Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darkanna

Nici hialuronowe

Polecane posty

Gość didey
Z tego co czytałam,zarówno jeden jak i drugi preparat utrzymuje się podobny okres czasu,od roku do 1,5.Pewnie u każdej kobiety trochę inaczej,ale generalnie jest to dobry rok.Nici hialuronowe "PONOĆ "trochę podciągają "chomiki" do góry,ale czy tak rzeczywiście jest,tego nie wiem.Na 100% mogę powiedzieć tylko wtedy kiedy sama przetestowałam na sobie,a tego zabiegu nie robilam.

Didey - dziękuję za te miłe słowa skierowane do mnie :) Co do pytania co jest lepsze wypełniacz czy nici to wszystko jest sprawą bardzo indywidualną . Po pierwsze - u kazdego pacjenta ten sam wypełniacz moze się trzymać inaczej . To wszystko zależy od tego,czy były przeprowadzane zabiegi wcześniej,czy chodzimy do solarium,czy pijemy duzo wody ,w jakiej kondycji była nasza skóra przed tym zabiegiem itp.Wypełniacze jak i nici też są robione różnymi preparatami ,więc -to też wszystko zależy od tego .Jedne są lepsze ,a drugie po prostu marne ,a tylko dobrze reklamowane przez media i samych lekarzy . W moim przypadku i wypełniacze i nici to sprawa na rok . Nie mówię tu o wypełniaczach typu np Voluma ,które utrzymują sie zdecydowanie dłużej ,ale i ich zastosowanie jest trochę inne (uwypuklenie policzków ,broda " babci" ) . Pozdrawiam serdecznie

Gość didey
No i jak? A jakie nici miałaś zakładane,tzw.złote?Z tego,co wiem, robi się operacyjne,pod narkozą.

Narazie jestem troche obsiniaczona i mam chyba sto malutkich plasterkow . Sama jestem ciekawa. Najbardziej bolalo znieczulenie twarzy. Nie robi sie tego pod narkoza.

Zapomnialam dopisac zabieg byl robiony nitka zlota. Impreza b. droga, ale mam nadzieje ze bede zadowolona. Wyniki sa okolo 2do 3 m-c. Ale skutek trwa 10LAT.

witam, dzisiaj jestem opuchnieta i mam na calej twarzy pelno siniakow jakby stado koni po westernie mnie przelecialo (po twarzy). Widac to po mimi makijazu. Ale jestem dobrej mysli.

Gość do zaklin
Jesteś kochana,ze tak szczegółowo piszesz o Twoim stanie po zabiegu,jesteśmy ciekawi efektu. Życzę Ci szybkiego powrotu do naturalności i super efektu. PS.Będę śledzić to co napiszesz.Pozdawiam :)

Gość do zaklin
Dziękuję,że dzielisz się z nami wyglądem i gojeniem po zabiegu, Będę śledziła Twoje wpisy,jestem ciekawa,jak ten zabieg zadziała na Twój wygląd.Gorąco Cię pozdrawiam i życzę szybkiego gojenia się twarzy.

Witam, u mnie nic sie nie zmienilo. Twarz cala w siniakach troche sztywna i obolala.ale jestem wytrwala. Zobaczyl mnie wczoraj moj brat az sie przestraszyl co mi sie stalo czy mnie maz pobil ale wie ze jest na wyjezdzie, wiec powiedzialam ze to wina kosmetyczki.(przepraszam pania kosmetyczke )ze zwalilam wszystko na nia ale to bylo wyjscie awaryjne.On jako facet nie uwierzyl ale powiedzial zebym narazie sie nie pokazywala nikomu. Pozdrawiam was wszystkich.

Gość Klimnet
Ja miałam nitkę ale hialuronową w ubiegłym tygodniu, bez siniaków, a efekt fajny. Podniosła mi do góry całe policzki łącznie z chomiczkami. Twarz 42-letnia, szczupła lekko opadająca, teraz twarz dużo młodsza, podniesiona, bez chomików. Polecam.

Gość MarijaKossak56
Jak duże jest wyszczuplenie twrazy po niciach hialurynowych? Mam twarz 40 letnią, zawsze byłam pucką, a teraz wszystkie obfitości zjechały mi dosłownie w dół, na dolną szczękę. Czy to zda egzamin? Czy coś innego polecacie? Byłam na konsultacji i p. doktor powiedziała, że nici pomogą i wystarczą na rok, może nawet trochę dłużej.

Gość didey
No właśnie,to samo pytanie.Jak ocenisza,ile milimetrów podniosły ci się chomiki?Warto robić ten zabieg?

Witam ponownie, Na razie nie moge opsac nic wiecej czekam na efekty ktore troche potrwaja. wyczytalam o zabiegu o nazwie REGENERIS uwazam rowniez za ciekawy, i mniej kosztowny. Pozdrawiam

Gość do...! zaklin
Śledze Twoje wpisy i bardzo się cieszę,że dzielisz się z nami swoimi spostrzeżeniami po zabiegu jak i samym zabiegiem. Gorąco pozdrawiam i wytrwałosci w oczekiwaniu.

Gość ***popieraczkaPP
Dziewczyny, spróbujcie zabiegu opartego na własnym tłuszczu. Pięknie modeluje twarz i podnosi owal do góry. Jest to rewelacyjne odmłodzenie twarzy. Policzki mam wymodelowane a dół twarzy pod policzkami po bokach zagęścił się. Wyglądam dużo lepiej. Miałam do wybory tłuszcz i nici hialuronowe. Pani doktor Turczyńska dokłądnie mi powiedziałą jakiego rezultatu mogę spodziewać się po tłuszczu i jakiego po niciach. Moja twarz i do tego i do tego się nadawała. Wybrałam tłuszcz bo jedno bioderko zawsze miałam troche tłuściejsze niz drugie, myślę, trochę je odchudzę. Szczerze mówiąc, to bioderko zadecydowało. Gdyby nie to, wybrałabym nici. A teraz wiem, że tłuszcz to zabieg dla mnie. Koleżanka chuda szkapka wybrała nici. Tez pięknie wygląda. Obie jesteśmy zadowolona.

Gość didey
Napisz,jak pobierała ci ten tłuszcz,pod narkozą?

Gość ilka77
ja wczoraj bylam na konsultacjach i podobno te nici nie tylko podnioslyby mi troche chomiki ale tez wygladzily bruzdy nosowe.I rzeczywiscie wysmuklaja twarz (zapewienie lekarki). Cena za strzykawke to okolo 1000 pln a potrzebne sa przynajmniej 2 (zalezy od preparatu jakim jest robione wypelnienie). Widzialam tez kaniule, sa dlugie i calkiem grube wiec pewnie troche boli sam zabieg. Jesli nie teraz to na wiosne pewnie sie skusze.

Gość do Zaklin!
Kochana,co u Ciebie,jak się czujesz i czy widać jakieś efekty.Pozdrawiam i wszystkiego naj... w roku 2012.

Gość chce w krakowie
podniesc "chomiki" niciami hialuronowymi.czy mozecie polecic dobrych lekarzy,bede wdzieczna.

Ja jestem z krakowa,ale na nici jechałam do Wrocławia do p. Lelonkiewicz. W krakowie miałam robiony ten zabieg zanim pojechałam do wrocławia,ale w niczym nie przypominał zabiegu u Lelonkiewicz.Sposób podawania był za pomocą igły i efektu zero. Pozdrawiam

Gość chce w krakowie
do EOR.troche poczytalam twoje wpisy i zajrzalam na strone tej pani doktor(wroclaw).moze zdecyduje sie na na sculptre,ale zupelnie nie wiem co to jest.jestem troche starsza od ciebie(w lipcu 50) i nic mi tak nie przeszkadza jak obwise policzki.mam szczupla twarz i cienka skore,no i boje sie,ze moze mnie to jeszcze bardziej wyszczuplic,albo zostana jakies zgrubienia.zmarszczek prawie nie mam i ogolnie z wygladu swojego jestem zadowolona,zwlaszcza ze nieznajomi daja mi o 10 lat mniej.dlatego do tej pory nie interesowaly mnie operacje plastyczne,czy tez wypelniacze.maz twierdzi,iz nie jest mi to potrzebne,ale ja zaczynam sie z tym zle czuc.mozesz mi napisac co to sculptra i dlaczego wroclaw?pozdrawiam

Nie wiem co mam Ci doradzić? Wrocław wybrałam dlatego,ponieważ właśnie ta pani doktor opatentowała tą metodę . Co do sculptry to te zabiegi wykonuje w Gliwicach . Zrobiłam już buzię,a teraz jestem na etapie szyi . Wiem,że sculptra to najlepiej działający preparat na ujedrnianie skóry , choć oczekiwanie na jej efekty uczą cierpliwości . Każdy przypadek jest inny , kazda z nas jest inna ,więc nie mogę zdecydowanie powiedziec który zabieg jest lepszy .dla Ciebie Nici trzymaly do roku ,a efekt był zaraz po zabiegu - ale czy spektakularny ? Widziałam różnicę w połowie twarzy która była poddana zabiegowi , w porównaniu do tej która była jeszcze nietknięta,ale muszę przyznać ,że " chomików" nie mam i było to lekkie uniesienie policzka . Jeżeli chodzi o komfort samego zabiegu ,to lepiej zniosłam sculptrę .Jeżeli masz pytania ,to służę .... Pozdrawiam serdecznie

Gość didey
Do Eor: Piszesz,że jesteś na etapie robienia sculptry na szyi.Na jakim jesteś etapie?Pierwsze ostrzyknięcie czy już kolejne?Wiem,że na efekty sculptry trzeba czekać do pół roku.Wniosek z tego taki:jeśli chcesz sculptrą coś zmienić na wiosnę,musisz zacząć już teraz,aby efekt był widoczny za parę miesięcy.A na twarz też robiłaś sculptrę?Zastanawiam się,jakiemu zabiegowi się poddać:czy nici czy sculptra.Lekarka namwia mnie na sculptrę,ale trochę się obawiam ,bo wcześniej robiłam sam kwas hialuronowy i nie wiem czy oba te preparaty można mieszać na jednej twarzy.Eor,jeśli miałaś robioną twarz sculptrą i upłynął już jakiś czas od tego zabiegu, napisz jakie są efekty,bo z tego co piszesz,to po niciach jakiś super efektów podnoszących "chomiki" to chyba nie było,a sculptra "chomiki" podniesie bardziej??

Ja też przed sculptrą miałam zabiegi kwasem . Ważne KIEDY je miałaś, w KTÓRE miejsca i JAKIM kwasem . Twoja lekarka ma rację ze namawia Cię na sculptrę - generalnie lepsza (przynajmniej dla mnie) ,choć długotrwała w oczekiwaniu na efekty. Ja miałam robione trzy zabiegi na twarz tzn. dwa pełne i ten trzeci już tylko na dolną część twarzy lekko zachodzącą na szyję . Na samą szyję miałam robiony jeden zabieg i myślę,ze po drugim już nie będzie potrzeby wykonywania trzeciego,ale to już lekarka ustali .

Gość didey
A jakie efekty?Chomiki po sculptrze się podniosły?A szyja, w lepszej kondycji?

Tak jak pisałam poprzednio - ja nie miałam kłopotów z " chomikami" ,ale buzia ogólnie sie ujędrniła . Skóra zrobiła się taka " gęsta " - to chyba najlepsze określenie tego efektu. Co do szyi ,to jeszcze za wcześnie mówić o efektach . Pozdrawiam

Gość chce w krakowie
do EOR.Dziekuje ze odpisalas.No to teraz mam nastepne pytanie,kto jest w tych Gliwicach taki dobry,moze jakies namiary.Mysle,ze moze sprobowalabym tam zadzwonic i popytac.Nie jestem z Krakowa ale moge zatrzymac sie u swietnego kuzyna,dlatego tez chcialam zrobic to w Krakowie.Wroclaw i Gliwice nie sa mi po drodze,ale jesli sprawdzeni lekarze,to moge zatrzymac sie w hotelu.Mozeszmi napisac,czy po sculptra jest sie opuchnietym,czy sa jakies siniaki?Serdecznie pozdrawiam

Do Gliwic jezdze do p. Aleksandry Micińskiej . Po zabiegu nie byłam opuchnięta , miałam jeden malusieńki siniaczek na twarzy ,który przykryłam koektorem. Wygladałam na tyle dobrze,że wieczorem byłam na imprezie ( za drugim i trzecim razem nie było wogóle siniaków). Z szyją już nie było tak idealnie,bo był siniak . Pani doktor mnie o tym uprzedzała,dlatego wybrałyśmy zimę na robienie szyi . Wszystko zginęło po tygodniu .Za dwa tygodnie mam kolejny zabieg na szyję . Panią Doktor polecam - swietny fachowiec, wstrzykuje dokładnie ilości za które płacisz i o wszystkim dokładnie informuje. W Gliwicach ma prywatny gabinet (medspace),ale wiem,że przyjmuje też w Katowickim Dermedzie .Pozdrawiam serdecznie

Gość chce w krakowie
o milo,ze napisalas.Ja mialam troche czasu ,wiec poczytalam na temat nici, sculptry i innych zabiegow,no i straszny metlik mam teraz w glowie.Pomalu sobie to poukladam,ale na dzie dzisiejszy jestem zdecydowana na sculptre,mysle ze to najlepsze rozwiazanie w moim przypadku.Chcialabym tylko wiedzec(bo masz juz doswiadczenie)czy twarz wyglada(po tych zabiegach)naturalnie.Niektore kobiety,po wypelniaczach itp.wygladaja jak opuchniete albo napompowane,co strasznie nienaturalnie wyglada,no i chcialabym tego uniknac.Od ponad 20 lat mieszkam w Niemczech i bylam u chirurga plastyka z "chomikami",ale zaproponowal mi tzw.mini lifting,czego na razie nie chce jeszcze robic.Dowiedzalam sie nawet,ze samoloty z mojego miasta do Katowic dosc czesto lataja,co mnie bardzo ucieszylo.Postaram sie czegos dowiedziec u tej pani doktor,moze najpierw telefonicznie,a potem zobaczymy.Myse ze bedziemy w kontakcie i pozdrawiam cieplo.