Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiniusia77

Maj 2009 - starania o dzidziusia

Polecane posty

Gość katia5
w wyższym poście chciałam napisać,żę spadam na soczek z przyjaciółką ale go zjadłam:)

ło matko hehehe.ale sie temat rozkreca:P witam nowe dziewczynki,ja tu sobie spokojnie bylam w pracy a na forum az wrze:) musze sie zapoznac ze wszystkimi wypowiedziami i dopiero wtedy cos konkretniejszego powypisuje:) na razie ide sie napic kawki bo marzylam o niej juz od paru dobrych godzin :) buziaki sle wszystkim kochanym przyszlym mamusiom:)

o i przez przypadek zrobilam siódmą strone hahaha :P to macie 🌼 na dobry poczatek szczesliwej siódemki :P mam nadzieje ze tabelka sie na tej stronce rozwinie tak od dołu bardziej ;)

Gość JaMajka24
Cześć dziewczyny:) Fajnie, że powstał taki temat:) Czytając Was postanowiłam się dołączyć. Jak wiadomo w grupie raźniej i weselej:) U mnie właśnie zaczęły się dni płodne i zamierzamy z mężem troszkę poszaleć:D Zobaczymy co z tego wyniknie. Będą to nasze pierwsze starania, nie nakręcając się mam nadzieję, że owocne;) Chociaż byłoby to zbyt proste, bo tyle dziewczyn stara się miesiącami i nic z tego nie wychodzi, .. no cóż pożyjemy zobaczymy:) Iga- ja też jestem z Łodzi:) Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego ujrzenia 2 upragnionych kresek;)

Pozwolę dopisać się do tabelki ;) STARACZKI: Nick........Cykl starań........data planowanej @.....wiek.....Miejs.Zam. kiniusia77.........1.....................07.06.2009..... ......24.......Kraków układ słoneczny..5....................05.07.2009..........26..... ...Gorzów wisienka225......3...................05.06.2009........ ...25.......Katowice katia5..............9....................12.06.2009..... .....29.........Konin majaaa22........ 2 .................. 06.06.2009........... 22 ........ Zamość bella22......... 2...................31.05.2009...........22........Kraków ania0383 ......15................12.06.2009............26.........Zie lona Góra poznanianka84...1..................11.06.2009........25. .........Poznań Iga................3..............26.06.2009............ .29................Łódź madzikowo...........1...............08.06.2009.......... ...26............Katowice/Pń JaMajka^24.......1.................21.06.2009...........24.............Łódź ZACIĄŻONA: NICK....... tydz.ciąży.......termin porod.......wiek......... miejsce zam.

Mam pytanko, czy bierzecie jakieś witaminy? Bo ja tylko kwas foliowy od miesiąca i nie wiem czy to jest wystarczające.

Jak widzę niektóre z Was mają już jakieś typowe objawy;) Oby były same dobre wieści :D

no i jestem:) po pierwsze witam nowe dziewczynki:) kinia - kiedy my wreszcie na siebie tu trafimy hehe.jak tam te twoje uplawy?nadal brazowe?poza tym nic sie nie dzieje?pisz kochana.moze to faktycznie implantacja:Dgdybys ty jako zalozycielka topicu pierwsza zostala mamusia to by nas zmobilizowalo hehe. co do wisienki to faktycznie dluuugo jej nie ma,mam nadzieje wisienka ze wrocisz do nas :) madzikowo i pozostale dziewczynki ktore maja blisko termin @ - oby nie przyszla ta wredota!!:) czas do zrobienia testu ciagnie sie niemilosiernie,wiem cos o tym,ale lepiej poczekac az sie @ NIE pojawi:) BELLA PISZ CO U CIEBIE BO TO JUZ DWA DNI PO \"TERMINIE\" :)

jamajka - ja tez biore tylko kwas foliowy ale czytalam o jakims preparacie,teraz nie pamietam nazwy, chyba elevit czy cos w ten deseń:) poszperam pozniej to dopisze.chyba zaczne to brac,a dla meza salfazin kupie.czas zaczac dzialac bo czas leci.mam nadzieje ze takie witaminki choc troche nas wzmocnia i pomoga poczac zdrowego bobaska:)

najgorsze jest to,ze - tak jak pisalam wczesniej moj luby wyjechal,i bedziemy sie widziec za jakies 2 tyg.ale to jeszcze nie beda moje dni plodne:( to znaczy to bedzie 14-sty czerwiec,a owulacje bede miala cos okolo 20-stego,wiec nie wiem,ten miesiac chyba w ogole odpadnie bo w dni plodne sie nie bedziemy mogli starac:( juz skreslilam czerwiec z miesiecy mozliwych na poczecie:(

haloooo, dziewczynki!! jeśli wszystko dobrze się ułoży, to będe musiała naprawde zmienić swoje życie tak w 100% :) moja mama przyjechała zaraz po tym jak zadzwoniłam i pierwsze co powiedziała to \" Izuś, teraz skończysz jeść te swoje kiełki i inne roślinki, Jarek nie będzie już tak szybko jeździł samochodem. a wszystko dlatego dziewczynki, że dzisiaj rano znowu czulam sie fatalnie, wziełam drugi dzień urlopu, i po cichu zrobiłam test. Wyszły dwie długie kreeeeeskiii !!!! dwie kreskiii! nikomu nie powiedziałam tylko mamie. Zrobiłyśmy drugi test i też znowu dwie kreskii.Ide do mojej gin dopiero w poniedziałek bo teraz jej nie ma. Mój mąż jeszcze nie wie, wraca dzisiaj później, musze mu powiedziec, ale strasznie się boje. co będzie jak się okaże że coś testy źle pokazały?? Układ słoneczny i Kinusia dziekuje wam bardzo za słówka otuchy wtedy kiedy byłam taka załamana. Nawet nie wiecie jak dobrze jest czytać, ze nie jestem sama z takim zmartwieniem:) Iga Madzikowo JaMajka 24 witam was serdecznie na naszym forum, oby wszystkim nam się udało teraz :) Przepraszam was, że dopiero teraz sie odezwałam, ale byłam w takim szoku, że caly dzień spędziłam z mamą a teraz jak wracałam to na kazdym skrzyżowaniu wszyscy na mnie trąbili bo jechałam zupełnie rozkojarzona, to jakiś cud, ze nie spowodowałam wypadku. aaaaa Kiniusia, u nas pogoda była superrr! cały czas słoneczko, tylko pod wieczór rozszalała się burza, ale wtedy to już nikomu nie przeszkadzało. a ty też miałaś ślub w Krakowie, prawda?

Witam znow wszystkie Kobietki:) Ja tez biore jak narazie tylko kwas foliowy, mam jeszcze jakies witaminki ale zaczne je brac jak juz zaciaze. Katia5 fajnie ze sa jeszcze jakies konietki o tym samym terminie, jeszcze musimy poczekac ponad tydzien, to tak dluuugooo. Ale staram si eni emyslec, bo ja wlasnie zawsze sobie wkrecalam objawy, a pozniej bylo rozczarowanie. No to czekamy do tego 12-go:)

To widze ze pierwsze owcne proby na forum:) Bella22 grtaulacje!!:)Strasznie fajnie. Witam JaMajka24:) mam prosbe mala moglabys jeszcze raz wkleic tabelke, nie wiem jak to sie stalo ale na Twojej tabelki zniknelam, a bylam miedzy Iga a madzikowo:)

Cześć dziewczyny! Od razu przepraszam za długą nieobecność, ale miałam problem z netem :-( Już jest ok więc jestem. Witam nowe forumowiczki- staraczki hhehehe- fajnie, że jest nas coraz więcej:-) Dziewczyny ja biorę już od pół roku kwas foliowy, prócz tego staram sie jeść dużo warzyw, owoców. Mąż nie bierze nic, ale tak sie zastanawiam czy mu czegoś nie kupić- jakiś witaminek. Pomyliłam dni w tabelce, bo 4 czerwca mam dostać @. Już mnie brzuch trochę pobolewa i ogólnie czuję że w tym cyklu to nam sie nie udało \"zmajstrowac bobasa\" :-( Trudno, jak już wcześniej pisałam co ma być to będzie- nie teraz to mam nadzieję że w następnym :-) Kochane ściskam Was wirtualnie:-)

BELLA WIEDZIALAM!!! :):):) WIEDZIALAM ZE JESTES JUZ MAMUSIA - TO ZNACZY ZA 9 MIESIECY BEDZIESZ:):) ALE MI SIE MICHA CIESZY HEHEHE.SCISKAM WAS OBOJE - CIEBIE I FASOLECZKE!! :):) GRATULACJE!!

i sobie nie wkrecaj ze ci dwa testy zle pokazaly mamusiu:P jak ochloniesz i powiesz juz mezowi to napisz cos jeszcze,bo tak sie suuuuuuper czyta takie nowiny:) bede ryczec chyba :)

Gość katia5
Bella gratulujęęęęęęęęę!!!!!!!!Jeśli test ciążowy pokazuje dwie krechy to musi to być ciąża,one się mylą tylko w drugą stronę:)Aż trudno w to uwierzyć,że ci się udało już w drugim cyklu starań.Kurcze jak tak sobie popatrze w tą tabelkę,to chciałam wam powiedzieć,że ja wpisałam sobie 9 cykl starań,ale nie dodałam,że to są cykle,które uzgadniam z moją gin-czyli ,że od 7 miesięcy chodzę na monitoring,ale ogólnie jak już wcześniej wspomniałam od ponad dwóch lat jestem po ślubie i nie wiem dokładnie od kiedy ale już parę miesięcy przed marzyliśmy o maleństwie,tylko że wtedy nie było konsultacji z lekarzem.Liczyliśmy na cód!!!Tak na dobrą sprawę to powinnam wpisać już jakiś 25 cykl starań:( ale głupio by to wyglądało w tabeli:) Nawet chyba nie jestem w stanie obliczyć kiedy te moje staranka się zaczęły. Dzisiaj wróciłam z pracy i dostałam telefon,że moja koleżanka z pracy,która od roku planowała dzidziusia przyniosła chorobowe na 9 m-cy:) Tylko pozazdrościć:(

Dziewczynki to która nastpna? :) JaMajka witamy :) super ze sie wpisałas w tabelke :) odwiedzaj topik jak najczesciej :) Ja biore witaminki CENTRUM MATERNA, dla kobiet planujących ciąze, w ciazy i karmiących. Ale folik wystarczy chyba - on jest w sumie najwarzniejszy :) Układ jestes? moze sie uda nam wkoncu spotkac w jednym czasie ;) Co do moich upławów to się nieźle wystraszyłam dzisiaj ,ale teraz juz tylko troszke jakies plamki niewielkie. Nie wiem o co to chodzi. Ale musze sie przyzanac ze sie tak tym nakreciłam ze zrobiłam test - no i pnic nie wyszło bo to za wczesnie przeciez. Tak wiec wcale sie nie przjełam tylko popukałam po głowie ze głupia jestem ze myslałam ze cos wyjdzie :-p Wisienk wreszcie :) bo teskniłysmy :) Robiłas juz test? to ze ciebrzuszk pobolewa to moze byc tak samo objawem innym - tym poządanym :)

jestem jestem:) to mowisz kinia ze test zrobilas,hehe ja zawsze sie staram powstrzymac i zawsze robie za wczesnie,taka jestem niecierpliwa.czytalas mnie troche wyzej? czerwiec chyba mnie ominie bo staranka ominą dni plodne😡

Gość katia5
Układ jak sprawdzają się te twoje przepowiednie to wywróż nam wszystkim rąbek szczęścia(kwiatek)

Ukałd a co do tych twoich czerwcowych dni płodnych to nie musi byc tak jak sobie wyliczyłas - moze sie wszystko przesunać przecież . Zreszta juz pisałysmy ze jak sie takim wytęsknionym jest to przytulanki są kozystniejsze wiec nie wiadomo jak sie to skonczy :) :) :)

Wisenka pewnie świetuje z mezem :) uff... teraz to musi sie wszystko rozkrecici i jedna po grugiej bdziemy wskakiwac do drugiej tabelki ;) chyc, chyc, chyc.... :-D

BELLA!!!!!!!! GRATULACJE!!! Jak my Ci WSZYSTKIE zazdroscimy to nie masz chyba pojęcia!!! ;-) Nie opuszczaj ans tylko przypadkiem bo teraz tym bardziej będize nas interesowało to co sie dzieje u Ciebie ;-D A co do mnie to nic nowego. Nauka ,praca, ukochany poza domem ;/ Ahh cala noc nauki przede mna ;/ a jutro nie wiem czy sie eni skusze na tescik rano ;p chociaz todopiero 21 dc :p aleniepotrzebnie mam kupiony wiec pewnei zrobie :D

czesc dziewczyny, jestem tu nowa, kilka razy pisalam na innych postach ale to chyba właściwy ;) tez staramy sie o maluszka, w zasadzie to 3 cykl już czy dopiero - róznie to można nazwać ;) teraz jestm po owulacji i zaczynam już troszke warjować, bo oczywiście ciągle myslę ze moze sie uda ;) @ za ok 10 dni i niewiem jak wytrzymam ;) JaMajka24 - ja biore kwas foliowy i omega-3 - te drugie doradzila mi ginekolog, podobno są dobre. Bella - gratuluje ;) juz nie moge sie doczekac takich dwuch kresek ;) jak my wszystkie tu ;) pozdrowionka

oj ja wam wszystkim wroze....:D hokus-pokus, abrakadabra - widze w mojej szklanej kuli,ze mężowie juz spisek uknuli :P i mowie wam z powazna mina,ze ciąże was nie ominą :P hahahaha :classic_cool: