Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzesniowa mamma

odliczanie do porodu

Polecane posty

No i jeszcze Kieszonka, chyba że coś się zmieniło. A co u Kosmy? Nie odzywają się dziewczyny, mają sierpniowe terminy i nie wiadomo jak się sprawy mają...

No ,mi zostalo 32, w sumie juz 31 dni wiec pelny miesiac :D Nie moge sie doczekac, bo powoli faktycznie zaczynam sie czuc jak wieloryb :P

Gość madziulkaaa22
witam wszystkie mamusie i te jeszcze oczekujące!:)mi zostało jeszcze 14 dni,czekam niecierpliwie!to moja pierwsza ciąża i troszkę się boję,ale chciałabym mieć poród juz za sobą:)do tej pory mam narazie skurcze te bezbolesne i co jakiś czas boli mnie w dole brzucha tak jak na miesiączkę.

Gość madziulkaaa22
przepraszam nie 14 ale 16 dni jeszcze mi zostało:)

Ja jeszcze zadnych skurczy przepowiadajacyh nie mam :) Tylkko czasem twardnienie. No i klucie w ... :D Pozdrawiam :)

Gość wrzesniowa mamma
ja jeszcze w dwupaku, zostalo 21 dni, mam nadzieje ze wszystko bedzie o czasie bo nie chce czekac dodatkowych 2 tygodni ;)

Mi zostało jeszcze 15 dni, jutro już będę w terminie porodu :) Czuję że to już kwestia dni, zobaczymy czy mi się sprawdzi... Chodzę jak kaczka, córcia włazi mi na miednicę i wszystko mnie boli. Dziś byłam u lekarza i potwierdził że mogę urodzić jeszcze w tym miesiącu. Już bym chciała... Nawet nie boję się już tego porodu, bo to kilka godzin i minie, a po nim będę miała na świecie swoją córcię... :) Madziulka, będziesz miała chłopca czy dziewczynkę? Wrześniowa, zaginęłaś w akcji, myślałam że ty też jesteś już po, jak prawie wszystkie dotychczas piszące ;)

Czesc dziewczyny..mi pozostalo 13 dni ale po wczorajszej wizycie u poloznej nastawiona jestem ze w kazdej chwili moge urodzic..malenka jest juz glowka w kanale rodym zaczyna robic sie rozwarcie..mam remont w domu i kto wie czy nie przyspieszy on mojego porodu a powiem wam szczerze ze wolalabym jeszcze tak z dwa tyg.poczekac i odpoczac od tego remontu..aa jakos damy rade:):)trzymajcie sie dzielnie przyszle mamusie:)

Gość madziulkaaa22
ja będę miała dziewczynkę:) dziś mam huśtawkę nastrojów-rano byłam zła,potem było ok,ale przed chwilką popłakałam sobie bez powodu,taki urok ciąży:)

Widzę że dziewczyny górą :) Jak na razie nie wiem czy ktoś będzie miał tu chłopca ;) Ja wczoraj się trochę rozkleiłam. Łóżeczko stoi i czeka na Maleńką, wszytko już przygotowane porozkładane po szafkach a ona jeszcze czeka. Na co czeka? Niech wychodzi!! Dziś weszłyśmy w termin porodu, zaczynam 39 tydzień ciąży i to już czas, nie ma co zwlekać :D

ja mam chłopaka :D ale już nie w brzuchu :D ale to fakt że dziewczyn więcej ja tak strasznie marzyłam o dziewczynce :( Oksana miała mieć na imię ale widocznie pisany mi był chłopiec, tylko ze jak chodzę do sklepu po ubranka to ciągle łapię się za różowe sukienki i serduszko trochę boli że nie mogę ich kupić. Przed chwila nakarmiłam małego i idę spać bo za 3 godziny znów pobudka i już nie będę się kłaść bo muszę dopakować rzeczy i uciekam na Mazury, zostaję tam do końca sierpnia :D moi rodzice pierwszy raz wnuczka zobaczą :D już się nie mogę doczekać ich miny jak wrócę to pewnie już kilka z was będzie miało już maleństwa obok siebie a nie w sobie więc mam nadzieję że będę miała dużo do czytania. trzymajcie się cieplutko i życzę powodzenia :D

Gość Ewelinkaaaa
Ja mam termin wyznaczony wg usg na 23 wrzesnia,a wczesniej mialam na 20 wiec niby mala rozbierznosc,ale sama jestem ciekawa ile tak naprawde mi zostalo.Ostatnio sie troche zmartwilam bo lekarz zauwazyl ze maly ma zastoj minimalny moczu w nerkach,jednakze powiedzial zeby sie nie martwic ze to po porodzie znika,i ta niepoewnosc teraz mnie troche meczy,ale wierze gleboko ze bedzie z moim maluszkiem wszystko okej. POZDRAWIAM WRZESNIOWECZKI :*

Gość Ewelinkaaaa
to ja czekam w takim razie z Dianką...i ktora jeszcze? Heh mam glupie pytanie,taki dziwny bol w okolicy posladkow albo moze troche wyzej no i w pachwinach to chyba skurcze jakies co?

Gość madziulkaaa22
ja od paru dni mam takie kłucie tuż pod brzuchem,nie wiem czy to już jakieś objawy czy co,boję się że coś przegapię,nie mam pojęcia jak wyglądają te skurcze porodowe

Gość andzia210909
czesc dziewczyny, ale fajne forum, przyłączam się do was ja dzis zaczynam 37 tydzien, mam termin na 21.09 a z usg 17tego ale mam jakies przeczucie ze później urodzę. bedzie dziewuszka :)

Coś cicho tu... I kolejna dziewczynka będzie :) Franka, miałam na myśli te, które jeszcze zostały w ciąży - że jak na razie same baby ;)

Gość wrzesniowa mamma
ja bede miala chlopaka, tylko narazie nie chce wyjsc, dam mu jeszcze troche czasu :D

Gość Ewelinkaaaa
ja tez chlopaka :P czasami czuje dziwne skurcze ale termin mam dopiero na polowe wrzesnia :D wiec moze to za wczesnie jeszcze?

Gość andzia210909
to dobrze, że nie same baby sie rodzą bo gdzie by później mężów znalazły? :D a co wam się tak do porodu spieszy? jak macie na wrzesień to jeszcze czas, nacieszcie się ostatnimi chwilami dla siebie :)

Dzis zaczynam 36 tydzien :) Ostatni miesiac. Pragne juz przyltuac moja mala ( narazie to robie jak sie troche wypnie i ja czuje :D ), ale chwilami nachodza mnie mysli, ze bedzie mi brakowac tego brzuchola :) Chociaz bede go noscic na rekach :D:D:D

Gość wrzesniowa mamma
ja z kazdym dniem czuje sie gorzej wiec nie ma mowy o cieszeniu sie tymi chwilami :D

Gość termin 25-29
Witam! Ja od jutra wchodze w termin porodu. Bedzie dziewczynka- nie mam jeszcze imienia niestety. Mała jest juz głęboko w kosciach, nie dalo jej sie zwazyc w tamtym tyg. szyjka zgladzona, rowarcia nie bylo, na ktg tez nic nie wychodzilo. do porodu mi sie nie spieszy - mimo ze juz mi strasznie cieżko - mam 1,5 roczne dziecko i jeszcze na swiezo pamietam jak to bylo z tym rodzeniem, u mnie tragicznie. tym razem planuje rodzic ze znieczuleniem. Ktoras z was rodzila ze znieczuleniem lub planuje??

Gość Ewelinkaaaa
Dianka na kiedy masz termin?

Gość andzia210909
ja mieszkam we wrocławiu i mogę sobie pomarzyć o znieczuleniu, będę zadowolona jak mnie do szpitala przyjmą i nie odeślą do innego z braku miejsc. już miałam różne pomysły żeby do trzebnicy jechać albo do lubińskiej feminy ale daleko i droga rozkopana :( mam stresa a jak jest w waszych szpitalach? byłyście zwiedzić porodówkę czy tak na żywioł jedziecie?

Gość termin 25-29
ja jestem z siedlec. sa 2 szpitale. jeden stary - ktory kazdy chwali, poleca, no i odnowiony w ktorym od stycznia dają znieczulenie, polozne często chamskie, wredne, ale jestem juz po konsultacji z anastezjologiem wiec tam pojade. teraz podobno wszystkie dziewczyny biorą znieczulenie i wcale sie nie dziwie

Gość andzia210909
kurcze to ci zazdroszczę, jak urodzisz to koniecznie napisz parę słów jak było, jak się czułaś. a u nas jest jeden szpital na brochowie w którym od niedawna jest możliwość z.z.o. ale to teoria a jak się dowiadywałam to w praktyce jest tak że tylko w dni powszednie od 7 do 15 jakoś tak, bo tylko wtedy jest anestezjolog. bezsens kompletny, a jak poród się przedłuża to co anestezjolog zabiera znieczulenie, zwija biznes i do domciu?

Gość termin 25-29
kurcze ja nie wiem jak to jest z godzinami pracy anastezjologa. nikt mi nic nie wspominał ze znieczulenie obejmuje tylko jakies tam godziny. nie wiem jak to jest u nas. tak czy siak, musze zdązyc do szpitala na czas, zeby nie bylo za pozno na znieczulenie :-/

Dziewczyny :)) Urodziłam :)) maleńką coreczke 16 sierpnia, wazyła 2700, i 48 cm długa. Od paru dni jestem w domu. Urodziłam sn, czyli tak jak sobie marzyłam. Porod wspominam miło, bolało jak cholera ale to normalne. Wiekszość porodu byłam w domku, na samą koncówkę pojechałam do szpitala, tak fajnie sie udało. Polecam wszytskim jak najdłuższe bycie w domu, ja w tym czasie, zjadłąm dwa razy, wziełam dwa gorace prysznice na krzyż, co bardzo przynosi ulgę. Polezałam w połśnie, i tak czasmi zszedł od 1 w nocy do 8 rano. O 8 zadzwoniłam do położnej uslaliłysmy ze juz czas jechac, o 9.30 byłam na porodówce, rodziłam z partnerem, co nas do siebie jeszcze bardziej zbliżyło. O 10.20 mała była juz na świecie. Dziewczyny wiem, ze sie boicie, ja miałam tak samo, ale przekonałam sie, ze tylko spokój i wykonywanie polecen położnej juz na sali porodowej dało dobry rezultat. Po porodzie tego samego dnia juz wstawałam. Nie miałam zadnego znieczulenia, po urodzeniu małej jedynie podano mi oxy, by szybciej urodzic łożysko. Miałam ciete krocze, trzy szwy zewnetrzene i kilka w srodku. Ogolnie jest ok. Ev gartuluję, sierpniowa gratuluję. Bede tu zaglądać, odezwijcie sie dziewczyny. Franka zycze miłego wypoczynku.