Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Thinki100

Starania o dzidziusia od ponad 13 miesiecy!!!

Polecane posty

Witajcie dziewczyny.Pisałam kilka dni wcześniej napisałam nawet mały poemat ale coś kafe nie chciało działać i mi skasowało tekst.Wkurzyłam się i już drugi raz nie napisałam. Kopelinko kiedy powinnaś miesiączkować.Moze jeszcze jest szansa. U mnie nic ciekawego dzisiaj jest 16dc no i gdyby wszystko było ze mną dobrze to miałabym owulację w tym czasie.Niestety sama nie wiem dokładnie kiedy ona jest dlatego w tym miesiącu robię testy owulacyjne.Jeżeli któraś z Was używa lub używała powiedzcie czy one u Was pokazywały wynik pozytywny? Chciałam już wcześniej Wam napisać ,że moje siostry jakiś czas temu namówiły mnie na wizytę u wróżki.Poszłam tylko dlatego że chciałam zobaczyć co będzie próbowała mi wcisnąć.Ku mojemu zdziwieniu powiedziała mi że widzi u mnie ciąże w niedalekim czasie ale widzi też problemy i wizyty u lekarzy.No jakby zgadła, chciałabym bardzo żeby wiedziała co mówi. Tak sobie pomyślałam ,ze fajnie by było Was zobaczyć może macie konta na nk lub facebooku? Pozdrawiam Was wszystkie trzymajcie się

mam pytanie 17 wrzesnia skończył mi sie okres trwal 3 dni w sobote i niedziele zygałąm jak kot a nic takiego nie zjadłam zeby mi zaszkodziło i potem znow w sobote 25 znow wymiotywałam i to 2 raz az lekko bola mnie piersi więc raczej grypy zoładkowo -jelitowej nie mam ani tzw sraczki tez nie sorki za wpis.... co to moze byc

Gość iz27
Witajcie :-) Melduję, ze u mnie nic nowego. Skończyłam 2 opakowanie tabletek, przede mną jeszcze jedno. Teraz czekam na 18 na HSG. Mam nadzieję, ze wyjdzie ok. Thinki100 - ja też mam lekko podwyższoną prolaktynę i powiem Ci, zę kiedy chodziłam do pierwszego lekarza to przepisał mi Bromergon , pół roku go piłam i bez rezulataów, tzn. prolaktyna spadła ale ciąży nie było. Później zapisałam się do kliniki leczenia nepłodności i tam lekarze orzekli, ze taki poziom prolaktyny nie wymaga leczenia i odstawiłam Bromergon. Podobno jeśli jest owulacja to podwyższona prolaktyna nie wymaga interwencji. Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale pisze co mnie powiedzieli. Pozdrawiam i czekam na wieści co u Was

hej dziewczynki:)ja odliczam dni do laparo jeszcze tylko 20 z jednej strony niemoge sie doczekac a z drugiej boje sie strasznie...bylam u lekarza i lekarka sie smiala ze moze nie bedzie potrzebna laparo bo juz miala takie przypadki ze zdarzalo sie iz jak kobieta miala isc w nastepnym cyklu na laparo to w poprzedzajacym zaszla(chyba ze strachu przed laparo) a ja oczywiscie sobie wkrecam ze mi moze tez tak sie przytrafic tzn chcialabym bardzo tak....takze musze czekac na @ do 15 :(

Witajcie Aska_G20 nie martw się wszystko będzie dobrze. Wszystko wszystkim Wam dzieczynom sie ułoży, zawsze trzeba mieć tą malutką nadzieję. Nie potrzebnie się stresujecie. Ja machnęłam na to wszystko. Co będzie to będzie i nawet się nie załamuję. Dziś sie dowiedziałam że moja koleżanka jest w ciąży tylko no musi uważać żeby nie poronić, a jeśli o nią chodzi to się cieszę że w końcu jej się udało bo tyle dziewczyna przeszła że szok, ja to pikuś w porównaniu do niej. Ona w dzieciństwie miała wypadek. Samochód ją potrącił. A teraz lekarz jej powiedział że miała problemy z zajsciem w ciążę , bo właśnie kiedyś miała wypadek. Trzymajcie się , nie traćcie nadzieji. Wszystko będzie dobrze. :)

Hej dziewczyny.Powinnam dośtać @ najpóźniej dzisiaj.Cykle mam regularne,no ale wiadomo,że organizm to nie szwajcarski zegarek i coś mogło się rozlegulować :( Szczerze mówiąc miałam nadzieje,że się udało..., jeszcze się łudze,że było za wcześnie na test i to na dodatek z popołudniowego moczu...a może wadliwy test,lub niedokładny,bo kupiłam najtańszy *P

Gość zonka83
Hej mozna sie dolączyc? troszke was podczytalam bo temat topiku jest mi bliski. o dziecko staramy sie ponad 2 lata:( badania hormonów, hsg i I inseminacja juz za mna. czekam własnie na mały cud bo w pt miną 2 tyg od inseminacji. Aska_G20 - mozna wiedziec dlaczego bezdiesz miała laparo i gdzie? ja tez mam termin ustalony (za 2 tygodnie) i boje sie strasznie:( pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Hej babeczki! ;P No w koncu sie odezwalyscie!!! :) Juz myslalam ze zostalam tu sama :( Kasiulaha - ja jakis czas temu robilam testy owu - takie zwykle, paskowe. Pokazywaly mi druga kreske ale slabsza niz tak kontrolna .Tak czy siak znaczy to ze owulka chyba byla :) Miejmy nadzieje ze wrozka sie nie mylila! Trzeba bylo tez zapytac sie o kolezanki z forum ;P hehe . A ile taka wizyta Cie kosztowala :) iz27- dawno sie nie meldowalas droga kolezanko, naprawdę mnie pocieszyłaś z ta prolaktyna .. A jaki mialas wynik? Moze pamietasz? Asia lekarka ma racje .. nie stresuj sie .. sprobuj o tym zapomniec a moze ta laparo wcale Ci nie bedzie potrzebna :) Neonka ja tez ostatnio jakos wyluzowalam bardziej:) Miejmy nadzieje ze to nam przyniesie szczescie ! Kopelinko! Ja nadal trzymam kciuki i az mnie juz palce bola bo nie puszczalam od tamtej pory jak tu napisalas ze masz dobre przeczucie .. hehe ! Jak samopoczucie, jakie objawy ?? Czytalam na jakims topiku ze dla kobietki test pozytywny wyszedl dopiero po tygodniu od terminu spodziewanej @ Takze jeszcze szansa jest spora! Daj znac No i witam Zonke83! Pewnie ze mozesz dolaczyc :) zapraszam serdecznie

Gość zonka83
Thinki 100 - dzieki za przyjecie. z góry przepraszam ze narazie bede pisac ogólnie do wszystkich bo nie jestem w stanie zapamietac kazdej z osobna. z czasem to sie zmieni:)

Zonka, a kiedy masz termin spodziewanej @ ? Masz jakies objawy ? Czy to prawda ze inseminacja jest bezbolesna ?

Zonka,Hej :) Przepraszam,że dopiero teraz Cię witam,ale jestem taka rozkojarzona :( Miło,że dołączyłas i życze szybkiego zafasolkowania! Thinky,dziękuje za wiare...moja słabnie :( A co do objawów to..długo by pisać...Po pierwsze cykle miewam najdłuższe 28 dniowe,wypada dzisiaj,po drugie od mniej więcej 20 dc odczuwałam objawy na @,byłam pewna,że pojawi się lada dzień a jaednak cisza,tak samo miałam w poprzedniej ciąży,po trzecie piersi... bolą od połowy cyklu,kolejny podejrzana rzecz,to,że zawsze na dwa,trzy dni przed @ miewam brunatne plamienia (niski progesteron) teraz jestem czysta,za to mam dużo mlecznego śluzu,takiego typowo ciążowego. Czyżby to urojenia?Faktem jest,że w każdej ciąży testowałam dopiero po tygodniu od spodziewanego terminu @,pierwszy raz się tak pospieszyłam z testem :-/ Kasiulaha,ja też korzystałam z testów owulacyjnych,ale wskażnik pik LH nigdy nie był mocniejszy od tego testowego,co ulotka interpretowała jako zbliżającą się owu,jednak według testu nigdy do niej nie doszło,a usg stwierdzio,że jajeczkowanie było,tak,że testom nie ufam

OOO fioletowy lakier :) a czemu akurat fioletowy a nie czerwony ;) hehe dzisiaj mam jakas glupawke , to chyba z przemeczenia . Co u Ciebie lakierku? dziewczynki dopisujcie sie do tabelki, super ze nasze grono sie powieksza !!!

dziewczynki pislam to ostanio na forum ale wam tez npisze : 17 wrzesnia skończył mi sie okres trwal 3 dni w sobote i niedziele zygałąm jak kot a nic takiego nie zjadłam zeby mi zaszkodziło i potem znow w sobote 25 znow wymiotywałam i to 2 raz az lekko bola mnie piersi więc raczej grypy zoładkowo -jelitowej nie mam ani tzw sraczki tez nie sorki za wpis....a bolal mnie dzis troche brzuch ale to napewno nie jest ciąza a dobrze sie teraz czuje

Kopelinko no to glowa do gory z tego co piszesz to mi wyglada tylko na jedno .. daj znac jak zrobisz kolejny test kiedy bedzie juz pewne , zebym mogla trzymac kciuki za nastepna z nas :)

Lakierku, dzisiaj jest moj 15 dc i wg kalendarzyka internetowego zaczynaja mi sie dni plodne bo cykle mam 33 - dniowe. Takze dzisiaj pewnie bedziemy z mezusiem szalec w nocy :) A ilu- dniowe masz cykle, trudno mi powiedziec co moglo Ci byc, moze jakis wirus zoladkowy .. , ja jakis czas temu tez przez cos podobnego przechodzilam ze zanikl mi @ , normalnie krwawienie mialam przez 1 dzien a reszta dni plamienie.

Gość zonka83
Dzieki za miłe przyjecie:) termin @ to niedziela. teoretycznie moge testowac wczesniej bo po iui zalecają test z krwi 14 dni po. no ale ja poczekam do poniedzialku zeby sie nie napalac. inseminacja (IUI) trwa chwilke, mnie osobiscie troszke bolalo przy mocowaniu czego tam a samo podanie juz nie i trwało naprawde chwilke. nie licze na wiele bo M miał slabe wyniki wiec teraz pozostaje tylko czekac. takze kciuki sie przydadza:) ja tez mocno trzymam kciuki za wszystkie z was:)

Thinki100 ja mam 28 dniowe ale zadnego zatrucia nie mialam ani nic dobrze sie czulam zrobilo mi sie nie dobrze i potem tydzien pozniej tez az 2 razy myslalam ze mi zoladek wyjdzie dzis no mialm zgage i bolal mnie brzuch a wcale sie nie nastawiam ze to jest ciaza wrecz przeciwnie i nie ze sobie cos wmawiam bo ja juz dawno odpuscilam z tym liczeniem dni plodnych owulki ,itd

Zonka kciuki za Ciebie zaciśnięte!:) Fioletowy lakier, a dlaczego upierasz się przy tym,że to nie ciąża?Kto wie... Thinki, dziękuje jeszcze raz!Choć moja nadzieja powoli umiera...to zbyt piękne ,aby było prawdziwe.. .................................................................................. Ps.Mam pytanie natury technicznej,jak to robicie,ze czcionka jest pogrubiona? A co do tabelki to ja też chętnie dołącze,kiedyś już pisałam dane,ale zdaje się,że sama mam się dokleić,tak?

kopelinka bo tak jak ty wpisals ponizej u siebie a mianowicie: to zbyt piękne ,aby było prawdziwe!!!!!!!!!!!!! ******************************************************** *** ******************* NICK .........WIEK ..............OSTATNI OKRES ......CYKL STARAŃ....... ********************************************************* **************************** neonka25.....25...............18.09................ fioletowy lakier..28............15?.....................juz nie licze ponad 24

Gość zonka83
fioletowy laker - doczytałam ze tez długo starasz sie o dziecko tzn ,mniej wiedej tyle co ja. jesli moge zapytac to co u ciebie jest przyczyną? jakie badania mialas?

Dziewczyny!! Wiecej wiary! Uda sie!!! :) Pozwole sobie zmodyfikowac ta wczesniejsza tabelke ;) Pls o poprawe bledow i mam nadzieje ze nikogo nie pominelam jak tak to przepraszam. zeby sie dopisac musicie ja przekopiawac cala NICK........ WIEK........ ..DATA OSTATNIEJ @............ CYKL STARAŃ Thinki100...... 25........ .......22.09.....................................15 EwelaK..........25........ .......03.09.....................................23 dziubasek25...25................19.08.................... ................13 jenyyy..........27................27.09.................. ..................15 neonka25..... 25........... ....18.09.....................................18 kasiulaha.......26.................20,09................. . .................17 iz27.............27.................11.09........(przerwa na leczenie) 16 prinzesska.....27.................12.09.................. ...........ok 85-90 fioletowy lakier..28..........15?.....................juz nie licze ponad 24

******************************************************** *** ******************* NICK .........WIEK ..............OSTATNI OKRES ......CYKL STARAŃ....... ********************************************************* **************************** neonka25.........25............18.09............... fioletowy lakier..28............15?.................juz nie licze ponad 24 kopelinka .........32............7.09................około 40 Fioletowy lakier,no tak,ale piękne rzeczy i cuda się zdarzają :) I tego życze Ci z całego serca!

Gość zonka83
Pozwole sie dopisac do tabelki:) NICK........ WIEK........ ..DATA OSTATNIEJ @............ CYKL STARAŃ Thinki100...... 25........ .......22.09.....................................15 EwelaK..........25........ .......03.09.....................................23 dziubasek25...25................19.08.................... ................13 jenyyy..........27................27.09.................. ..................15 neonka25..... 25........... ....18.09.....................................18 kasiulaha.......26.................20,09................. . .................17 iz27.............27.................11.09........(przerwa na leczenie) 16 prinzesska.....27.................12.09.................. ...........ok 85-90 fioletowy lakier..28..........15?.....................juz nie licze ponad 24 zonka83.......27.................15.09.....................................30