Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arista

SZUKAM KOLEZANKI, KTORA TEZ SIE STARA O DZIDZIE !

Polecane posty

ale dzis smetny dzień tak pochmurno ze szok u mnie. czarna co ty spac nie mozesz, weż chłopa w obroty napewno sie nie bedziecie nudzic a ja samotnie musze spedzac dnie wieczory i noce oj co za los.. monisia wiem co czujesz odnossnie tej luteiny ja tez to cholerstwo brałam 2 razy dziennie, sprubój może bardziej głębiej to umieścić to nie będziesz czuła takiego dyskomfortu mokrosci, ja tez tak mialam na poczatku a póżniej jak juz doszłam do wprawy było lepiej za tydzień ide do lekarza, ciekawe jak tam moja fosolka sie czuje, scherza wstaw te fotki tez chce zobaczyc

cześć Dziewczyny Dzieki Czarna :* Dostałam wiadomosć, ze testy zostały wysłane, więc czekam..... A co do ,mojego stanu, to 40 dc. wciaż nie ma @.... katar, dziś rano ból gardła, czuję sie fatalnie, dobrze, że Wojtek bedzie popołudniu..... Udanego dnia Buziaki

Hej dziewczęta:* Siedzę w domu już bogowie wiedzą który dzień... od soboty tak mi się dłuży. Ale mam czasu chwilkę, by choć napisać do Was lub poszperać na allegro w poszukiwaniu wózka dla dzidzi:) Chcę to załatwić w miarę szybko, bo akurat ze stypendium przyszło mi więcej pieniędzy, więc chę to wydać teraz na wózek i łóżeczko, bo wiem, że jak nie teraz- to kasa się rozejdzie:P No i mam straszny problem z wyborem wózka- wiem już, że ma mieć duże, pompowane koła, regulowaną wysokość rączki, że mam raczej patrzeć na dobrą wersję spacerową tylko z możliwością zrobienia gondolki, takie pierdoły to wiem. Tylko, że jak czytam opinie mam o wózkach, to mamy rozpływają się nad takimi drogimi wózkami, mikado, road, x-lander... A one mi się ani nie podobają, ani po przeczytaniu opisów nie widzę w nich nic lepszego od takiego raf-pol, czy przemko... Cholera wie. Ja już nie wiem:P Pół dnia wczoraj siedziałam i czytałam o tym. Szukam wózka, który byłby dość lekki...ale pompowane koła i lekkość nie idą w parze. Poza tym te droższe, lepsze wózki w sumie ważą tyle samo praktycznie. No, może 1-2 kilo różnicy, więc przy obciążeniu rzędu 14-16 kilo to nie widzę różnicy:P Pomóżcie, może któraś z Was orientowała się już w wózkach? Monia-Kat? Scherza? Dianka? To pytanie głównie do Was:) Apropos siedzenia w domu- czuję się już dużo lepiej, został mi tylko katar i ogólne osłabienie. Monia-Kat, rozumiem, że żyjesz tylko katarem, bo ja teraz też tak mam:P Najchętniej odcięłabym sobie nosa. Wkurza mnie zatykanie się co rusz innej dziurki. I nic mi nie pomaga- inchalacje, homeopatyczne krople, woda do nosa... nic. Trudno, nieleczony katar i leczony trwa tydzień, więc zostało mi jeszcze niecałe 3 dni:D Scherza- tak czytam ten Twój opis z usg... masakra... wzruszajace:0 Ja za każdym razem jak idę na usg to po wyjściu płaczę...że mogę zobaczyć już mojego maluszka:) To cudowny widok, zwłaszcza w 4d:) Mnie niestety nie stać na takie rewelacje. Poza tym u nas w Opolu robi je głupi lekarz:P Więc zostanę przy "starodawnej" jeszcze technologii:D P.S. Zdjęcia faktycznie super! Oczekująca- witamy Cię:) Nie martw się- nasze forum działa w taki sposób, że raz-dwa i będziesz w ciąży:) Już prawie wszystkie z nas są ciężarówkami, a te, które nie są, to i tak zaraz pewnie będą- ciążowe fluidy przesyłamy tu jak nigdzie indziej:) Poza tym nie martw się poronieniami. To trudne, wiem, bo sama poroniłam. Ale to się zdarza. Nie my jedne. Kobiety mają potem śliczne, zdrowe dzieci:) Lecz się i nie zamartwiaj:) I dawaj znać, co i jak:) Żaneta- witaj po długiej przerwie:) Laparoskopią się nie martw aż tak, bo to mały zabieg, szybki i łatwy. A co do Twoich przygód ze zdrowiem- cóż... To jest na pewno bardzo ciężkie dla Ciebie, dla każdego by było. Ale pomyśl, że są ludzie na świecie, którzy nie mają nawet takich możliwości, by pójść normalnie do lekarza, zbadać się. Są ludzie, którzy głodują, chorują na takie schorzenia, że nam się nie śni... Naprawdę ludzkie tragedie są straszne. A Twoje problemy choć teraz wydają Ci się przerastające, z upływem czasu zmaleją. I nie żałuj, że zaczęłaś się starać o dziecko! Dzięki temu masz szansę poznać swe ciało i zdrowie, masz szansę szybciej się wyleczyć z tego, co ewentualnie Ci dolega. Ludzie nie przez takie rzeczy przechodzili, spokojnie...:) Dasz radę! Gdzie optymistyczne myślenie? Gdzie wiara? Kochana, musisz odnaleść w sobie sile, by pokonać przeciwności losu:* Jesteśmy z Tobą:)

Kurczę... ja już jak coś napiszę, to koniec...:D Rozpiszę się zawsze jak talala... Wybaczie dziewczyny, jeśli trudno się Wam to czyta, lub czegoś za dużo, to powiedzcie mi- postaram się zwrócić na to uwagę:) P.S. Zapomniałam Wam powiedzieć, że moja koleżanka wczoraj urodziła wreszcie synka:) To tak na marginesie, co do szczęśliwych porodów:) Ale w większości szpitali jest zakaz odwiedzin- mama mi mówiła, teraz ta znajoma też... Z powodu zagrożenia grypą. Więc... w sumie dobrze, że nasze porody najszybciej odbędą się w kwietniu- może to zagrożenie już minie?!

Scherza, cudooooo:):):):):):) Wspaniały syneczek:) gratuluję Arista mimo tego, że nie jestem Mamą, mam dla Ciebie kilka sprawdzonych propozycji wózków http://allegro.pl/11847_wielofunkcyjne.html http://allegro.pl/item814492585_viki_exclusive_fotelik_gratis_30_kolorow.html http://allegro.pl/item819397041_polski_wozek_pompowane_kola_torba_3_funkcje.html Te wózki sa tanie i podobnież dobre, przynajmniej moim koleżankom odpowiadają:) A ty o jakim myslałaś?? Masz już jakąs propozycję?

hej, ho Arista, super, ze piszesz duzo i mozna poczytac co u Ciebie. DZiś w Rozmowach w Toku będzie o zmianach hormonalnych, mam zamiar oglądać ten odcinek.... Buziaki

Czarna, my to mamy do siebie szczęście, wchodzimy i piszemy w tym samym czasie ;) Buziaki

hah, teraz zobaczyłam, że przysłałam Ci jeden link wózka, którego formę wymieniłaś u góry.... :)

MOnia i bardzo dobrze, przynajmniej jest z kim porozmawiać... Co do rozmów w toku, też będe oglądała, widziałam dzisiaj w dzień dobry tvn zapowiedź... Ciekawy odcinek

hej sąsiadka dzis mi przywiezie test, zrobie sobie jutro rano :) czuję sie fatalnie i cieszę sie, ze nos ma tylko 2 dziurki, bo jak Arista pisze, że co chwile inna zatkana....hihihi zaraz cos zjem, wezme leki i idę spać.... BUziaki

a co do wózkó, to powiem Wam, z,e czasem warto dołożyc....nie ma idealnego wózka, jeśli mieszkacie na parterze, to nie musicie sie martwić waga, ale jeśli na 4 pietrze domu 4 pietrowego bez indy to waga jest tu priorytetowa. Fajne są wózki z mozliwościa instaloania na nich fotelika, bo stelarz sie wrzuca do bagaznika, a foteli odpina i 1 ruchem zakłada na stelaż. Sprawdza sie na zakupach i w miejscach publicznych.....Jeśli chodzi o spacerówki to z doswiadczenia wiem, że zwykle kupuje sie ja osobno, jak juz dziecko stabilnie siedzi. Ja mam 2. Jedną taka lepszą Chicco, a druga taka za 120zł, prosta parasolkę składaną. Mała była wozona w spaceróce z naszego QUEENY, nie pamietam jak to sie pisze. Kupowalismy wtedy za kasę od rodziców i nie patrzylismy na cenę...a pfrzeciez ózek to ma bys funkcjonalny i wygodny dla rodziców. Gondolka bedzie Wam słuzyc ok 6 miesięcy, a potem spacerówka ze spiworkiem.....wiec waro sie zastanowić, bo kupowanie osobno wszystkiego moze wyjsć tak samo drogo jak w komplecie. Buziaki

czytam co napisałam i nie źle namieszałam.... Najpierw mielismy wózek Queeny 3 w 1, potem jak okazało się, ze w spacerówce nie da sie posadzic małej całkiem pionowo, to zaczelismy szukać, kupiliśmy chicco, który słuzył nam bardzo krótko, bo lekarze kazali, aby nie wozić małej w wózku jak juz opanuje chodzenie i na spacerki latalismy na piechotę do parku. A ten tani wózek to kupiła moja mama jak jej sie, skarżyłam na brak pomocyy w autobusie, bo wszedzie tachałam wózek 20 kg+dziecko.... Buziaki

Na co jeszcze trzeba zwrócic uwage to pomopowane koła, naprawde warto miec takie przy naszych polskich realiach jeśli chodzi o drogi i chodniki. No i skrętne z mozliwoscią zablokoania skrętu.

Gość linka5525
witam wszyskich :0 od pewnego czasu dziwnie sie czuje mam bole w podbrzuszu zwlaszcza rano... bola mnie ( szczypia, mrowienie) piersi @ powinnam dos11.11 i jak do tej pory nic..undefined mam taki metaliczny posmak w ustach,bardzo czesto chodzilam do lazienki...mdlosci nie mam:(

O jeny ale jestem super szczesliwa! Po pierwsze znalezlismy mieszkanie, za super cene I super duzo, w super miejscu, cichutkim I spokojnym, daleko I'd glownej ulicy, I orzeprowadzka po nowym roku, mam nadIeje ze chwalac sie nie zapeszam! ;) I jeszcze szefowie mi dzisiaj humor poprawili, arista cos pisala o zakupach dla malucha, tez zaczelam sir zastanawiac jak w nowym domku wszystko bedzie it'd, a szefowie wyskoczyli dzisiaj z propozycja oddania mi lozeczka stolik do przebierania I malej garderoby, po swoich bachowrkach, w sumie przetrwalo juz 3 dzieci ale nie byle co, z ciemnego drzewach wszystko do siebie pasuje.... Ciesze sir ze ne bede musiala kupowac, a przyznam ze znalazlam cos podobnego do tego co oni maja, cena byla duza, ale mialam zamiar odkladac I kupic, a tu taka niespodzianka! ;) zamias tego kupie porzadny paterac I dwie zmiany porzadnej poscieli dla malucha! Takze tyle na teraz pisze Bo mono dobrych wiadomosci I szczescia glowa mi peka, glupia pogoda chlodno I pochmurnie, jak bym nie musiala do pracy jechac to pewnie bym w lozku lezala caly dzien!

artc a więc mała ma 2 latka i pije strasznie dużo soków i herbatek,ta metoda co napisałaś wydaje sie super ale niestety ja jej niemam na codzien ani nawet na weekendy tylko od czasu do czasu jak mam wolne to ja biore do siebie,albo jak jestem u brata to widze ze niechce jeść.mysle że brat i bratowa niemieli by tyle cierpliwości doniej bo nieumieja jej oduczyć od smoczka.moge im podsunać twój pomysł ale mysle ze nic z tego niewyjdzie. a co do mieszkania to super ci sie trafiło,ja tez zaraz bede musiała sprawdzic na necie ile osub jest jeszcze przed moim S w kolejce po mieszkanie bo w 2000 roku składał podanie,w maju jak patrzałam to było 1900 osób :( agnes co do luteiny to dzis wepchłam sobie troszke głębiej tabletke i juz było lepiej. scherza synuś duzy i sliczny :) monia testuj sie testuj i daj znaka jaki wynik.

Gość linka5525
zropbila test ponownie wyszly dwie kreski tylko ze ta druga jest mniej rozowa i troszke mniej widoczna...;/ czy to normalne???

Linka- to normalne, przy wczesnej ciąży ta druga kreska najpierw jest bardzo jaśniutka, czasem nawet ledwie widoczna. Za tydzień jak zrobisz test, a faktycznie jesteś w ciąży- to ta druga kreska będzie już ciemniejsza:) Zostaje nam chyba tylko pogratulować:) Podobnie jak gratuluję Tobie, AR_CT! Nawet nie wiesz jak się cieszę Twoim szczęściem! Mieszkanie, ahhh... Jeszcze jak mówisz, ze super okolica i cena to w ogóle żyć nie umierać. No i części wyprawki dla maluszka też gratuluję:) Masz już pewne oszczędności;) Ja czekam na jakąś fajną okazję z mieszkaniem- trzymaj kciuki, byśmy i my znaleźli jakieś niedrogie i takie, w którym się zmieścimy, w którym będzie nam dobrze... Nie każdy jest chętny wynająć mieszkanie studentce z pracującym mężem, dzieckiem i kotem...:D Może się uda:) A co do wózka, mam na oku jeden model... http://www.allegro.pl/item816019383_hit_wozek_metrix_kola_pompowane_tacka_przewijak.html Jest ciężkawy, ale jak już mówiłam- przy takim obciążeniu te 2 kilo w tę lub we wt nie robią mi różnicy:) Ma fajne koła, jest całkiem zgrabny, fajny jest system zawieszenia (6 amortyzatorów)... ogólnie razem z mężem stwierdziliśmy, że podoba nam się najbardziej spośród oglądanych. Powiedzcie mi jeszcze tylko,l czy waszym zdaniem gondola długości 80cm wystarczy dziecku dopóki nie zacznie jeździć spacerówką? Widziałam tylko jeden wózek z gondolą 90cm, a w sumie nigdy nie wiadomo, jak szybko urośnie nasz maluch... Co o tym sądzicie? Pozdrawiam:*

Arista wozek zaje*isty!!!! Chyba Tex kupie taki, tani I ma superfunkcje, tylko jak go tu przetransportuje, w sumie tutaj jest duzo fajnych wockof, jeden znalazlam ale wlasnie mial oparce juz do spacerowki bardzo krotkie, w momencie kiedy dzidzia bylaby gotowa na spaceroofke niemiescilaby sie w niej, no ale posUkam mam nadzieje ze znadje cos co mi sie spodobalo na pierwszy zit oka, tak jak ten wozek! 80cm zabardzo nie moge sobie wyobrazic noworodka tak dlugiego a w gondoli chyba nie bedziesz malucha trzymac dluzej niz 5 miesiecy, w sumie na zime bylaby super, coz, nie wiem jak vi pomuc z rym rozmiarem, z drugiej strony 80 cm to sporo! Mozliwe ze starczy, ale lepiej zapytac sir mamuski ktora miala ppdobny wozek albo gondole w tej wielkosci! Ja w pracy uzywalam foteluka samochodowego do 7 miesiaca a poten w spacerowke, poniewarz mala zawsze ze mna w samochodzie I tal byli najwyodniej, I chyba tez podobnie zrobie ze swoim, skoro mam pracowac, a to bedzie 4 dzieki do kapletu.... A zajec maja juz wszystkie od groma I ciut ciut! Takz e moze przestane szukac wozka I zajme die porzadnm fotelikiem I stelazem z kolkami do fotelika! A nie moge sir zdecydowac! Zawrot w glowie mam!

Linka, gratulacje, jesteś w ciaży...... :) ARCT- Tobie też gratuluję szefostwa, bardzo łądnie sie zachowali Buziaki

Tez sir bardzo ciesze ze sue tak zlozylo, mebelki sa super, a I jak slicznie beda wygladacie w nowym mieszkaniu! Arista trzymam kciuki zeby wam tez sie udalo cos znalesc dla waszej malej rodzinki ;) monisia, rzeczywisie jak mala sie opycha soczkami I herbatka a rodzice nic z tym nie robia to nie masz co sobie nerwoof zjadac I sie zamartwiac, wiem ze jest ciezko patrzec na malucha ktory ne jje nic no ale wszyscy musS pracowac nad tym samym w ten Sam sposob! I sie uda! Takze powodzenia !! Ach jux I'd jutra wolne tylko musze szefuncioof zawiesc na lotnisko z dzieciakami odstawic samochod pod ich Dom I wooooooolne!!! No bede musiala wstapic tutac raz na kilka dni sprawdzic czy Dom sie nie spalil I czy nianka do psa przychodzi

No i moje kochane ja dzisiaj po wizycie u innego gina. Weszłam na fotel i po chwili usłyszałam że on nic tam nie widzi niepokojącego, tylko jakąś malutką torbielkę a nawet poprawił się mówiąć: pęcherzyk. Wyjasnił mi że być może to u tamtego doktora mogło wyglądać jk torbiel ale tylko dlatego że pęcherzyk nie pękł, urósł do takich rozmiarów a teraz się wchłania i czaka mnie lada dzień @. Jednym słowem poczułam się jak wyrastają mi skrzydła i wielki ciężar spada ze mnie. Ale, przez częstsze takie własnie mylne diagnozy chyba wykorkuje. Pozdrawiam tym razem z uśmiechem na twarzy (wierzę temu doktorowi, że nic tam nie mam)

Kochane, ale miałam sen:)Śniło mi się, że zrobiłam 2 testy i oba wyszły z dwiema kreskami:) Ale jajca, w ogóle ostatnio o tym nie myślę, bo przecież leczyć się trzeba, a tu mi się testy śnią:) I to jeszcze pozytywne. Szok