Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaZG

chcę schudnąć 20 kg kto ze mną?

Polecane posty

Gość Boże takie młode dziewczyny
a tak sie zapusciły:( Ja mam 35 lat, 52 kilo wagi i spore tendencje do tycia... Nie wyobrażam sobie żeby zasiąść za stołem i obżerać sie bez kontoli nawet bedac bardzo szczupłą Gdybym miała wrzucać w siebie tony jedzenia mając już 20 kg nadwagi to chyba serce by mi pękło z żalu Dziewczyny, macie problemy z psychiką nie z odżywianiem i przemianą materii, dopóki nie przestawicie swoich mozgów i zaczniecie rozumieć że wazniejsze od obżarstwa jest zdrowe i piękne ciało, nigdy nie schudniecie, albo bedziecie jak tu niekteóre zrzucać i tyć, co jest tragedią dla organizmu. My szczupili tęz lubimy jeść, tylko potrafimy zachować umiar. Mozna zjeść ciadstko (JEDNO!!!!!) raz w tygodniu, a nie codzień po kilo...

ok90 nawet nie chcem się warzyć straszne :P ma pcos więc to jest z jednej strony mus tylko samej to tak nie bardzo mogłam się zebrać

Gość czy któraś z Was
czuje sie dobrze jak sie tak obje na maxa????? Jak sie jest szczupłym to łatwiej zachować zdrowie ciała (cukrzyca, nadciśnienie, stawy itp) a jak sie jest pieknym - zdrowie duszy, dume ze swojego silnego charakteru, podziw w oczach innych :) Czy to obżarstwo daje Wam az tyle radości, ze potraficie zrezygnować dla niego z pieknej zdrowej sylwetki i uznania całego otaczejącego swiata?????

nie i to że chcemy schudnąć chyba jest tego przykładem... ja odchudzanie rozpoczynam od głodówki. a nie od diet bo wg mnie nie ma to sensu. chudośc nie nie jest znacznikiem piękna. kiedyś zrobiłam eksperyment z siostrą... jadłyśmy tylesamo i chciałyśmy sprawdzić która z nas więcej przytyje... roznica była kolosalna! dlatego niektórzy poprostu tak mają że całe życie będą się meczyć po to żeby być szczupłym a inni nie muszą robic nic.

Gość ankaZG
witam ponownie... Karola10106 ważymy tyle samo dziś 90 kg mam... rano kawusia, potem brzuszki i orbitrek :) wzięłam prysznic i piszę do was.. dużo lepiej się czuję jak ruszyłam swój tyłek dziewczyny damy radę najważniejsze że chcemy mój mąż mnie wspiera :D razem ze mną chce schudnąc kiklka kg całuję was mocno i trzymajcie się. Dziś wyrzuciłam wszystkie słodycze żeby nie kusiło ;) a jak wam idzie. Zróbcie sobie zdjęcia za jakiś czas zobaczycie jak się zmieniłyście :) wieczorem warto spalić nadmiar węglowodanów trening 30 min

Gość jakbyscie sie nie zapuscily
to byscie nie musialy sie odchudzac :O

Gość bede piękna jak dawniej
ja tez przechodze na diete. mam 24 lata i 75kg. mój cel to 55 do wiosny. dam rade wiem-w tamtym roku zaczęłam diete od stycznia przy tej samej wadze i marcu ważyłam już 60kg. niestety na zime zawsze tyje tzn. od wrzesnia do grudnia. Przed ciążą warzyłam 48kg i nie miałam problemów z tyciem-nigdy!!!a jadłam słodycze.

Gość do Anki
daruj sobie brzuszki na tym etapie odchudzania, one nie palą tłuszczu a pod taką warstwą tłuszczu (mówię o 90 kg wagi) mięsnie ci niepotrzebne Wydłuż za to mamksymalnie czas treningu aerobowego (orbitera) najlepiej do godziny dziennie wtedy zaczniesz szybko się wytapiać. Brzuszki dorzuć koło 70 kg, chociąż to i tak spora warstwa tłuszczu jeszcze bedzie na brzuchu i i tak nie bedzie ich widać Ja mam 160 cm wzrostu, waże 50 kg i jeszcze mam spory tłuszczyk na brzuchu mimo ze codzień biegam godzinę i przed tym robię jakięś 300 - 400 brzuchów na maszynach na siłowni Jeszcze mi mięsni nie widać chociaz wyczuwam dotykowo ze pod tłuszczem są jak kamiene, take u Ciebie cwiczenia mięsni brzucha to daremny trud, pal tłuszcz zamiast tego

Gość do Anki
i jeszcze jedno: 30 minut aerobowego ćwiczenia to za mało, po ok 30 minutach dopiero zaczynasz palić swoj tłuszcz, wiec te minuty "po 30" są najwazniejsze

do Anki... nie wiem jak się nazywasz ja schudłam 10 kg ćwicząc 40 min areobiku a pozniej joga widomo jadłam tyle co nic ale od samego niejedzenia się nie chudnie więc wydaje mi się że na początek to wystarczy bo kto na samym początku ma siłę ćwiczyć intensywnie przez tyle czasu?

Gość do Anki
A czy ja mówię że od razu? Piszę żeby starała się wydłużyć, tak na prawde najskuteczniejszy jest trening przy tetnie do 140/min (mówię o spalaniu tłuszczu), to nie jest intensywny trening, można nawet noramlnie rozmawiac cwicząc w ten sposób. Wazne jest zeby dłużej niż 30 minut a nie dłużej niż godzine. Wiem bo zrzuciłąm sporo kg, pod okiem trenera i szło mi jak z płatka wiec mogę sie podzielić. Po co dziewczyna ma siodme poty wylewać próbując zrobić kilka brzuszków przy takiej oponie, jak na kij i tak jej to teraz potrzebne... Orbiter, ksiązka lub film i pedałowac.:) No i dieta - to podstawa...

Gość do Anki
da sie spoko ;) ja kiedys nawwt bigałam truchtem i czytałam teraz już biegam dłuższe dystanse wiec szybciej i nie da sie czytac ;) szkoda ;)

hmm... chyba że orbitreka masz bez ruchomych rączek... :D nie wiem ja tam równowagi bez trzymania nie mogę złapać :P

Gość dyngus
te mądralińska, a czy wiesz, ze im wiecej miesni w organizmie tym wiecej sie kcal spala, tak wiec i pod zwałą tłuszczu troche mięsni zawsze sie przyda. i powiedz po co ten ton? sama walczyłaś z nadwagą, a teraz taka wyniosła i patrząca z góry. nie przejmujcie sie dziwczyny tymi uszczypliwymi komantarzami. Duzo w nich prawdy, ale napisanej w taki sposób, ze sie nóż w kieszeni otwiera

Gość do Anki
Jakie uszczypliwe komentarze???? Naucz sie rozumiec to co czytasz, bo widzę że kiepsko z tym u Ciebie :o Cwiczenia siłowe u kogoś z dużą nadawgą są na pewnym etapie małoskuteczne i mniej potrzebne i do tego choleeeernie męczące. Spróbuj zrobić poprawne cwiczenie na brzuch ważą setke...a co dopiero 100 czy 200 porawnych Najpierw trzeba pozbyć sie nadmiaru tłuszczu a potem sie rzebić... Kalorytferek na brzuchu i piekne wyźrzeźbione pośladki pod 20 cm warstwa tłuszczu. Grastulję logiki... I zebyś wiedziała, schudłam to się mądrze, bo z mojego doświadczenia może skorzystać ktoś kto stoi dopiero na starcie, a ja mam patent na szybki, niezbyt męczący i zdrowy efetkt, wiec odbij kolezanko...

Gość ankaZG
witam do Anki masz rację brzuszki pewnie nic nie dadzą. Na orbim dam radę godzinę w takim tempie, warto sobie włączyć tv bo to odwraca uwagę i traci sie poczucie czasu :) nie mogę więcej niż godzinę? bo tak rano godzinę i ok 19 wieczorem też może chociaż 30 min? Czy będzie ok? Jakie jeszcze cwiczenia przy takim balascie mogę robić? a jak z dietą? Jeśli jem chude mięsko to tylko z warzywami, oprócz tego musli z jogurtem nat., bułka razowa (jedna na śniadanie) Podpowiesz coś? Jak rozłożyć posiłki? Kiedyś kolega mi doradził zeby rano pić kawę a potem trenning, po 1-2 h pełnowartościowe śniadanie. Potem jakiś owoc i ok 17 obiadokolacja (ważne białko) i ok 19 trennig by spalić nadmiar węglowodanów. Będę wdzięczna

słoneczko 2010 ściągnij sobie z internetu body attact naprawde fajne cwiczenia i fajny instruktor :D skacze jak sprężynka

Gość do Anki
Dietę masz idealną, jak dla mnie:) Pieczywko konieczne, razowe zdrowsze no i rano zeby nie zalegało Obiadki tez super mięsko plus warzywa Zjesc musisz po treningu, i nie możesz nie jeść od 17.00. Postaraj sie wczesniej poćwiczyć, zjedz obiad (warzywa - dowolne - gotowane albo surówki, plus mieso - tez dowolne, najlepiej bez tłuszczu, albo z odrobiną oliwy i przyprawami). A na koację coś lekkiego bez węgli (lekki serek, wedlinka, coś warzywnego typu pomidorek, ogórek itp.) Max 2 godziny przed spaniem, nie wczesniej jednak niż 3. Inaczej spowolnisz przemianę, a po co? Pamiętaj żeby jesc conajmniej 5 razy dziennie i nie dopuszczaj do uczucia głodu!!!!! Jako przekąskę warto czasem podjeść coś z minimum kalorii (ja lubie ogórki czy grzybki w occie, albo jakąś kalarepke czy pomidorka, ewentualnie jogurt naturalny) niż doprowadzić do tego ze bedzies głodna. Godzina orbitera w zupełności wystarczy, dodatkowo jesli czujesz niedosyt, możesz pospacerować szbkim marszem. Z czasem jak bedzie Ci sie poprawiać kondycja będziemy dokładac obciązeń. Nie bierz za dużo na głowę od razu bo to demotywuje:)

Gość Dolabella
Przyłączam sie. wiek : 29 dzieci : jedno Wzrost : 170 cm waga : 84 kg będę cwiczyła na steperze min 40 min. nie jem słodyczy nie jem nic po 18:00 choc by mnie skrecało cel: do czerwca 2011 64 kg

czesc dziewczyny:*! ja dzisiaj zaczęłam 2 dzień dietki jak na razie idzie wszystko dobrze. wczorajsza waga pokazała 67,8kg a dzisiaj 66,7kg!:) dzisiejszy moj plan wyglada tak 1 posilek plasterki wedzonego lososia z sokiem z cytryny i sosem sojowym, dwa koreczki z bialego sera z ziolami i zielona herbata 2 posilek owoce morza z ziolami i cytryna+ czerwona herbata 3 posilek pomidory z cebulka i 4 koreczki z bialego sera z ziolami + zielona herbata a na 4 posilek planuje salatke owocowa i zielona herbate do tego pije okolo 1,5 litra wody dziennie i jeszcze jedna dodatkowa herbate czerwona. + pol godziny cwiczen. moge sie do Was dołączyć..? powodzenia i pozdrawiam:*!

Gość do Anki
Dolabella Niejedzenie po 18 jesli chodzisz spać pozniej niż o 21 to kiepski pomysł spowolnisz przemianę materii i bedziesz tyła od samego patrzenia na jedzenie ;) Ostatni posiłek nie wczesniej niż 3 godziny przed snem i nie poźniej niż 2 Lekki bez węgli

w sumie nie bo ćwiczenia się powtarzają ja ćwicze z body attact 46 bo dla mnie jest wygodniejszy :) tylka ta wersja gdzie jest 2 fcetów i jedna babka blondynka oni najfajniej prowadzą :) dziś już nie będe tego ćwiczyć bo nie mam do tego warunków ale jutro z rana na 100% dziś tylko orbitrek :P a jakie obroty sobie ustawiacie bo nie wyobrażam sobie żeby na średnich wytrzymać godzinę ... moja siostra gdzie jest chuda ma super kondycje w porównaniu do mnie wytrzymywała max 15 min. chyba że mówicie o tych strasznie lekkich obrotach albo ja mam te urządzenie inne