Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Dziadek Jacek, ja też gubię włosy jak cholera :o Przy każdym myciu (codziennie) zostawiam w wannie tyle, że można by perukę zrobić - kolejne tyle przy czesaniu :o Muszę je też ściąć, bo teraz ciasno związuję gumką, zeby Bartka nimi nie zasypywać, a jak będą krótsze to może je trochę rozpuszczę i odżyją. Też biorę witaminy + magnez, ale nic z tego. Dużo osób mówi, ze to dlatego że karmię piersią, ale to guzik nie reguła. Mnie też pediatra mówiła, zeby zaczynać wprowadzanie słoiczków od zupek. My też "jedziemy na" Dentinoxie :D A Barkowi chyba nawet smakuje bo cmoka po posmarowaniu nieziemsko ;)

co do wypadania włosów też jest masakra, wszędzie ich pełno a po myciu też można by perukę zrobić, ja juz je ściełam... tydzien temu się odważyłam, bo miałam tak samo jak Ty, non stop w gumce i od tego jeszcze gorzej wychodziły, teraz jest ich wokół mnie jakby mniej... DJ mi też się ciągle kręci w głowie, a do tego masakrycznie bolą mnie nogi a szczególnie kolana, o kręgosłupie nie wspomnę on to jest w ogóle juz do wymiany...i wiecie co najbardziej mnie boli chyba w tym miejscu gdzie było znieczulenie... Ja biorę prenatal i żelazo...

witam, dziewczyny nie pamietam ktora ale polecala ktoras z was lyzeczki silikonowe do karmienia, kupilam dwie sa super, dzieki. mi tez wlosy wypadaja i zaczely sie przetluszczac, moja gin powiedziala ze to tak dlugo jak karmie, pozniej minie mam nadzieje. ja nie biore zadnych witamin tylko jod tak dlugo jak karmie mam przyjmowac, na zalecenie lekarza oczywiscie. aga-jabi - mam dwie kolezanki ktore sa kilka lat po porodzie i odczuwaja do dzis bol w miejscu wklucia znieczulenia np. na zmiane pogody. jedna planuje jeszcze drugie dziecko i mowi ze tym razem bedzie bez znieczulenia.

:O tyle, że ja nie karmię:P a kłakow pełno wszędzie:O:O:O chociaż moja psapsiółka dzisiaj kazała mi się uspokoić i nie histeryzować;) i dać sobie trochę czasu:D:D:D

DJ, ja mówię, że mamy taki "dizajnerski" dywan z moich włosów :) Produkt eko ;)

hej dziewczyny jak czytam o waszych problemach z wlosami, to jakbym o sobie czytala... mam dlugie a teraz to mi wypada naprawde duzo. nawet sie zastanawialam czy to nie kwestia szamponu czy odzywki,bo ja zmienilam ostatnio. ale skoro piszecie ze to od karmienia to pewnie tak jest, ja wciaz karmie piersia.... szkoda wlosow :) a nie wiem jak szybko odejde bo moja mala niechetnie wcina warzywa. kleik idzie lepiej. co do witamin to ja biore ciagle od ciazy, teraz femibion 2. zaczelam brac cerazette ale chyba to nie ma wplywu na moje wlosy. pozdrawiam znad szalu pakowania sie na swieta..

No to mamy wysyp kudłaczy:D:D:D:D Proponuję biznesik założyć;) Villa🌻 moża nawet dofinansowanie z Unii dostaniemy...w końcu w pełni ekologiczny produkt:D:D:D

Dziadek, o tym nie pomyślałam ;) Jednak co dwie głowy to nie jedna :D

Mi kiedyś na wzmocnienie włosów pomogła Bellissa. A z witamin biorę teraz Falvit mama i jeszcze kwasy omega. A to wypadanie to normalna reakcja organizmu. Po prostu w ciąży nie wypadały i teraz to co przez te 9 miesięcy nie wypadło teraz ewakuuje się z naszych głów. Tak przynajmiej czytałam. Podobno najlepiej jest ściąć włosy aby je wzmocnić. Tylko ze mi szkoda...

no to ja ścięłam, mam nadzieję, że to pomoże tak załóżmy biznes perukarski ;) czyli jednak to normalne, że boli tam gdzie się wkłuli, ja nawet nieraz mam wrażenie jak bym tam jakąś gulkę miała, też ostatnio mówiłam, że jak bym tym razem drugie (bo chciałabym mieć za kilka lat) urodziła szybciej to bez znieczulenia no ale zobaczymy, bo jak bym miała rodzić tyle godzin co pierwsze to nie dałabym rady

Dziadku ja też jeszcze chwile temu się chwaliłam że mi włosy się wręcz wzmocniły... To był chyba ostatni oddech umierającego... ŁYSIEJĘ!!! Włosy mi lecą na potęgę! Wit żadnych do tej pory nie brałam, ale zaczęłam, odżywki używam bez przerwy, ostatnio włosy podcinałam i efekt żaden... Z tego co mi wiadomo to kwestia hormonów a nie karmienia piersią... Gdzieś mi się o uszy obiło, że 16 tyg po porodzie coś się z nami dzieje i włosy lecą ;O mam nadzieje że długo to nie potrwa bo nie dośc że siwa to jeszcze łysa będę : / :O fuck!!! Dziś nawet kupiłam preparat na androgenowe wypadanie włosów, ale nie mogą go stosować kobity karmiące... No i znów FUCK! Krócej już włosów nie zetne bo w ciązy mnie w tej materii za bardzo poniosło i ściełam włosy na krótkie :O FUCK po raz 3 :O

ciotka julka - Bebilon jest hydrolizatem serwatki a Nutramigen kazeiny - rzeczywiście stopień hydrolizy Nutramigenu jest większy, ale za to serwatka generalnie jest mniej alergizującym białkiem. Nie ma przewagi skuteczności jednej lub drugiej mieszanki. Bebilon zawiera laktozę, która rzeczywiście może mieć korzystny wpływ w zaparciach (poza tym ma korzystny wpływ na śluzówkę jelit-jeśli dziecko nie ma nietolerancji laktozy). Poza tym jest smaczniejszy od Nutramigenu. Skopiowałam to ze strony http://www.forumpediatryczne.pl/foru/vt,41,249,4913#.Tu7S8FZSngk Ja na włosy biorę Vitapil i prenatal pd początku grudnia i widzę efekty, wypada ich mniej.

Hej dziewczyny dawno nie pisałam.Ja też niestety mam problem z włosami:(jestem ciekawa czy u was dzieciaczki tez sie budzą jeszcze w nocy co 3 godziny na jedzenie?bo moja niestety tak.juz ma 4 miesiace. nie wiem co mam zrobic zeby przespała dłużej:(dziwne jak była mniejsza to potrafiła przespać 4 5 godzin pod rzad, ale to chyba dlatego ze cały dzień miała kolki.Teraz na szczescie juz nie ma.Jestem zmeczona.Moja znajoma powiedziała,że jej dzieci jeszcze do 2 roku tez sie budziły w nocy;(a pozniej samo przeszło.Matko jedyna mam nadzieje,że u mnie tak nie bedzie bo bede wygladała jak zombi.

hej Kobitki. ja ze swoich włosów zrobiłabym już ze 2 perułki nie dośc ze mam chude to jeszcze wypadają a nawet leca powiedziałabym. Przez to że są dosłownie WSzedzie to musze je trzymac non stop związane w nocy też co im dodatkowo nie pomaga :( chyba powinnam zbierac te włosy to nie dlugo perulke z nich bym sobie zrobiła bo napewno bedzie mi potrzebna jak az tak wypdają. Niunia moja się nauczyła kilka dni temu krecić na łózku, zauwazyła ma coś takiego jak nózki i ze jej sie nawet przydają i robi teraz kółeczka non stop. Ostatnio mała spała w pokoju a ja w innym jadłam ale usłyszeliśmy jej stękanie wchodzimy a ta oczywiscie w poprzek łóżeczka i stękała bo nóżki między szczebelki jej weszły i nie mogła wyjąć. mojej sie odmieniło i budzi sie w nocy ale nie chce jeść cyca tylko piąstkę, na widok cyca pluje ;) więc to pewnie przez ząbki. TNKS activia u mnie nie działa ;( piję codziennie butelke naturalnego 300ml a kupke miałam we czwartek bo byc powinna i nic więcej jak zwykle :( moja mała jest UPARTA.

pocahontas dzieki to ja chyba zostanę przy tym pepti 🌻 kochane w ciąży dominowały estrogeny , teraz spadły to sie nie ma co dziwić że włosy lecą, a i jeszcze jak tarczyca się waha... spokojnie kochane to MINIE (przynajmniej u 90% mija) a łyse i tak nie będziecie.

ZWŁASZCZA DO DZIEWCZYN MIESZKAJACYCH W NIEMCZECH - Mam pytanko: omylkowo dostalam z allegro plyn do kapieli HIPP dla calej rodziny Familien-Bad 100ml towar z niemiec. Szukalam w necie ale po polsku nie ma ani w polsce tego plynu nie ma. Od jakiego wieku mozna kapac w nim dziecko??? Bo nie wiem czy mam odsylac czy zostawic ? to stronka do plynu: http://allegro.pl/nowosc-hipp-plyn-do-kapieli-1-l-z-niemiec-i2006891637.html

pocahontas-1984 .. MOJE lENA JEST CALA WYSYPANA,OD KILKU DNI DAJE KOZIE MLEKO,BYLAM U SPECJALISTY,DOSTALYSMY TONE MASCI I SPECJALNE ZELE DO MYCIA .Jej wysypka nie jest typowa dla skazy białkowej,prędzej alergia na jakis kosmetyk czy odzierz.Nasiliło sie gdy wyskoczyla drobna wysypka i kupiłam oilatum...okazało sie ze wszystkie "oile" są na bazie parafiny i to jej szkodzi,na głowie miała poprostu skorupe:/

dziewczyny, tak z ciekawosci, czym zajmujecie sie zawodowo? Do jakiej pracy wracacie wkrotce? Ja niestety nie mialam pracy przed ciaza, wczesiej pracowalam w biurach podrozy, ale przyszedl kryzys i zrobilo sie ciezko. Bede czegos szukac za pare miesiecy, choc jeszcze mysle nad tym czego, co jeszcze moglabym robic, zobaczymy... A jak tam u Was kochane, bo z tego, co czytam, to wiekszosc ma do czego wracac:) Choc pewnie nie kazdej sie chce, ale to juz inna historia:)

Hejka! Dziadek 🌼 a myślałam, ze tylko ja prawie łysa na forum jestem.. a tu "miłe" zaskoczenie. Tzn dobrze wiedzieć, że nie jestem sama, bo już nie daję rady. Wszędzie te kołtuny :o A do tego ja z natury mam 5 włosów na krzyż a teraz... grrrr Dziewczyny obserwujcie bacznie to ssanie kciuka!! Tzn wiem, że to jest teraz normalne, moja też pcha całe piąstki i się nie martwię. Piszę tak tylko bo moja chrześniaczka od urodzenia miała fazę na kciuka, dziś ma ponad 5 lat i dalej to samo i żadne oduczeniowe metody nie skutkują :o Co do żarełka to ja dodaję do wieczornego mleka trochę kleiku i od sob próbuję z kaszką. W sobotę było plucie ale dziś już chyba zakumała o co chodzi bo nawet łącznie zjadła z pół łyżeczki :P:P W sobotę się uparłam, siedziałam do 3 nad ranem i ogarnęłam całe mieszkanie i mam już Święta :) Mnie zawsze bardziej choinka cieszy przed niż po :) A w tym roku Nela była motywacją - teraz siedzi jak najęta, wgapia się w świeczi a jej ulubione zajęcie - kopanie bąbki aż cała choinka się trzęsie :) To będą wyjątkowe Święta :D

Hejka! Dziadek 🌼 a myślałam, ze tylko ja prawie łysa na forum jestem.. a tu "miłe" zaskoczenie. Tzn dobrze wiedzieć, że nie jestem sama, bo już nie daję rady. Wszędzie te kołtuny :o A do tego ja z natury mam 5 włosów na krzyż a teraz... grrrr Dziewczyny obserwujcie bacznie to ssanie kciuka!! Tzn wiem, że to jest teraz normalne, moja też pcha całe piąstki i się nie martwię. Piszę tak tylko bo moja chrześniaczka od urodzenia miała fazę na kciuka, dziś ma ponad 5 lat i dalej to samo i żadne oduczeniowe metody nie skutkują :o Co do żarełka to ja dodaję do wieczornego mleka trochę kleiku i od sob próbuję z kaszką. W sobotę było plucie ale dziś już chyba zakumała o co chodzi bo nawet łącznie zjadła z pół łyżeczki :P:P W sobotę się uparłam, siedziałam do 3 nad ranem i ogarnęłam całe mieszkanie i mam już Święta :) Mnie zawsze bardziej choinka cieszy przed niż po :) A w tym roku Nela była motywacją - teraz siedzi jak najęta, wgapia się w świeczi a jej ulubione zajęcie - kopanie bąbki aż cała choinka się trzęsie :) To będą wyjątkowe Święta :D

pocahontas - wiesz co Kochana a może Twoje Szczęście ma po prostu coś z hormonami albo to łojotokowe zapalenie????? Ja katowałam się i też myślałam, że to skaza - teraz już Małą przestawiliśmy z bebilou HA na zwykły i jest ok!! A wręcz lepiej na mm niż na moim mleku, a jak byłam na drastycznej diecie to było jeszcze gorzej. Teraz skórka jeszcze sucha, szczególnie brzuszek i udziaki i ciągle walczymy ale reszta miodek, za uszkami nic, szyjka ok, buzia śliczna. A może i Ty powinnaś spróbować przejść na "normalny" tryb. Mojej to wyszło na dobre, chociaż bardzo się bałam :) Tyle, że wiadomo - każdy jest inny.. malkatunka - ja też będę szukać dopiero.. ale jeszcze trochę posiedzę z Małą w domu :) W sumie już miałam propozycję ale niezbyt opłacalną.. zresztą chyba serce by mi teraz pękło za Małą.. Macie rację - ludzie pogłupieli! Wszędzie taki tłum, że palca nie można wcisnąć :o Spadam gotować obiadek 👄

Miałam pisać Bombastyczna🌻 do raportu:D:D:D:D Strasznie się cieszę, że Twojej małej polepszył się stan skóry...tym bardziej, że wiem jak dziecko przy podobnych historiach cierpi:O:O:O super🌻!!! Dołączasz od interesu perukarskiego, jak mniemam:D:D:D 👄 Zgadzam się z Wami w temacie szaleństwa w tych idiotycznych sklepach, centrach handlowych itd...pogłupieli ci ludzie, zachowują się czasem jak zwierzęta, osobiście widziałam, jak dwóch dorosłych facetów pobiło się o ....zabawkę na półce!!! Magia świąt:O:O:O

Laseczki może panikje ale ....taka natura mam ;))) Czy którejś dzidzia ma skończone 4 m-ce i jeszcze się nie przekręca na brzuszek ani na plecki?? Moja mała coś nie chce mi się przekręcać ;(.Cwicze z nią ale nia ma żadnych efektów. Też sama nie wyciąga rączek do przodu jak jej daje zabawkę tylko dopiero jak przybliże do rączki to ja chwyci i wymachuje.Mam się martwić ? czy to normalne .Ma 4 m-ce i 1 tydzień .

smallgirl, ja na szczęście nie mam takiego problemu jak Ty, bo mały jak zasypia ok. 19:30 to budzi się ok. 6:00-6:30 (dziś np. o 7:50 :) ). Ale co dziecko to ma inaczej, myślę, że jak skończy 6 miesięcy to warto próbować zrezygnować z nocnych karmień, tak myślę, ale ja się nie znam. meeg, a jak wygląda typowa wysypka dla skazy białkowej? Pytam, bo w weekend zaczęłam wprowadzać kaszkę mleczno-ryżową i dostał wczoraj troszkę krostek na rączkach, ale jeszcze wczoraj mu dałam i dziś jest masakra :o Cały brzuszek wysypany i troszkę plecy :( Nie wiem czy to skaza czy jakaś alergia na to co ja zjadłam i taki zbieg okoliczności. Jutro idę do pediatry z tym...Już widzę jak każe mi przejść na dietę bezmleczną....przed świętami :( waneska, Bartek jakiś czas temu się przewracał z plecków na boczki i czasem na brzuszek a ostatnio jakby zapomniał o tej umiejętności.

smallgirl, ja na szczęście nie mam takiego problemu jak Ty, bo mały jak zasypia ok. 19:30 to budzi się ok. 6:00-6:30 (dziś np. o 7:50 :) ). Ale co dziecko to ma inaczej, myślę, że jak skończy 6 miesięcy to warto próbować zrezygnować z nocnych karmień, tak myślę, ale ja się nie znam. meeg, a jak wygląda typowa wysypka dla skazy białkowej? Pytam, bo w weekend zaczęłam wprowadzać kaszkę mleczno-ryżową i dostał wczoraj troszkę krostek na rączkach, ale jeszcze wczoraj mu dałam i dziś jest masakra :o Cały brzuszek wysypany i troszkę plecy :( Nie wiem czy to skaza czy jakaś alergia na to co ja zjadłam i taki zbieg okoliczności. Jutro idę do pediatry z tym...Już widzę jak każe mi przejść na dietę bezmleczną....przed świętami :( waneska, Bartek jakiś czas temu się przewracał z plecków na boczki i czasem na brzuszek a ostatnio jakby zapomniał o tej umiejętności.