyśle Wam dziś kilka fotek z weekendu :) Ejmi fajnie, że Iga się zajmuje Krzysiem i się ładnie bawią. Ty masz troszkę luzu i możesz sobie chatę ogarnąć na spokojnie :) A dwie dłuższe drzemki to chyba lepsze niż kilka krótkich ;) I oczywiście udanych zakupów życzę :D Agulinia, chyba bym chłopa pogryzła jakby mi taki numer wyciął :D Mnie tak kiedyś jeszcze w domu mama załatwiła hihihi i do tego jeszcze mnie zamknęła na dolny zamek, którego nie miałam czym otworzyć od środka Dobrze, ze się nic nie stało :) I koniecznie tam z Manuelką ustalcie wersję zdarzeń dla teściowej :D Ela to mieliście wczoraj jazdę z Miśkiem :( Współczuję, ale najważniejsze, ze nocka spokojna. Dawajcie leki obserwujcie i na pewno będzie dobrze :) Ale jak to czasem można czegoś nie widzieć Dobrze, że się do tego lekarza umówiłaś. Nadia, jakoś musicie przetrwać ten remont. A nie możesz pojechać do teściów na cały dzień i troche odpocząć od tego hałasu?? No i z tym lekarzem tez porażka jakaś :( trzymaj się! Młodamamuska, gratulacje ząbka :) Co tam, że dwójka, ważne ze jest :D I piękne postępy czyni Basieńka :D Toszi życzę spokojnego dnia wolnego :) Żebyście sobie z Olga wszytsko ładnie załatwiły! A na tą alergie to może sobie cos kup tylko pytanie czy coś pomoże. Deseo zdjęcia śliczne! Suknię miałaś boską :D No i pierwszy taniec wydaje się dość żywiołowy hihihi Poprosze o jakieś zdjęcia Adasia z ceremonii :) Jeszcze wpadnę tutaj! Miłego dnia!

Listek ja szczepie tylko pentaximem 5 w 1, teraz nas ostatnie szczepienie czeka wzw 13 lipca, juz sie boje pogoda cudna a ja kuzwa musze w domu siedziec bo nie wolno nam na pole wychodzic:(

Tak, Listku. I taki nasz los kur domowych, jak nas zamkną w domu hihi My szczepilismy rotarixem i infarix hexa (bodajze) - 6w1. Na pneumokoki chcielismy jak Mała skończy pół roku,ale kasa się skończyła i nie bedzie szczepień. ;-) Dzielna Emilka jest! I zobacz jak fajnie wyszło i ze wszystkim, przy okazji, się uwinełaś. Mała zasneła, to ja lecę powiesić pranie i obiad zrobic. Sprzątanie zostawiam jak zwykle na póxniej, czyli na nigdy hihi..

Ejmi - ale masz fajnie z tą Igą! :-) Dzieciaczki nasze aż trzesą się z radości na widok dzieci. I super, że odpocznieśz od T. ,a atmosfera sama się oczyści. Mimochodem hihi Udanych zakupów. Madzia - tatataaa i titit i dadaaadada są super! My mówimy do Maniulki i ona nam po swojemu odpowiada. Mnie to strasznie rozbawia. A najbardziej jej piszczenie. Aż czerwona się robi,ale ciągnie i ciągnie ten piska,aż powietrza zabraknie hihi i potem patrzy jaki to efekt wywołało. A matrioszki są tak kolorowe,ze nie dziwotą,ze to najfajniejsza zabawka. U nas od wczoraj króluje opakowanie po galaretce, koklorowe, błyszczące, szeleści. hihih.Nie pozwoliłam mojemu wyrzucic, choć on to nie lubi jak Mała takimi rzeczami się bawi. Dobra. Umykam juz .Wpadne wieczorem.

hej u mnie noc znow tragiczna przy luzeczku to bym odjechala mam dosc dzis na 17.40 wcislam sie do lekarza bo na czopkach ciagle to zle :/ no i w czwartek mam jechac do tej kuzynki ale nie wiem na ile bo rzeroslo mnie to wszystko tylko musze wiedziec czy z Amela to nic zlego zeby Tomeczka nie zarazila .... jechala bym wczesniej ale mama ma jutro urodzinki ... eh ja dopiero staram sie zjesc sniadanie i zabieram sie za robote

dziewczyny nosicie moze szkla kontaktowe? ja co prawda czasem nosze ale te meisieczne albo 2-tygodniowe i teraz mysle o jednodniowych...macie z nimi doswiadecznia??? mi sie by chyba lepiej oplacaly bo ja rzadko nosze szkla wiec jak juz np. paczke miesiaczna otworze to mi sie marnuje... u nas dzis znowu sluz i rozwolnienie. wrrr. a juz bylo tak ladnie. jednak to cholerrstwo dalej w tomku jest. nocka znowu do chrzanu. musialam spac z malym a ten co chwile wyl...juz nie pamietam keidy spalam choc 3 godziny z rzedu....a kiedy spalam jakos fajniej to moge na palcach policzyc... kiedy sie skonczy ta masakra?

Deseo woooooooooooooow, wygladalas jak ksiezniczka :)))) przepieknie!!!!!! cudownie ci w tej sukni, taka sliczna, szczuplutka, az dech zapiera! mezus przystojny a miejsce bajeczne i taniec- super! bardzo odwaznie :))))

Nadia wspolczuje :( oby Amelka szybko doszla do siebie biedulka...no i faktycznie moze inne dzieci zarazic hmmm wiec jakas obawa jest... Madzia a to teraz sie nabiegasz za wedrowniczka hihi :))) Listek- zazdorsze bezproblemowego pobrania krwi. u nas byla maskarka. pare mies temu robili morfologie tomkowi i sie okazalo ze ma niewidoczne zylki. kuli go i nic...biedny sie wtedy naplakal.. nie zdolali mu pobrac krwi bo zylek nie znalezli. wyslali nas do szpitala gdzie spedzilam kilka dluuugich godzin sama z nim bo nadal nie mogli sie wkuc. zaden lekarz alni pielnegniarka. w koncu przyszedl szef pediatrii i udalo mu sie po kilku probach. w kilka osob trzymalismy tomka wyjacego na cale gardlo a lekarz mala igielka z ktorej kapala krew trafial we fiolki ...fiolek bylo kilka a biedny tomek prawie sie udlawil od krzyku... az sie boje nastepnej takjie akcji chyba odziedziczyl po mnie slabe zyly- bo mnie tez zawsze do szpitala wysylaly polzne bo nikt nie umial mi krwi pobrac... Agulinka mielgo dnia w domku...oby jakos fajnie zlecialo

Agulinka a oduczasz Szymcia od smoka??? Ela trzymaj sie! niestety nie zawsze mozemy polegac na naszych zmiennikow...moj zmiennik dzis tez znowu sie nie spisal i nie wstal ani razu nawet jak maly wyl na cale gardlo...chyba udawal ze nie slyszy...

Thekasia ja używałam kiedyś Acuvue 1-DAY MOIST Johnson & Johnson. Byłam zadowolona. Są wygodne np. na wyjazdach. I są cieńsze od tych np. miesięcznych.

Przysięgam adoptuję Igę :D Zakupy super, Mały grzeczniutki i w ogóle chyba jazda w parasolce jest dla niego mega atrakcyjna bo wszystko dokładnie widzi, no i ja jestem zdziwiona że w sumie nie najgorzej się prowadzi taki wózek. A mamy taką najzwyklejszą składaną starą spacerówkę jeszcze po Idze, rodzice mi ją wczoraj przywieźli i teraz ona jeździ w bagażniku z nami i do sklepu możemy śmiało ruszać :) No ale Krzysiowi kupimy nową, wcale nie musi mieć jakiś bajerów ;) No i moje dziecko robi kupa za kupą, wczoraj było 5 dziś już tez 5 zrobił, ale są normalnej konsystencji więc się nie przejmuję. Chyba po prostu banan tak na niego działa :) O kurcze uciekam bo mały się obudził. bużki

Witam Ja tylko sie przywitam, u nas od paru dni sa duze problemy z zasypianiem malego, poterafi godzine sie do pieluchy tulic, przewracac w lozeczku albo kolo mnie w lozku,oczy widac,ze mega spiacy, a usnac nie chce. Juz go w hamaku usypiam jak jest bardzo zle,ale otem musze go na rekach do domu przenoscic i wtedy czasem mi sie przebudza i juz po spaniu.No i dzis dalam malemu krupnik wlasnej roboty i zajadal ze az milo. Tak wiec Aguliniu nie tylko manuelka przepada za mamusiowym krupniczkiem:) I u nas co do mowy to jest mamama, babababa i dadada:) ZMykam , bo chce malego nakarmic i isc z nim na placyk zabaw, wczoraj go tam do hustawki posadzilam i baardzo sie podobalo. Agulinko jutro jestesmy u was. Ejmi ja tez odkrylam uroki parasolki, lekkie ,latwe do wsadzenia do bagaznika:)

Elu zdrowka dla michalka. Listek ja szczepilam tym co TY ale zamiast 5 w 1 mielismy hexe 6 w 1.

Gość mamazgrudnia
mam pytanie,czy wasze dzieci juz gaworza?czy powtarzaja sylaby np mamamamam lub bababab... bo moj synek ma ponad 6 mies i jeszcze nie gaworzy.mowi np gggg lub cos na ksztalt "nie" :) ale sylab nie powtarza

Mamo grudniowa - hmmm, jakby to powiedziec, moja nie powtarza.. ona sobie sama po swojemu gada.. to nie jest tak,ze ja powiem i ona powtarza..nie, raczej nie, choć czasem się zgramy... i wyglada to jakbyśmy prowadziły dialog. Ale fakt, gada jak najęta, i to tatatata może ze 20min wołac w róznych intonacjach i nateżeniach. Thekasia - noszę od 18-go roku zycia soczewki miesięczne J&J Acuve. Ale nosze codziennie i chwalę sobię EJmi - ja może też sobie taką Igę adoptuje, najlepiej,by miała 18lat i kurs pierwszej pomocy i opiekunek do dzieci hihi.. Natalie - krupniki domowe górą! Uciekam. Wpadnę jutro z wieczora.

Mamo grudniowa - doczytałam... i zrozumiałam, wolno mi czasem to idzie,ale jakoś idzie! U nas są sylaby. Mała powtarza, łączy je ze soba, gaworzy jak najęta. Mysle,ze nie masz się czym martwić, moja duzo gada,ale za to w przewrotach, siedzeniu, raczkowaniu jest w tyle w stosunku do niektórych dzieci. I moim zdaniem to normalne, bo kazdy maluch ma swój plan na życie i inne tempo rozwoju i inną kolejność. A jak u Was jest ze sprawnością ruchową? Może synek skupił się na tych czynnościach i je doskonali.

niop dziewczynki czasem dobija mnie idiotyzm pewnych rzeczy! poszlam do optyka- cos jak nasz polski vision- sieci optykow. zaswsze chodzilam do vision express i tu i w Polsce. zrobilam badanie wzroku- no nich bedzie- nienajdrozej- 21 funtow- no i mowie ze chce szkla. i teraz zaczyna sie szopka- zeby dostac szkla- trzeba sie umowic na kolejne spotkanie - zakaldasz szkla na jakies pol godziny,patrza jak na nie reagujesz i w sumie 2 godz spedzasz w salonie...no oki, ale ja szkla nosze od lat i co, jajco. test przejsc musze. juz sie z tym pogodzilam, umawiam sie na wizyte a tu prosze- nastepny wolny termin w piatek 9 lipca...i to pozno po poludniu...super! kurrr....tylko tego dnia bede juz w drodze do POlski a szkla do wyjazdu miec musze....prawie sie poplakalam wrrr. no nic po drodze znalazlam malego jakiegos potyka i babka obiecala mi w czwratek jakos pomoc jak bedzie optyk... i tak oto weszlam sobie na neta i co widze- przeciez szkla mozna zamowic przez neta! nawet u mojego optyka!. sprzedaja szkla ot tak sobie kazdemu przez internet a w salonie jakies pierodoly wymyslaja! wypialam sie na nich i zamowilam z innej stronki - wade znam ,mam dzisiejsze przeciez badanie wiec luz! zamowilam jednodniowe dailies. 30 sztuk. cena oki. no i gdzies tych debili z salonu mam!

Agulinko ja chce wlasnie zmieonic szkla z J&J . mialam advanca 2tygodniowe ale starsznie mi oczy meczyly juz od samego prawie zalozenia. po kilku godzinach marzylam o tym zeby je sciagnac. wczesniej bylo mi z nimi super ale chyba cos sie zmienilo. teraz zdecydowalam sie na jednodniowe bo ja przewaznie nosze okulary a szkla zakladam tylko wyjatkow wiec jak juz napoczne paczke to mi sie marnuje bo zaloze raz i potem do wyrzucenia. sprobuje tych Dailies Comfort plus i zobacze jakie beda. jak nie beda mi pasowaly to wezme jednidniowe z j&j czy cos

Hej, hej!!! Szymuś był dziś na szczepieniu bardzo dzielny :) , zakwilił tylko jak Pani igłę wbiła ale obeszło się bez mega płaczu i zanoszenie jak zawsze. Pani dr nie mogła go nachwalić tak ją zagadywał, miny stroił i słuchawki chciał zjeść... :D I waga nam ładnie skoczyło do przodu bo przez 3 tygodnie pól kg moje dziecko przybrało, wiec się cieszę bardzo :D . Waży teraz 8300 i jest na 50centylu więc akurat. Na wadze było co prawda 8500 ale pielęgniarka odjęła nam 200gr jakoby pampers i bodziak tule ważyły, niech jej będzie... ;) I pani dr zdziwiona ze ząbków niema bo przecież w dziasełkach sa już długo. Stwierdziła że jak zaczną iść, to wszystkie naraz. Tylko ze spaniem dzisiaj kiepsko u nas. Na dwie drzemki się moje dziecko przestawiło już od kilku dni ale dzisiaj pobił sam siebie. Zasnął o 9.30 i spał dwie godziny, po czym jak obudził sie o 11.30 to buszował do 16 i za nic w świecie spać nie chciał. Piotrek wyszedł z nim wkońcu na dwór i zasnął w wózku po wielkim lamencie na całe pól godziny. Czyli dzisiaj w ciągu dnia spał tylko 2,5 godziny. O 18.30 robilismy kąpiel bo był już mega marudny i zmęczony. Zasnął przed 19. Ciekawe o której w takim układzie pobudke zrobi. Pewnie o 4,.... hihi. Listek my szczepiliśmy na rota Rotarixsem a dziś Prevenerem 13 na pneumo. Odpuściłam Szymciowi jak był malutki pierwszą dawkę pneumo i dopiero podaliśmy teraz pierwszą, za mc powtórzymy i trzecia ostatnia jak będzie miał rok. A na resztę szczepiliśmy szczepieniami bezpłatnymi, pierwsze Hiberix a kolejne Act-hibem. Tak nam pediatra doradziła. Ejmi moja mama często powtarza że nie wie jak i kiedy się Krzysiek wychował bo ja robiłam za opiekunkę do niego, a miałam 5 lat jak się urodził. Zatem pewnie z drugiem jest łatwiej. Tylko różnica musi być spora. Mnie też bardzo się nasza parasolka podoba i sprawdza właśnie jak trzeba gdzieś pojechać. Młodamamuska, gratulacje ząbka, jak widać nie zawsze pojedynki są pierwsze. I super ze Basia takie piękne postępy robi!!! I Tobie również wszystkiego naj z okazji rocznicy (spóźnione ale szczere a jakoś ciągle zapominam) :) . Madzia to Ci Zuzia, zamykaj te drzwi koniecznie... hihi Mamo grudniowa, u nas są sylaby. Jakieś takie czasem bardzo niezrozumiałe ale są. Mój syn gaworzy, krzyczy, piszczy i sylaby jakieś słychać choć czasem ciężko jest mnie powtórzyć co on tam sobie pod nosem gada. Ale Agulinia dobrze pisze, niema sie co martwić każde dziecko ma swój czas. Agus to Cie Przem urządził. Mam nadzieje ze wrócił z 3 kompletem do domu... Thekasia - o co chodzi z tym smokiem??? Nawet mi na razie przez myśl nie przeszło żeby oduczać. A dlaczego??? I już??? Kiedyś na pewno ale teraz smok i pieluszka to rzeczy bez których Szymcio nie zasypia. No nic kochane nie wiem kiedy do Was wpadnę znowu bo jutro mamy odwiedzinki Natalie i Patrysia, popołudniu się pakujemy a w czwartek jedziemy na działkę. Mój sobie urlop wziął i zrobimy sobie dłuższy weekend. Pogoda jest, ręka już nie boli, w zeszły weekend nie dojechaliśmy to ruszamy teraz!!! Zatem do kolejnego sklikania. I nie piszcie za dużo... hihi. Buziaki :D .

Agulinka pisalas o apilokwaniu smoka w nocy tylko 2 razy i tak jakos mi sie wydawalo ze moze oduczacie sie hihi :))))

Kasia czasem w nocy tych aplikacji jest 10 a dziś były tylko 2 wiec sukces :). Znaczy się tylko dwa razy się Szymcio w nocy kręcił, wiercił i popłakiwał a tak spał ładnie. A dzisiaj już dla odmiany śpi niespokojnie, już jedna aplikacja była bo był płacz zatem pewnie ciężka noc przede mną.... :(

kochane bylam u lekarza i osluchowo wszystko ok wiec kazal zrobic mocz rano mam zawiesc ale nigdy nie poboieralam jeszcze i nie wiem jak sie ten woreczek przykleja czy tym okraglym do góry czy odwrotnie ????????????????????

hejoo wow intensywny dzionek dziś mieliśmy, do tego jeszcze gorąc, więc już padamy. Dziś robimy sobie z młodą piżama-party ;) już jesteśmy po kąpieli i siedzimy w galotkach i będziemy malować paznokcie :D Agulinko - mi się zdaje, że teraz nasze dzieci będą coraz mniej spać w dzień, bo coraz więcej wrażeń mają. Mój Krzyś dziś pospał w ciągu dnia zaledwie 1.5 godziny, rano pół godzinną drzemkę walną, popłudniem nie całą godzinę pospał i koniec. No ale mi się zdaje, że obecność Igi tak na niego działa, bo mu szkoda czasu na spanie :) I na prawdę dziecko zupełnie inaczej się wychowuje jak jest rodzeństwo dlatego Hankę musimy mieć koniecznie :) Mój Krzyś 8300 to ważył jak miał 4.5 miesiąca, teraz sobie uzmysławiam jak to moje dziecko jest duże. Udanego pobytu na działeczce :) Agulinia - utłukłaś już swojego za te klucze? Normalnie Cię uziemił bosko :O koniecznie dorób 3 komplet i mu nic o tym nie mów, bo jeszcze i ten będzie zabierał ;) Pisałyście o składaniu sylab. Powiem Wam, że Krzyśkowi się coś czasem wyrwie, ale żeby nadawał tatata albo bababa to nie, on jest na etapie prrrrrrr albo wrrrr i przy okazji pluje śliną no i piski mu wychodzą świetnie, poza tym wydaje szereg bliżej nie określonych dźwięków ;) Nie wiem czasem czy on nie będzie miał ciężkiej mowy, bo chłopcy podobno często tak mają, cóż, zobaczymy. A jutro obchodzę imieniny i z tej okazji idę do fryzjera :D Zrobię sobie odrosty i może trochę fryzkę zmienię, nie drastycznie, ale może się skuczę na coś innego :) T jutro rano schodzi ze służby, dam mu odespać do popołudnia, a potem tatuś zostaje z Krzysiem i Igą a ja wybywam :) I tym optymistycznym akcentem kończę swój wywód i lecę do młodej bo już tu mi przez ramię zaglądała co ja takiego ciekawego robię ;) Buziale

A w spawie soczewek nie pomogę. Nigdy nic nie nosiłam. Moj nosi okulary ale soczewek nie może bo mu drażnią oczy a on alergik. Ale dobrze ze zamówiłaś przez internet, niech się wypchaja skoro takie mają wymogi. Pamiętam jak poszliśmy z Piotrkiem do optyka wybrać okulary. Pani zrobiła mu badanie wzroku a ze w żadne w podobające się nam oprawki nie dało sie zainstalować fotochromów i antyrekleksów to podziękowaliśmy, na co pani ze w takim razie musimy za badanie wzroku zapłacić, a my że jak i dlaczego. I niezła afera była bo niby dlaczego tego nam wcześniej nie powiedziała tylko dopiero po fakcje. Nie zapłaciliśmy wkońcu ale trzeba było się wykłócić.

Nadia - przecież na woreczkach masz instrukcję obsługi, poczytaj. I mam nadzieję, że badanie moczu wyjdzie w porządku!! ja też na dniach Krzysiowi muszę zrobić kontrolne badanie.

Ejmi mój Szymcio do tej pory to po 4-5 godzin w ciągu dnia spał, a dziś o połowę mniej. Dla mnie waga 8300 jest zadowalająca (ani nie za mało ani nie za duzo) a Twój Krzysio to jak na swój wiek to naprawdę duży i cięzki chłopak jest. Moze dlatego ze on od poczaku jest na mm i zagęszczaczu.