Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosannes tears

PROTESTUJEMY- zwróćcie uwagę Polski! Wpisujcie się!

Polecane posty

Gość rosannes tears
pytanie do mnie? chciałam wywołać dyskusję i uświadomić, że zwolennicy pomysłu nie mają żadnych argumentów- pochowanie na Wawelu jest zupełnie bezpodstawne.

Gość Tomuś Piękny
debile z was

Gość Tomuś Piękny
mam sraczke

Gość boszeeee
wstyd mi że jestem z tego kraju :( udławcie sie tym Wawelem żałoba narodowa a ci sobie manifestacje robia

Gość meszugene
protestujacy przestańcie - plebs nie zrozumie waszego poszanowania dla wartosci kulturowych i historycznych to chołota której słowo wawel z niczym sie nie kojarzy, słyszeli gdzieś tam tylko ze spocząc tam łaczy sie z dużym prestiżem wiec naciskają, zeby truchło kaczki złożyć własnie tam 🖐️ przeciez ci imbecyle ledwo kojarzą kto to byl mickiewicz czy kościuszko :D 🖐️))

Gość rosannes tears
wypad- tak jak podkreśliłam, wiem, że moment nie jest odpowiedni, ale sam protest jest całkowicie słuszny. Nie będę milczeć, chcę wyrazić swoją opinię, a tego mi nie zabronisz. Na jakiej podstawie myślisz, że nie wiem kto jest tam pochowany i nazywasz mnie ciemnogrodem? Jedyną osobą, która do niego należy jesteś Ty, bo jak widać w ogóle nie znasz wartości tego miejca historycznego. I właśnie wymienieni przez Ciebie prostacy nie umieją docenić Wawelu.

Gość jenk
Też podpisuję się pod protestem.Myslę,że p.Kaczyńscy też by nie chcieli tam spocząć.Przecież radni byli przeciwny nadaniu Lechowi honorowego obywatelstwa Krakowa.A jakie są zasługi P.Marii,żeby spocząć obok tych Wielkich?To że była ciepła,miła,że była żoną?Zginęli śmiercią nie bohaterską tylko tragiczną i przypadkową .Tam jest miejsce dla Prezydenta Kaczorowskiego ale On spocznie chyba w Warszawie.A gdzie kiedyś spocznie Lech Wałęsa? Jego zasługi są jednak sporo większe?też na Wawelu? Myslę,że nie będzie chciał po smierci leżeć obok Kaczyńskiego.Wawel straci na ważności .Wszyscy,z ktorymi rozmawiam są przeciwni.Odrobina sympatii do Kaczyńskich jaką wykrzesałam po tragedii przepadła.Załuję ich jako ludzi ale już widzę tę pychę na twarzy Jarosława -Dziwię się ,że Corka się na to zgodziła. Dla prestiżu zrezygnowała z częstszych,intymnych spotkań z rodzicami na cmentarzu,choć podejrzewam,że postawiono Ją przed faktem.

Gość rosannes tears
Oczywiście, że z szacunku dla Wawelu. To miejsce historyczne, zasługi są po prostu wymagane. To, że był prezydentem to ma być powód? Na leżenie tam trzeba przysłużyć się krajowi, obywatelom. Czym p. Kaczyński się wyróżnił? Posługując się tym samym argumentem- nie wiem jak obywatel Polski może nie czcić miejsc narodowych i nie bronić ich przed pewnego rodzaju obrazą i degradacją wartościową?

Gość rosannes tears
jenk- zgadzam się! Z tego co wiem pan prezydent Kaczorowski ma być pochowany w Świątyni Opatrzności Bożej. Ale nie jestem pewna na 100% :)

Gość kwasniweski
Wszyscy macie tyle do gadania co wieprz przed swiniobiciem. Na co ta wasza gatka?,co wy marni macie do powiedzenia?-gowno,jest postanowione i zrobia wszystko zeby bylo ok,a tych krzykaczy wezma za morde i tyle z tego waszego protestu. Co wy biedni znaczycie zeby miec wplyw na cokolwiek? Jestescie biedni,a czemu biedni bo glupi,a czemu glupi bo biedni.

Gość Aniula1234
Czy wy jestescie normalni? W takich chwilach protestowac? Ten czlowiek zasluzyl na pochowek na Wawelu poniewaz zmarl podczas robienia czegos dla Polski. Co ty myslisz ze Polska sama sie tak prowadzila przez 4 lata? Do tego potrzeba wielkiej odwagi, wysilku i starania aby poprowadzic kraj. Jedno moje zdanie to takie ze powinniscie sie wszyscy wstydzic. Wiem jedno ze gdybyscie to wy z osobna mieli robic takie rzeczy jak on to nie dali byscie rady! To byl wiekli czlowiek jak i zarowno jego zona. Aniula

Gość rosannes tears
czytanie ze zrozumieniem świadczy o inteligencji. pisałam, że wiem, że to nie wpłynie na decyzję, ale każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. to wręcz obowiązek- bronić wartości historycznych. i kto tu głupi? :)

Gość rosannes tears
Aniula- ktoś tutaj bardzo mądrze wspomniał o żołnierzach. Czy oni nie robią niczego dla Polski? Dlaczego nie zostali pochowani na Wawelu? A to, że ktoś jest prezydentem nie jest równoznaczne z tym, że urząd ten pełni dobrze :)

Gość Aniula1234
Rosanners tears - Zolnierze robia wiele i narazaja sie na smierc ale prezydent naraza sie na wszystko zaczynajac od krytyki konczac na tragicznej bohaterskiej smierci podczas pelnienia swoich obowiazkow. A Adam Mickiewicz byl 'tylko' znanym i wspanialym pisarzem a jest pochowany na Wawelu przeciez. Kurcze, dajcie juz spokoj chociaz teraz. Dla mnie jest to nie logiczne jak tak mozena i mysle ze Ci ktorzy protestuja sa tymi z nielicznych osob ktore nie glosowaly Na Lecha Kaczynskiego podczas wyborow. Jedno jest pewne ze mozecie sobie gadac ale wiekszosc ludzi stoi w miastach Warszawy, Krakowa, Bydgoszczy, Lodzi, Londynie, i innych modlac sie za niego. To ludzie ktorzy sa z niego dumni tak jak ja i ktorzy uwazaja ze zasluguje na pochowek na Wawelu.

Gość jenk
Profesor Religa też wiele zrobił dla Pol akow-stworzył sztuczne serce -i nie pochowali Go na Wawelu.A kardynał Wyszyński? jak ma się Kaczyński do tak Wielkiego Polaka?

Gość rosannes tears
No, proszę Cię, nie porównuj p. Kaczyńskiego do królów Polski i wieszczy, którzy rozsławili Polskę :O przecież pisali zupełnie w innych warunkach, walczyli o przetrwanie kultury polskiej, jak na swoje czasy bylli wybitni i o to właśnie chodzi!

Gość rosannes tears
Aniula- każda osoba publiczna naraża się na krytykę. co w tym niezwykłego. to raz. a dwa- skąd wiesz, że modlą się w tych wszystkich miastach? byłaś tam? tak wszyscy krzyczycie, że media kreują poglądy, tak jest i tym razem. :)

Gość jenk
Wypad-jak tacy beznadziejni tam spoczywają to może jest to niegodne miejsce dla wielkiego Prezydenta? ktoś tu dobrze napisał -może piramida w Gizie?

Gość wiec teraz
powinniśmy chowac na Wawelu kazdego prezydenta... bo tak. ???

Gość historyku poducz się trochę
Krol odpowiada obecnej funkcji prezydenta, ba prezydenta wybiera narod kro dostaje koronacje z urzedu. mówi panu coś wolna elekcja ?

Gość rosannes tears
idealizacja już ma miejsce. nie ma ludzi bez skazy, ale pochowani tam królowie mieli duży wkład w rozwój państwa, żaden z nich nie był ośmieszany. nie istnieją ludzie idealni (a ich czyny odnieś też do czasów, w których żyli), ale nie mam pojęcia jak możesz do nich porównywać p. Kaczyńskiego, który zasług nie ma ŻADNYCH. Chyba nie znasz znaczenia słowa symbol. Wawel jest symbolem historii Polski, więc wybitne osiągnięcia są po prostu wymagane. Dalej podtrzymuję swoje stanowisko.

Gość jenk
Awantura jest o to,że Wawel dla wielu Polakow to miejsce kultowe i święte.Chowanie tam ludzi z urzędu ,to odarcie tego miejsca z mitu wyjątkowości.

Gość A kto by chciał leżeć naWawelu
obok królów pedofilów.

Gość mnie się też nie podoba...
koniec świata po prostu koniec świata jeśli ludzie którzy wypisują tutaj takie bzdury ukończyli studia historyczne... czyżby więcej było tutaj magistantów od prof Nowaka z UJ który był promotorem wybitnego działa niejakiego pana Zyzaka :)

Gość fuioopppppp
protestuję.Zostawcie Wawel dla wybitnych POLAKÓW

Gość mnie się też nie podoba...
jakiś doktorant historii zaraz nas oświeci i dowiemy się który z królów pochowanych na Wawelu był pedofilem :)

Gość Dobrze się stało
Naród się obudził. Trzy dni trwał ten marazm, PiSie jeszcze by coś ugrały tą śmiercią Kaczyńskiego, ludziom było go żal. Może jakiś PISIOR nie daj Boże wygrałby jeszcze wybory prezydenckie :o Teraz ludzie otrzeźwieli - zrozumieli że KACZORY GRZESZĄ PYCHĄ. Prezidento dzielił za życia, dzieli i teraz. BŁĄD KACZORA ŻE SIĘ NA TO ZGODZIŁ - ŻAŁOBA SIĘ SKOŃCZYŁA. Polska wróciła do swojego normalnego stanu. Dobrze się stało!

Gość Wszyscy królowie sypiali
z 14-latkami :o Ble, oblechy to były, fuj! :o Lechu, możesz tam z nimi być, nie przeszkadza mi to.

Gość rosannes tears
ja zachęcam do dyskusji i chcę pokazać, że zwolennicy nie mogą odpowiedzieć na jedno proste pytanie. Czym się wyróżnił? Powiem Ci, że gdyby rzeczywiście p. Kaczyński zrobił tak dużo dla kraju jak mówisz, to po pierwsze- nikt nie miałby problemu z wymienieniem tych zasług, po drugie- byłby już wielbiony za życia, nie po śmierci ze względu na okoliczności. przypominam, że za życia był uważany za pośmiewisko.

Gość Z ziemi polskiej do wolskiej
Zmienił słowa hymnu! To chyba jest jakaś zasługa, mądralo!!! :o