Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no wlasnie to prezydent!

ONA PRZEWIDZIAŁA TĄ TRAGEDIĘ!

Polecane posty

Gość rossalie
Ciary... Jestem przerażona, a zarazem zaciekawiona co się stanie w lipcu i czy to naprawdę będzie miało miejsce.

Gość parodiaa
zacznę od tego,że dziewczyna może faktycznie miała racje z tymi przepowiedniami ale TYLKO o swoim życiu i jak ktoś wcześniej słusznie zauważył potem posty dodawał 'gość' a co do tej przepowiedni: "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego... a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy" to ona jest fałszywa,przeczytałam to na portalu,ze została wymyślona...

Gość Miroslawiecz
Ta bylo napisane ze komus sie snilo ze szkola wanie czy jakos tak. Wyobrazcie sobie ze szkol na swiecie jest z Miliard jak nie o wiele wiele wiecej. Wiec to bylo latwe do przewidzenia. Powiem tak, wiekszosc jak bedzie koniec swiata bedzie uprawiala sex :). Tak dla przyjemnosci, koniec swiata jest nieunikniony, ja stawiam ze wyginiemy z braku tlenu. Bo jakims idiotom sie nudzi i lasy tropikalne scinaja. A dla ich wiedzy, to z tamtad bierze sie najwieksza ilosc tlenu na swiecie. Slyszalem tez ze dziennie wycina sie las o wielkosci 6boisk pilkarskich. Pozdrawiam ;d

Opanujcie się i nie siejcie zamętu:o Jestem pewna, że połowa z tych informacji została zmyślona na potrzeby podkręcenia sytuacji. Co do dziewczyny - nie trudno strzelić, w którym miesiącu może wypaść żałoba narodowa. Stała się tragedia, radzę więc pomodlić się za ofiary i ich rodziny, zamiast tracić czas na bezsensowne dyskusje na forum, które de facto do niczego nie prowadzą:o

Gość Miroslawiecz

Gość xxxxxxxxxxxxxyyyyyyyyyy
Mnie przydarza się to samo co jej, ale nie z tak długim wyprzedzeniem czasowym. Zazwyczaj śnię rzeczy, które mają miejsce za 1-3 dni, również informacje o ludziach których znam, mimo że mi ich nie mówią. Nie śnię codziennie, bo mam wyczerpujący zawód więc często padam na twarz po pracy i nad ranem niczego nie pamiętam, jak mi budzik dzwoni o 6.00. Ale jeśli się wybudzę w środku nocy naturalnie i pamiętam sen, to bardzo często jest z gatunku tych proroczych. Bardzo wielu ludzi tak ma. Ja mam jeszcze jeden dar - mianowicie mam tak zwanego "nosa do ludzi". Prześwietlam ludzi na wskroś. Potrafię bezbłędnie czytać w ludzkich myślach. Zdradzają ich oczy, mimika, barwa głosu, gestykulacja, i wiele wiele innych czynników, o których sami nie mają pojęcia.

W lipcu mamy: Open'er Festival początek Woodstocka 600 rocznicę bitwy pod Grunwaldem Ciekawe, czy padnie na jakąś właśnie taką imprezę, czy znów politykę naszą. I czy w ogóle będzie jakaś żałoba. Znam prywatnie osobę z podobnymi skłonnościami, też mówi, że w lipcu będzie żałoba.

Gość Perezik
Weź kartkę papieru i ołówek!!!! 1. Policz litery w swoim imieniu, jeśli wynik jest większy lub równy 7 odejmij 3, a jeśli jest mniejszy - dodaj 4. Jeśli masz dwa imiona, uzyj TYLKO pierwszego z nich. 2. Zrob to samo z nazwiskiem. 3. Zanotuj obydwa wyniki i pomnoz jeden przez drugi.4. Do wyniku dodaj dzien i miesiac twoich urodzin.. Teraz, prawa ręką, zgnieć kartkę i odrzuć ja jak najdalej. Zamknij oczy i powiedz na głos: PANIE, DAJ MI SIŁY... ABYM MÓGŁ PRZESTAĆ ZAJMOWAĆ SIE TAKIMI PIERDOŁAMI I ZACZĄŁ W KOŃCU PRACOWAĆ!!!!!!

Gość Mikko
" 22:50 [zgłoś do usunięcia] Dla mnie to fake Na pewno ktoś się datami pobawił zresztą pierwsze komentarze do jej postów są w tej samej minucie napisane a to nie możliwe że tak nagle wszyscy zaczęli pisać ona dodała to dnia i o godzinie [05.01.10, 15:02] a o godzinie: gość [05.01.10, 15:03] " SPRAWDź INNE TOPICi: [ich daty i godziny] http://www.samosia.pl/pokaz/682584/waga_hilp http://www.samosia.pl/pokaz/682562/normalne_odpowiedzi http://www.samosia.pl/pokaz/682389/kto_ma_tu_od_15_do_17_lat_i_jest_w_ciazy ludzie siedzą tu i czekają tylko, żeby dodać komenta... taki naród

Gość Mikko
" KlauDDynka69 (rooses@interia.pl) KlauDDynka69@tlen.pl'; przepowiednia nostradamusa "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego... a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy" " ...już Nostra o Was wiedział... "Niech ci, którzy czytają ten wiersz, rozważą jego treść, Niech pospólstwo i niewykształceni zostawią go w spokoju, Wszyscy oni głupi astrologowie i barbarzyńcy niech trzymają się z daleka, Ten, który czyni inne rzeczy, niech będzie kapłanem rytu. " Źródło: Czterowiersz 100. z Centurii VI Nostradamus ...zostawcie "go" w spokoju.

Gość Cin
Musimy poczekac do lipca... Mysle ze jesli sie potwierdzi kazdy uwierzy a na tą chwile Ci ktorzy mają pisać głupoty prosze o powstrzymanie sie od głosu... =)

Gość Madnessy
czy ktoś ma może jakiegoś linka do przepowiedni Nostradamusa? to jest bardziej ciekawe i wiarygodne niż przepowiednie nastolatków, którzy mogli po prostu swoimi słowami przeinaczyć przepowiednie sprzed lat...

Gość rodrigo
Taaakkk.. zaraz każdy miał sny, przeczucia, widział w kartach pfff bujda na resorach ogarnijcie sie ludzie tyle wam powiem oszuści...

Gość molejo
do rodrigo: każdy ocenia po sobie - może i Ty jesteś oszustem, ale nie posądzaj o to ludzi, którzy przekazują część siebie narażając się na komentarze takich ludzi jak Ty! Są osoby które potrafią korzystać z daru jakim jest ludzki mózg - Ty jak widać nie za bardzo - jeśli uważasz, że sny prorocze i tym podobne rzeczy to głupoty to spojrzyj w stronę dzisiejszej nauki i fizyki teoretycznej, zobaczysz, że to co mówią ludzie "nawiedzeni" jest prawdą - a to że się z tym nie zgadzasz to oznacza, że śmiało możesz dołączyć do sobie podobnych - kiedyś tacy jak Ty szykanowali takich jak Kopernik czy Darwin...

Gość pufpef
Wszyscy ludzie to potrafią. Tylko niektórzy sa tak uwikłani w swoje ja, że nie potrafią odblokowac tych mozliwości. By widzieć trzeba przestać zupełnie myśleć. To nie jest łatwe. To jest nawet bardzo męczące... Te jakby wizje na pewnego rodzaju progu świadomości, są jak naturalny telewizor. Można je odebrać świadomie, można i we śnie. Nie mają nic z magii ani innych tego rodzaju cudów wianków. Ludzie podtrzebują emocji związanych z niezwykłościami, jeżeli cokolwiek ma już racjonalne wytłumaczenie przestaje ich to interesować. A bardzo wiele rzeczy ma proste wyjaśnienia tylko te ludzkie potrzeby.... zwodzą na cudne manowce... Inna rzecz, że w momencie uświadomienia sobie obrazów, czy snów, które do nas dotarły, nie ma się żadnych możliwości zrobienia czegokolwiek. Po pierwsze nikt nie wierzy. Po drugie odsądzają człowieka od czci i od wiary. Po trzecie mowienie o tym przysparza kłopotów. Po czwarte pokażcie mi człowieka który takie czyjeś wizje potraktuje poważnie. Po piate często wizje, czy innego rodzaju informacje zapowiadające, przepowiadające stoją w kolizji z finansami. Bo organizacja tego czy czegoś innego kosztuje. Po szóste często człowiekowi który ma ten dar, sama świadomośc stara sie podpowiadać "a może to mi się zdaje?" A na wizje nie ma żadnego dokumentu... I co ja mam teraz napisac.... Ze widziałam zrytą ziemie w Katyniu pokrytą nowymi ofiarami 3 dni wcześniej? Widziałam. Ze się przestraszyłam? Przestraszyłam się. Że pomyslałam w strachu o pociagu który miał jechać do Katynia?Pomyslałam. Ja widziałam tylko te zryta ziemię i ofiary... Nie wiedziałam kim są. Że nie zrobiłam nic? A kto z Was by mi uwierzył? Czy coś wiedzę teraz? Nie wiem... Coś wylatuje z wieży Dzwonu Zygmunta... Ale przecież może to już mój mózg nakłada mój strach. Nie wiem. Nie mniej zaczęłyście tę rozmowę. Myślę, że bez doszukiwania się czegokolwiek. Możemy tu pisać na bieżąco o swoich wizjach i snach. Przynajmniej gdzieś to będzie mzożna napisać.

Gość molejo
do pufpef: mi możesz mówić takie rzeczy, ja wierzę ;) sam dużo czuję - może nie skupiam się na Polsce a jedynie na sobie, ale tak jak KAŻDY - czuję to co mnie otacza mniej lub bardziej i zgodzę się z tym co piszesz, że ludzie się sami wypaczają dążeniem do uciech materialnych... naukowcy próbują dojść do tego w jaki sposób zwierzęta wiedzą o trzęsieniach ziemi - na wiele godzin wcześniej aniżeli wiedzą o tym superczułe urządzenia do pomiarów sejsmologicznych... ten sam zmysł ludziom pozwala widzieć to czego inni nie widzą...

Gość colowy
Jestem ekspertem w dziedzinach przepowiedni i wiem więcej na ten temat niż tłum który jest w wstanie powiedzieć że to choroba psychiczna bo nie może uwierzyć w coś czego nie posiada od lat badam przepowiednie i znam dużo z histori tych których sie sprawdziły(zdarzały się nie raz fauszywe) i te które mają się sprawdzić jako punkt podparcia zawsze brałem proroctwa w miare uznane przez kościół(św jan , św Ojciec Pio) itp) DLATEGO APELUJE DO DZIEWCZYNY KTÓRY ZAMIEŚCIŁA TEN POST(Jezeli mi nie wierzycie, to zapamietajcie moje słowa, ŻE W KWIETNIU TEGO ROKU OGŁOSZONA BEDZIE ŻAŁOBA NARODOWA. W LIPCU ZNOWU, a WE WRZESNIU UMRZE KTOS BARDZO ZNANY i CENIONY i nawet jeśli to nie zamieściała to autorka słów o tym że ma wizje i pisała że przewiduje własne doświadczenia) O ZWYKŁA ROZMOWE MOGĘ ODPOWIEDZIEĆ NA PYTANIA DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE SAMA ZDECYDUJESZ CZY DAĆ MI SZANSE KONTAK NA MÓJ E-MAIL szach-1993@tlen.pl PROSZE JEDYNIE O ROZMOWE

Gość ojejku jejku
ciekawe co z tym dzwonem zygmunta moze ktoś sie z tamtąd rzuci albo powiesi na dzwonie bo terorysci raczej w niego boingiem nie wlecą :O

Gość sedano
macie gdzieś ten wiersz co przepowiadał jakby pontyfikat naszego papieża ? zapomniałam kto napisał , Słowcki ?

Gość pufpef
Przecież na Wawel nikogo nie wpuszczą. Jestem sceptyczna co do mojej wizji. Bardzo cięzko rozgraniczyć to co można sobie wyobrazić, od tego na co nie mamy wplywu a pojawi sie w swiadomosci.

Gość sedano
Pośród niesnasek Pan Bóg uderza W ogromny dzwon, Dla słowiańskiego oto papieża Otworzył tron, Ten przed mieczami tak nie uciecze Jako ten Włoch, On śmiało, jak Bóg, pójdzie na miecze; Świat mu to proch! Twarz jego słowem rozpromieniona, Lampa dla sług, Za nim rosnące pójdą plemiona W światło, gdzie Bóg. Na jego pacierz i rozkazanie Nie tylko lud - Jeśli rozkaże, to słońce stanie, Bo moc - to cud! On się już zbliża - rozdawca nowy Globowych sił: Cofnie się w żyłach pod jego słowy Krew naszych żył; W sercach się zacznie światłości bożej Strumienny ruch, Co myśl pomyśli przezeń, to stworzy, Bo moc - to duch. A trzeba mocy, byśmy ten pański Dźwignęli świat: Więc oto idzie papież słowiański, Ludowy brat; - Oto już leje balsamy świata Do naszych łon, A chór aniołów kwiatem umiata Dla niego tron. On rozda miłość, jak dziś mocarze Rozdają broń, Sakramentalną moc on pokaże, Świat wziąwszy w dłoń; Gołąb mu słowa w hymnie wyleci, Poniesie wieść, Nowinę słodką, że duch już świeci I ma swą cześć; Niebo się nad nim piękne otworzy Z obojga stron, Bo on na świecie stanął i tworzy I świat i tron. On przez narody uczyni bratnie, Wydawszy głos, Że duchy pójdą w cele ostatnie Przez ofiar stos; Moc mu pomoże sakramentalna Narodów stu, Moc ta przez duchy będzie widzialna Przed trumną tu. Takiego ducha wkrótce ujrzycie Cień, potem twarz: Wszelką z ran świata wyrzuci zgniłość, Robactwo, gad, Zdrowie przyniesie, rozpali miłość I zbawi świat; Wnętrze kościołów on powymiata, Oczyści sień, Boga pokaże w twórczości świata, Jasno, jak w dzień.

Gość Ziombel
Na wawelu ma być pochowany prezydent. To też jakby może być związane z jego pogrzebem czy coś..

Gość Gio
Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie ta pani, która przewidziała tragedię i wiele innych smutnych rzeczy podała swój nr. gg? Mam do Niej kilka pytań i bezustannie będę szukać na nie odpowiedzi. Jednak tylko Ona może mi w tym pomóc i dać na nie odpowiedź. PPPPLLLLIIIISSSSSSSS

Gość maybe sheeee
Jesli chodzi o Lipiec to wydaje mi sie ze cos sie wydarzy na mundialu! I stad bedzie zaloba narodowa. Tam juz Al Quida zapowiedziala ze sie poleje krew

Gość mkhjiy
Pogięło was?? :O uwierzyliście jakiejś dziewczynie bo napisała że w kwietniu będzie żałoba narodowa? nawet nie napisała z jakiego powodu, trafiło się jej jak ślepej kurze ziarno, cóż, po waszych spiskowych teoriach to już mnie nic nie dziwi :O

Gość ulkie
nie kierujcie się wieloma postami, które pojawiły się po tragedii. ktoś, może nawet nie jedna osoba, podszywa się pod autorkę postu. dziewczyna zniknęła z forum jeszcze w styczniu, gdy prawie nikt jej nie uwierzył a teraz ludzie piszą głupoty, podpisując się jako ona. nie wiadomo który post jest prawdziwy, o ile wogóle się taki znajdzie. tragedia w smoleńsku to od długiego czasu przygotowywany spisek, zginie znany muzyk - nie Polak ale z polskimi korzeniami, Rosja bombardowana przez Japonię itd wszystko to najprawdopodobniej podszywanie się. jednak warto zwrócić uwagę na lipiec oraz wrzesień.

Gość Kwiatu_szek
ja do tej "przepowiedni" podchodzę dość ufnie, choć na potwierdzenie tzreba będzie poczekać do lipca. Pamiętajmy tylko, że praktycznie co roku w lecie gdzies rozbija sie bus z naszymi turystami. A co do przepowiedni Nostradamusa, to każde większe wydarzenie, najczęsciej tragiczne kończy się interpretacja jego słów. Zwróćmy też uwagę, że niektóre źródła podają, jakoby rok w kalendarzu Majów miał 18 miesiecy, co zmienia datę końca Świata na 3018r naszego kalendarza

Gość dzutaklbxd
po pierwsze najprawdopodobniej to nie prawda z tym muzykiem na samosi ktos sie podszywał ... po 2 " i wtem wielki metalowy ptak bla bla... poczekajcie przeczytajcie do konca co mam do powiedzenia ... a więc... to nie Nostradamus tylko zaraz po tragedii najprawdopodobniej ktos wymyslil bajeczke mam ksiege nostradamusa przeczytalam ja i nie bylo takiego cytatu ... W sieci pojawił się fałszywy cytat przypisany Nostradamusowi. Polscy jasnowidze mieli za to wizje wieszczące tragedię. Nostradamus jest najbardziej znanym profetą na świecie. Jego przepowiednie są często bardzo ogólnikowe i luźno osadzone w czasie. Dzięki temu nadają się do luźnej interpretacji i przypisania faktom. Francuz odczytywał przyszłość z gwiazd i spisywał proroctwa w formie rymowanych czterowierszy grupowanych po sto, zwanych centuriami. W jego pracach doszukano się m.in. kariery Napoleona, obu wojen światowych, zabójstwa JF. Kennedy'ego i śmierci księżnej Diany. Teraz w sieci pojawił się cytat: "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..." Oraz jego uzupełnienie: "Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci" Bardzo trudno znaleźć ten cytat w "Wielkich przepowiedniach Nostradamusa" i na stronach internetowych sprzed tragedii w Smoleńsku. Powód jest prosty, cytat został zmyślony, a ludzie szybko go podłapali. Na jego bazie tworzone są już filmiki i dalsze teorie na temat wypadku prezydenckiego samolotu. Na 2010 rok Nostradamus przepowiedział za to kolejny kryzys gospodarczy, trzecią wojnę światową i katastrofę ekologiczną na Morzu Czarnym.