Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-Kasia-

CIĄŻA długo.......wyczekiwana :-)

Polecane posty

ja tylko na chwilkę bo w rpacy jestem:) Akif-na gardlo polecam Bioparox-antybiotyk w sprayu - naprawde super działa i można go stosować w ciąży, ale jest na receptę. pozdrawiam!

edysia dziękuję Ci bardzo za odpowiedź:) wiesz ja się właśnie bardzo tego obawiam żeby nie doszło do kontaktu z krwią, nie wiem też do końca jak działa immunoglobulina bo z tego co zrozumiałam to ona ma odwrócić skutki tego gdyby doszło do zakażenia w trakcie porodu ale potem już nie chroni tylko szczepionka a szczepionka zaczyna działać dopiero dwa tyg po drugiej dawce. Stąd moje wątpliwości dziewczyny ja do smarowania brzuszka używałam od samego początku czyli od pierwszych tygodni oliwki nivea bo inne smarowidła właśnie są od 4 miesiąca a wyczytałam żeby już od początku nawilżać skóre i ją przygotowywać. Potem używałam na zmianę właśnie DAX Perfecta Mama oraz oliwki i balsamu Palmers http://www.maslokakaowe.com/pl/p/Balsam-na-Rozstepy-250ml/3 http://www.maslokakaowe.com/pl/p/Kojaca-Oliwka-dla-Kobiet-w-Ciazy/15 oraz tego http://www.maslokakaowe.com/pl/p/Maslo-na-Brzuch/8 przy czym tego masła więcej nie kupiłabym, owszem strasznie nawilża ale to taki ulepek, normalnie jak zwykłe masło i to się nie wchłania tylko pozostaje na skórze, ubrania tym całe zapaplane:)

Czytam sobie i czytam o tych wózkach dla maluchów i nie wiem:) Jaksię już na jakiś zdecyduję to potem inny wpada mi do głowy... A wy laseczki coś wybrałyście? Bycie początkująca mamą to ciężka sprawa;)

magia80-któraś z dziewczyn na forum polecała kiedyś ten wózek: http://allegro.pl/chicco-wozek-trio-tour-4-gondola-auto-fix-astral-i1428086818.html Fajne są też z maxi cosi - ale cholernie drogie. Jak teściów namówię, to może nam kupią, a jak nie to będzie trzeba szukać tańszej opcji:) http://allegro.pl/maxi-cosi-wozek-wielofunkcyjny-mura-4-gondola-i1497721693.html Z tego co wiem, to ważne aby był lekki, więc fajnie jak rama jest aluminiowa i jeśli np rodzi się przed zimą, to aby były duże koła, bo łatwiej po śniegu jeździć. ale dzisiaj pogoda - we Wrocławiu śnieg z deszczem....super:(

Akif>jestem juz po wizycie!lekarz mlody,choc konkretny i odpowiadajacy na pytania,ale....no wlasnie i tu sie zaczyna!nie mogl uslyszec tetna dziecka!!! ja oczywiscie w ryk,trzeslam sie jak galareta,on mowil "na pewno jest,prosze sie uspokoic,bo slysze Pani tetno,a nie dziecka" i takie tam,widzac jego pot na czole,zdenerwowalam sie jeszcze bardziej,ale od razu wyslal mnie na izbe przyjec na usg i tam uslyszalam i zobaczylam mojego dzidziulka!co to byla za ulga!!!! Emmi>widze,ze mamy podobny gust,moj upatrzony wozek to wlasnie mura,ale nie 4 a 3 :) dzis na allegro bidowalismy jane slalom,tez polecam :)

witam kobietki :) Kasiu, tak zdecydowaliśmy się na CZMP, co ma być to będzie :) Akif ja jak zaczynało boleć mnie gardło płukałam wodą z solą i pomagało, teraz jednak podobno szaleja jakieś wirusy i u mnie leczenie skonczyło sie na antybiotyku, dzisiaj bylam u lekarza, a jeśli chodziu o bioparoź to jet wycofany z produkcji i niedostępny, chyba że apteka ma jakies stare zapasy, ale nie sądze ja byłam w 7 aptekach :( magia, Emmi ja wybrałam chicco trio tour 4, tylko czerwony, dam znać jak się sprawuje :) superburek bidulko, ale musiałaś przeżyć stres, całe szczęście że wszystko dobrze z maluszkiem uff Mama Urwisa moja koleżanka ma takie problemy z zębami w ciąży ostatnio złamal jej sie na cebuli co chwila jest u dentysty bo ja bolą :( Edysia nie dziękuję hihi aby sie sprawdziło :) maja będzie dobrze, życzę lekkiego i szybkiego porodu :) ja wysłałam męża po lody hihi po raz pierwszy w ciąży po coś musiał pojechać

Hej Hej :-) kurcze tyle się napisałam i mi wcieło .... wrrrrrrrrrrrrrr :-(

Magia80 ja z nudów siedząc w domku tez zerkam sobie na wózie, podobają mi się mutsy-wózki holenderskie- tak jak maxi cosi i quenny. A kolor fioletowy dla chłopca i dla dziewczynki pasuje:) http://www.swiatwozkow.pl/wozki-mutsy-c-31_344.html wizualnie też implast ale mają sporo złych opinii, chociaż wszędzie narzekają na każde. http://www.ewozki.eu/item/194/wozek-implast-eco-line-bolder-sd-torba-gratis-gleboko-spacerowy.htm superburek no szok co musiałaś przeżyć przez te chwile bidulko... Proszę o opinie w sprawie fabowania:)))

Cześć dziewczyny, Emko,Kasiu, Superburku, Sabibo....dziękuję, uczę się pokory. Tzn. nie chcę przesadzić, ale doświadczam na własnej skórze tego, ze każda ciąża jest inna. W pierwszej ciąży nie miałam najmniejszych problemów ze strony zębów. Po ciąży, choć dziewczyna, z którą byłam na sali (ona rodziła drugie dziecko) straszyła, że po pierwszej ciąży i po karmieniu miała sito (8 dziur), to mnie się udało i nie miałam żadnej.... Poszperałam w necie i poszukałam, ze to może być duża nadwrażliwość i że w ciąży się zdarza, kupiłam pastę Sensodyne (czasem jak widać reklamy się przydają):) i jest znacznie lepiej..., niemniej we wtorek i tak idę:), śpię na stojąco..., ale oby tylko wszystko było dobrze... Podczytuję Was tak dziewczyny, Kasiu straszna jest historia mamy Zuzi i nie wyobrażam sobie jak heroicznym czynem musi być dla rodzica szukanie innych rodziców dla swojego dziecka jeszcze za życia..., niemniej myślę, że to najrozsądniejszą i najlepsze co można dla dziecka zrobić w takiej sytuacji... Wspaniale, że akurat w Was odnalazła rodzinę dla swojej córeczki.... Powiem Wam dziewczyny, że piszę to i płaczę. Być może ciąża to taki bardziej refleksyjny czas..., niemniej z okien tramwaju mijam bilboardy skłaniające ku przeznaczeniu 1 % podatku na hospicjum dla dzieci, jak to widzę, czytając zdanie na tym bilboardzie z trudnem powstrzymuję się od łez, czasem kilka pocieknie... Oby takich tragedii było jak najmniej..... Zmienię temat, piszecie o wózkach... Ja miałam w sumie dwa. Skłaniam się ku tradycji..., że tak powiem. Pierwszy wózek był lekki, trzykołowy ze zgrabną gondolą i był fajny przez 3 miesiące. Wiem, że mój synek rośnie jak wielkolud i że to nie jest typowe, ale on poprostu po 3 miesiącach z gondoli wyrósł. Kupiliśmy duży, czterokołowy wózek z wielką gondolą, przekładaną rączką, dużą spacerówką, rozkładającą się na płasko i ten strasznie sobie chwalę, no i tego nie sprzedaliśmy, tak, że jak wszystko będzie dobrze, to będzie dla Maleństwa:) Pozdrawiam Was cieplutko

Superburku, współczuję przeżyć, teraz doczytałam... całe szczęście, że wszystko dobrze ...

superburku- jejku jak musiałaś się niepotrzebnie nadenerwować! Właśnie wydaje mi sie, ze w zwykłych gabinetach mają trochę za słabe te sprzety. Ja na ostatnim usg prawie nic nie widziałam a dzidziuś przecież już jest naprawdę duży. Najważniesjze, że się dobrze skończyło:) Sabiba- nie wiem czemu masz taki problem z kupnem Bioparox (może ty pytałaś o inny lek - pisałaś Bioparoź). Ja kupowałam go dwa tygodnie temu w pierwszej napotkanej aptece i żadnego porblemu nie było. Ostatnio też moja mama go kupowała, bo cała rodzina ma tendencję do angin i to zawsze nam pomaga. Może zalezy od miasta..? we Wrocławiu w każdym razie jest dostępny bez problemu. Mama urwiska- to napisz jakiej firmy jest ten super duży wózek:) Kasiu- rozumiem, ze jednak dziadkowie zgodzili się, żbyście to Wy byli prawnymi opiekunami Zuzi. To fajnie, że będziesz mogła być mamą i chłopczyka i dziewczynki. Mimo wszystko mam jednak nadzieję, że mama Zuzy jeszcze długo będzie się nią cieszyć i może jeszcze uda sie zwalczyć tę okrutną chorobę. Trzymajcie się ciepło. Też mam dziś ochotę na lody!!

Emmi, To jest mój wózeczek, tylko mam inny kolor. Wygląda bardzo masywnie i faktycznie nie jest lekki, ale jak na razie uważam, że to wózek nie do zdarcia, wygodny, obszerny, fajnie wentylowany, b. dobrze amortyzowany. W zasadzie mogłabym wskazać jedynie dwie rzeczy, których możnaby chcieć więcej (wypinany pałąk, ale każdy kij ma dwa końce, jak ma się małego rozbójnika, to może lepiej, zeby łatwo się nie wypinał;)) no i ewentualnie skrętne koła. http://www.wozkidzieciece.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=-1&d4=0&id=929&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=xthmeGac&k=0&dd=2&pp=1 Pozdrawiam:)

Mama Urwiska- faktycznie wygląda baardzo solidnie. Muszę pokazać mężowi:)

Hej Hej :-) Emmi tak, dziadkowie się zgodzili, nawet sami przywiozą Zuzę do nas :-) Widzę z opisu w stopce, że zaczęłaś odliczanie do połówkowego. U nas będzie chyba połączone kontrolne z połówkowym :-) Jak smakowały lody? :-) Mama Urwisa uważam, że wybór nas na rodziców związany jest z tym, że znamy dziadków ( na mamę taty Zuzy mój M mówi ciocia ), że nie zamierzamy ograniczać kontaktu z nimi, chcemy aby Zuza znała prawdę o swoich biologicznych rodzicach, mamy mnóstwo wspólnych zdjęć i filmów z wakacji, a to świetny materiał dla Zuzy :-) Bardzo fajny wózeczek wybrałaś :-) Ines ja farbowałam włosy już dwa razy, w grudniu i w lutym, tylko bez NH3 :-) Sabiba jak to co, ma być dobrze :-) A ja mam nadzieję, że do sierpnia gameta się przeniesie do nowego lokum i uda mi się u nich, no tylko troszkę dalej będzie :-) Superburek rany kobieto, ale musiałaś mieć stresa. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku :-) jak Ci idzie uzupełnianie dzienniczka :-) Maja jak po wizycie, co powiedział lekarz, dalej w domciu :-) Idea przepraszam, że tak się dopytywałam, ale jestem ciekawa jak Tomaszek "zniesie" pierwszą podróż. Widziałam fotkę paszportową i pamiętałm, że to tak jakoś teraz :-) Magia ja również chciałabym chodzić do szkoły rodzenia :-) Powiem Ci, że M nawet się sprawdza w nowej roli, a mnie coraz bardziej się to podoba :-) Edysia tak, odliczanie do przyjazdu Zuzy rozpoczęte :-) kurcze z tą zółtaczką to nie ciekawie, teraz musisz podwójnie uważać. No, ale najważniejsze, że udało uniknąć się podrażnienia :-) Wpadaj do nas częściej, jak tylko Twój "słodki wampirek" Ci pozwoli :-) Ewcia co u Was, gdzie się podziewasz? :-) Dziewczyny, widzę że Wy już tak na poważnie z zakupami. Ze mną chyba coś nie tak, bo kiedy nie znałam jeszcze płci bardzo chciałam robić zakupy, a teraz jakoś mi minęło. Tylko pokoik szykujemy :-) Pozdrowionka :-)

witam a więc ja w domu, ktg nie wykazało skurczów, na usg ilość wód odpowiednia, przepływy dobre, łożysko już dojrzałe ale nie stare jeszcze więc można poczekać parę dni, narazie mam do wtorku czekać

kasiu nie ma sprawy,pytaj o co chcesz i ile wlezie:Pnapewno zdam relacje z podrozy maja moge za ciebie urodzic :)heh

Emmi chodzi mi o bioparox źle się napisało, miałam recepte od lekarza.Są też informacje w internecie, że lek został wycofany :)

Maja-nie ma sprawy ja też mogę za Ciebie urodzić.:) Trochę to u mnie trwa,bo miałam skurcze 40 godzin(i nie zapisywały się na KTG może to wina sprzętu)Ale od odejścia wód do przytulenia Lenki 1.05 więc błyskawicznie:)Dodam,że nie chodziłam do szkoły rodzenia i nie miałam pojęcia co mam robić.Nie musisz się bać,to ból który się szybko zapomina i najcudowniejszy moment.Tak długo na te chwilę czekałaś. Rozmawiałaś z lekarzem na temat immunoglobuliny i karmienia? Mi mówili,że jak najbardziej chroni,że nawet kobiety z zółtaczką t.C rodzą i karmia naturalnie,że nie ma czego się obawiać. Oczywiście cały czas jestem ostrozna i zawsze już będę.Mój lekarz dal mi taki przykład "jeśli nie zaraziła pani do tej pory swojego faceta sypiając z nim kilka razy w miesiącu to znaczy,że nie jest łatwo przekazać wirus"I uwierzyłam mu.Mam nadzieje,że dobrze zrobiłam. Kasiu udało sie uniknąć podrażnienia chyba dlatego,że duzo wcześniej przygotowywałam brodawki do karmienia,ale to nie jest łatwe. oj no i muszę kończyć pisanie:):) Spokojnej nocy kobitki:)

edysia no ja rozmawiałam o karmieniu z lekarzem zakaźnikiem i tak zrozumiałam włąśnie ze immunoglobulina tylko cofie ewentualne skutki gdyby w czasie porodu doszło do zakażenia, a potem to chroni dopiero ta szczepionka której przyjmuje się 3 dawki, sama już nie wiem czy źle zrozumiałam czy jak to jest naprawdę

Nie wiem kochana co ci doradzić...Mi po porodzie zabronili karmic Lenki zanim nie dostanie immunoglobuliny,choc bardzo chciała szukała cyca jak tylko mąż położył mi ją na brzuchu.Położna odcieła pępowinę, urodziłam łozysko podali szczepionkę i dopiero po 2 godz mogłam ją nakarmić.Oczywiście pytałam czy napewno mogę ,czy nic jej nie grozi,zapewniali,że tak.Najważniejsze jest nie dopuscic do krwawienia , a nie ma nic lepszego dla dziecka niż mleko matki. ale jeśli zdecydujesz,ze nie chcesz ryzykować powiedz o tym położnej myślę że zrozumie.pogadasz z pediatrą i dobierzecie najlepsze mleko dla Twojej córeczki. Pozdrawiam,życzę powodzenia i leciutkiego i szybkiego porodu:)

MAMA URWISA- w pełni się z tobą zgodzę w kwestii wózka. Ten który poleciłaś, że jest twardy, nie do zepsucia miała też moja siostra. Troszkę inny model ale tej samej firmy. Nic sie w nim nigdy nie popsuło, nie odpadło, nie pękło. Ja właśnie spoglądam na te firmę i będę sie ku niej skłaniać. Może nie jest najbardziej "disajnerski" jak na dzisiejsze czasy ale karoca nie do zajechania. Gondola duża, wygodna akurat dobra gdy dzidzia sie rodzi na zimę.

No tak pierwszy dzień wiosny i wszystkie wywiało z domków a ja tu leżę przykuta do łóżka witając wiosnę przeziębieniem ehh jak nie urok to ..... SUPERBUREK- no kochana pare siwych włosow przybyło po pobycie na żelaznej. Dla mnie to żadna nowość bo te programy to właśnie obsługują sami młodzi lekarze. Moja koleżanka była też w tym programie i za każdym razem trafiła na kogoś innego. Ja pamiętam jak miałam HSG na Żelaznej to zapisałam się do kobitki w średnim wieku. Ale że był trudny przypadek na porodówce trafiłam do młodego lekarza, którego jak zobaczyłam to myslałam, że sie urwał z dyskoteki. Zadbany, wypielęgnowany, włos ułożony aż cholercia wstyd się rozbierać hihi. No ale myslałam co ty tu robisz chłopczyku!. Ale byłam zaskoczona bo poźniej sie okazało, że lekarz super, delikatny i miała podejście do pacjentów. Więc kochana tak to już jest w naszych szpitalach nie wiadomo na co i na kogo sie trafi. Ja wybrałam Muszyńską ale tez nie mam pewności czy bedzie przy porodzie.

Gość MysiapYSIA
Ja powiem tak z mezem stramy sie o dzieciatko juz około 2 lat i nic. ostatnio miewam dziwne dolegliwosci aczkolwiek nie sugeruje sie miesiaczka gdyz jest nieregularna Poprostu miewam mdłosci zgage nieziemnska kreci mi sie w głowie,piersi zrobiły sie strasznie ciezkie a sutki obolałe.Jutro robie test boje sie kolejnego zawodu ale cóz sprawdzic trzeba czy to ciaza czy jakies chorobsko.;( Jutro powiem co i jak trzymajcie kciuki

gdzie sie wszystkie podziałyście????:) na nk moje ostatnie ciążowe zdjecie

hej dziewczyny! maja>super fotka na nk! ale_ola>Ty tez pieknie wygladasz!!! ja po weekendzie zostalam u rodzicow,chodze codziennie na masaz,bo moj bol plecow jak sie okazalo to tzw. rwa kulszowa,po masazu jest lepiej,ale w weekend bol doszedl do stopy i po schodach wchodzilam na czworaka!!! pozdrawiam Was w ten piekny dzien :)

Witam w pierwszy dzień wiosny;)!!! Ja się nie udzielam ponieważ nic się nie dzieje prócz tego że czuje cudowne ruchy Wiki;) a dwa od piątku przez cały weekend byłam u rodzinki i nie było dostępu do kompa;( a teraz to co pamiętam: Kasiu odpoczywaj bo po takim czasie charowania to ci się poprostu należy i superowo że Zuza wpadnie do Was na dwa tygodnie;) Ines super że dzieciątko zdrowo rośnie;) o aco do farbowania to ja jakieś 1,5 miesiąca temu farbowałam Garnierem bo ona z tych delikatnych farb;) mama urwisa ja Ci z zębem nie pomogę ale widzę, że już sama sobie pomogłaś;) a co do wózeczka to chyba też się nad takim zaczniemy mocno zastanawiać;) nadzieja jak tam Laura, pewnie pięknie wygląda, moja kuzynka swojej córeczce przekuwała uszy jak miała 8 miesięcy, takie dzieci cudownie wyglądają w kolczykach, takie małe panienki hihi;) superburek współczuje tego wielkiego stresu i dobrze że się wszystko wyjaśniło;) ja chyba bym zawału serca dostała bo ja z tych panikujących a ból kręgosłupa to może być rwa kulszowa sabiba to udanego wypadu do rodzinki;) ale_ola i maja wyglądacie pięknie;) mysiapysia to powodzonka i daj znać;) jak kogoś pominełam to sorki ;)

superburek to mnie wyprzedziłaś z tą rwą kulszową;) hehe niechce cię martwić ale moja koleżanka też coś takiego miała i niestety pozostał jej ten ból do końca ciąży;( niestety

Hej dziewczyny. Witam pierwszego dnia wiosny:) Troszke mnie nie było a to dlatego ze byłam troche u mamy i w sumie u mnie nic ciekawego sie nie działo. Dzis juz wyszłam zza krzaczków:) malinko - kochana wiem ze wam ciezko teraz i zadne słowa tego nie zmienia. Jestesmy myslami i modlitwa z Wami i mocno was wspieramy. trzymaj sie kochana. tule gorąco Kasiu - ale mnie wystraszyłas tym szpitalem. na szczescie juz jest ok. teraz odpoczywaj ile sie da:) super ze Zuza spedzi z wami 2 tygodnie. troszke sie nią nacieszysz.tylko sie nie przemeczaj. Mam nadzieje ze mama Zuzy bedzie mogła jeszcze długo cieszyc sie swoim skarbem. to straszne co ludzi spotyka a najbardziej boli wtedy gdy dotyczy to dzieci. Ines - piosenka super i tez sie przy niej zryczałam jak głupia:) jak Twoje samopoczucie? Jak Twój dzienniczek? napewno super sprawa. szkoda ze od poczatku o tym nie wiedziałam. Zazdroszcze pracy w żłobku. zawsze chciałam tam pracowac ale tam gdzie mieszkałam to nie było zadnego złobka. ciezka praca ale jaka wdzieczna:) tak mysle.ps pyatłas o krem pharmaceris dr eris. ja go uzywam i jestem zadowolona:) moja kuzynka tez go stosowała i unikneła rzostepow. zobaczymy czy mi tez sie uda. ja płaciłam teraz 44 zł za 2 opak bo była promocja.dodatkowo tak od 2 tyg po kąpieli smaruje sie oliwką dla dzieci:) skora jest super po oliwce:)i tez mam dylemat z farbowaniem włosów:( maja - kurcze widac ze malutka całkiem sie zadomowiła u mamy w brzuszku i teraz nie mysli wychodzic:) zycze Ci lekkiego porodu i zdrowiutkiej wspaniałej coreczki superburek - fajnie ze załapałas sie na program:) wszystkie badania itp bedziesz miała wiec to duze odciążenie finansowe:)Ale ta historia z młodym lekarzem to masakra! ile Cie to stresu kosztowało. dobrze ze szybko wszystko sie wyjasniło. Mam nadzieje ze bóle kregosłupa szybko miną. biedna jestes kochana z tymi bólami magia - dobrze ze jestes zadowolona z nowego gin. zawsze człowiek spokojniejszy emka - super ze wyniki dobre. Widze ze wy równiez z niecierpliwosci czekacie na poznanie płci:) idea - a ty biedna sama bez mezulka:( dobrze ze Tomaszek to rozumie i jest grzeczniutki:) nic tylko całowac:) sabiba - jak tam torba? spakowana?:) jak samopoczucie? Gabrysia pewnie juz ostro fika:) nadzieja - co tam u was? jak Laura? Ja dzis byłam na wizycie:) wszystko w jak najlepszym porzadku:) usg polówkowe jednak bardzo uspokaja rodziców:) dzidzia wazy juz prawie 400g i jest wieksza niz wynika z OM zatem mam drugi termin porodu na 1 sierpnia:) ciesze sie ze dzidzia zdrowo rosnie i na ta chwile jest wszystko super. jak narazie nie mam problemu z cwiczeniem mojej cierpliwosci i nadal nie znamy płci malenstwa:) najwazniejsze zeby było zdrowe pozdrawiam wszystkie dziewczyny