Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

2010/2011 Rozpoczynamy starania!

Polecane posty

Gość nerwus:)
Witam przez ten dzien wolnego ciagle spie bo ustac na nagach nie moge, albo choroba mnie tak meczy albo wczesna ciaza . Na bete mam czekac 2 dni strasznie dlugo :( kawa zbozowa mnie wykonczy :) Kiedy sygnalizujecie ciaze w pracy?

nerwus:)--> to moze byc polaczenie choroby i ciazy... ja od pocztaku do tej pory ciagle zmeczona jestem... albo spie albo chociaz leze ;) a o ciazy w pracy powiedzialam od razu... zreszta nie dalo sie tego ukryc, bo wszyscy nam dopingowali ;) a test zrobilam dzieki mojej kierowniczce, ktora caly tydzien gadala, ze moge sobie mowic co chce, ale ona widzi, ze jestem w ciazy i zeby jej udowodnic ze nie ma racji poszlam na bete tego samego dnia ;) i tydzien pozniej juz poszlam na zwolnienie, bo u nas sie w ciazy nie pracuje...to kiedy powiesz zalezy od Ciebie i od tego jaka masz atmosfere w pracy i jakich ludzi....

Gość niki85
pieknie sie rozpisalyscie !!!:) - tralalal - to mozemy pic piwko a nie mozemy malowac paznokci i farbowac wlosow???? dobre wlosy mozna farbowac lecz nie jest to zalecane na poczatku ciazy zapach i moze was zmdlic. co to tego alkoholu to racja nie dajmy sie zwariowac lampka wina nie zaszkodzi a jak cos bedzie nie tak to bedziecie zachodzic w glowe czy to wino nie jest przyczyna .... dziwie sie troszke bo jka sie juz czlowiek decyduje i stara o dziecko to powinien byc odpowiedzialny i rozwazny i czy tak naprawde potrzebujemy tego piwa czy wina???? bo albo jedno albo drugie.... nie chce nikogo krytykowac ani nic takiego nie zrozumcie mnie zle, znam ludzi ktorzy pili wtrakcie ciazy bo jedno piwko od czasu do czasu nie zaszkodzi- i dzidzia urodzila sie za wczesnie, a zrugiej strony znam osebe ktora brala narkotyki przez cala ciaze i dzidia jest ok bez problemu. chodzi mi o to ze zawsze jest to ryzyko a i po co ryzykowac??? ja w pierwszych tygodniach ciazy pilam alkohol ale tylko dlatego ze nie wiedzialam ze jestem w ciazy i sie tego awet nie spodziewalam. tylko mnie jakos odpychalo od alkoholu po jednym drinku nie mialam juz ochoty vi - a nie moglabys isc do lekarza rodzinnego i poprosic o skierowanie na te badania i wtedy bylo by to za darmo... a ja czekam na @ drugi dzien po odstawieniu tabletek

Gość niki85
vi- to gdzie ty pracujesz?

Gość dorociaaa.
czesc dziewczyny ;* jakos to musi byc.. bedzie dobrze ... mam nadzieje.. kurde, dlaczego akurat ja.. uwierzcie mi ze ja do samego konca myslalam ze to klucie to mnie moze jakies malenstwo po jajniku gryzie.. naprawde myslalam ze cos sie swieci... a tu takie cos.. teraz mam brac tabletki antykoncepcyjne przez dwa miesiace a potem zobaczymy. za tydzien mam kolejne usg i zobaczymy czy cos to uroslo. jak tak to bedziemy kombinowac.. nie wiem.. tylko ze mnie to boli.. co mam zrobic? nie mam pojecia..

Gość nerwus :)
dorciaa na pewno jest ci ciężko, sama mam torbiele tylko umiejscowione w zatokach, usunac sie nie odwazylam a teraz martwie sie ze to przez nie ta glupia infekcja gadla i katar, zaraz jade poraz kolejny do lekjarza, juz tyle kasy wydalismy osatnio na leki i na badania ze szkoda gadac, ale przeciez nie bede czekac bo by mnie jesien zastala a zdrowie najwaznijsze. Czasem sa gorsze dni ze czlowiekowi plakac sie chce ale przeciez potem wychodzi slonce wiec moze niedlugo wszsytko sie wyjasni dorciaa. Zadroszcze Ci vi ze masz tak w pracy bo u nas to kompletnie jest inaczej i wogole inna bajka i nie mam odwagi powiedziec szefom wiec zrobie to dopiero okolo 3 miesiaca.

Gość nerwus :)
...noi pieknie mam antybiotyk

Gość dorociaaa.
ja piernicze nerwus.. wszystko sie wali.. powoli juz do mnie dociera ze na razie nic z tego.. i tak trudno mi sie z tym pogodzic..

Gość niki85
Poronienia i wrodzone wady rozwojowe Spożywanie alkoholu związane jest ze zwiększonym ryzykiem poronienia. Wyniki jednego z badań świadczą o dużym ryzyku poronienia w I trymestrze spowodowanym wypijaniem więcej niż 5 j. alkoholu na tydzień, chociaż nie stwierdzono większej częstości strat ciąży w II trymestrze.14 Wcześniejsze badanie Harlapa i wsp. nie wykazało zależnego od dawki spożywanego alkoholu zwiększenia ryzyka poronienia w I trymestrze, ale jednoznacznie potwierdziło taką korelację w przypadku II trymestru. 15 Do poronienia w I trymestrze dochodzi zwykle na skutek aneuploidii lub nieprawidłowości rozwojowych zarodka. Badania prowadzone na myszach dowodzą, że przedowulacyjna ekspozycja na alkohol prowadzi do aneuploidii na drodze nondysjunkcji chromosomów pochodzących od samicy. Wady rozwojowe w ciąży występują 3-krotnie częściej u kobiet pijących więcej niż 35 g alkoholu dziennie w porównaniu z tymi, które spożywają go mniej lub nie piją wcale. Po latach od opublikowania tych danych możliwości rozpoznawania wad rozwojowych, w szczególności dotyczących mózgu, znacznie się zwiększyły dzięki dostępności nowoczesnych technik obrazowania, takich jak tomografia rezonansu magnetycznego (magnetic resonance imaging - MRI). Być może częstość występowania wad rozwojowych mózgu spowodowanych działaniem alkoholu pozostawała w przeszłości niedoszacowana. wiecej szczegolowych informacji na http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=33165&_tc=14880B2412E24E518563033DFEB57CE8

wstawać śpiochy !!!!!!!!!!! :D ja byłam na becie ale wyniki niestety dopiero jutro :( a tak chciałam (jakby wyszło że jednak) zrobić mężusiowi niespodziankę na dzień ojca :(

niki85 --> nie chcialam czekac w kolejce do lekarza a pozniej jeszcze do laboratorium... poszlam dzisiaj i zrobilam... wszystkie badania kosztowaly mnie 135 zl to i tak mniej niz myslalam... a co do pracy to poza tym, ze prowadze wlasna firme to pracuje w firmowym salonie odziezy meskiej... rudzik90--> trzymam kciuki :) daj jutro znac :) dorociaaa.--> trzymaj sie kochana... ja tez od 16 roku zycia meczylam sie z powracajacymi torbielami... nie wiem co mam Ci doradzic... wierze, ze wszystko sie ulozy :) nerwus :) --> widze minka w niku sie zmienila :) super :) szkoda tylko, ze ta choroba sie przypaletala... oby antybiotyk szybko sie jej pozbyl... tak poza tym to cisnienie juz mam w gornej granicy :( jak za godzine nie spadnie to mam dzwonic do lekarza i na pogotowie :( moga mnie na patologi polozyc jak tak dalej bedzie :( jak nie urok to sraczka :( oby tylko z groszkiem bylo wszystko dobrze... potrzebuje chyba troche odpoczynku i odskoczni od rzeczywistosci... ehh..

nerwus- chec do spania 24h na dobe to jest normalka w ciazy:))))) szczegolnie na poczatku:) ja to moglabym spac i spac:D:D:D po prostu jestes oslabiona bo masz pasozyta i organizm czerpie energie dla niego;) pasozyta oczywiscie w pozytywnym sensie:)

niki- ja nie napisalam nigdzie ze mozna pic piwko w ciazy!!!! skad ten pomysl, napisalam tylko ze jesli sie nie wie ze jest w ciazy to na poczatku alkohol nie zrobi krzywdy. Po prostu tak jest.....jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to mi lekarz odradzil farbowanie wlosow i wdychanie akrylu ze wgledu na zwiazki chemiczne. Z tym ze jesli ktos jest w 25 dniu cyklu to wypicie piwka nijak sie ma do ciazy domniemanej. Owulacja i zaplodnienie jeszcze ciazy nie oznacza.....jesli juz sie zarodek zacznie zagniezdac a zagniezdzanie sie zaczyna dopiero po kilku dniach od owulacji, to juz mozna o ciazy mowic...zagniezdzanie trwa do 12tc...czyli od 10 tygodnia od zaplodnienia i rozpoczecia zagniezdzania do konca pierwszego semestru....w tym czasie trzeba sie obserwowac i na siebie uwazac zeby nie oslabuc organizmu...jesli oczywiscie wiesz ze jestes w ciazy to inaczej sie traktujesz...czasem kobity nie wiedza, i imprezuja...jesli ciaza przebiega zdrowo tzn ze maja zdrowy organizm i tyle....sama swiadomosc ciazy tez zmienia prace organizmu....na zasadzie placebo chociazby. Nie popadajmy w skrajnosci.....

Gość niki85
vi- sorki ze tak pytam ale dlaczego nie pracujesz jak to jest salon mody??? dzisiaj tak przegladalam na necie prywatne ubezpieczenia zdrowotne i tak mniej wiecej wychodzi okolo 40zl za miesiac i ma sie prywatna opieke lekarska i badania wszystkie moze bylo by warto sie tym zainteresowac jak za badania jednorazowo zaplacilas tyle kasy a co do twojego cisnienia to napewno ci nie spadnie jak bedziesz o tym myslec i sie tym przejmowac w nerwach ci jeszcze bardziej podskoczy wiec spokojnie do tego podejdz i odpoczywaj a przede wszystkim staraj sie o tym nie myslec wiem ze latwo sie mowi ale zaszkodic nie moze.... powodzonka

niestety toxoplazmoza i cytomaegalia tzn badania nie sa refundowane wiec tak czy siak trzeba wkleic kase...ale reszte badan ze skierowaniem od lekarza mozna zrobic za free

jeny dziewczyny...robcie jak chcecie...ja miesiac przed zajsciem w ciaze albo i dluzej...w ogole nie pilam alkoholu...raz zdecydowalam sie na winko ale wytrawne poniewaz ze wszystkich alkoholi jest najzdrowsze..... W ogole przed ciaza zaczelam sie lepiej odzywiac....no i kwas foliowy wcinalam codziennie...KONIECZNIE!!! Ja zaczelam podchodzic troszke do siebie na luzie...piej piwko ale w eekendy i to tez nie w nadmiarze...poza tym jesli jade na wakacje to nie zamierzam sie ograniczac....tak czy siak...natura sama zdecyduje jak ciaza bedzie przebiegac...ja dbalam o siebie na maxa...dmuchalam chuchalam i co? i dziecie i tak bylo chore i stracilam...nie ma reguly

niki85 --> nie pracuje, bo to praca po 12 godzin, czesto samemu... czasem drabina, czasem irytujacy klient... po prostu skoro jpest mozliwosc to nie pracuje... zreszta przez to cisnienie i tak bym musiala isc na zwolnienie... i to salon odziezowy nie slaon mody... co do badan to tak jak powiedziala tralalala te najdrozsze sa nierefundowane, a pozostale to np morfologia 11 zl, mocz 8, hbs antygen 17 zl no i hiv 34 zl, takze w porownaniu ze wszystkim innym to nie jest duza suma... i musialabym chodzic prosic o skierowania, czekac w kolejkach... bez sensu... ciesnienie spadlo, ale to pierwsze jest jeszcze za wysokie... bedzie dobrze :) musi byc :) ten groszek jest napewno tak samo silny i uparty jak moj maz, wiec wiem, ze wszystko sie uda :)

Gość niki85
vi mi chodzilo o prywatna opieke zdrowotna o prywatne ubezpieczenie czyli idziesz prywatnie do lekarza a od niego na badania ale to tylko sugestia a to tylko przykladowa polisa Pełna lista świadczeń Ubezpieczyciel Nazwa UbezpieczeniaVitalit Wariant B Lekarz Specjalista AlergologiaTAK AnestezjologiaTAK Chirurgia dziecięcaTAK Chirurgia ogólnaTAK DermatologiaTAK DiabetologiaTAK EndokrynologiaTAK GastroenterologiaTAK Ginekologia/położnictwoTAK bez leczenia niepłodności KardiologiaTAK Konsultacje profesorskieTAK NefrologiaTAK NeurologiaTAK OkulistykaTAK OnkologiaTAK OrtopediaTAK OtolaryngologiaTAK PsychiatriaTAK do 3 porad rocznie PulmonologiaTAK RadiologiaTAK ReumatologiaTAK UrologiaTAK Lekarz Pierwszego Kontaktu Choroby wewnętrzneTAK Medycyna rodzinnaTAK PediatriaTAK Wizyty Domowe Wizyty DomoweTAK Leczenie Szpitalne Dzienny zasiłek szpitalny hospitalizacja bez względu na przyczynę25 zł dziennie, tylko w przypadku pobytu w szpitalu Ubezpieczonego Głównego hospitalizacja w wyniku nieszczęśliwego wypadku50 zl dziennie, tylko w przypadku pobytu w szpitalu Ubezpieczonego Głównego Stomatologia Okresowy przegląd stomatologicznyTAK Rehabilitacja RehabilitacjaTAK 10 dni zabiegowych rocznie Badania Diagnostyczne Badania bakteriologiczne posiew kału w kierunku salmonella/shigellaTAK posiew moczu (bakterie tlenowe)TAK posiew z kanału szyjki macicy (bakterie tlenowe)TAK posiew z pochwy (bakterie tlenowe)TAK Badania biochemiczne albuminaTAK amylazaTAK białko C-reaktywne (CRP)TAK białko całkowiteTAK białko całkowite - rozdział elektroforetycznyTAK bilirubina całkowitaTAK chlorki (Cl)TAK cholesterol HDLTAK cholesterol całkowityTAK fosfataza kwaśnaTAK fosfataza kwaśna - frakcja sterczowaTAK fosfataza zasadowaTAK glukozaTAK kreatyninaTAK kwas moczowyTAK magnez (Mg)TAK mocznikTAK potas (K)TAK sód (Na)TAK trójglicerydyTAK wapń (Ca)TAK żelazo (Fe)TAK żelazo całkowita zdolnośc wiązania żelaza (TIBC)TAK Badania endoskopowe gastroskopia (z badaniem histopatologicznym i/ lub w kierunku helicobacter pylori)TAK rektoskopia (z badaniem histopatologicznym)TAK sigmoidoskopia (z badaniem histopatologicznym)TAK Badania enzymatyczne aminotransferaza alaninowa (ALT)TAK aminotransferaza asparaginianowa (AST)TAK kinaza fosfokreatynowa izoenzym CK-MB (CKMB)TAK Badania hematologiczne morfologiaTAK odczyn opadania krwinek czerwonych (OB)TAK oznaczanie grupy krwi układu A, B, O, Rh (D) z oceną hemolizynTAK Badania hormonalne i metaboliczne estradiolTAK gonadotropina kosmówkowa podjednostka alfa (alfa-HCG)TAK gonadotropina kosmówkowa podjednostka alfa wolna (alfa-HCG)TAK gonadotropina kosmówkowa podjednostka beta (beta-HCG)TAK hormon folikulotropowy (FSH)TAK hormon luteinizujacy (LH)TAK hormon tyreotropowy (TSH)TAK insulinaTAK kortyzolTAK progesteronTAK prolaktynaTAK testosteronTAK trójjodotyroninaTAK trójjodotyronina wolna (fT3)TAK tyreoglobulinaTAK tyroksynaTAK tyroksyna wolna (fT4)TAK Badania immunologiczne immunoglobuliny A (IgA)TAK immunoglobuliny E (IgE)TAK immunoglobuliny G (IgG)TAK immunoglobuliny M (IgM)TAK przeciwciała HIV I/HIV IITAK przeciwciała p/HAVTAK przeciwciała p/HBcTAK przeciwciała p/HBsTAK przeciwciała p/HCVTAK przeciwciała p/boreliaTAK przeciwciała p/chlamydiaTAK przeciwciała p/cytomegalii (IgG)TAK przeciwciała p/cytomegalii (IgM)TAK przeciwciała p/helicobacter pyloriTAK przeciwciała p/rożyczce (IgG)TAK przeciwciała p/rożyczce (IgM)TAK przeciwciała p/toxoplazmozieTAK testy uczuleniowe - panel skórnyTAK testy uczuleniowe - panel wziewnyTAK Badania kału badanie ogólneTAK pasożyty/jaja pasożytów w kaleTAK Badania krzepliwości antytrombina IIITAK czas częściowej tromboplastyny po aktywacji (APTT) (czas kaolinowo-kefalinowy)TAK czas krwawieniaTAK czas krzepnięciaTAK czas protrombinowy (PT)TAK czas trombinowy (TT)TAK czynniki krzepnięciaTAK fibrynogenTAK inhibitory krzepnięciaTAK plazminogenTAK produkty degradacji fibrynyTAK Badania moczu badanie ogólneTAK diastaza (z dobowej zbiórki moczu)TAK kreatynina (z dobowej zbiórki moczu)TAK kwas moczowy (z dobowej zbiórki moczu)TAK skład chemiczny kamieni moczowychTAK wapń (z dobowej zbiórki moczu)TAK Badania mykologiczne paznokcieTAK skóraTAK Badania rentgenowskie czaszkiTAK densytometriaTAK jamy brzusznej - przeglądoweTAK klatki piersiowejTAK kręgosłupa lędźwiowegoTAK kręgosłupa piersiowegoTAK kręgosłupa szyjnegoTAK mammografiaTAK miednicyTAK przełykuTAK stawów i/lub kościTAK urografiaTAK wlew doodbytniczyTAK zatokTAK zęba - celowaneTAK ślinianekTAK żołądka i dwunastnicyTAK Badania ultrasonograficzne USG jamy brzusznejTAK USG jąderTAK USG miednicy małej, w tym położniczeTAK USG narządu ruchuTAK USG piersiTAK USG prostaty (przez powłoki brzuszne)TAK USG przezodbytniczeTAK USG przezpochwoweTAK USG tarczycyTAK USG ślinianekTAK badanie dopplerowskie tętnic domózgowychTAK badanie dopplerowskie tętnic kończynTAK badanie dopplerowskie tętnic nerkowychTAK badanie dopplerowskie żył kończynTAK Diagnostyczne badania czynnościowe 24-godzinna rejestracja EKG (badanie Holtera)TAK 24-godzinna rejestracja ciśnienia (Holter ciśnieniowy)TAK audiometriaTAK echokardiogram (ECHO serca)TAK elektroencefalogram (EEG)TAK pole widzeniaTAK spirometriaTAK Inne badania EKG spoczynkoweTAK KTGTAK antygen HBSTAK cytologiaTAK komórki LETAK Markery nowotworowe alfa - fetoproteina (AFP)TAK antygen CA 125TAK antygen CA 15-3TAK antygen CA 19-9TAK antygen karcynoembrionalny (CEA)TAK antygen swoisty dla stercza (PSA) całkowityTAK Rezonans magnetycznyTAK Tomografia komputerowaTAK Badania Profilaktyczne - bez skierowania Bilans rozwoju dzieckaTAK Szczepienia Szczepienie przeciw grypieTAK Zabiegi Ambulatoryjne Alergologia odczulanieTAK Dermatologia elektrokoagulacjaTAK zabieg kriochirurgicznyTAK Ortopedia iniekcja dostawowaTAK unieruchomienie kończyn i stawówTAK Pielęgniarskie badanie moczu metodą paskowąTAK badanie poziomu cholesterolu metodą paskowąTAK badanie poziomu cukru metodą paskowąTAK iniekcja domięśniowaTAK iniekcja dożylnaTAK iniekcja podskórnaTAK iniekcja śródskórnaTAK próba uczuleniowa na lekTAK usunięcie szwówTAK założenie opatrunkuTAK zmiana opatrunkuTAK Ultrasonografia biopsja cienkoigłowa pod kontrolą USG sutkaTAK ja tak tylko pisze moze komus w czyms pomoze

a jak to dziala ?? ubezpieczam sie i pozniej jak ide do swojego lekarz ato w rejestracji mowie, czy pokazuje ubezpieczenie i nie place za wizyte ?? a pozniej w laboratorium nie place za badania ?? kompletnie sie na tym nie znam...

Gość niki85
tralala - dzieki ja wiem ze miedzy 3- 10 dni zastanawiam sie jak bylo u innych i czy mialyscie normalne obiawy jak przed @???

hey:) byłam dzis w miescie po moje witaminki i sie wkurzylam. pierwszy raz jak kupowałam to zapaciłam 19zł za 30 tabletek, dzis poszłam do drugiej apteki (mamy dwie) i tam za 100 tabletek zapłaciłam 35zł z groszami....normalnie eh..... bno ale nic,mogłam sie przedtem zapytac:) a tak nic ciekawego,moja przyjaciólka urodziła córe 10 czerwca i dzis kupilam słodką sukienusie dla malutkiej :) jutro lub w piatek wybiore sie do nich :):)

niki85--> dostalam na 4 dzien po odstawieniu... i nie mialam zadnych objawow, bo w sumie nigdy nie mialam przed @ zadnych sygnalow ostrzegawczych...

Gość niki85
vi dzieki zobaczymy jak to bedzie ze mna

Gość emma***
Hej dziewczyny.....powiedzcie....miałyście jakieś objawy w czasie owulacji? chodzi mi o piersi...nigdy czegoś takiego nie miałam ani w czasie owulacji ani przed okresem a teraz piersi bolą są jakieś nabrzmiałe.....po śluzie widzę że jest to właśnie okres około owulacji....strasznie to dziwne...odkąd staramy się o dzidzie pojawiają się objawy których nigdy wcześniej nie było.....przed okresem jest to samo.....ehhhh ta psychika robi swoje hehe rudzik...trzymam kciuki za jutro:D nerwus...obyś szybko wyzdrowiała.....ja sama nie wiem jakbym powiedziała swojej szefowej o ewentualnej ciąży....narazie się nad tym nie zastanawiam.....pewnie szczęśliwa nie będzie hehe....ale to jej problem....przecież to nie przestępstwo że się chce mieć dziecko

Gość dorociaaa.
hej. bylam dzis pobrac krew na CA 125.. jutro wyniki.. ciekawe co wyjdzie .. cholera ja wiecznie bym zarla ! spase sie jak swinia i tyle z tego bedzie !

Gość nerwus:)
Witam Mi ginekolog przepisała feminatal 800 apropo wcześniejszych pytań odnośnie witamin (podobno bardzo dobra rzecz). Wrocilam z pracy i walcze z przeziebiniem och mam nadziej ze nie zaszkodzi fasolce. Ogolnie odwiedzilam tez dentyste ale powiedzial ze mam mu uciekac bo takich zebow dawno nie widzial i ze mam chyba na ich punkcie swira :). Martwi mnie te usg bo nastepna wizyte mam 14 lipca i to juz by byl najlepszy czas na usg a tu nic :( a Wy co o tym myslicie ? Dodam ze bede wtedy z pogranicza 7 tygodnia

Gość aguś24
cześć dziewczyny ja już mogę się zapisać bo termin mam na 2010 r 11listopada więc się już wystarałam po 4 latach stał się cud:)

Dorocia zawsze bedziesz pasowala do naszego forum, to ze teraz masz problemy to cie nie skresla, wiem ze teraz masz brac tabletki anty, ale z drugiej strony pomysl sobie, ze 2 miesiace przeczekasz, moze usuna ci torbiel, a po tabletkach anty ponoc szybcien mozna zajsc wiec trzymamy kciuki zeby wszystko skonczylo sie bardzo dobrze, bo kochana zaslugujesz na to. Jesli chodzi o badania w ciazy to to jest po prostu rutyna i wszystkim kobietom w ciazy to zalecaja. I to znowu kolejna zaleta ciazy w UK - tu wszystkie badania za darmo podczas calej ciazy, za nic sie nie placi. Nerwus kazda kobieta przechodzi ciaze inaczej, u mnie np jednym z pierwszych objawow byl krwotok z nosa i klucie jajnikow. Mi sie w ogole spac nie chcialo, no i nawet zadnych wymiotow ani nic takiego, no ale wiesz, kazdy ma inaczej, a poza tym to chcialabym miec mdlosci i wymioty, aby miec niunio, a tak co, czulam sie dobrze i stracilam swoje szczescie. Rudzik trzymam kciuki zeby twoja beta okazala sie szczesliwa. Emma ja tak mam ze jak mam owulke to piersi bola i sutki przede wszystkim, miedzy innymi wlasnie po tym ponaje ze mam owulke, cycki i klucie jajnika. A teraz o mnie. Zdenerwowalam sie troche bo zadzwonila do mnie kolezanka ktora miala mnie umowic do lekarza, no i co sie okazalo, kiedy akurat jade do polski to on sie wybral na urlop i dupa nic nie zalatwie. Wiem ze jest duzo lekarzy ale ten akurat jest bardzo dobrym specjalista i chcialam wlasnie do niego. No i sama nie wiem teraz co mam robic. Monitoring i tak sobie zrobie ale teraz musze znalez nowego dobrego lekarza i sama nie wiem do kogo isc. A poza tym to moj 11 dcno wiec staranka zaczelismy wczoraj, ale nie nastawiam sie na nic, bo lepiej sie mile rozczarowac niz nie mile. A poza tym zaczelam rowerkiem dojezdzac do pracy, ale frajda. Pierwszy dzien masakra, zwlaszcza ze pod koniec mam taka gorke ze ojej, ale dzis po prostu taka frajda nie do opisania. Po co mi silownia czy cos wtym rodzaju jak mam rower i swierze powietrze. Polecam wszystkim naprawde.