Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stomatolog odpowie

ODPOWIEM NA KAŻDE PYTANIE ZWIĄZANE ZE STOMATOLOGIĄ

Polecane posty

Gość stomatolog
na pewno nie jest związane to z tym że syn ma braki w uzębieniu radziłabym zatem aby wybrał się do lekarza rodzinnego który skieruje go do odpowiedniego specjalisty:)ze stomatologiom nie ma to zatem nic wspólnego:)

Gość stomatolog
czekam na wasze pytania;)

Gość prosiaczkka
moze polecisz mi jakas dobra dentsytke dla mojej coreczki, ktora w gabinecie nawet na fotelu nie chce usiasc?? WaWA

Gość małpeczka z buszu
Ja mam pytanie. Mam dwie górne jedynki nieproporcjonalnie duże do pozostałych zębów. Chciałabym je spiłować, a potem jeszcze naprostować ząbki. Na czym to polega? Spiłowuje się zęby i nakłada coś na nie, czy nie trzeba już żadnych nakładek, tylko jakieś polerowanie ewentualnie i ile to kosztuje? Może to głupie pytania.. nie znam się..

Gość zastanawia mnie jedeeeen faktt
prosiaczka niestety jestem z pomorskiego więc nie moge polecić Ci stomatologa z warszawy,natomiast mogę wypytac kilku znajomych w tym fachu i np jutro Pani coś doradzić:)

Gość stomatolog
małpeczka z buszu stomatolog poda znieczulenie miejscowe i skróci koronę zeba poprzez spiłowanie tych dwóch jedynek dośc nisko osadzonych w jamie ustnej...koszt takiego zabiegu to 300-400 zł z zaleznosci od wielkości zębów i zużytych materiałów..proponowałabym takze po skórceniu korony zęba założyć licówki ich koszt to od 250 do 700 zł

Gość prosiaczkka
nie odpowiedziales mi :-(

Gość małpeczka z buszu
ale podałaś mi cenę na jedną licówkę, tak? a czy potem takie zęby można prostować aparatem stałym? chyba sporo musiałby mi spiłować.. a takie zęby nie są potem wrażliwe na zimno/gorąco?

Gość małpeczka z buszu
dziękuje, ale jeszcze jedno: co to znaczy:dość nisko osadzonych w jamie ustnej. dlaczego tak napisałaś?

Gość małpeczka z buszu
aha, nie chodzi mi tylko o skrócenie zęba, ale spiłowanie boków, bo zęby sa szerokie...takie coś tez da sie zrobić? beznadziejny przypadek jestem...

czy ząb leczony kanałowo ma prawo boleć? Co jest tego powodem ? a jesli do bólu dojdzie opuchlizna?

Gość parishiltonxd
kiedy wypadał mi mleczak ocierał się o stałego już zeba tym samym po otarciu powstała z boku dziurka która jest już ciemna. nic mnie jednak nie boli... jakim sposobem bedzie ona leczona, czy cos? kanałowe?? :(

Gość stomatolog
małpeczka z buszu tak podałam cene za jedną licówkę...jeżeli na zeba już wcześniej spiłowanego nałozysz licówke nie bedzie potrzeby zakładania aparatu stałego...kilka godzin po zabiegu moze wystapić reakcja na zimne i gorace bodzce ale potem ustępuje...dość nisko osadzone to takie zabki ktore powinny być głebiej umiejscowione w dziąsle nie martw sie jednak to nie jest teorią Yin ząb leczony kanałowo boli wtedy gdy następuje złe wypełnienie kanału badz złe załozenie plomby a takze wtedy gdy stomatolog nie zauwazy zapalenia miazgi badz dziąsła...piszesz ze wystepuje opuchlizna więc zapewne jest to zapalenie,radze zgłoscić sie do dentysty parishiltonxd cięzko mi powiedzieć...wydaje mi sie ze zab bedzie leczony normalnie i nie bedzie wskazane leczenie kanałowe,jednak po wyczyszczeniu próchnicy moze zdarzyc sie tak ze ubytek bedzie spory a ząb dosc zniszczony wtedy mozliwe jest leczenie kanałowe choć to bardzo mało prawdopodobne:)

Gość stomatolog
czekam na wasze pytania:)

Gość dagg
prosze o pomoc chcialbym wiedziec ile kosztuje wyleczenie dwoch przednich zebow jeden to usuniecie starej plomby i zalozenie nowej drugi zab to wypelnienie dziury plomba jeden z nich trzeba lekko na prostowac chodzi mi o koszty mniej wiecej oczywiscie w gabinecie prywatnym i wogole czy to bedzie bolalo bo strasznie sie tego boje i ile to wszystko moze trwac i czy da sie to zrobic powiedzmy jeden zab jeden dzien???z góry bardzo dziekuje czekam za odp i pozdrawiam

Gość znaki czasu.
musze usunac wszystkie 8, ktore rosna mi krzywo. czy taki zabieg jest bolesny? jaki jest jego koszt? gdzie najlepiej to zrobic?

Gość monia3108
hej mam pytanko do stomatologa - jestem po chirurgicznym usunięciu zatrzymanej dolnej ósemki, zabieg przeżyłam, zdjęcie szwów też, ale niestety został mi w dziąśle jakiś odłamek tego nieszczęsnego zęba, pani doktor grzebać dalej nie chciała, bo to w sąsiedztwie nerwu, interesuje mnie czy mogą być z tego powodu jakieś komplikacje w przyszłości, jeśli tak to jakie? dodam, że ząb był zdrowy

Gość załamana maszkara
Nie jestem już młoda, ale zęby posypały mi się bardzo wcześnieProtezę górną nosiłam już po trzydziestce... W dolnej zostało mi ....i tu prosze sie nie śmiać ....5 zębów Przyzwyczaić sie do protezy nie mogłam przez około 1,5 roku.Ciągle miałam odruch wymiotny.Dolnej protezy nie mogę nosić wcale. Wiem jak bardzo źle to wygląda i źle sie z tym czuję Chciałabym to jakoś opisać,więc może tak: 3 2 11_3 Chyba dobrze to zobrazowałam? Kiedy straciłam tę 2 załamałam się.Przestałam wychodzic z domu. Pytałam czy można wstawić tę 2 bez protezy,ale dentysta powiedział,że nie ma takiej możliwości. Co o tym sądzisz?Proszę odpowiedz.

Gość gfggffcccccccccccccccccccc
miałam w piatek usuwane korzenie z górnej szóstki. przyjęlam silniejsze znieczulenie, zasłabłam w czasie zabiegu. po wyjsciu z gabinetu wymiotowałam, miałam nudności. Teraz już mi przeszły nudności ale wciąż boli mnie zab i głowa. ciagle jade na ibupromie a nie mozna go brac dłuzej niz 3 dni. Nieprzyjemnie mi pachnie z ust. ponad 2h po zabiegu nic nie jadłam, a jak już zaczęłam jesc to baaardzo ostroznie. jednak wczoraj jeszcze osabiona byłam troche i niechcący troche chleba mi sie przylepiło do dziąsła choć starałam sie jesc tą drugą stroną... musiałam językiem to ''wydłubać''. Co do nieprzyjemnego zapachu - miałam go już wcześniej ale był o niebo lżejszy i niewyczuwalny przez osobe z którą rozmawiałam, ale chciałam sie go wogóle pozbyc wiec poszłam wyrwac tego zeba. mam do usunięcia jeszcze jeden korzen zeba ale sie bardzo boje, przy tamtym przezyłam taki koszmar ze płakać mi sie chce. teraz gdy gładze sobie tam jęxykiem czuje ze powierzchnia jest bardzo nie równa i jakby mi cos tam wystawało troche.... ;/ czytałam o suchym zębodole i sie bardzo boje. jedni pisza ze ten apach to normalne inni ze musze isc do dentystyki znowu... ;/ A co do tego ze zasłabłam i zwymiotowałam to mozliwe jest ze jestem uczulona na skłądnik znieczulenia bo kilka lat temu miałam zszywana brode i dokładnie tak samo zasłabłąm w czasie zabiegu a później wymiotowałam...

Mam brzydki zapach z ust od 10 lat.zaden lekarz nie widzi przyczyny w trawieniu itp., nie wiem moze kamien nazebny to powoduje ...co o tym myslisz?poza tym mialam jedna zgorzel w dolnej lewej szostce(2 lata temu) a teraz gorna prawa 6 saczy krew i jakby rope a podniebienie tuz przy tym zebie sie powiekszylo jakby cos pod tym wyrastalo:( dodam ze jak mialam 12 lat, juz mialam wszystkie moje 6 leczone kanalowo,jedwo uratowane ale jak widzisz teraz mam problemy.brzydki zapach z ust pojawil sie odkad wlasnie mialam 12 lat czyli po zaleczeniu 4 szostek.

Gość dfddfdfddccccccccccc
dodam ze ten ząb był tak zjedzony przez pruchnice ze dentystka usunęła tylko trzy korzenie z fragmentami zeba. ja tutaj juz kiedys pisałam i nawet dawałam zdjęcia. rodzice mówią zebym sie nie bała ze to normalne, ze moze był ropny i dlatego ten zapach. teraz wszytsko jest czarne, utworzył sie skrzep, i sie powoli goi. myjac zeby robie to bardzo ostroznie zeby nie podraznic. po umyciu zebów chyba nic nie czuc (conajwzyej paste do zebów) a powiedzmy po 2h zaczyna sie uwalniac ten zapach. BŁAGAM O POMOC, JA PANIKUJE NIE CHCE ZNOWU PRZEZYWAC TEGO KOSZMARU CO W PIATEK bo to było straszne... i bede musiała cos zrobic z tym drugim zebem. Na znieczulenie jestem uczulona wie c chyba bede musiała go zwać ''na czysto'' ;/ boje sie ze bedzie bardzo bolało i ze zemdleje ale nie od znieczulenia a od bólu... :(

Gość gfgfgdccccccccc
pani stomatolog bardzo mi pani pomogła tyle razy błagam niech pani sie zjawi na tym temacie i pomoze jeszcze raz!!! BŁAGAM!!!!!!!!! ja zaraz zwiariuje bo nie wiem co robic, boje sie ze wdało mi sie jakies zakażene i dentystka bedzie musiała mi ''grzebać'' w tym zasychającym skrzepie i kombinowac bez znieczulenia i boje sie ze to mnie bedzie boleć... ;/ ja pisząc to płączę niemalze!!! ;( jaka ja byłam głupia nie dbając o zeby. człowiek młody to GŁUPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dodam ze wczesniej miałam borowane 5 zebów bez znieczulenia tylko zamrozenie i mimo ze sie bałam i ze bolało chwilami mocno to nie zemdlałam! tylko przy wyrywaniu, bo mi strasznie kręciła tam bo jeden korzen nie chciał wogóle wyjśc.....

Gość fddfdcccccccccccc
mama mi sprawdza co jakis czas dziąsło i mówi ze wszystko jest ok, ze sie goi, ze mam takie czarne w tym miejscu. Mowi ze zakazenia nie ma bo gdyby bylo to by dziasło było czerwone. mam zamiar kupic sobie jutro szałwie i płukac ale nadal se boje co z tym wszystkim bedzie. przepraszam ze moje epopeje ale krócej nie pomijając ważnych szczegółów i moich pytan tego sie opisac nie da...

Gość załamana maszkara
Przeczytałam"czekam na wasze pytania",więc napisałam,ale pani stomatolog pewnie na wakacjach.Dobra -poczekam

Gość gfgffg
upppppppppppppppppppppppppp

Gość gdzie jest stomatolog
????????????????????????????????

Gość koniec wakacji
gdzie jesteś???

Gość puk pukkkkkkkkk
jest tu kto?

Gość wyrwana osemka
Hej mam pytanie odnosnie płyn erudril. na opakowaniu napisane jest,zeby płukać 2-3 razy dziennie do wyczerpania się miarki miarką w płynie jest taki "kieliszek" nie wiem tylko czy całą zawartość mam dzielić w ciągu dnia na 2-3 razy czy jednorazowo w trakcie każdego płuknia mam to dzielić,zeby nie lać za dużo do buzi. LEcze suchego zębodoła i nie chciałabym przedobrzyć... z góry dziękuje za odp. :)