Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniczka84

SALA WESELNA NA ŚLĄSKU Mikołów, Tychy, Gliwice, Ruda Śląska i okolice

Polecane posty

Gość smok&rockmiś
ELEFANT PŁAWNIOWICE ok, mało opini jest o elefancie w pławniowicach, w sumie nie wiem dlaczego, skoro życie weselne toczy się tam bez przerwy ;-) szukaliśmy sali parę ładnych miesięcy... 4? nic nas nie powaliło na kolana.. wszędzie coś.. a tu "korkowe" a tu zabawa do 24 a później gruba kasa za kolejną godzinę, a tu w Idylli Pani nie chce powiedzieć co się kryje pod pojęciem sałatka i ogólnie robi łaskę, że z nami rozmawia. w skrócie o pławniowickim słoniu: 1. kontakt bomba- Pan Norbert jest najwięcej i najszybciej mówiącą osobą na świecie, a przy tym mówiącą z sensem;-) 2. cena bomba- 120zł w śreodku tygodnia, w tym standard: obiad, płyta i trzy kolacje, do wyboru ciasto+tort lub limuzyna, w weekend bez gratisów i CHYBA 130zł. 3. sala- jasna przestronna, czysta, małe niedociągnięcia z obrusami, ale wszystko poprawiane na życzenie, więc to też nie problem. 4. jedzenie... tu zdębieliśmy... standardowo 2,5 kawałka na osobę, przy czym obecny mąż, moja mama i ja mieliśmy problem zmęczyć jedną roladę (olbrzym!) jeśli chodzi o smak, nie tylko rolad, to wypas! 5. Palące Panny młode mogą sobie w spokoju na zapleczu zapalić, gdzie nikogo z gości nie spotkają i nie spalą sobie sukienki ;-) 6. sala (budynek)ma dość dziwny kształt. Część główna (zaokrąglona) pomieści max 90os, całość 170 (z odnogami). Trzy wyjścia na "tarasy" 7. Parkiet na pozór mały, ale moich 90, szalejących, gości pomieściło się bez problemu 8. Blisko na plener- Zamek 5 min piechotą 9. Do wynajęcia domek- 10 łóżek i ilość dostawek ograniczona tylko wyobraźnią i powierzchnią podłogi-250zł 10. Panikujące mamy, pomimo wcześniejszych wątpliwości, na weselu się relaksują i zachwycają się zarówno salą, jedzeniem jak i samym Panem Norbertem, którego wcześniej wykańczają nerwowo- za co gorąco przepraszamy ;-) POLECAMY!!

Gość pinkoosia
My mamy zarezerwowany Biały Dom w Paniowkach. Sala nowo wybudowana (wlasciwie 3). Piekna, przestronna. W menu ktore dostalismy jedzenie full wypas. Troszke drogo (na rok 2012 280 od osoby za dwa dni).

Gość Olusia24
drogie przyszłe Panny Młode!!!! byłam na 18 weselach na śląsku i powiem Wam szczerze, że jedyna sala, którą mogę w 100% polecić to Sala w CIOCHOWICACH!!! (jest tylko jedna, bo to nie jest restauracja) Nie mają oni strony internetowej, więc jeżeli chcecie ją zobaczyć, to trzeba sobie tam pojechać (za Pyskowicami, 5 km przed Toszkiem) - a wierzcie mi na prawdę warto!!!! spokojna okolica - można powiedzieć nawet, że wieś, a w pobliżu miasto, czyt. Gliwice ok. 10 min drogi. Sala jest przepięknie udekorowana, i to i sama sala, jak również stoły czy też ogród!!! Sala jest klimatyzowana. na sali jest podwyższenie dla zespołu - a to dla wszystkich zespołów jest dość istotne. jedzenie jest przepyszne (jeżeli ktoś lubi domowe jedzenie), albowiem kucharkami na sali są kobiety z okolicznej wsi, które dorabiają sobie na weselach, więc wyobraźcie sobie ten rosołek z domowej kurki a nie z kartonika, albo ten domowy bigosik... przede wszystkim jest bardzo bogate menu (około 4-5 gorących posiłków + zimna płyta, owoce i slodkośći). jeżeli chodzi o ogród, to są tam miejsca dla gości, aby sobie posiedzieć, altanka z drewna, ogrodzony plac zabaw dla dzieci, boisko do gry w piłkę nożną, dużo kwiatów i iglaków, parking i przede wszystkim w pobliżu sali nie ma żadnej ruchliwej ulicy!!!! moje drogie Panny Młode i to wszystko możecie mieć za jedyne 150 złotych od osoby za dwa dni wesela (jeden dzień to około 100-120 złotych) - taki cennik jest w 2010 roku, co roku jest ciut drożej, ale to się waha o jakieś 10 złotych. co najbardziej by mnie nakłaniało na tą salę to to, że wolne terminy na weekend są dopiero chyba za 2 lata, a to już mówi samo za siebie... NA PRAWDĘ SERDECZNIE POLECAM TĄ SALĘ - NIE BĘDZIECIE ŻAŁOWAĆ!!!!!!

kilka osób pytalo o Sjeste w mikołowie, nie bylam tam na weselu, ale troche sie oreintowałam bo chcialam urzadzic tam swoje, wedlug mnie to cena jest bardzo wysoka biorąc pod uwagę co zawiera menu (a raczej czego w nim nie ma) dodatkowa oplata za przyniesienie wlasnej wódki to już w ogóle przegięcie, ale sala bardzo ładna, obsługa naprawde miła, no i fajne otoczenie

Gość lala.
Witam Cię Gabulek!! Do restauracji alkoholu się nie przynosi,w restauracji alkohol się kupuje. Tylko w Polsce restauratorzy pozwolili sobie na takie głupoty: Przynoszenie do restauracji ciast,napojów,owoców,słodyczy powinno być zakazane. Restauracja powinna na tym zarabiać a nie być jeszcze obrażana. No cóż Dziki Kraj.Myślę że się to szybko zmieni.

jeśli chodzi o ciasta, owoce i napoje to fajnie byłoby nie przynosić swoich, tylko jest jeden warunek, powinno być ono w menu, jeśli nie ma znaczy że trzeba sie w to osobno zaopatrzyć, jeśli chodzi o wódke to taki po prostu u nas zwyczaj tak było zawsze i uważam ze nie powinno być za to dodatkowej opłaty, te kilka złotych to żaden wydatek tylko chodzi o zasade i nie wydaje mi sie żebym kogos obraziła. słyszałam też o salach w których trzeba przynieść własne kieliszki do szampana dla młodej pary jeśli chcą nimi rzucać po pierwszym toaście, to juz chyba naprawde nie w porządku zwłaszcza jak za sale placi sie kilkanascie tysięcy to chyba nie restauratorzy nie powinni żałowac kilku zlotych na dwa kieliszki

Gość rala
Cześć Gabulku!! Nie płacisz za salę tylko za wszystko,czyli jedzenie ,obsługę, sprzątanie ,prąd ,wodę ,utrzymanie lokalu itd. Taka z Ciebie ekonomistka to pobuduj sobie lokal i za te parę złotych co chcesz zapłacić daj owoce,słodycze,wódkę ,napoje ciasta , tort i zapłać nawet zespół.To będzie Twoja decyzja. Ale póki co jak robisz u kogoś to albo się godzisz,albo nie. A Ty chodzisz do pracy za darmo? Znajdż sobie lokal gdzie Tobie jeszcze dopłacą -wtedy będziesz zadowolona! Inaczej zepsujesz sobie najpiękniejszy dzień w życiu! Miłych poszukiwań!

Witam rala dla mnie zaplacenie za lokal 15 tysiecy plus kilak tysiecy za alkohol to nie jest pare groszy. Z tego co widze na tym forum to wesele to żaden wydatek, a para mloda to powinna miec tyle kasy zeby rozdawać na prawo i lewo. Może niektorych stac na to żeby wesele robic co miesiac, dla mnie to wydatek dość spory i dlatego szukam w miare dobrej oferty.

do Olusia oglądalam ta sale elefant, rzeczywiście bardzo ladna, tylko niestety dla mnie troche za daleko, w ogole mam takie wrazenie ze w okolicach gliwic jest duzo ładnych lokali. Niestety odległośc 60 km to troche dużo. Pozdrawiam

Gość pinkoosia
Z sal ktore ogladalismy podobal mi sie Marysin Dwor w Chrzowie. Niestety drogo, a menu troszke biedne. I za swoj alkohol tez trzeba placic. Club99 masakra. Troche wyglada jak melina. Wbrew pozorom wybor sali nie jest wcale latwy. Na srtonach internetowych wszystkie wygladaja pieknie. A po przyjezdzie okazuje sie, ze totalne dno. Tak mialam np z Capucino w Chorzowie. Zenada totalna. Z sali widac kuchnie :/ Bez komentarza ... Na szczescie dostalismy od rodziny namiary na Biały Dom w Paniowkach i to bylo to, czego szukalismy :)

"zambruckiserwis"]FIRMA ZAMBRUCKISERWIS ORGANIZUJE IMPREZY WESELNE. JESTESMY W STANIE ZAOFEROWAĆ 2 LOKALE WESELNE DO WYBORU NA TERENIE TYCHÓW. OD MOMENTU WYBRANIA NASZEJ FIRMY, ZADBAMY O WSZYSTKIE MAŁE DETALE ORGANIZACYJNE WESELA.NASZ DOŚWIADCZONY KOORDYNATOR IMPREZ WESELNYCH, POPROWADZI PAŃSTWA PRZEZ PROCES PRZYGOTOWAŃ, BĘDĄC PIERWSZYM WITAJĄC PAŃSTWA W TYM SZCZEGÓLNYM DNIU. PEŁNA OBSŁUGA KUCHARSKA I KELNERSKA, MAMY GOTOWE MENU DO WYBORU. ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY. PRZYNIEŚ NAM SWOJĄ WIZJE, DAJĄC NAM DO REALIZACJI SWOJE MARZENIA WWW.ZAMBRUCKISERWIS.PL andrew.gks@interia.pl

Gość kaia21
Hej, czy ktos wie cos wiecej na temat nowootwartego Bialego Domu w Panowkach? Jakie jedzenie? Jakie ceny? Noclegi? No i otoczenie mnie interesuje - czy nie za blisko drogi? Jest troche zieleni dookola? Dziekuje i pozdrawiam

Gość Pinkoosia
Ja bede miala wesele w Białym Domu w Paniówkach za dwa lata. Z tego co wiem na przyszly rok na miesiace letnie juz terminow nie ma. Menu super. Duzo rzeczy i kilka rodzajow. Cena za dwa dni to 280 zl. Niestety bez alkoholu, owocow, napojow i ciast. Otoczenie ladne. Wokol pola, lasek. Jest droga, ale taka boczna i malo uzywana. Maja trzy sale. My bedziemy mieli wesele na najwiekszej, ktora jest na minimum 90 osob. Sala piekna, przestronna. Maja tam dobudowac tez plac zabaw dla dzieci. Wlasciciel mily, i pani, z ktora podpisywalismy umowe rowniez. Jesli bedziesz miala jeszcze jakies pytanie, to pisz :)

Gość kaia21
Dziekuje Pinkoosia. Bede sie musiala dowiedziec o te terminy, bo jesli rzeczywiscie nie ma juz nic wolnego - lokal odpada wiec i pytania ;-) Strsujaca sprawa, ale tak trudno jest znalezc lokal kiedy nie jest sie na miejscu (nie mieszkam w Polsce). Nawet w dobie internetu... Pozdrawiam

Gość pinkoosia
Ja tez nie :) Na szczescie rodzinka pomogla nam znalezc ta sale :)

Gość Neti1989
Czy może ktoś się wypowiedzieć o Oberży pod św. Jerzym w Chudowie? Mam tam we wrześniu wesele i martwię się, że coś będzie nie tak. Słyszałam od znajomej, że trzeba było długo czekać na jedzenie i było mało miejsca. Proszę o informacje na ten temat.

Gość Zyguś
Przygotowania weselne to czas, w którym stajemy przed koniecznością podjęcia wielu ważnych decyzji. Jedną z nich jest kwestia wyboru sali weselnej, czyli miejsca gdzie odbędzie się ten najważniejszy dzień w Naszym życiu. W Tychach znajduje się wiele restauracji, sal bankietowych oraz innych miejsc, w których możecie zorganizować swoje wesele. Jednym z nich jest Hotel Daria posiadający zarówno stylowe sale, jak i kameralną salkę bankietową. Jest to odpowiednie miejsce dla par, które poszukują na swoją uroczystość weselną miejsca, które łączy nowoczesność, komfort oraz przyjazną, rodzinną atmosferę. Miejsce to umożliwia dowolną aranżację wesela na 80 osób, zgodnie z Waszymi oczekiwaniami. Jeśli planujecie jednak większą uroczystość i poszukujecie odpowiedniej sali, warto pomyśleć o domu przyjęć weselnych "U Przewoźnika". Kameralny wystrój oraz ciekawa architektura, z pewnością nadadzą Waszej uroczystości niepowtarzalny charakter. Obiekt dysponuje kilkoma salami, w tym dużą salą balową na 150 osób, która wyposażona jest w stylowy barek i posiada oddzielny ogród, również przeznaczony dla Waszych gości. Sala Kominkowa, w której znajduje się taras oraz kominek stwarza bardziej kameralny nastrój, lecz zapewnia miejsce dla 35 osób. Dla najbardziej wymagajacych gości lokal oddaje do dyspozycji ekskluzywną salę klubową, również posiadająca swój wyjatkowy klimat. Przy wyborze sali weselnej duże znaczenie poza kosztami, charakterem sali oraz jej funkcjonalnością ma także baza noclegowa, zwłaszcza jeśli Wasi goście przyjeżdżają z dalikich stron. Domu Przyjęć "Nad Jeziorem" poza profesjonalną organizacją oraz obsługą Waszego wesela, zapewnia również wygodne pokoje dla gości weselnych, które znajdują się nad salą. Bardzo ważną kwestią jest także układ sali, który ma duży wpływ na zabwę Waszych gości. Lokal zapewnia przestronną salę z wydzielonym miejscem na podeście dla orkiestry, która łączy się bezpośrednio z miejscem do tańczenia. Umożliwia to doskonałą współpracę z osobami, które siedzą przy stołach, dzięki stworzeniu jednej powierzchni dla wszystkich gości. Jeżeli pragniecie zorganizować wesele w miejscu, posiadającym dużą przestrzeń w postaci ogrodu, warto wybrać Restaurację Elita, która poza elegancką i gustowną salą restauracyjną, do dyspozycji gości oddaje także przepiękny ogród stwarzający duże wrażenie, grilla oraz placyk zabaw dla dzieci. Jeżeli pragniecie aby Wasze wesele było stylowe, warto pomyśleć o organizacji przyjęcia w Hotelu Zamkowym, który usytuowany jest w Pszczynie, niedaleko Tychów. Lokal posiada stylowe wnętrza oraz stwarza kameralną atmosferę, a gościom oferuje salę bankietową, salę restauracyjną oraz kameralną salę VIP. Wybór sali weselnej, w dużej mierze nadaje kształt Waszemu weselu. W zależności od upodobań, należy wybrać lokal pasujący do planowanego stylu imprezy. Poza ogólnym wrażeniem, ważna jest także konfrontacja sali z liczbą gości, rozkład pomieszczeń oraz lokalizacja.

Gość Magdawarus
Witam:P wiem że to forum o salach, a mam pytanie odnośnie zespołu DIAMENTOWY KOLCZYK?? Niestety nie znalazłam forum na temat zespołów z okolic Katowic więc jeżeli ktoś może napisać czy bawił się przy ich muzyce i jakie są opnie będę bardzo wdzięczna:) pozdrawiam serdecznie:)

Gość naati
a czy ktoś wie coś na temat restauracji SILVIA w Zabrzu?

Gość Wladek
Zajrzyj do Łazisk Średnich restauracja Orzeł Biały.Sala najładniejsza jaką widziałem na tego typu imprezy.Jedzenie wyśmienite.Wysoka kultura właścicieji i obsługi.A przy tym ceny do przyjęcia.Miałem tam wesele córki i bardzo polecam. Dojazd: wynająłem autobys na dowóz gości i odwóz do Tych o określone godzinie.Zyczę szczęścia.

21.08.2010 roku odbyło się Nasze wesele w hotelu CORONA przy ul. Oświęcimskiej 291 w Tychach. Od godziny 13.30 w sobotę do 23.00 w niedzielę spędziliśmy tam najpiękniejsze chwile życia, które swoimi staraniami personel tegoż hotelu oraz restauracji uczynił niezapomnianymi. Wprost wyśmienite jedzenie, które zachwyciło swym wyglądem, sposobem podania, przygotowania naszych gości znikało w mgnieniu oka. porcje- ogromne, stół uginał się pod półmiskami, talerzami paterami ... Wyborna wprost uczta. Obsługa fantastyczna- od przesympatycznego, cierpliwego i bardzo pomocnego szefa kuchni Dawida do uprzejmych i bardzo ładnych kelnerek, których uroda zachwycała męska część naszych weselnych gości. Sam właściciel hotelu CORONA jest człowiekiem o wyjątkowej w swym fachu cesze- traktuje wszystkich swych klientów równo- bez względu na to czy są to goście hotelowi z Tour de Pologne, czy Młoda Para organizująca w hotelu skromne przyjęcie weselne. Dodatkowo do wyśmienitego jedzenia, którego ceny bardzo nas usatysfakcjonowały hotel i restauracja dodała sporo "prezentów" od siebie, wśród nich wymienię tylko wspaniały tort (wybór spośród ok. 30 propozycji) oraz piękny apartament dla nowożeńców. Pozostałe niech zostaną dla Was niespodzianką, jeśli tylko zdecydujecie się wybrać te fantastyczne miejsce. O samym wystroju, wnętrzach myślę, że nie trzeba wiele pisać... Wystarczy TO zobaczyć, gustowna, przyjemna i elegancka restauracja wprost zachęcała do biesiady i dobrej zabawy, a oddzielne sale do "tańców" i odpoczynku są idealnym rozwiązaniem. Można spokojnie rozmawiać nie przekrzykując się i swobodnie wyczyniać najśmielsze wygibasy nie będąc pod obstrzałem ciekawskich spojrzeń :) Mogłabym jeszcze wiele Wam drodzy forumowicze o tym miejscu napisać... Mogę pisać, że po weselu, wszelkich rozliczeniach i opłatach, które przebiegły w bardzo uczciwej i miłej atmosferze nadal jesteśmy bardzo zadowoleni ;). Mili moi, brak miejsca, by wyrazić naszą wdzięczność. Nie za to, że ktoś zrobił coś dla nas tak od siebie, lecz za to, że nasze ciężko zarobione pieniądze potraktował poważnie i stanął na wysokości zadania. Z całego serca dziękujemy, jeśli ktoś z CORONY przeczyta ten post to chcemy powiedzieć że E i R bardzo Wam wszystkim dziękują. No i POLECAMY :))) ps. do udanej na 102 zabawy polecamy DJ: Tomka Bielusiaka oraz FOTOGRAFA: Marka Siemka:) pzdr.

Gość fotografiaslubna
Fotografia Ślubna - teren działania małopolska i śląsk www.bednarczykpolska.strefa.pl zapraszam :-)))

Pinkoosia ja też chyba zdecyduję się na Biały Dom w Paniówkach, tylko też nie mieszkam w Polsce i nie wszysko można wyczytać z ich stronki. Czy wiesz może czy lokal zapewnia jakieś dodatkowe atrakcje na ślub, typu fontanna czekoladowa i takie tam? Czy sa skłonni dawać jakieś rabaty? A ten plac zabaw ma byc juz w przyszlym roku? Będę miała troche dzieciaków na weselu więc to byłoby super :)

Gość pinkoosia
Rabatow raczej nie daja. Plac zabaw z tego co wiem, juz stoi. Fontanne mozna wykupic za 10 zl od osoby.

Gość Ana_bellaaa
Witam, Interesuję się salą Mirabelle w Tychach i mam mieszane opinie. Jedni polecają , inni odradzają... Może wypowiedzą się osoby, które w ostatnich kilku miesiącach organizowały na tej sali przyjęcie wesele? Czy rzeczywiście Właściciele nie są uprzejmi? Jak jest z jedzeniem? Dobre czy niedobre? Mało czy dużo? Proszę o pilne wypowiedzi bo czas nas nagli :)

Gość karolka86
Z przyczyn osobistych odstąpię salę na wesele, kamerzystę, fotografa i zespół. 18.06.2011 Sala w domu weselnym Jubilat w Będzinie, sala bordowa na 80-90 osób,duży wybór menu, koszt za osobę 160 zł. Chciałabym odzyskać zaliczkę w wysokości 1000zł Zespól NIE-BANALNI z Mikołowa, młody duet damsko-męski ogromny repertuar. Zaliczka w wysokości 200 zł, cena za całą imprezę 1200 zł Kamerzysta z Tychów zaliczka w wysokości 200 zł cena za filmm800 zł Fotogram, młoda dziewczyna po szkole fotograficznej, zaliczka 100 zl całodzienny reportaż 500 zł. Proszę o kontakt Karolina kasik1904@onet.eu lub 697 137 953