Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chyba nie

Lokal zastępczy

Polecane posty

Najlepiej samemu przeczytać streszczenie :) W treści jest wiele ciekawych wątków, między innymi i ten, że zemsta wniwecz się obraca, a mściciel/ka ginie butem rozdeptana ;)

w dzieciństwie bałam się dwóch bajek dziadka do orzechów i piotrusia pana

i jeszcze pinokia do dziś się wzdrygam jak gdzieś "lecą" nigdy nie odkryłam dlaczego

Gość po pstryk
Zapadła cisza.

Polecam Cień wiatru. skończyłam wczoraj, a kończyłam tak jakbym chciała a nie mogła. to znaczy nie mogąc się oderwac, ale przerażona tym co przyniosą następne kartki. mocna proza dla spragnionych wrażeń.

W owej książce jeden z głownych bohaterów zakochuje się i stwierdza, że zapadł na monogamię... fajne stwierdzenie, ale po swojemu dodam, że ta choroba to chyba jest u facetów perfekcyjnie do wyleczenia.... :O

Już nie wspominając o tym że samą monogamię przedstawia się jako chorobę... :O:O:O z męskiego punktu widzenia, rzecz jasna.. :O

15:48 [zgłoś do usunięcia] Chyba nie Najlepiej samemu przeczytać streszczenie W treści jest wiele ciekawych wątków, między innymi i ten, że zemsta wniwecz się obraca, a mściciel/ka ginie butem rozdeptana Przeczytałam jak zwykle- dobro zwycięża ze złem.W życiu tak nie ma,wystarczy pooglądać wiadomości,przeczytać parę gazet(nawet w ''pudelku'' zło wygrywa!) Jako dziecko lubiłam czytać bajki Braci Grimm ,nie wiem dlaczego,moze mialam przesyt ksiezniczek

samica że sie tak zapytam ni w pięc ni w dziewięć: ile ci zajmuje przejazd z pracy do dodmu?

Gość same wulgaryzmy
wystarczylo tobie czasu zeby nazrec sie chociaz ? czy sprawdzasz od razu czy kafeteria bez twojej obecnosci nie przepadla ? nie odpowiadaj - wiemy

Gość galop
Pierwszy łyk wina, z założenia rozkosznego, drażniącego aromatem, przepowiadającym niebiańskie doznania. Bukiet rozija się cudownie, pierwsze wrażenie - doskonałe! Spływa po języku i.... Coś jest nie tak. Zaczynasz czuć gorycz. Intensywną ale niepożądaną, psującą całą przyjemność. Jedna mała nutka pośród innych, doskonalszych. I właśnie z jej powodu odstawiasz wino z niesmakiem. Może wrócisz do niego za jakiś czas ale nie wyjmiesz go na najbardziej uroczyste okazje. Będzie pospolitym winem stołowym. Za dzień, dwa lub trzy wszystko wórci do normy. Pozostanie tylko wspomnienie i niesmak w ustach.

retro ja się chyba skuszę na tą książkę:) ponieważ tez uważam , że na monogamię się zapada:)

znalazłam pare cytatów z tej powieści.słyszałam od paru znajomych że lekka i przyjemna,moze kiedyś się skuszę i przeczytam. ''Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela.'' ''Jak wywodzi nam Freud, kobieta pragnie czegoś wręcz przeciwnego, niż myśli lub mówi, co, jak dobrze się temu przyjrzeć, nie jest wcale czymś przerażającym, jeśli zważyć, że mężczyzna, jak wywodzą nasi rodzimi uczeni w piśmie, ulega z kolei dyktatowi swego narządu płciowego lub trawiennego.'' ''Zadziwiające, jak osądzamy bliskich, nie zdając sobie sprawy z podłości naszego lekceważenia, dopóki ich nam nie zabraknie, dopóki nie zabiorą ich nam. Zabierają, bo nigdy do nas nie należeli...''

słyszałam od paru znajomych że lekka i przyjemna nie jest lekka i przyjemna :O jest cięzka i straszna Ike przeczytaj może będzie z tego w końcu jakaś dyskusja... :O

no to już nie przeczytam:P jak ciężka to koniec,żadna siła mnie do tego nie zmusi wklejaj ---

"Ledwie wzrok Sophie napotkał spojrzenie din Ricarda Aldayi, nauczycielka muzyki wiedziała już że jest zgubiona na zawsze. Aldaya miał wilcze, zgłodniałe i przenikliwe oczy, które po znalezieniu drogi świetnie wiedziały gdzie trzeba ofiarę śmiertelnie ugodzić. Jego drapieżny uśmiech nie pozostawiał wątpliwości że jest w stanie czytać w jej myślach i przewidywać jej najskrytsze pragnienia i że jedynie może się z nich śmiać. Sophie poczuła dlań tę słabosilną pogardę jaką wzbudza w nas to czego najbardziej pragniemy, nie wiedząc o tym."

retro ok al to troche potrwa- najpierw muszę ją dorwać :P

hmmm czytam cytaty W chwili, kiedy zaczynasz zastanawiać się, czy kogoś kochasz, przestałeś go już kochać na zawsze. Serce niewiasty to labirynt subtelności, stanowiący wyzwanie dla szulerskiego umysłu prostackiego samca. Jeśli chce pan naprawdę zdobyć kobietę, musi pan zacząć myśleć jak ona, a rzecz pierwsza to zdobycie jej duszy. Cała zaś reszta, owo słodkie i miękkie odurzenie, które rozum odbiera i prawość, przychodzi samo.'' 17:11 [zgłoś do usunięcia] retro W owej książce jeden z głownych bohaterów zakoch*je się i stwierdza, że zapadł na monogamię... fajne stwierdzenie, ale po swojemu dodam, że ta choroba to chyba jest u facetów perfekcyjnie do wyleczenia.... podoba mi się Twoje stwierdzenie,z monogami facetów da się łatwo wyleczyć ;)

kobiety też z wielu dobrych uczuć człowieka da się wyleczyć

wolę zamilczeć bo już kiedyś pisałam na temat monogamii czy moralności.

z wielu dobrych uczuć człowieka da się wyleczyć brrrr:O przestań posepnie krakać, Ike już starczy że ta pieprzona zima jest :O

nie przesadzaj retro nie będziemy przecież przeczyć faktom tak jest i już

Z czystej złośliwości dodam, że najlepszymi terapeutkami w tej dziedzinie są kobiety. I że choroba atakuje kobiety też. Też to dodam. A poważnie mówiąc, jest to kwestia wolnej woli, decyzji i wyboru tego, co każdy człowiek wybiera dla siebie, jako dobre lub lepsze. :)

A poważnie mówiąc, jest to kwestia wolnej woli chyba silnej woli której faceci najczęściej nie mają kobiety tez zresztą, niech będzie.

dowody są wszędzie wojny, nienawiść, zdrada, chciwość to wszytko wszytko bierze się z utraty dobrych uczuć czasem sobie myślę, że człowiek rodzi się z czystym sercem jakby na starcie dostając ludzkie dobre uczucia dorastasz - i partaczy ci się dusza w mniejszym lub większym stopniu a niektórzy wyzbywają się jejj zupełnie