Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ot tu sie mylisz kochanaaaaaa

dzisiaj dzwigałam po schodak wózek z dzieckiem a chłopak z mojej klatki stał i

Polecane posty

Gość xnkjBX
Pomoc mozna raz,gora dwa,ale ty ciagle kogos chcesz wykorzystywac do pomagania.Wozek powinien byc w wozkarni.Gdybys na mnie trafiła to bym Ci to powiedziała i nie pomogłabym Ci

Gość ja pierdykam
czy wy jestescie porabani?! a jesli zamiast tego wozka mialaby ta kobieta 3-4 siaty zakupow, to tez mogly powiedziec: trza bylo tyle nie kupowac! prawda? albo jesli bylaby starsza osoba o lasce...? nie oczekiwalibyscie pomocy? a moze fajnie byloby wam uslyszec glupi tekst: trza bylo wczesniej umrzec! po prostu zyczliwosc ludzka...! wtedy swiat bylby piekniejszy

Gość a nie mogłaś chłopaka o to
zwalić torbę? Co ty gadasz kobieto powiedziałam kulturalnie ja pani pomoge. Widac jaki ty masz stosunek do pomocy więc co sie dziwisz że ci ktoś pomóc sam nie chciał. I czemu go nie poprosiłas o pomoc co? Bo może uważałaś że ci sie ta pomoc z góry należy? Ciekawe tylko z jakiej racji?

Moim zdaniem, to co powiedzialas do \"coreczki\"w obecnosci tego sasiada bylo nie na miejscu. Czy nie uwazasz, ze dziecka nie wypada angazowac do tego typu spraw ? Zenada. Czy nie uwazasz, ze prosciej byloby poprosic tego sasiada o pomoc, nizli wypowiadac przy dziecku zdanie, ktorego i tak nie zrozumialo. Zawsze dziwia mnie ludzie, ktorzy ten sposob zwrocenia uwagi na swoja niemoc uwazaja za sluszny.

Gość bardzo się mylisz
a moze ty jej te torbe zawalic chciałas a może on kiedyś proponował jakiejś miłej mamuśce pomoc, a ta ryja rozdarła, ze dziecko chce porwać, wózek zap.... mierzysz swoją miarą? inna sprawa że bym pomogła, choć już za to zbierałam po głowie

Gość xnkjBX
Autorko,ile lat ma Twoja starsza coreczka?

---------a widzicie ja zawsze wszystkim pomagam,,zawsze nawet sasiadce z góry która tez ma dzieci i sama tez dzwiga ten wozek po schodzach a dzieci tyle chcialam i tyle mam mam możliwości finansowe i stać mnie na to ale to ze kultury młodzi ludzie mają coraz mniej to już inny problem czy bedzie im lżej w yciu ciekawe dobre czyny zawsze powracają i to po 100 kroć wiec dalej badzcie nieczuli tylko ciekawe czy stracicie czy zyskacie na tym nieszczescia chodzą po ludziach i nie wiadomo czy ty jutro nie będziesz tej pomocy potrzebował i co----może sie ktoś wypnie na ciebie

Gość xnkjBX
Ja moge staruszcze,staruszkowi pomoc,moge inwalidzie pomoc,ale jezeli ktos mieszka w bloku w ktorum znajduje sie wozkarnia,to nie tkne palcem

na ciebie nikt sie nie wypiął ty miałaś wózek wnieść do windy to nie schody prowadzące na czwarte piętro tylko kawałek. Było ciężko można było poprosić. Nikt ci sie autorko w pas kłaniał nie będzie.

dlaczego mam tego nie powiedziec dziecku---dałam jej przykład ze tak sie nigdy nie robi,a pózniej jej wytłumaczyłam ze pan brzydko sie zachował bo mógł pomoc i ze tak sie nigduy nie robi nie chodzi mi o to ze ja stoje i czekam zeby mi ktosa pomógł ,,codziennie ten wozek nosze po tych 15 schodkach,,ale jak już jest taki pprzypadek to gosć powinien zareagować raptem wozek mi ktos pomógł wniesc z 5 razy odkąd mam dzieci

Gość xnkjBX
ot tu sie mylisz kochanaaaaaa-ile lat ma twoja starsza corka?

Gość w odwtotnej sytuacji
może to dziwne ale prawdziwe i zgodzę się z opiniami,że ktoś może pomóc i to się chwali ale nie musi, a powodów dla których tego nie zrobił może być wiele nie koniecznie brak kultury., a jego niezbyt miła odpowiedz była odwetem na twój komentarz też nie na miejscu

Gość chwalisz się że
masz możliwości finansowe i Cię stać.Więc najmij sobie tragarza albo inną pomoc.Chciałaś tyle dzieci to się męcz.Dobre kochanie-dobre chowanie!

ja mieszkam na parterze a po wejsciu do bloku sa schodki jest ich 15 wiec nie chodzi mi o to zeby ktos za mnie targał ten wozek,,,ale miałam zakpy i gosć widział ze nie bardzo sobie moge poradzic no ale co tu mówic ktos ma kulture albo nie ktos jest dobrze wychowany a ktoś nie n i tyle w temacie

ma 8n lat i co z tego

Gość xnkjBX
ot tu sie mylisz kochanaaaaaa--ile lat ma twoja starsza corka,odpowiesz wreszcie?

i ty sie właśnie mylisz autorko. ON nie powinien ci wnieść tego wózka on mógł to zrobić. Widzisz między tymi dwoma słowami różnicę? Nigdzie na klatkach nie figurują napisy "Wymagana pomoc wnoszenia wózków dla matek" Więc tobie to on nic nie powinien.

mam ją pd kloszem trzymac,,,niech widzi jaki swiat i jacy ludzie a to że tak powiedziałam mysle ze da temu gościowi do myslenia

kochana a skąd wiesz że nie dostał tzw. sraczki i liczyła się każda sekunda żeby nie narobić w gacie, człowiek wtedy nie myśli, przecież to ludzkie a ty zaraz problem społeczny robisz:(

ciekawe ile wy macie latek,,

Gość xnkjBX
masz 8 letnia corke i jeszcze pomocy od innych.Zero organizacji,albo po prostu chec wykorzystywania innych

Gość dodam swoje 5 groszy...
wszyscy co sie tutaj tak mega uprzejmie wypowiadaja pewnie nie wiedza, ze te dzieci, ktorych dzisaj maja w dupie, kiedys beda im placic emerytury i oplacac beda im lekarza i szpital na starosc. teraz grom postow mnie trafi, jak to kazdy sam sie ubezpieczyl na starosc, buaahaa, jasne. a w kolejce i autobusie taki dawny smarkacz idac waszymi sladami powie wam " fag ju"

a co to ma do wieku, w życiu różne sytuacje nas spotykają nie zależnie od wieku,

Gość xnkjBX
Chwila,a dlaczego ktos ma pomagac niezorganizowanej matce?

**********ale jesteś tępa*************czytaj dobrze**********ja nie oczekuje od nikogo aby mi ten wozek wnosił***************ale jak gosć jest 100% mezczyzna to pomoże a jezeli nie jest to niestety

a co mnie obchodzi że te dzieci bedą na moją emeryture pracować? Te dzieci będą też kraść, gwałcić, zabijać i wyzywać przechodniów bo mamusia od dziecka nauczy, że o pomoc sie nie prosi tylko pomoc sie należy. Co mam pokłony bić tym dziecią bo na moją emeryture bedą robić? A mi ktoś okazuje wdzięczność za to że na kogoś emeryture pracuję? Argument bez sensu

Gość akurat pasuje
jestem w 6 mcu ciazy i dzis w pelnym autobusie ja musialam ustapic starczej pani miejsce bo dwoch osobnikow plci meskiej i rzekomo silniejszej nie raczyli wstac, tylko sobie cool sluchali muzyczki, mieli moze po 17 - 20 lat. pomyslalam soie, ok, mi kosc w dupie nie peknie, ale taki gosc to zenada na maksa. a jak podrywa laske to pewnie rznie gentlemana.

Gość uroczej i uprzejmej kobiecie
z milutkim dzieciątkiem każdy mężczyzna z ochotą pomoże (kobieta też) - przynajmniej ja to widzę w otoczenia jadowitemu i roszczeniowemu potworowi jak ty - nikt

ale ty masz zrytą pałe dziewczyno szok

Gość ja pierdykam
xnkjBX --> a kto powiedzial, ze matka jest niezorganizowana?!! swietnie zorganizowana kazda kobieta bedzia miala ciezko wniesc zakupy czy wozek na pietro!