Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fuliccca

opiekunka za 1200 a moja pensja 1150......załamka

Polecane posty

Gość to gdzie te bogateee
a miało być, że wszystkie na tym cafe to same bogate z dwoma samochodami, z willą i basenem, 3-5 dzieci, a tu nawet na jedno dziecko nie stać

Gość do kajlsjfhs
tylko weź pod uwagę, że mąż powie, jeżeli na polowe niańka, no to też na połowę opłaty, wyżywienie i inne potrzeby na dziecko też na połowę i co, sądzisz, ze jej z tych pozostałych 550 zł wystarczy, a ona z czego będzie siebie utrzymywała.

Gość ło matko ale sie usmialam
a moja pensja za styczen 676 zl hahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahaha i co ja mam zrobic? Gdyby nie babcia malego, to bym nawet na opiekunke nie miala :/ paranoja.... musze zmienic prace .... hmmm..... moze zostane opiekunka ;))

Gość ło matko ale sie usmialam
to z babcia to nie chodzi, ze mi oplaca opiekunke, tylko, ze sie opiekuje malym jak ja jestem w pracy ;))

Dziewczyny, ja obecnie jestem na wychowawczym. Mam dwoje dzieci (jedno ma 4 miesiące, drugie ma 2 lata). Same wiecie, jakie to koszty. Wystarczy wspomnieć chociażby o pieluchach. Długo szukałam czegoś, co pozwoliłoby mi na spędzanie czasu z dziećmi i na dorobienie sobie. Avon i Oriflame są fajne, ale pełno tego na każdym kroku. Zupełnie przypadkiem natrafiłam na angielską firmę Betterware, która zajmuje się sprzedażą produktów usprawniających domowe obowiązki. Rzeczy nie są drogie, firma nie ma w tej branży konkurencji ( nie to, co wspomniany wcześniej Avon czy Oriflame), więc sporo osób korzysta z ich oferty. Nie zarabiam kokosów, ale starcza na pieluchy i czasem jeszcze zostaje w portfelu :) A chyba o to chodzi. Gdybym poświęcała na to zajęcie więcej czasu, na pewno uzbierałaby się pokaźniejsza sumka. Niestety nie mam z kim zostawić dzieci, więc pracuję podczas spacerów z nimi, wykorzystując okazje takie jak zakupy, odwiedziny znajomych itp. Polecam, jeśli chcecie sobie poprawić trochę sytuację materialną; no i przy okazji jest możliwość oderwania się od codziennych obowiązków, co ( nie ukrywam) też jest fajne ;) Zainteresowanym prześlę info na maila. Możecie też zajrzeć na www.betterware.home.pl Pozdrawiam

Gość fariba
a jak to jest z tym wychowawczym/?? ile dostaje sie/? i czy to liczy sie d lat pracy/?

Gość ZACIAZOOOOONA
tez szukam odpowiedzi jak to z tym wychowawczym jest//??

Gość odciazona
to jest cezka sprawa, docod nie moze prekraczac 504 na rodzine...

Gość z opieki spolecznej 6 tysiecy
nie 504 na rodzine tylko nie moze przekraczac 504 zl na OSOBE W RODZINIE, czyli jak jest malzenstwo z dwojka dzieci, to nie moze przekraczac 2016 zl

Gość leidi agnes
rozumiem doskonale autorkę, ja mam 24 lata, pochodzę z warszawy i w niej mieszkam skończyłam państwowe studia mgr podczas których przez 5 lat pracowałam żeby się utrzymać bo matka nic mi nie zapewniała, za studia też musiałam płacić bo były zaoczne. Nie miałam kasy na nic tylko na podstawowe potrzeby - kawa na mieście wogóle nie wchodziła w grę. Obecnie mieszkam z moim narzeczonym w jednym pokoju w 3 osobowym mieszkaniu - w pozostałych 2 inne osoby z mojej rodziny. Niezależnie, gdzie szukałam pracy proponowano mi 1100 zł. Teraz z moim facetem rozkręcamy działalność gospodarczą, dlatego on zrezygnował ze swojej pracy gdzie zarabiał ok 2000 tys, ale już na tę pracę nie pozwala mu stan jego zdrowia. Płacimy za siebie 1/ 3 czynszu i rachunki i miesięcvznie wychodzi koło 800 zł za 10 m kwadratowych. Z działalności wyciągamy koło 700 zł. Jak wprowadzimy się do jego rodzinnego domu to będziemy płaci9ć koło 1500 zł. A codziennie na podstawowe zakupy wydaję koło 20 zł. I gdzie tu godnioe żyć. A moja matka twierdzi, że na dziecko nic się nie wydaje, bo ona na mnie nie wydawała. Dodam, że ja nie mogę mieć dzieci, ale serdecznie współczuję ludziom, którzy mimo pracy nie mogą godnie żyć.

dlaczego malopłatna praca ma być wyznacznikiem rodzicielstwa ????? gdyby tak było to panie urzędach skarbowych i w zusie nie rodziły by dzieci. Opiekunka 1200 zł w Warszawie to darmo , tylko sęk w tym że ta pani opiekunką pewnie nie jest, dorabia sobie do emerytury , i jej jedynym doswiadczeniem są wąsne dzieci 40 lat temu . Nie wiem dlaczego autorka mając taki dylemat broni sie przed żłobkiem ... złobek kosztuje niecałe 200 zł , a prywatny 900 zł i masz pewność że krzywda ( i psychiczna i fizyczna ) sie dziecku nie dzieje . A z "opiekunkami" teraz bywa różnie . Obrzydliwa historia z mojego osiedla : emerytka właśnie przystawiała do cycka dziecko ... To jest prokuratuta i gdyby nie nagranie na video to by nie wyszo ... Inny przypadek , znany z tv , opiekunka dawała środki uspokajające żeby dziecko wiecej spało i ona miala świety spokój.

Gość faibbka
zlobek//? 200 chyba na wiosce w wawce 450, ale jak to dac do zlobka jak pracujesz do 21/? a zlbek do 17, niania/? to znow nic nie zostaje i tak w kolo macieju.

Gość miastka
a do zlobka to nie takie proste sie dostac, pozostaja prywatne za 1000zl powodzenia. z taka pensja to poco w miescie siedziec.

Gość agioplk
ZLOBKI/? JA BYM TAM KOZY NIE ODDALA A CO MOWIAC DZIECKU NA KTORE CZEKAAM CALE ZYCIE.

Gość sommaje
mieszkam w warszawie 10- 20zl za h takie sa stawki.

Gość nasze szczescie
a my razem zarabiamy tyle co autorka i co mam powiedziec/? a wy tu o stawkach 12 , 15zl za h, troche pokory.

Gość nio nio
takie pensje w stolicy to nie zart gozej sie tam zaraia niz na prowincjach, a wysokie sa koszt utrzymaia.

Gość iopikunka
a co maja zrobic matki jak im sie koczy ten maciezyski? wlasnie tu jest zadanie dla naszeg rzadu...!!!!!!!

a po co 9mcy macierzynskiego? co potem? to samo:( potrzebne sa panstwowe zlobki i przedszkola i lepsze pensje, albo tylko super place zebym bez problemu mogla godziwie zaplacic innej osobie za opieke :) a dzis to majac dziecko/dzieic jest sie skazanym na ciagla biede :/ ja mam dzis 700zl mniej w kieszeni co miesiac bo tyle kosztuje prywatne przedskzole, a za pol roku dojdzie mi kolejny wydatek ok 900 zl za zlobek i co? ile ja musze zarobic by na ta opieke zarobic a co dopiero na to by godnie zyc? a godnei zyc to nei tylko miec co jesc to etz jest gdzie mieszkac a w naszym panstwie to g.. a nie mieszkanie to tak jak z zlobkiem jestem 200setna na liscie oczekujacych na mieszkanie :/ do dupy ten kraj i z dnai na dzine jest tylko gorzej