Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka magda

Dlaczego ci kretyńscy faceci nie dbają o związek?

Polecane posty

A jak chciałaś dowodu miłości to nie było "mała" tylko "moje słońce" I jeszcze "będę uważał" to nie byłem ja:classic_cool: to był mój podszyw:P

Gość Też Magda...
Brnę przez twój temat i przebrnąć nie mogę. Tak własnie do faceta trzeba mówić wolno prosto i dużymi literami, nie obrażając nikogo. U mnie była taka sytuacja że wziełam sobie za męża 27 letniego faceta z pod skrzydeł jego mamusi i jakoś dało radę nauczyć go że wszystkie obowiązki domowe to nie jest moja działka. Prośby i wydawanie polecen były do pewnego czasu ale czesto były tak upierdliwe że mój mąż dla świętego spokoju potem wolał pojść zrobić to o co go prosze niż słuchac tego dalej wiedział po prostu że ja nie pójdę tego zrobić za niego. Czasem jak to długo trwało że mieliśmy bałagan to siadałam przed kompem i szukałam pani która posprząta pani która ugotuje i mówiłam do męża "kochanie znajazłam telefon do takiej pani od sprzątania ile powinnam jej zaproponować za godzinę, myślisz że 20 zł wystarczy" i trzymam telefon albo wpisuję numer, jeszcze sobie mniej więcej liczę ile by jej zajęło sprzątanie, mycie okien i takie tam i wychodzi mi cały dzien roboty. Odrazu go ruszało zwłaszcza że nam się nie przelewało.

i dobrze w twoim stanie trzeba na siebie uważać :)

"Tak własnie do faceta trzeba mówić wolno prosto i dużymi literami, nie obrażając nikogo" - całkowicie się z Tobą zgadzam i bynajmniej nie obrażam:) Stosując jasne przekazy unika się nieporozumień a niewiele rzeczy wkurza bardziej od tekstu "domyśl się o co mi chodzi". Jak się będę wszystkiego domyślał to otworzę punkt wróżkarski:P

Gość wielkie niestety
...ale ludzie nie porozumiewają sie w jasny i prosty sposob, więc Drodzy Panowie powinnisci zaczać zwracać uwage w strone niewerbalnych kontekstow. Jeśli nie ma domysłów to nie będzie w związu porozumienia.

On tylko udaje, że nie działają:P Jasne przekazy działaja na każdego faceta:) Ale czasem musimy poudawać, że to nasza własna inicjatywa a nie Wasze nudzenie;)

" więc Drodzy Panowie powinnisci zaczać zwracać uwage w strone niewerbalnych kontekstow. Jeśli nie ma domysłów to nie będzie w związu porozumienia. " No to w końcu mają być te domysły czy nie?

więc Drodzy Panowie powinnisci zaczać zwracać uwage w strone niewerbalnych kontekstow." zwłaszcza w pierwsze dni przed co miesiecznym cyklem ;) :P

"ale ludzie nie porozumiewają sie w jasny i prosty sposob..." - masz jakieś przykre doświadczenia, ja się z moją partnerką porozumiewam w bardzo jasny sposób. Może dlatego śmieszą mnie niektóre wynurzenia:) Sama powiedziała, że nie rozumie, dlaczego ma strzelać focha zamiast powiedzieć, że wkurza ją to czy tamto. No ale nie ma już 15 lat...:)

"On tylko udaje, że nie działają Jasne przekazy działaja na każdego faceta Ale czasem musimy poudawać, że to nasza własna inicjatywa a nie Wasze nudzenie " To nieźle mu idzie to udawanie. Myślisz, że tak to kilka miesięcy będzie ciągnął, żebym zdażyła zapomnieć, że sama o tym mówiłam? ;)

"zwłaszcza w pierwsze dni przed co miesiecznym cyklem" - Regres, ale miały być niewerbalne konteksty;) Chociaż niespodziewanie nadlatujący talerz sam w sobie nie jest werbalny, to podkład dźwiękowy, który temu towarzyszy jednak spełnia swoją rolę ;)

Gość Też Magda...
Sama kiedyś stosowałam taktykę "domyśl się o co mi chodzi" ale mój mąz mi to zaczął wyjaśniać i teraz jak powiem prosto o co mi chodzi to dużo mniej nieporozumień między nami.

zwłaszcza w pierwsze dni przed co miesiecznym cyklem spodziewanym niedoszłym:P:P:P???

"Chociaż niespodziewanie nadlatujący talerz sam w sobie nie jest werbalny, to podkład dźwiękowy, który temu towarzyszy jednak spełnia swoją rolę " :D:D:D:D:D:D

"To nieźle mu idzie to udawanie. Myślisz, że tak to kilka miesięcy będzie ciągnął, żebym zdażyła zapomnieć, że sama o tym mówiłam?" - a, to jest inna technika:) "Na przeczekanie" - widocznie Twoja propozycja była nad wyraz niekorzystna dla niego:) Inna możliwość jest taka, że czasem mu przypominałaś, jak już był o krok od realizacji:) To mi przypomina pewna rozmowę, jak jakaś kobieta narzekała "on ciągle chce seksu" przy czym okazało się, że owszem, chciał ciągle tylko że na tym się kończyło, bo nie dostawał tego seksu:)

ja tez od dawna stosuję przekazy jasne i proste tonem nieznoszącym sprzeciwu:P:P:P działa :classic_cool:

Gość Też Magda...
"czasem musimy poudawać, że to nasza własna inicjatywa a nie Wasze nudzenie" dzięki ci za to zdanie, nie wpadłabym na to :D.

bawcie sie dobrze dziewczynki :P ( ms ) i koledzy ( ike,nogogłaszczka ) :P 🖐️ nadgodzin nie trzaskam dzisiaj ...:D

A'propos okresu (który nota bene mi się spóźnia ciągle) - Jak to u Was jest? Bo z moich obserwacji wynika, że najgorszy jest drugi dzień:) Chybna że było dużo seksu, to przechodzi "gładko" :) Jak to mówią - dobry koń i w błocie pociągnie :classic_cool:

Nogogłaszczka 🌼 :) Widzisz jak dobrze działa ta technika? :) Też Magda - długie przebywanie z kobietami i nas komplikuje, to dlatego tak... :D 🖐️ Regresku, ja dziś też bez nadgodzin:) Idziemy do kosmetyczki? ;)

ms kanapkę jem litości !!! ja zawsze jestem taka sama zołzowata cholera więc mnie trudne dni nie mają większego znaczenia :P