Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Foczka_

Zaczynam starania od dziś. Kto ze mną? Razem weselej.

Polecane posty

Gość Mika23
dzienna dawka kwsu foliwego to 0,4 mikrograma

Cześć dziewczyny! magdaleena --- i co? przyszła @ w nocy? jejku, żebyś tak napisała, że nie przyszła... plis! malina --- trzymam kciuki, żeby z tą szkołą ułożyło się po Twojej myśli! Pisałaś, że o 19 masz rozmowę, a ja mam pytanie: czy jesteś w tej samej strefie czasowej co my? Bo jak mieszkałam w Irlandii to tam jest inna strefa czasowa i w Polsce była 19 a tam 18. Czasem śmieszne rzeczy z tego wychodziły, bo np. umawiałam się z siostrą, że o 15 będziemy rozmawiały przez skype, a ona dzwoni o 14 :-) U niej była 15 :-)

Gość magdaleena
Witajcie Dziewczynki. Co tu tak cichutko? Pytałam o ten kwas foliowy (ja kupuję folik), bo właśnie gin kazał mi go brać i tak sobie biorę już 2 miesiąc, tylko się zastanawiam czy to nie od niego zaczęłam ostatnio trochę tyć?! Jakby któraś chciała to tu można o nim małe co nieco poczytać: http://www.kwasfoliowy.pl/serwis.php?s=295 Green-ka, @ nie przyszła jeszcze , ale to naprawdę u mnie nic nie znaczy. Dziś dopiero 30 dc, a ja mam bardzo nieregularne @. Kiedys w czasach prehistorycznych dostawałam co 29 dni, później mi się rozregulowało, więc nigdy nic nie wiem i to mnie wkurza na maksa. Co prawda brałam leki ostatnio jakieś od gina i w tamtym cyklu dostałam @ po 29 dniach równiutko, ale poprzednie cykle wyglądały następująco: 34,29,33,30,31,30,29,47,51,32,25,30,29, więc same widzicie, że 30dc to w sumie tyle co nic. Zwłaszcza, że mam wszystkie zwykłe objawy na @, więc nigdy nie wiadomo gdzie i kiedy ta cholera mnie dopadnie :D

hej kobietki, dawno mnie tu nie bylo. Ogolnie jak pisalam wczesniej nic mi sie nie chce. Dalej mam parcie na spanie. Moj facet wyrecza mnie we wszystkim co troche mnie denerwuje, ale z drugiej strony to takie slodkie. Brzuch mnie pobolewa i w tej chwili jak mnie nie boli to sie zastanawiam czy wszystko ok. Wole chyba zeby juz bolal, wtedy chociaz wiem ze fasolka rosnie. Magdalena ja biore folik od kilku miesiecy i nie zauwazylam zebym przytyla. To witamina z rodziny B wiec nie sadze ze po tym sie tyje. Czytam sporo na temat ciazy i przyznam sie ze czasem sama sie niepotrzebnie schizuje. Tak bardzo chce zeby wszystko bylo ok. Moj facet ostatnio stwierdzil, ze brzuszek mi sie powiekszyl. Wedlug mnie za wczesnie ale on chyba bardziej sie przejmuje niz ja. Mowi do mojego brzuszka, caluje i takie tam. Jak boli to mowi \"nie kop mamusi\". Rozczula mnie. a co z Wami? Czekam na kolejne w tabelce...Przesylam Wam mnostwo fluidkow i do nastepnego razu.

Fisiowna,cudownie........Dbaj o siebie i dzidze:)............Tesciowa gdzies polazła a tu burza sie zaczyna:):):):Pale sie chusteczkowo czuje........paluch daje mi dzis popalic....spuchł on i pół reki,wszystko czerwone i pali a tu do roboty trza isc:(co tak ciuchutko dziewczatka moje?magdaleena,mam nadzieje ze to opoznienie 9 miesieczne:)

Dziewczyny, melsuje, ze jestem i juz zmykam spac. spotkanie przebieglo bardzo pozytywnie:-) jutro postyaram sie opowiedziec o szczegolach. U nas jest godzina \"do przodu\" - wiec juz jest 21:30. bolaka mnie glowa i wzielam jakis proszek, po ktorym chce misie bardzo spac i troche mnienudzi. zmykam pod prysznic i do wyrka...wieczorem jak moj E wroci, jeszcze musze \"odbebnic\" przytulanko hihhihi:-D narazki...

Gość Mika23
ale tu spokojnie jak natalius nie ma:( magdaleena-- a może @ nie przyjdzie jednak, trzeba być dobrej myśli no ale tez nie myślec o tym ciągle. Ja w tamtym cyklu dosłownie szalałam, ciągle tylko myślałam o dzidzi, normalnie po każej przytulance spałam następnego dnia albo lezałam, żeby plemniczki nie wypłyneły, żeby nic sie nie działo jeżeli doszło do zapłodnienia. NORMALNIE miałam obsesję, i w końcu wyszło tak że @ mi sie spóżniła 2 tygodnie!! Jak by sie nie spóżniła tyle, tylko była normalnie to jutro powinnam w takim przypadku dostać @, czyli bym maiała już jakieś wyniki. I przez stres i oczekiwanie straciłam jeden cykl starań:(

Gość magdaleena
Wiem. Ja już nauczona doświadczeniem staram się w ogóle o tym nie myśleć. Jednak zawsze jest jakaś iskierka nadziei, mimo, że wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią mi, że to objawy na @.

Gość magdaleena
A ja właśnie piję lampkę wina z okazji Dnia Ojca.Więc mam nadzieję, że w ciąży nie jestem, bo nie chciałabym szkodzić dzidziusiowi.Już sobie obiecałam, że od następnego cyklu zero alkoholu (nawet pivka niet - chlip, chlip!) - tak na wszelki wypadek.Dziś nie wypadało mi za bardzo odmówić, zwłaszcza, że sama to winko ojcu kupiłam :D I robię kartkę w stylu vintage :) Już mówilam, że jakoś tu cicho ostatnio. Malinka - to czekamy na relacje. nataliuś - daj znać co z opuchnięciem. Współczuję Ci tych nocek w pracy.

Gość Mika23
magdaleena-- to my dzis takie dwa niedobitki jestesmy:) nataliuś nasza ciężko pracuje, no a Malinka też ale inaczej troszkę:P:P

Gość magdaleena
Hehehe - dokładnie. Tak to jest jak się nie mieszka ze swoim :( Ja jeszcze buszuję, ale będę się juz powoli zbierać, więc dobranoc :)

Witajcie dziewczynki! Widzę, że Mika i magdaleena wczoraj do późna siedziały a ja walczyłam z moim M. Zrobiliśmy sobie takie \"zapasy\", że jak z tego dzidziusia nie będzie to się zdziwię (hihihi) :-D malina --- już nie mogę się doczekać szczegółów z Twojego spotkania nataliuś --- jak Twój palec? magdaleena --- ja kwas foliowy (też folik) łykam ok 5-6 miesięcy. Strasznie masz rozregulowane te cykle.Najkrótszy 25dni a najdłuższy 51! Miejmy nadzieję, że ten cykl miał trwać 29 dni i że @ już nie przyjdzie ;-) fisiowna --- super że się odezwałaś. Powiedz kochana masz już wyznaczony termin na USG? (ja wiem, że to jeszcze wcześnie, ale może?) Miłego dzionka! 🖐️

Gość magdaleena
Witam wszystkie ranne ptaszki :) Dziś z pracy sobie klikam, właściwie jakiś taki luz dzisiaj, że nie mam nic do roboty, ale muszę siedzieć do 15:00. Dobrze, że mam internet :D Mamcia poszła do szpitala, strasznie się boję, ale może coś jej pomogą wreszcie, bo już nie wytrzymywała bólu ostatnio :( A mnie boli brzuch :|

magdaleena --- dziękuję!!! Właśnie przed minutką listonosz mi przyniósł! Nie myliłam się - to jest cacuszko, prześliczne cudeńko! I wcale nie widać, że jesteś początkująca! 🌻 🌻 🌻

Gość magdaleena
W takim razie cieszę się, że się podoba :*

Bardzo!!! Już dziś nic mi nie popsuje humoru tak się ucieszyłam! :-D :-D :-D o właśnie tak mi się mordka cieszy :-D :-D :-D

magdaleena,a ja jeszcze nie dostałam:(buuuuuuuu:(mam nadzieje ze Ty tez nie dostałas ale @:) Green-ka,no miejmy nadzieje ze ilosc przerodzi sie w jakosc:):) Malina,to od kiedy prace zaczynasz? Mika23 a co z Twoja praca mgr? oj,dziewczatka właśnie sie obudziłam ale pogoda do bani wiec jeszcze godzinke sie zdrzemnę:)Paluch spuchniety ale na szczescie juz nie piecze,jeszcze ze dwa dni by mi tak dokuczał to chyba bym go odgryzła.....tesciowa znów gdzies polazła,ale tym razem mam nadzieje ze wróci bo mój parasol podpieprzyła:)dobrze ze w sumie jej nie widze i nie musze odpowiadac na głupkowate pyt dotyczace dzieci............A gdzie sa nasze nowe kolezanki,Magda i Agarz?

Mika23 "ale tu spokojnie jak natalius nie ma" czy mam to uznac jako komplement? :):):):):):):)

no i d..a....spac juz nie moge mimo ze kompletnie nieprzytomna jestem...w ogóle to w tym tyg mam taki mały odwyk od naszego forum.....od jutra zaczynam przygotowania do super obiadu na rocznice wiec ani sie nie wyspie ani z wami nie popisze:(:(:(:(:(:(a co do tego obiadu to w ogóle nie mam pojecia co podac......macie moze jakies fajne i sprawdzone przepisy na przekaski?Malina,moze masz cos dobrego,tureckiego godnego polecenia?.......dzisiaj sie dowiedziałam ze od 13.07 ide na urlop...ale sie ciesze..akurat wypadna mi nocki i DNI PŁODNE wiec mimo urlopu bede ostro pracowac:):):)..............................Hmm,zaczyna mnie denerwowac pewna rzecz...a mianowicie dziewczyny które dołączaja do topicu na chwile i znikaja jak kamfora....Kurcze,no moze jakies a,b albo pocałuj w d..e?????????????????????tabelka nam sie rozrosła ale w sumie nic z tego nie wynika:(:(:(

Czesc! Ja jestem cały czas, ale Wy już sie tak dobrze znacie i cięzko teraz dołączyć....:)) Ja ciągle czekam..... jajniki kłują brzuch w dole pobolewa.... i krzyże czasami .... ale za to moja twarz jaka gładka sie zrobiła.....nie ma tych moich comiesięcznych 3 wulkanów które zawsze wyskakiwały przed okresem w najbardziej widocznych miejscach.....więc mam nadzieje...że to jednak nie bóle przed @ :)) no i nie jestem tka wredna jak zawsze przed @...a moze to naa siłę miła jestem....A może to dzieki Castagnusowi....Juz sama nie wiem... W poprzednim cyklu to na siłę każdy ból mięśni brzucha był dla mnie oznaka ciąży :)) Ale teraz nic sobie nie wmawiam.... Aaaaaaaaa i jeszcze cos mi sie przydażyło kilka dni po owulacji i przytulanku zobaczyłam u siebie jakby plamienie ale to było jakby 2 krople jasnej krwi....przepraszam za taki opis.....

Agarz my sie \"znamy\" nie cały miesiac:)do nas ciezko dołaczyc????no co Ty gadasz?!Malina,ciezko było do nas dołaczyc?........................

Agarz Ty masz miec @ w dzien mojej rocznicy slubu.....dla mnie 28.06.2008 był jednym z najszczesliwszych dni w zyciu wiec moze dla Ciebie 28.06.2009 bedzie tez:):):)

teraz to przesadziłam:):):):):)28.06.2008 był jednym z najbardziej stresujacych dni w moim zyciu.........Z moim M tuz przed wejsciem do koscioła sie nawet pokłucilismy...... W sumie to chyba bym nie chciała jeszcze raz tego przezywac:):):):):)

Własnie czytam poprzednie stronki doszłam do 15 i nic juz nie pamietam.... :)Naprawde jak sie to czyta to sie wydaje że się bardzo dobrze znacie i nie jest to miesiąc tylko znacznie dłużej........

Właśnie sprawdziłam (tak z ciekawości) pierwszy post 21.05. - Foczka założycielka (gdzie jesteś???) , dołączyło się kilka dziewczyn ale tylko jednorazowo, 30.05.nataliuś i Mika ucięły sobie pogawędkę i od tego się tak naprawdę zaczęło, potem doszły: 31.05. niezapominajka 01.06. fisiowna 01.06. skoda (która zresztą przestała pisać) 01.06. ja sobie wskoczyłam 01.06. Pysia - dwa posty 03.06. online 08.06. lilka (już dawno nie pisała) 08.06. malina 10.06. wazka - napisała chyba tylko 2 razy :-( 10.06. lily white (też dawno nie było od niej wieści) 10.06. CZY MOGE OD CZASU DO CZASU... 10.06. cheerless 11.06. magdaleena 16.06. magda 20.06. monita 21.06. Luiza 22.06. agarz Jedne piszą więcej drugie mniej ale jeszcze nie jest ciężko się przyłączyć. Ciężko jest jak dziewczyny piszą pół roku, rok... Wtedy nie wiadomo jak się \"wcisnąć\". Ale my jesteśmy jeszcze świeże :-)

Nataliuś głupio mi znowu wypytywać o Wasze poczatki..... musze chyba porobić sobie notatki o Waszych historiach..... to juz 26 stron!!!

Przepraszam, że to tak zabrzmiało...że mi ciężko sie dołaczyć....nie złoście się....

Wiem że Wasz topik zaczął sie niedawno dlatego postanowiłam się dołaczyć....:)) Obiecuję że będe pisac regularnie i przeczytam całą historie...:)))