Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 autorka tego topiku to ja

Do zrzucenia 40kg i wiecej

Polecane posty

oj du偶o by pisac, wystarczy wklepa膰 w google i znajdziesz wszytko na temat diety. Ja np nie jad艂am Pieczywa, Makaronu, Kasz, Zimniak贸w Ryzu I Pr. M膮cznych W OG脫LE. Ograniczy艂am spo偶ywanie t艂uszcz贸w. Ja nie jadam mas艂a i margaryny w og贸le.Pilnowa艂am by na talerzu by艂o 75% warzyw niezale偶nie od tego czy a surowe czy gotowane i czy jest to sur贸wka czy sa艂atka. Trzeba uwazac marchew gotowana oraz buraki z uwagi na wysoki IG. Chyba wr贸ce do tych zasad.... ;))

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Zasady diety: Rygorystycznie wyeliminuj z diety cukier i mi贸d (dopuszczalny s艂odzik) Nigdy nie 艂膮cz w jednym posi艂ku produkt贸w o wysokim indeksie glikemicznym z t艂uszczami Unikaj jedzenia produkt贸w w臋glowodanowo-t艂uszczowych: pe艂nego mleka, czekolady, awokado, w膮tr贸bki, orzech贸w laskowych, herbatnik贸w Jedz chleb tylko pe艂noziarnisty, ciemne pieczywo z m膮ki z pe艂nego przamia艂u typ 1850 lub 2000 - wy艂膮cznie na 艣niadanie. Jednorazowo mo偶na spo偶y膰 100g w臋glowodan贸w z艂o偶onych (tj. makaron, ry偶, kasza, soczewica, chleb WASA, p艂atki) zjedzenie wi臋kszej ilo艣ci mo偶e by膰 przyczyn膮 tycia. Posi艂ki z m膮ka pp w sk艂adzie - do godziny 12 Je艣li makaron, to tylko z m膮ki durum, razowy i koniecznie kr贸tko gotowany. Owoce jedz oddzielnie, najlepiej na czczo i ze sk贸rk膮. Codziennie mo偶na zje艣膰 na czczo do 400 gram owoc贸w, 20-30 min przed 艣niadaniem Z owoc贸w nie jadamy: arbuz贸w, banan贸w, ananas贸w, kiwi, rodzynek - winogrona. Owoc贸w nie wolno 艂膮czy膰 z t艂uszczami i bia艂kami, bo zostaj膮 zablokowane w 偶o艂膮dku i fermentuj膮. Wyj膮tek stanowi膮 tzw. "owoce niefermentuj膮ce" czyli: truskawki, maliny, jagody, je偶yny, porzeczki kt贸re mo偶na spo偶ywa膰 do 艣niada艅. Ca艂kowita rezygnacja z alkoholu, kawy i mocnej herbaty, gdy偶 kofeina zwi臋ksza wydzielanie insuliny. Ca艂kowicie wyeliminuj s艂odzone napoje gazowane. Przygotowuj soki ze 艣wie偶ych owoc贸w w domu, bezpo艣rednio przed spo偶yciem. W czasie posi艂ku nie pij wody, nie pij te偶 bezpo艣rednio przed posi艂kiem. Mi臋dzy posi艂kami pij wod臋 mineraln膮 niegazowan膮 od 1,5 do 2 litr贸w dziennie. Po posi艂ku sk艂adaj膮cym si臋 z w臋glowodan贸w poczekaj trzy godziny, zanim zjesz co艣 zawieraj膮cego t艂uszcze. Po posi艂ku sk艂adaj膮cym si臋 z produkt贸w t艂uszczowych poczekaj cztery godziny, zanim zjesz co艣 zawieraj膮cego w臋glowodany. Jedz co najmniej trzy razy dziennie, nie omijaj posi艂k贸w. Przerwa pomi臋dzy posi艂kami nie powinna by膰 d艂u偶sza ni偶 6 godzin. Kolacj臋 zjedz do godziny 18 Nie 艂膮czymy w臋glowodan贸w z t艂uszczami Codziennie mo偶na spo偶y膰 do 100 gram bia艂ego sera Nale偶y spo偶ywa膰 odt艂uszczony nabia艂, poniewa偶 mleko zawiera cukier (laktoz臋), kt贸ry jest tutaj po艂膮czony z t艂uszczem Samo bia艂ko jajka mo偶emy da膰 do w臋gli, ca艂e jajka ze wzgl臋du na zawarty w 偶贸艂tku t艂uszcz zaliczamy do t艂uszczy Nabia艂 do 1,5% t艂uszczu jemy do posi艂k贸w w臋glowodanowych, z t艂uszczami nie mieszamy - do t艂uszczu jemy 艣mietany min. 18% i majonez, kt贸ry robimy same lub Kielecki (w jego sk艂adzie jest cukier, ale jako jedyny nie zawiera konserwant贸w) Nie jemy par贸wek (po艂膮czenie t艂uszczy ze 艣wi艅skimi dodatkami, typu skrobia, cukry, glutaminian sodu) Nie jemy produkt贸w z cukrem (uwaga na jogurty) Nale偶y wyrobi膰 sobie nawyk kontrolowania, czy w tym, co jemy (chleb, w臋dliny, majonez, ketchup, przecier pomidorowy, konserwy, warzywa w occie, soki) znajduje si臋 dodatek cukru i nie spo偶ywa膰 takich produkt贸w. Pr贸bujmy komponowa膰 posi艂ki tak, by nie 艂膮czy膰 mi臋sa z kaszami, makaronami; Je艣li jemy mi臋so to tylko z warzywami - gotowanymi lub surowymi Warzywa mo偶na 艂膮czy膰 i w posi艂kach w臋glowodanowych i w posi艂kach t艂uszczowych, wyj膮tkiem s膮 tutaj warzywa str膮czkowe, kt贸re nadaj膮 si臋 tylko do po艂膮cze艅 z w臋glowodanami, mam na my艣li: soje, soczewice, groch, fasole. Wyj膮tek stanowi fasola szparagowa, kt贸r膮 mo偶na 艂膮czy膰 z t艂uszczami Jedz warzywa bogate w b艂onnik: sa艂at臋, pory, bak艂a偶any itp. Korzystaj z obfito艣ci 艣wie偶ych zi贸艂: koper, natka, szczypiorek, bazylia pobudzaj膮 trawienie, wzmacniaj膮 smak potraw. Gotowa膰 w niskiej temperaturze, i - mo偶liwie cz臋sto - na parze

Udost臋pnij ten post

Madzia_M艂oda z tego co pamietam to do dietetyczki chodzi艂a i na rowerku stacjonarnym je藕dzi艂a ale teraz juz nie jexdzi bo nie mozliwosci.

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 dziewczynki! W艂a艣nie wr贸ci艂am z salki fitnes, ty艂ek mnie boli, na prawd臋 dzisiaj wyciska艂am "7 poty". Ale powiem Wam, 偶e mam du偶o energii.... Ja z mojej diety postanowi艂am na dobre wyeliminowa膰 ziemniaki , makarony i bia艂e pieczywo, no i s艂odycze... :) Popijam sobie tak偶e aquaslim i nie mam ochoty na s艂odko艣ci Aniu... teraz musisz by膰 silna, musisz by膰 wsparciem dla swojej mamy, wsp贸艂czuj臋 Ci, wiem co to znaczy mie膰 chor膮 na raka blisk膮 osob臋, ale musicie wierzy膰, 偶e wszystko b臋dzie dobrze! Dziewczynki - pytanie za 100 pkt. - co na celullit? Jak si臋 tego cholerstwa pozby膰?

Udost臋pnij ten post

Cos w ten desen, tylko ze u mnie MM by艂a wersj膮 tzw hardcorowa ;) i to da艂o mi sukces. Ale to by艂o dawno temu i nieprawda :) Wiecie co? ja np na dietach i ich zasadach +/- znam sie juz tak dobrze, bo chyba przerabia艂am niejedn膮. moja bol膮czk膮 i tego czego tu szukam to motywacja, zapa艂, wasz optymizm, mobilizacja. Takiego pozytywnego ducha szukam. Bo nie oszukujmy si臋, jesli dieta nawet jest rewelacyjnie opracowana i daje multum korzy艣ci i efekt贸w, na nic si臋 zda jesli sam odchudzajacy w ni膮 nie wierzy i stosuje j膮 bez przekonania. Potrzeba mi wiary grupy i takiego porz膮dnego kopa, co by ruszyc do przodu. Mam nadzije, 偶e wiecie o co kaman? :)) wiecie wi臋c czego tak na prawd臋 szukam na kafe i u Was. A wydaje mi si臋 ze "wdepne艂am" w ca艂kiem fajne towarzystwo. takie topiku szuka艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....Ma膰ka....
Cgosiek to co艣 jak dieta dla cukrzyk贸w;) Mnie dobi艂o jak us艂ysza艂am 偶e m贸j szwagier powiedzia艂 do mojej siostry 偶e jestem taka m艂oda a taka gruba i powoli zaczynam przypomina膰 w艂asn膮 matk臋:O A do tego doszed艂 fakt 偶e w to lato umiera艂am z gor膮ca bo nie by艂o mowy o tym 偶eby za艂o偶y膰 sp贸dniczk臋 czy kr贸tkie spodenki a i bluzki na rami膮czkach kiepsko wygl膮da艂y. Dodaj膮c do tego fakt 偶e niedaleko mnie jest targ na kt贸rym mog艂abym si臋 bosko ubra膰 tyle 偶e w nic si臋 nie mieszcz臋 (w sieci贸wkach jest to samo). jak sobie pomy艣l臋 jak mog艂abym wygl膮da膰 wa偶膮c chocia偶 20kg mniej... no i mam ambicje zosta膰 po艣rednikiem w obrocie nieruchomo艣ciami a do tego trzeba jako艣 wygl膮da膰. Tak偶e u mnie z motywacj膮 nie ma problemu. Szkoda tylko 偶e zapominam o tym jak mnie ci膮gnie do s艂odyczy;)

Udost臋pnij ten post

jasminek007 to polecala, sama szukam czegos dobrego:) eveline cosmetics ( serum intensywnie wyszczuplajace + ujedrniajace) pisze na opakowaniu ze jeszcze dobra na celulit ( choc ja na celulit stosowalam z tej samej firmy tylko takie czerwone) Bardzo dobry, polecam

Udost臋pnij ten post

No ja to w lato to zawsze jestem mega poubierana. W to lato by艂a masakra, takie upa艂y a ja jeansy, krotki rekaw i na to najczesciej jeszcze jakas tunika na rami膮czkach zeby brzucha az tak nie by艂o widac.

Udost臋pnij ten post

LizTaylor Jutro si臋 wa偶ymy, wskakuj te偶 na wag臋 w stopce wpisz dat臋 i aktualn膮 wag臋 i w膮czaj si臋 do nas. Co tydzien b臋dziemy sie wa偶y膰 i analizowa膰 nasze osi膮gni臋cia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....Ma膰ka....
Ja w lato jeansy i koszulki bez r臋kaw贸w takie lu藕ne z gumka na dole 偶eby si臋 opina艂y na biodrach. Wygl膮da艂am w tym jak s艂onica:O ale przynajmniej nie martwi艂am si臋 偶e mi zwa艂y t艂uszczu wida膰;) Tylko te wiecznie spocone po艣ladki:O Tak膮 ma艂膮 uwag臋 mam: nie warto wa偶y膰 sie co tydzien bo w tak kr贸tkim odst臋pie czasu waga mo偶e si臋 naturalnie waha膰 i b臋dzie was to do艂owa膰;)

Udost臋pnij ten post

cgosiek: czasami slodkosci tez trzeba zjesc;-) powiem Wam ze ja wcale nie mam ochoty na slodycze,dzisiaj przechodzilam np obok preclow -(zawsze takie jeszcze cieplutkie s膮 jak kupowalam, ale przechodzac obok nich pomyslalam sobie ze nie sa warte moich kcal. Za to jutro na imieninach napije sie pewnie jakiego winka ;-) Jejku ja na takiej rygorystycznej diecie bym nie wytrzymala, podziwiam Was ze macie tyle sily ;) Wiecie co, ja juz wczesniej przed naszym topkiem tutaj bywalam ale nie bylo takiego towarzystwa jak Wy;) My艣le ze we wakacje, juz b臋dziemy fajnie wygladac. ;-) Wszystkie sieciowki beda dla nas otwarte ;)

Udost臋pnij ten post

ja nigdy nie mowilam ze nie:) wiadomo od czasu do czasu wszystko wskazana:) jutro pieke szarlotke z orzechami wiec napewno zgrzesze:)

Udost臋pnij ten post

akurat ja bede robic pierwszy raz wiec nie jestem pewna efektow ale brzmi calkiem calkiem:) przepis pochodzi z pazdziernikowej claudi 4 jajka, 4 bialka,350g cukru,300ml jog nat, 100g masla orzechowego, 400g maki, 2 lyzeczki prosz do piecz, 2 kg jablek, sok z pol cytryny, 5 lyz oszeszkow ziemnych, op cuk wanil, maslo do formy 3zoltka +1 cale jajko utrzec z 200g cukru, jogurtem i maslem orzech. make wymieszac z proszkiem i dodac do masyorzech-jaj. forme wysmarowac maslem i wylac ciasto. jablka obrac pokroic w plastry 1cm, skropic cytryna, ulozyc na ciescie, posypac posiekanymi orzechami, piec ok 30min w 180st. bialka ubic dodaja stopniowo cukry, piane rozlozyc na warstwie podpiecz jablek, piec 20-25 min, upieczone mozna posypac orzechami ja robie cos podobnego tylko zawsze daje zwykle maslo badz marg, chce sprubowac jak bedzie z maslem orzechowym smakowac mam nadzieje nie zgrzesza za bardzo bo porcja to az 292 kcal, no ale w niedziele przychodz zanjomi na obiad wiec jakis deserek pasuje:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ty paskudo LIZ TAYLOR
my艣lisz 偶e jak zmienisz sobie nicka to si臋 nie znajdzie takiego zio艂ka jakim Ty jeste艣 :o?????? UWAGA dziewczyny!!!!!! Teraz jak kto艣 b臋dzie dowala艂 Wam na pomara艅czowo to b臋dzie wiadomo e to ona!!!!!!! U siebie te偶 tak robi艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ty pokrako wstydu nie masz!
Jeste艣 paskudn膮 ,grub膮 dup膮 a mianujesz si臋 jako LIZ TAYLOR . 呕AL.PL!

Udost臋pnij ten post

dziewczyny ktos nam sie podszywa pod kolezanke ?(LizTaylor) o co chodzi.? ide na orbitek pocwiczyc, odezwi臋 sie za 30 min:)

Udost臋pnij ten post

jasminek007 ------Nikt si臋 nie podszywa!!!!!! Po prostu zosta艂a liz zdemaskowana :D Jeszcze nie tak dawno na imie jej by艂o "Shane"

Udost臋pnij ten post

Liz vel Shane przyznaj si臋 dlaczego Tw贸j topik pad艂!!!!!??????? Po pierwsze dowala艂a艣 innym dziewczyn膮 na pomara艅czowo i 偶y艂a艣 w komitywie z innymi pomara艅czami.To jest 偶aa艂osne 偶e pomara艅cza zaatakowa艂a Twoj膮 kole偶ank臋,potem ona Tobie gratulowa艂a a Ty zamiast j膮 opierdoli膰 zacze艂a艣 z ni膮 pisa膰 jak z najlepsz膮 przyjaci贸艂k膮.Dwulicowa jeste艣 i tyle!!!! Dlatego te偶 z tego powodu dziewczyny uciek艂y!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herbal-sklep
Zrzucenie 40 kg to nie taka prosta sprawa- to oczywiste! Ale musz臋 艣mia艂o poleci膰 diet臋 herbalife. Zapraszam wszystkie oty艂e osoby aby wesz艂y na stron臋 www.herbal-sklep.pl. Znajd膮 tam, tak jak ja, produkty odchudzaj膮ce- ale zanim co艣 kupicie najpierw skorzystajcie z konsultacji! Konsultant zawsze lepiej doradzi i podpowie na co zwr贸ci膰 uwag臋! A sukces???... ja schud艂am ju偶 28 kg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rdsred
herbal-sklep wypierdalaj z ta reklama. nIkt nie schudla trwale na tym gownire:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SHANE SRA W GACIE
Na topiku gdzie pisa艂a jojo te偶 zrobi艂as rozpierduch臋, dziewczyny si臋 skonfliktowa艂y, a p贸藕niej za艂o偶ycielce udziela艂as dobrych rad, jak ma usun膮膰 topik, wcze艣niej jej dowalaj膮膰 pod innym nickiem/ Shane z Ciebie to gnida, jakich si臋 na kafe nie spotyka

Udost臋pnij ten post

KAZDY SADZI SAM PO SOBIE!!!!!!!!!!!! dziewczyny sie tu wspieraja staraja sie zmotywowac a ty tu z takim czyms wyskakujesz, osadzasz kogos innego a sam/sama co robisz??? zacznij wpierw od siebie a pozniej oceniaj innych! dziewczyny nie dajmy sie takim!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 *******12*********************
Oto w艂a艣nie jest k艂amczucha, k艂amie od ucha do ucha. Jak z nut k艂amie i si臋 nie z艂amie. Kto mi powie, kto k艂amie tak? Tak, tak nawet nie byle jak. To LIZ VEL SHANE :classic_cool:

Udost臋pnij ten post