Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Apsika

Kręgosłup wysiada od noszenia a dziecko wymusza płaczem

Polecane posty

TO PO CO JEJ POKAZALAS ZE MOZE Z WAMI SPAC? TRZEBA PROBLEM ROZWIAZYWAC W ZARODKU A NIE JAK JUZ JEST ZA POZNO

Moja się w ogóle nie uspokajała, więc tu o żadnym uspokojeniu nie ma mowy

One NIE ŚPI Z NAMI tylko ZASYPIA ZE MNĄ albo z tatą.Dla mnie to NIE JEST problem. Problem to coś, co ma złe konsekwencje. A na razie jedynie Tobie to nie odpowiada. Nam odpowiada. Więc nie ma problemu.

"No jak nie? Emka, jak nie? To wytłumacz i prosze bo może ja czegoś nie zrozumiałam. Cytat Mariki: "JEZELI MARUDZI PISZCZY PLACZE WRACASZ , USPOKOISZ I WYCHODZI I TAK W KOLKO" I to nie jest wycie do sufitu To co to w takim razie jest jak nie histeria? I co to jest za metoda która daje ukojenie w ramionach mamy na minuta potem znów do łóżeczka i WYCHODZISZ? Dla dziecka 30 sekund wycia to wieczność." no nie jest, bo w momencie kiedy dziecko znów zaczyna płakać, co przy zasypianiu się zdarza, to jesteś przy dziecku. uspokajasz je i SPOKOJNE odkładasz do łóżeczka. Jeżeli za 2, 3 minuty znowu zaczyna marudzić, to znowu do niego wracasz, znowu uspokajasz. NIE MA WYCIA W SAMOTNOŚCI. nie czekasz aż się wypłacze (a niektórzy tak robią), jesteś przy dziecku kiedy jest niespokojne. No to gdzie ta brutalność. ja swojego nawet w tym momencie nie podnoszę, bo nie ma potrzeby. Głaszczę, poklepuję, szepczę, daję smoczka- wystarcza, żeby dziecko spokojne zaczęło usypiać. w ostateczności biorę na ręce, ale to się zdarza raz na kilka dni, żeby było to potrzebne. Zazwyczaj podczas zasypiania muszę zajrzeć i uspokoić 3-5 razy. I to nie jest tak że czekam aż wpadnie w histerię, no weź się opanuj. Zaczyna marudzić, kwilić, popłakiwać- uspokajam.

Gość ojczulek
my też mamy podobny problem z synkiem - płacze jeśli nie jest noszony na ręku (pionowo) i dodatkowo klepany po pupie. Chyba wszystkiemu winne są banieczki powietrza które się mu tworzą w brzuszku jak je zbyt łapczywie (czyli zawsze ;) ) Przedwczoraj znajoma położna poleciła nam lek Esputicon który podobno rozbija te pęcherzyki, a nie wchłania się w przewodzie pokarmowym, czyli nie szkodzi Dziecku. Raz próbowaliśmy i zadziałało, teraz idę kupić to lekarstwo i liczę na efekty ;) bo już mnie plecy bolą porządnie, a Mały ma 7 tygodni dopiero... ___ Zobacz Złote Tarasy: http://www.domoklik.pl/kalejdoskop/1089

"no nie jest, bo w momencie kiedy dziecko znów zaczyna płakać, co przy zasypianiu się zdarza, to jesteś przy dziecku. uspokajasz je i SPOKOJNE odkładasz do łóżeczka. Jeżeli za 2, 3 minuty znowu zaczyna marudzić, to znowu do niego wracasz, znowu uspokajasz. "A co jeśli nie za 2-3 minuty ale NATYCHMIAST?"nIE MA WYCIA W SAMOTNOŚCI. nie czekasz aż się wypłacze (a niektórzy tak robią), jesteś przy dziecku kiedy jest niespokojne. No to gdzie ta brutalność."To, że siedzisz pół nocy i słuchasz jak dziecko się zanosi. Tak było w naszym przypadku."Głaszczę, poklepuję, szepczę, daję smoczka"Moja jest bezsmoczkowa i sądzę, że to również zmienia nieco postać rzeczy"wystarcza, żeby dziecko spokojne zaczęło usypiać."Moja nie zaczęła spokojnie usypiać, mało tego, w dzień nie mogła sie ode mnie odczepić, była wyraźnie lękliwa, płakała gdy tylko wychodziłam z pokoju, zaczęła się budzić z płaczem. To ja ślicznie dziękuję za takie "metody".

Gość a moze macie jakies metody
Tracy nie popiera matody 3-5-7 , tylko podnoszenoie i kladzenie - a co zrobic jak moja juz placze jak nawet nie zdaze jaj odlozyc? Dzis walczylam z nia 1,5h az w koncu padla na rekach i spal 30 min? Jaki w tym sens? Markia a jak ty to robiasz?

"Tracy nie popiera matody 3-5-7 , tylko podnoszenoie i kladzenie"pisalamo tym ale dziewczyny stwierdzily ze niedokladnie czytam :D

ngLka kazde dziecko jest inne, ale jestem pewna, że gdybyś od samego początku nauczyła dziecko spać samodzielnie w łóżeczku to nie byłoby problemu, że NATYCHMIAST po odłożeniu zaczyna płakać.

Emk,pisałam dwukrotnie, że do 8go miesiąca córka zasypiała w łóżeczku samodzielnie, czyli od początku była tego nauczona! Zmieniło się z czasem ząbkowania i właśnie zaraz po tej sytuacji mąż postanowił wypróbowac właśnie tę metodę 3-5-7 ze skutkiem opisanym (3 dni pod rząd).nigdzie nie napisałam, że ta metoda jest fe dla wszystkich a zasugerowałam by poczytac opinie psychologów bo to, że każde dziecko jest inne oznacza iż na niektóre zadziała traumatycznie. Oczywiście zawsze masz x% szans, że na Twoje nie.. ale dla mnie gra nie jest warta świeczki i już. Za duże ryzyko, że jednak znajdziesz się w tej drugiej cześci procentowej.

Gość Kaarraammbbaa
Kobiety! Dziecko 3 miesieczne moze wymuszac noszenie na rękach. I nie mówcie, ze nie robi tego świadomie. Potrzebuje bliskosci, i owszem, ale to nie znaczy, ze non stop ma byc na rękach. Moze byc obok matki, na kocyku, a Autorka mowila, ze nnawet wtedy placze i tu widac, ze ewidentnie dziecko wykorzystuje matke.

Gość Bo niektorym sie wydaje
że jak takie małe, słodkie dzidzi nie mówi, nie chodzi to i manipulowac nie potrafi, nic bardziej mylnego.

ngLka - a w którym poście odniosłam się do Ciebie? :D

Mea - w tym, w którym napisałaś "no proszę was łóżko małżeńskie to łóżko małżeńskie!"Pisząc do ogółu odniosłaś się także do mnie, tak to odebrałam :) tym bardziej,że o usypianiu w dużym łóżku chyba tylko ja tutaj pisałam? :)

pisząc to komentowałam ironicznie zachowanie mojej koleżanki opisane powyżej :)

to skoro są tu doswiadczone mamy to nie zaszkodzi mi spytac :P czy mozna zrobic cos jeszcze oprócz psikania wodą morską i odciągania glutków, zeby pomóc dziecku w katarku?

no i smaruje mascią majerankową ale i tak sie meczy bidula

ja oczyszczam nocha patyczkiem nasaczonym parafina, nie wysycha sluzowka i gile nie przywieraja do wnetrza nosa..co do samego kataru to niestety nie umiem pomoc, moja nigdy go nie miala, procz lekkiego przez kilka dni...

no to jej pierwsze przeziębienie i się gubię :( dobrze chociaż, że z gorączką wygraliśmy

Gorączka zbita, to będzie z górki ;)A katar przejdzie. Myslę, że robisz w wszystko co w takiej sytuacji powinno się robić.Lekarz mnie tylko ostrzegała żeby zbyt często i mocno nie odciągac bo nie tylko śluzówkę można uszkodzić ale i produkcja kataru sie wtedy wzmaga. Żeby odciągać wyłącznie jesli dziecku przeszkadza oddychać.

no odciagam tylko jak jej gulgocze albo kapie do buzi :P hehe ale to trauma... chociaż dzisiaj chyba skumała, że jej to ulgę przynosi i sie nie wyrywa ;) ale psikanie wodą morską nigdy nie będzie jej przyjacielem

Gość podnoszeeeeeeeee

Gość marika i emka a jak wy
usypiacie maluchy>?

Gość podnoszeeeeeeeee

hej wrocilam z plazy super pogoda dzis na opalanie:) ja nie usypiam synka on sam zasypia od malego , odkladam po kapeili do lozka i mija 3,5 minut jak on juz spi:) od malego byl odrazu wkladany w lozeczka i wychodzilam sam sie nauczyl zasypiac bez zadnych metod macie gdzies fotki waszych pociech?

Gość marika u nas wieczorem tez
po jedzonku spi bez problemu, a w dzien to horrot - jak pisalam, nie zdaze jej nawet odlozyc do lozeczka a juz placze, a juz nie wspomne zeby wyjsc z pokoju, co mam zrobic?