Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Apsika

Kręgosłup wysiada od noszenia a dziecko wymusza płaczem

Polecane posty

Gość u mnie pomogl
tylko bujaczek elektryczny, stawialam sobie w nim dziecko na blacie w kuchni, ono sie krecilo, bujało i patrzylo co ja w tym czasie robie i tylko wtedy sie uspokajalo - polecam

Gość Nie ma co....
mam znajoma, ktora miala dosć poważną operacje na kręgosłup i zakaz dźwigania i długotrwałego noszenia cięzszych rzeczy. Ale oczywiscie po urodzeniu dziecka, ono non stop na rękach. Tak je nauczyła, że teraz ma 1,5 roku i ciągle domaga się noszenia. No ale - albo sie szanuje zdrowie albo chce sie odgrywac super matkę-Polkę.

ale w tej ksiazce sa opisane dzieci - pod wzgeledem zachowan .. to moj rzeczywiscie byl Aniolek:) powiem ze moj byl tylko miesiac na cycu;/ niestety i stety bo sie przejadal i wymiotowal, potem sciagalam pokarm przez laktator i dawal z butli odmierzona porcje mleka i tym sposobem mleko zaniklo mi po 3 dniach, jest na bebilonie - owszem mial 3 dniwoke, ale zadnych problemow z brzuszkiem czy kataru nawet na szczepieniach nie placze:) blog synka:) MicHALEK JUNIOR http://www.michalekjunior.blogspot.com/

Gość Nie wolno pozwolić na to
by dziecko weszło nam na głowę i nie ma to nic wspólnego jak to piszą niektore matki z byciem wyrodną! zdrowy rozsądek wszedzie wskazany - również w macierzyństwie. A jak widzę wielu nadopiekunczym matkom go brakuje.

ALE PRZYZNAM ZE PRZY PRZENOSZENIU DZIECKA NA PRZEWIJAK CZY LOZECZKO TO MNIE KREGOSLUP BOLI, WAZY JUZ Z 12 KG :) TO MAM CO NOSIC...

BO SA 2 RODZAJE MATEK - kWOKI I KUKUŁKI JA ZDECYDOWANIE TYP DRUGI :) I BEZ PROBELEMU DZIECKO JEST ZOSTAWIANE POD OPIEKA TESCIOWEJ, MEZA JA CO TYDZIEN JEZDZE NA STUDIA DO INNEGO MIASTA , WIEC MAMY NIE MA CALY CZAS , ALE MALY NIE ROBI PROBLEMU ZE NIE MNIE NA NOC:) JUZ SIE PRZYZWYCZAIL

Gość No i bardzo dobrze
marika, w końcu mąż to też rodzic nie?;) Najgorzej to zamknąć sie na 24h/dobe matka z dzieckiem, potem nic dziwnego, ze dziecko domaga sie tylko matki, boi sie zostac z kimś innych itp. Zwyczajnie matka staje sie niewolnicą włąsnego dizecka - na własne zyczenie.

NIE NO MAZ CZESTO JEST Z MALYM :) JA CZESEM JESZCZE OD 16 PRACUJE PRZY MOIM HOBBY TO WTEDY OJCIEC SIE BAWI Z NIM AZ DO PORY SPANIA, ON KAPIE OD POCZTAKU I UWAGA ON MA DYZURY NOCNE OD POCZATKU :) TO ON KARMIL GO JAK BYL MALY :) U NAS JEST TAK MAMA DYZUR W DZIEN A TATA OD 16 I NA NOC:) A RANO JAK MALY WSTANIE O 6 NP TO ON SIE BAWI Z NIM A JA LEZE DO 8 :) CZY 7 30 ZAWSZE COS DUZO MI POMAGA :)

Gość Tylko ci pozazdroscic
takiej organizacji.;)

ALE ON Z MALYM JAK SIE URODZIL TO BYL W DOMU MIESIAC, AKURAT WOLNE MIAL, RAZEM RODZILISMY :) I NAWET SPAL Z NAMI W SZPTALU W SPECJALNEJ SALI RODZINNEJ:) I DOBRZE SIE SIE WSZYSTKIEGO NAUCZYL BO JA MIESIAC PO PORDODZIE WYLADOWALAM W SZPITALU NA OPERACJE WYROSTKA, TAKZE BYL SAM Z MIESIECZNYM DZIECKIEM I NIE MIALAM TEL NAWET OD NIEGO ODNOSNIE DZIECKA :) ZE NIE DAJE SOBIE RADY PO OPERACJI WYROSTKA DUZO GORZEJ SIE CZULAM NIZ PO PORODZIE;/ I JESZCZE DZIWIGAC NIE MOGLAM Z 4 TYG

TO POWIEM CI ZE ZASLUGA TEJ KSIAZKI :) OD MALEGO JEST TEZ PROWADZONY ZESZYT Z DATAMI - O KTOREJ ZJADL CO I ILE:) BARDZO POMOCNE JUZ DRUGI KONCZE:) I OCZYWISCIE KIEDY KUPKA:)

Dla mnie pani Hogg nie jest ŻADNYM autorytetem. Każdy, jak Ona, może napisać sobie książkę o wychowaniu. Pani Hogg nie jest psychologiem i gorąco polecam, zanim ktokolwiek kupi te banialuki, niech poczyta opinie psychologów na temat w/w.Nie jest sztuką kupić i zastosować a potem pisać, że do nadopiekuńczych matek to nie dociera. A do Was nie dotarło, że ktoś może czerpać wiedzę z bardziej wiarygodnego źródła? Że nie trzeba od razu przyczepiać etykietki nadopiekuńczości? Mam tę książę i włos się jeży na głowie. ŻADEN psycholog nie poprze metody podnoszenia i odkładania (!) rozwrzeszczanego dziecka.

A że działa? Nie wątpię. Pozostawienie samego dziecka. płaczącego - bez zaglądania do pokoju też zadziała, w końcu zaśnie ze zmęczenia i poczucia opuszczenia. Do tego nie trzeba żadnej książki.Podawanie szmatki nasączonej spirytusem też działa - czy to znaczy od razu, że to świetna metoda?

Gość a co jest tym bardziej
wiarygodnym źródłem? opinia innych poświecających sie całkowicie matek-Polek? tak cie zabolało to stwierdzenie o nadopiekuńczości?

PRZECZYTALAS? ZE KOMENTUJESZ JAK BYS PRZECZYTALA TO JEST TAM WIELE SPOSOB NA ZASYPIANIE DZIECKA A NIE TYLKO ODNOSZENIE DO LOZECZKA JA TEJ ZASADY NIE STOSOWALAM BO NAUCZYLAM JE ZASYPIAC JAK MIAL 2 TYGODNIE

Nic nie nie zabolało za to najwidoczniej Ty nie zrozumiałaś mojego posta. Wróć i przeczytaj aż zrozumiesz.

Gość nglka a noś ze sobie
dzieciaka na rekach nawet do 18 roku życia - nikt ci nie broni.

To, co pisałam (9:20), było do pomarańczki.Z pomarańczowymi, atakującymi anonimami (tchórzami) nie dyskutuję :)

Gość Widocznie niektórym żal
że inne matki nauczyły swoje dzieci samodzielnego zasypiania itp. wiec musza sobie odreagować własne frustracje wyzywając je od nieczułych , wyrodnych matek itp.

Mój synek tez ma 3 miesiące i już sam widzi że jak jest na rękach to jest fajnie i zaczyna się tego domagać. staram się go nie nosić i mam nadzieje że nie będę musiała. Najgorzej jak przyjdą babcie ;-/

Gość Marika bardzo podoba mi się
Twoje podejście.

Marika - rokNosiłam tylko gdy miała kolki i gdy wyje przy ząbkowaniu. Jest pogodnym, umie się sama sobą zająć. Absolutnie nie jest prawdą że noszenie w niemowlęctwie powoduje nieodczepienie się od maminej spódnicy, moja jest samodzielna bardziej, niż jej rówieśnicy, którzy zasypiają na komendę.

TO JAK ROK TO JUZ NIE MA OPCJI DO NOSZENIA - NO CHYBA ZE PRZY TYCH ZEBACH, MOJ TEZ KOLEJNE ZABKI PRZECHODZI ALE NIE MA ZADNYCH SKUTOW UBOCZNYCH :) NA SZCZESCIE

Tak, tylko przy zębach teraz. Ząbkuje mi własnie od kilku dni (trzonowce). Straaaaszna maruda.Maniusia, taaak, babcie potrafią ;)

''do bziczek I dzieki temu Twoja corka wie, ze zawsze ma w Tobie 100% wsparcia! Jak matka zostawia swoje dziecko do wyplakania to potem rosna niepewne siebie, wiecznie laknace ciepla istoty, ktore gorzej radza sobie w zyciu. I najwazniejsze, ze w psychice takiego malca pozostaje zakodowana wiadomosc: nie ma sie co zalic mamie, ona i tak nie uslyszy.. nie zareaguje. Smutne.'' i ja się muszę wypowiedzieć bo od tych bzdur głowa boli :) moje dziecko jest pogodne i radosne, nie boi się łożeczka jak ją odkładam do niego to się uśmiecha przytula słonika i idzie spać - tak od 5 tygodnia życia! jest ciągle roześmiana i szczęśliwa - a przecież pozwoliłam jej się kiedyś wypłakać - a to wyrodna matka ze mnie!!! ;) natomiast 2,5 letni synek znajomych wychowywany WASZYMI sposobami czyli: NOSZENIEM, BUJANIEM, USYPIANIEM PRZY PIERSI, PODNOSZENIEM NA KAŻDY PŁACZ - nie potrafi sam zasnąć, trzeba go tulić, głaskać, śpiewać mu - to trwa 2 godziny!! (fajna rodzinna sielanka nie?) w nocy budzi się dwa razy i z płaczem biegnie i woła "MAMUUUUSIAAAA" - to jest wg was szczęśliwe dziecko???? chyba wam się pojecia popierdzieliły :o

MEAAA MASZ RACJE :) MASAKRA A NIE SIELANKA JA OD 18 MAM CZAS DLA SIEBIE I MEZA:) DZIECKO MOJEJ KLIENTKI 2 LATKA - ZASYPIA 22 !! 23 TO NORMA POTRAFI SZALEC DO 1 W NOCY !!! SPI PO 7,8 GODZIN I SPI Z MAMA !!! DZIEWCZYNA W MOIM WIEKU PORAZKA

No zgadza się ja też staram się Micha nie nosić ale czasem sie nie da. Jak leży i jest cichutko to go nie ruszam. Jak zaczyna płakać to też staram się go zainteresować wszystkim byla nie nosić Często jestem sama w domu więc nie wyobrażam sobie ciągłego noszenia