Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka0504

czy to ciąża????????

Polecane posty

anula ciesz się ciążą ile chcesz, wariuj, krzycz, naprawdę z całego serca życzę Ci żeby wszystko przebiegało tak jak sobie to wymarzyłaś ale z doświadczenia wiem że im bardziej człowiek podchodzi do płodu uczuciowo tym bardziej odczuwa żal i smutek po stracie

wiesz narazie to ja wariuje z niepewnosci, bo dopiero za tydzien mam usg, mama juz na mnie krzyczy ze czytam tyle tego wszystkiego , ze bedzie dobrze,ale to moja pierwsza ciaza mam taki wielki strach ktorego nie da sie opisac

ja jestem osobą która zawsze myśli w dwojaki sposób, zdaję sobie sprawę że mogą być dwa scenariusze, dobry i zły. Niektórzy twierdzą że jestem pesymistką, i kiedyś o tym rozmawiałam ze znajomą która jest psychiatrą i wyjaśniłam jej że zawsze wolę mieć przemyślane wszystko bo jak coś się nie uda, jest mi mniej źle bo się tego spodziewałam a jak się uda to cieszę się podwójnie. Ona stwierdziła że mało osób tak robi ale jest to bardzo dobre szczególnie gdy mi jest z tym dobrze. Rozumiem Cię że się boisz pierwszego usg, ale ten strach nie minie ci do momentu urodzenia dziecka :) ja się bałam pierwszego usg, później z bijącym sercem jechałam do lekarza kiedy zaczęłam krwawić i okazało się że to krwiak, kolejny strach to aby przekroczyć to słynne pierwsze 3 miesiące, później strach przy każdym bólu albo innym niż dotychczas objawie, koło 20-25 tygodnia bałam się poronienia bo widziałam ich wiele w szpitalu i tak jest non stop. brzuch rośnie, strach również ale nadzieję mam że tym razem się uda mimo to codziennie, w każdej minucie wiem że nagle może się coś wydarzyć na co nie mam wpływu i zdaję sobie z tego świetnie sprawę.

Gość kasia101
witam.nie wiem co myslec.wczoraj bylam u lekarza ciazy nie stwierdzil.wieczorem zrobilam test i wyszly dwie kreski,nie wierzylam wiec dzis rano zrobilam test z krwi i jest pozytywny(25mlU).moze byc tak ze lekarz nie wykryl wczesnej ciazy ?czy moze ja nie jestem w ciazy?mam sie zglosic do mojego gin za tydzien moze wtedy bedzie wiedzial,co o tym myslicie?

kasia jesteś w ciąży, lekarz jak najbardziej może nie wykryć wczesnej ciąży, czasem nawet na usg nie widać. A kiedy miałaś ostatni okres??? ze mną dobrze :) no spa forte plus sen pomogło :) ale trochę było dziwnie bo jeszcze mnie tak nie bolało (w poprzek brzucha na wysokości pępka)

może sie tak zdarzyć, w końcu lekarz nie ma lupy w oczach...;) gratuluje, bedziesz mamą:) no chyba,że to sprawy hormonalne, to test tez moze wyjsc pozytywnie... masz objawy ciąży?? bądź ostrożna i uważaj na siebie. Franka, bedzie dobrze, nie daj sie! 3mam kciuki...

Gość kasia101
ostatnia miesiaczka byla 1 kwietnia,cykl 35-42 dni.mam objawy lekki bol w podbrzuszu i bolace piersi i lekkie mdlosci,myslalam ze to torbiel albo cos w tym stylu jak zawsze ale moj gin mowi ze jest ok.boje sie.chcialabym bardzo miec dzidziusia,piec lat sie juz staramy.

o , to na pewno sie uda, tylko sie nie bój, bo stres ma negatywny wpływ na wszystko..:*

Gość kasia101
robil usg

Gość kasia101
dzwonilam dzisiaj do niego i powiedzial ze jak testy wyszly pozytywnie to na 90% jest ciaza i ze mam przyjsc za tydzien to sprawdzimy.umre przez ten tydzien chyba

Gość kasia101
jutro zrobie jeszcze beta hcg zobacze co wyjdzie.

Franko ja dzisiaj jestem zalamna poszlam do przychodni do lekarza i badal mnie i stwierdzil ze moja macica nie jest odpowiednio rozwinieta jak na ten tydziemn, i dal mi do zrozumienia ze moze zarodek przestal sie rozwiajc powinnam byc w 7 tyg a mu wyglada na 6, zapisal mi luteine, potem nic nie powiedzial tylko wystarszyl siedze i rycze dopiero na jutro zaltwialm prywatnie usg nie wiem jak to zniose......

hej, wiecie ja jestem w pracy i mam tu kolege brata szefa straszny gamon z niego i dzis bardzo mnie zdenerwowal.. boje czy nie zaszkodze takmi akcjami malenstwu, moze powinnam wziac kilka dni zwolnenia zeby zwolnic tempo... boje sie...

Hej wszystkim. Widze,że tu same nieszczęścia dzisiaj. Anula..Nie smutaj sie, wszystko sie ułoży.. Wiem,że to może sie wydawać mało pocieszające ale musisz być przygotowana na każdą ewentualność w tej sprawie. Najważniejsze jest mieć nadzieje mimo wszystko i siłe, by przetrwać ten strach... Nie poddawaj sie! Głowa do góry! grunt to pozytywne myślenie;) Wszystko będzie dobrze:* Malwinka, może mu dasz w czache, jak taki gamoń,co?:P Nie denerwuj sie, a jeśli czujesz, że z nim nie wytrzymiesz, to może faktycznie lepiej wziąć kilka dni urlopu..szkoda nerwów.

nie chce szkodzic maluszkowi a stres mnie bedzie zjadal przy takiej atmosferze jaka panuje... w niedziele mam wyczekiwane usg wiec pogadam z lekarzem o tym.. zobaczymy, mam nadzieje, ze z moim kochanym malenstwem wszystko w porządku.. chcialabym jak najlepiej, ale praca sesja teraz.. eh :/ co ja bym dala za 2 tygodnie wolnego..

anula koniecznie idź na to usg i będę trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze, rozpisałam się z tymi tragediami i mam nadzieje że żadna z nas tego nie przeżyje co ja miałam :( Domyślam się w jakim jesteś stanie ale dopóki usg nie zrobisz staraj się zająć czymś żeby mniej myśleć, choć wiem że to trudne . malwinka a ty się nie martw, czasem jak się zdenerwujesz to nic się dziecku nie stanie :) wiadomo że im mniej tym lepiej ale stresu nie da się całkiem uniknąć

a ja na poprawę humoru napiszę wam że jestem zaproszona na wesele w lipcu i pierwszą rzeczą jaką sobie załatwiłam to zamówiłam sobie wizażystkę. Stwierdziłam że z wielkim brzuchem i sukienką wielkości namiotu to i tak jakaś piękna nie będę to chociaż sobie super makijaż zrobię. Mam koleżankę wizażystkę i zawsze z niej korzystam. Teraz jak pewnie będę opuchnięta i z plamami pigmentacyjnymi jeszcze bardziej się przyda. hehe wczoraj w sklepie internetowym znalazłam sukienkę ciążową wieczorową tylko jakiś idiota ja szył bo ja teraz mam w pasie 113 cm a suknia XXL (bo gruba w ogóle jestem i mam wielkie cyce) ma 87 cm ;)

ja jestem juz w domku, zjadlam fure nalesnikow z dzemikiem :D zaraz Tato biegnie do piwnicy po soczek malinowany do herbatki, coby mi to lekkie przeziebienie przeszlo ;) o Franka to sie pobawisz :D a moze uszyj sobie u krawcowej dobrej jakas kiecke, ja widzialam ladną na moj slub cywilny :D ale poki co to zyje niedzielą i usg :D ale Franka z tą kiecką to upatrz sobie jakas, pokaz zdjecie krawcowej i Ci uszyje miod malina bedzie ;D a kobiety w ciazy to sliczne są bez wzgledu na to ile maja cm tu i tam :D o, prawda dziewczyny? ;) hehe buziaki

koło wytnę a w nim wytnę 3 dziury na ręce i głowę i kiecka gotowa :) ale masz rację, nie pomyślałam o krawcowej, co dwie głowy to nie jedna:)

ja widzialam swietne kiecki, odcinane pod biustem z roznymi kokardkami itp. i naprawde mozna ciekawie to wykreowac sobie ;) szukasz co Ci sie podoba, krawcowa dopasuje i jak ta lala:D makijaz jak mowisz pelen profesjonalizm to juz super :)

Gość katrinka1111
Witam wszystkie dziewczynki i gratuluje!!! Ja tez zastanawiam sie czy jestem w ciazy, moze ktoras z was pomoze mi rozwiac watpliwosci. Otoz ostatnia miesiaczke mialam 23.04.09, miesiaczkuje regularnie co 28-29 dni. Przedwczoraj tj. 18.05rano robilam test i pojawily sie dwie kreski widoczne(dodam ze test zrobilam zle, bo mocz wkropilam do okienka w ktorym pojawia sie wynik-mimo tego pojawily sie dwie kreski). Wieczorem zrobilam drugi test i pojawila sie jedna kreseczka mocno zabarwiona a druga prawie niewidoczna ale jadnek byla. Wczoraj tj. 19.05 zrobilam badanie beta hcg i dzisiaj odebralam wynik: 149 mlu/ml. Z tabeli obok wynika ze to 1-2 tydz ciazy lub 2-3 bo wynik miesci sie w jednym i drugim przedziale. Dzisiaj poszlam do lekarza, ktory zrobil mi usg dopochwowe i stwierdzil ze nic nie widzi. Biorac pod uwage termin ost miesiaczki wg badania beta hcg wychodzi ze to ok tyg ciazy. Czy mozliwe ze jestem w ciazy skoro na usg nic nie wykazalo i lekarz stwierdzil ze "ciazy nie ma"....prosze o pomoc

Gość katrinka1111
Chcialam napisac ze biorac pod uwage termin ost miesiaczki wychodzi na to ze to ok 4 tydz ciazy....

jeśli dwa testy wyszły pozytywnie to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że ciążą jest. Nie znam się na hcg więc nic na ten temat się nie wypowiem ale wydaje mi się że hcg pokazało wynik faktycznej ciąży od zapłodnienia a u gina zawsze jest liczone od miesiączki stąd ten wynik. Co do gina to faktycznie on może nic nie widzieć, ciąża jest malutka. Na moim przykładzie napiszę że ja poszłam do gina 3 dni po spodziewanej miesiączce i wyczuł że macica jest inna ale usg nie miałam robionego. Musisz uzbroić się w cierpliwość i za ok 2 tygodnie kiedy płód będzie miał ok 6 tygodni zrobić usg, w 6 tygodniu już widać więc będziesz mieć pewność :) póki co bierz kwas, nie pij , nie pali i zdrowo się odżywiaj oraz dbaj o siebie :) czy masz jakieś objawy: opuchnięte piersi lub sutki? więcej siusiasz? jesteś zmęczona? rozdrażniona? boli cię podbrzusze?