Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola

PRAGNĘ DZIECKA-starające się i te przed staraniami.2010

Polecane posty

Hej w końcu znalazłam czas:) Musiałam jeszcze jechać na zakupy i trochę mi zeszło.Fajna pogoda jest u mnie:rano świeciło słoneczko a teraz pada śnieg i jest bardzo zimno:( justys1818 mam nadzieje ,że to krwawienie szybko przejdzie. Życzę Ci ,żeby ci się udało,żeby @ nie przyszła:)

Haloooo :) ja też wkleję tabelkę bo zmieniam termin mojej @ gdyż na bank mi się opóźni skoro owulacja była później NICK.............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ lola...............21................5.................. PRZERWA MalaGosia29....29................1...................trw a justys1818......21................4....................? ???? Sally Hansen.....26................1...................15.03 starania za dwa miesiące...28..-...................20.03 moorella.........25.................4...............14 .03 LOLA mój mąż też prowadzi działalność więc współczuję papierkowej roboty :O on teraz już ma księgową bo nie miał nerwów do tego :) wczoraj tak sie zaczytałam w książkach, że nawet nie wchodziłam na internet :) dzisiaj chyba też sie zaszyję w sypialni bo mnie tak głowa boli od rana, że jest koniec :O od lat cierpię na problemy z zatokami i dzisiaj od rana mam koszmar :O zażyłam niedawno ibuprom zatoki ale jeszcze chyba nie działa :D a w międzyczasie kończę spaghetti, wieszam pranie, sprzątam mieszkanie i zaraz oszaleje chyba :P :D

Sally---> Ja dziś też spaghetii ;) i też mnie głowa boli :P. Tylko że ja tak mam od poniedziałku, że ok. 13, 14 zaczyna mnie boleć i dopiero ok. 19 przechodzi, pogoda dość dobra, ale jakoś mi nie służy, no a mnie rzadko głowa boli, mam nadzieję, że to tylko związane ze spadkiem ciśnienia atmosferycznego jest...

Marylka jest na pewno coś z pogodą, bo mnie dawnoo tak zatoki nie bolały a one też na zmianę pogody mi bardziej dokuczają masakra już pomału lek działa ale dalej się czuje z dupy :O mąż wrócił i mnie wyręcza i każe leżeć :P :D więc zaraz idę leżeć i czytać a on posprząta do końca - jutro znajomi przychodzą wieczorem więc pasuje mniej więcej ogarnąć :) poza tym jego zwierzak najbardziej syfi więc niech se po nim sprząta :P :D :D a że ten zwierzak to tchórzofretka to syfi konkretnie :classic_cool:

Dobry mąż ;), tak jak i mój :D. Tchórzofretka, ciekawe zwierzę, ale nie przepadam za takimi gryzoniami :), chociaż nie wiem czy to na pewno gryzoń :D.

Gryzoń ale prze kochany ;) zupełnie inny niż wszystkie gryzonie typu chomik, szczur itd :) wg mnie fretka dużo bardziej połączenie psa z kotem przypomina :) a z naszego dodatkowo straszny przytulak :) wrzucę przy okazji jego fotkę :) idę zaraz spać, bo przedwczoraj poszłam spać o 00:15, wczoraj ok 1 w nocy i dzisiaj to niewyspanie daje mi się we znaki plus ten ból zatok i generalnie wyglądam jak zdjęta z krzyża :O

Hej!!Wczoraj nie miałam za wiele czasu ,żeby wejść na topik:(Dziś też mam dość napięty grafik i nie wiem czy uda mi się później wejść:(Co tam u was słychać?? marylkaaa__>przesilenie wiosenne minęło??Zmień sobie nick w tabelce. justys1818--> trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości:) sally hansen--> za Ciebie oczywiście też:) Jak tam zatoki??Już lepiej?? MalaGosia29-->Co tam u ciebie słychać dawno się nie odzywałaś :(Mam nadzieję,że jak znajdziesz trochę wolnego czasu to zaglądniesz na nasz topik:) moorella__>a co słychać u Ciebie???:) Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia!!!!

No hej! sally---> Nawet gryzonie potrafię być miłe ;). lola----> Dziś jakby lepiej, głowa już nie boli. Tylko jakoś właśnie sobie pomyślałam, że jakoś nie czuję jajników, a dziś jutro powinnam mieć owulkę, hmmm może jeszcze przyjdzie ból, nie to że panikuję, tylko u mnie to zawsze jest o czasie, nawet dzień przed owulką lekko pobolewa, no i nie mam płodnego śluzu...no nic poczekamy zobaczymy, może i mi się cykl przesunie, choć bym tego bardzo nie chciała.

witam :) ja dzisiaj drugi dzień z mega bólem głowy, zażywam ib. zatoki i jakoś leci :P a zaraz przychodzą znajomi, więc od 15 latałam na miotle i szmacie żeby ogarnąć mieszkanie :classic_cool: Mąż zajął się , że tak powiem cateringiem, kupił jakies sałatki, napoje, czipsy, wędline, sery i takie tam inne :) no i alkohol :P a'propo alkoholu - dzisiaj nie odmówię sobie lekkiego drinka bo miałam tak zryty tydzień, że muszę jakoś odreagować poza tym czuję, że nie jestem jednak w ciąży, przestałam się nakręcać a i odczucia mam takie jakby przedokresowe delikatnie tzn "bagienko" w podbrzuszu i jajniki też czuję i wydaje mi się, że @ będzie mimo że jeszcze PMS mnie nie dopadł tak czuję i już :) a przecież nie zostanę abstynentką skoro na dzień dzisiejszy w ciąży nie jestem to tak jakby starające się nagle miały przestać pić kawę, alkohol od czasu do czasu [nie mówię oczywiście o jakimś mega piciu] itd z resztą ibuprom też łykam od wczoraj nieważne :P miłego wieczoru dziewczynki ! 😘

a latalam na miotle bo mój kochany małżonek wczoraj oczywiście sprzątanie olał i do północy grał na x-boxie :P :P :D a ja poszłam spać o 20 bo nie dałam rady siedzieć, taka byłam zmęczona :P no więc dzisiaj dalej był syf :classic_cool:

Cześć dziewczyny!Widzę,że jeszcze nikogo dziś nie było.Co tam u was słychać???JA właśnie wróciłam z zakupów i zaraz zabieram się za sprzątanie:(potem jadę jeszcze odwiedzić teściów.Postaram się wejść jeszcze wieczorem ale nie wiem czy mi się to uda bo ostatnio mam jakiś problem z internetem.Gorąco was wszystkie pozdrawiam:)

sally---> No właśnie trzeba we wszystkim zachować rozsądek...z ciążą również. Teraz wiele kobiet, albo się tak zachowuje, albo są tak traktowane jak święte krowy w ciąży ;). No nie uwierzę, że każda bardzo źle znosi ciążę i musi tylko leżeć...

Cześć!Podbijam topik bo spadł na 3 stronę.

marylkaaa ja leże bo strasznie boli mnie brzuch:(Dopiero dziś dostałam@.Myślałam,że pojedziemy dziś na narty ale niestety:(A co tam u Ciebie słychać??

Ojej współczuję. Pewnie bierzesz jakieś leki przeciwbólowe? A co u mnie no nic w sumie takiego. Ale coś i z moim cyklem jest teraz nie tak, jak było do tej pory, tzn. jest trochę inny. Wczoraj miałam małe krwawienie śródcykliczne, tak jak z reguły miewam, ale zupełnie nie czułam jajników, a zawsze czuję...No ale też no wiadomo nie zawsze aż taką na to uwagę zwracam, w każdym razie w ostatnich kilku cyklach w okolicach owulacji je czułam, no ale to jeszcze nic nie znaczy ;). Okres powinnam mieć za 2 tygodnie.

witam 🖐️ Marylka - krwawienie śród cykliczne przy owulacji masz tak ? kurcze nigdy w życiu tego nie miałam, ale czytałam że rzadko która babeczka ma, więc jesteś wyjątkowa ! :) Lola - współczuję bolesnego @ :( ja kiedyś, kiedyś miałam tak bolesne że nie pomagał nawet Ketonal Forte ani Tramal :O ale po tabletkach anty na szczęście minęło leż i odpoczywaj ! 😘 a my dzisiaj baaaaaaaardzo leniwa niedziela po wekendowych szaleństwach :classic_cool: przed chwilą skończyłam właśnie "dzień piękności" w łazience, gdzie spędziłam ponad godzinę i teraz mam skórę jak foka jakaś pomarszczoną :D a w ogóle od dwóch dni dziwnie mnie jajniki pobolewają :O zwłaszcza prawy tzn nawet nie wiem, czy to jajniki ale mniej więcej w ich okolicach wkurza mnie to bo nigdy czegoś takiego nie miałam..... :O albo może to jest tak, ze teraz się bardziej wsłuchuje w swój organizm niż zazwyczaj i może tego wcześniej nie zauważałam , chociaż nie sądze bo jest to dość mocne i tępe pulsowanie l i nie da się go nie zauważyć

sally> To teraz piękna jesteś? ;). Ja się wybieram na oczyszczanie twarzy do kosmetyczki, ale jeszcze się nie wybrałam, ale chyba warto, cerę mam taką sobie, a domowe cudowanie, to różnie wychodzi ;). Tak mam krwawienie śródcykliczne co cykl prawie od kilku lat, wcześniej nie pamiętam dokładnie. To aż taki dobry znak, że mam te krwawienia, jeśli chodzi o płodność? ;).

sally---> Kto wie, czy te kłucie jajników, to nie jest znak, wiesz czego :). A ile minęło od najwcześniejszych próby powołania do życia waszego potomka? ;)

sally---> Długo brałaś tabletki antykoncepcyjne? No czuję się trochę jak ewenement ;), bo ja to bóle podczas okresu, to miewałam jak byłam dużo młodsza, głównie jakieś 15 lat i to głównie był jakiś chwilowy ból, nie trwający dłużej niż kilka godzin i taki średnio mocny. Teraz to jak bym nie miała regularnych, to myślę że często bym nie poczuła, ze się zaczyna, bo najczęściej zero choćby małego bólu. Ile miałyście lat jak dostałyście pierwszy okres?

Hej w końcu przestał mnie boleć brzuch:)Ale ulga.Już myślałam ,że nie przejdzie. marylkaaa ja pierwszy okres odstałam mając 12 lat.

To dobrze lola, że przestał boleć :). A po jakim czasie teraz pojawił Ci okres i jak długo musisz czekać, żeby znów zacząć się starać? Sorry możliwe, że o tym pisałaś, ale ja mam sklerozę ;). Ja też miałam 12 lat, jak dostałam pierwszy okres.

marylkaaa ja teraz miałam wywoływany okres ponieważ całkiem mi się zatrzymał.Miałam bardzo długi cykl 60 dni.We wtorek idę na badania a w czwartek z wynikami do lekarza ciekawe co mi powie.Co do mojej przerwy w staraniach to wszystko zależy od tego jak wyjdą wyniki badań.

Rozumiem. Przepraszam, że tak wypytuje, jak chcesz to nie odpowiadaj. A co było przyczyną, że tak Ci się rozwalił cykl, kiedyś już tak miałaś, czy tak bez przyczyny?

Lola Twoim mocnym punktem jest to, że jesteś młodziutka :), więc powinno być ok :). Zresztą kto wie może to żebyśmy poczekali trochę z dzieckiem jest akurat dla Was dobre :). Kiedy ślub planujecie? ;)