Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Apsika

Kręgosłup wysiada od noszenia a dziecko wymusza płaczem

Polecane posty

Gość ale na kokon to moja jest juz
za duza - ma 6 miesiecy. No i nie lubi. Dzis spala 2x po cycku :( juz sama nie wiem co zle robie!!!

Gość wczoraj padla o 19.40 a potem
w nocy kusila i albo jadla i usypiala albo plakala - dzis unela wg metody tracy hogg - po godzinie usypiania i po wielkim placzu i niestety moim tez - juz nie mam sil! Jeszcze gdybym miala jakas babcie - chociaz raz na 2 tyg. to bym mogla poprasowac, posprzaac a tak...

oj az tak zle? a nie masz nikogo do pomocy z rodziny czy kolezanki? ja prasuje jak malego wloze do kojca siedzie obok a ja robie swoje;d tak samo z reszta a ja gary myje to mis w kuchni siedzi w krzeselku do jedzenia i patrzy :) to chyba musisz kilka dni sie pomeczy i sprobowac nauczyc ja

Gość czasem tez posiedzi w krzeselk
i ja moge cos ugotowac, ale o zabawie na macie bez mojego udzialu to moge pomarzyc- tylko ja ma dobry humor:) wtedy to moge popracowac w domu... mam dzis gorszy dzien i marudze!!!

ja z gotowaniem nie mam problemu bo nie gotuje wcale to zostaw mezowi/ chlopakowi dziecko a ty idz sie odprez;d do frezjera czy zakupy niech sie przyzywczaja do obecnosci drugiego rodzica za za rok bedzie problem ze nigdzie nie bedziesz mogla wyjsc

Gość moze to przez zęby sama juz n
ie wiem

a ma goraczke? i wklada raczki do buzi? moj przy pierwszych - jedynkach byl marudny dzis ma 5 ida kolejne 2 i jest spokoj wlasnie usnal:) ja jak widze ze zmeczony oczy trze, ziewa wkladam go do lozeczk ide do swojego pokoju a ona gada gada bawi sie raczkami bo zabawek juz nie ma i zasypia po 15 minutach

Moja jak marudzi całymi dniami a ja muszę ugotować, posprzątać - to wkładam ją w chusto-nosidło, zarzucam na plecy i robię co muszę.Na szczęście takie sytuacje są rzadkością.

U mojej właśnie wyszła czwórka, oj, krew była, ryki, piski, okrutny dzień przedwczorajszy. Wczoraj wyła wieczorem i całkiem nagle wybiła się dolna dwójka lewa.. a teraz idzie dolna prawa i lewa górna czwórka.Utrapienie.

Gość Kosma22
czesc Dziewczyny, czytam Wasze forum i niestety niektóre wypowiedzi mam dokładnie obrazują naszą sytuację. Dzisiaj od rana jestem sama z malym w domu - ma 3 tygodnie. Padam ze zmęczenia.. dziecko zasypia mi na max. 15 minut! Budzi się z płaczem, jeśli nie podejdę zaczyna się wrzask i zanoszenie się więc nie ma szans żebym to przetrzymala bo panicznie boję się, że zacznie się dusić. Biorę na ręce - uspokaja się, noszę, kołyszę, śpiewam i co tylko. Przysypia mi na rekach, kładę do łóżeczka - po 10-15 min znowu płacz. Dzisiaj pranie wieszałam na 4 raty :/ Karmię piersią i nie wiem czy to normalne, że dziecko dopomina się o jedzenie co godzinę a czasem częściej? Ciekawi mnie to, że w nocy śpi super, nie marudzi, nie muszę go nosić. Przesypia w kawałku 4 godziny, karmię go, zanoszę do łóżeczka i śpi słodko. O co chodzi?

Gość Kosma22
Przed chwila położyłam małego w wózku i wyprowadziłam na balkon (na spacerach zawsze mi ładnie spał) i jest efekt ! Spi już dobre 25 minut ;)

Gość Kosma22
No ale może jest po prostu głodny? Przystawiam go i je ok 5-10 minut miarowo spokojnie. Może po 1h jest już głodny bo wcale duzo nie zjadł? Nie chciałabym go przyzwyczajać do smoczka...

jak je 5 -1 0 minut to sie nie najada powinien min 20 moj jadl nawet 40 albo godzine moze sprobuje mu mieszane jedzenie dawac, na cos z butli i cycek na dzien

Gość matko ................
co ty jej radzisz? nie sluchaj tych glupot i nie dawaj butli jak nie musisz, u wiekszosci to koniec karmienia piersia bo dziecko szybko lapie z czego szybciej leci i gdzie sie nie trzeba nameczyc!

Gość mama niemowlaka
Przecież karmiąc piersia karmisz dziecko na żądanie !!! Czyli jeśli chce co godzinę to co godzinę. Z czasem mu to minie. Moja pierwsza córka też non stop wisiała na cycu, spała tylko na rękach, jak się ją odstawiło do łózeczka to po 15 min juz był krzyk. Ale jakoś dałam radę :-) Niestety nie znalazłam sposobu, by sobie pomóc :-(

dziecko 3 tyg czy 2 jest w stanie sie nauczyc pic i butli i z cycka, jA TO PRAKTYKOWALAM I NADAL BYL PRZY CYCU PO CO KATOWAC DZIECKO I SIEBIE DLA IDEI ZE TYLKO PIERS JEST DOBRA DLA DZIECKA

Gość Kosma22
Bezsensu, nie chcę mu podawać butelki, bo pieknie przybiera na wadze i nie ma żadnych wskazań do tego. W nocy je co 3-4h, tylko w ciągu dnia tak często - może czasem chce mu się tylko pić albo przytulić i dlatego jest krocej przy piersi, a dopiero za pół godziny robi się głodny?

no to moze chce possac na uspokojenie... moj albo sie przejadał i wymiotowal albo byl glodny ;/ jak mial juz z 2 tyg mial mieszane jedzenie a po 1 miesiacu bebilon i tak do dzis:)

Gość marika zachowujesz sie
jakbys miala monopol na wiedze, bzdury piszesz sa dzieci co jedza miezanie ale znaczna wiekszosc szybko odrzuca piers! to, ze twoje nie nie jest podtstawa do namawianiainnych na bezpodstawne przejscie na mieszane! boszzz dziewczyno lyknij troche wiedzy bo scyzoryk sie w kieszeni otwiera, kazda polozna ci powie ze butla najczesciej konczy karmienie naturalne

eee mylisz sie kolezano:) przeczytalam kilka ksiazek na temat niemowlat i wyczytalam to w jednej z nich !!! ze dziecko nauczone do 3 tyg zycia jest w stanie sie nauczyc pic z butleki i z cycka !! potwierdzone naukowo to nie wyjezdzaj mi z jakims monopolem;/ szkole rodzenie tez zaliczylam i polozna podzielala zdanie ... takze to nie wymysl

Gość marika zachowujesz sie
taaak? to podaj to naukowe zrodlo ktore to potwierdza! tylko nie pisz ze nie pamietasz :D jak jest potwierdzone naukowo, to bez problemu znajdziesz.

Gość glupoty
jest różnica pomiędzy umiejętnością a chęcią, umieć to sobie może co nie znaczy, że będzie chciało i butlę i pierś, doświadczenie pokazuje, że z butelki leci szybciej i dlatego dzieci często wybierają butelkę i nic to się nie ma do tego, że dziecko UMIE, umie ale nie chce, bo z butelki leci samo, na prawdę nie rozumiesz tej prostej różnicy?

to pisalo w ksiazce - jezyk niemowlat - hogg nie podam strony bo kolezance pozyczylam ksiazke ale utkwilo mi w pamieci:) i mi sie udalo pogodzic oba sposoby powiem ci ze kupilam mu takiego smoka 1 z AVENTU ze jadl chyba 30 minut z butli tak ciezko bylo o tylko przy takich smokach dziecko sie nie zrazi do piersi nie mowi o butelkach LOVI gdzie lecialo jak z kranu ze sie dziecko ksztusilo!

Gość to po co utrudniac
życie i matce i dziecku skoro jedzenie z butli jest wygodniejsze dla obojga?

moj byl miesiac na cycu pokarm sie skonczyl i jakos nie widzialam w tym tragedii dzis ma 13 ms i nigdy nie chorowal nawet kataru nie mial ... nie ma zaleznosci ze jak cycek to zdrowe bedzie bo tak naprawde te mleko jest mnie odzywcze dla malucha , no chyba ze kobiete je cala tablice witamin, mineralow itd a dobrze wiemy ze nie do zjedzenia by miala porcje warzyw , owocow sokow itd

Gość A co jest w tym złego
że dziecko wybiera butlę? Tylko sie cieszyc bo tyle matek narzeka, że dziecko moze juz samo jesc a mimo to domaga sie piersi. Na siłę karmić piersią bo tak sobie zażyczą matki-Polki?