Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość au lait

potrzebuję opinii eksperta!!! w sprawie ćwiczeń

Polecane posty

Gość meduzaaaa
Borsuk- jesteś 5 w numerologi:P Ty masz Chłopie duszę hazardzisty :D a w co grasz ?? juz pomyślałam że w jakimś zespole muzycznym :D widzisz dla Ciebie ćwiczenia na podtrzymanie kaloryfera...to jakbyś przerwę robił... a ja w pocie czoła dymam te brzuszki i az mam stracha przed tymi ćwiczeniami a jak już je zrobię to czuje się taka spełniona:) w sumie przyznam się że juz jestem po treningu...i nie mam siły .... padam z nóg...ale wolałabym usłyszeć że trening trening, trening:P Pewnie masz rację z ym odpoczynkiem bo nic na siłę.... Tylko jak Ciebie znajdę Borsuku po tygodniu?? BUUUUUUUU :( 🌼 dla Ciebie.... Trzymaj się cieplutko i się za dużo nie obijaj :P w sumie dużo osiągnąłeś dzięki swoje pracy i zasadom które wprowadziłeś w swoje życie:) u mnie masz mistrza:P PA:D

Gość meduzaaaa
Ojjj pilnuj się Borsuku...widzę, że fanklub się powiększa ;)

Gość meduzaaaa
:D dasz radę w końcu Borsuk jesteś ale uważaj, żeby nie zrobiono polowania na Borsuka...bo ca ja biedna pocznę:P

Gość meduzaaaa
w sumie racja....:D damy radę ....moja siła i Twój spryt :D

Gość meduzaaa
Witaj Borsuku:) Mam nadzieję, że żyjesz i cieszysz się dobrym zdrowiem :) jak treningi? czy ściskasz już jest wyściskany??? :P Tylko mi nie mów, że miałeś labę(nie babę:P) :) U mnie :D tzn. była siłownia i z niej korzystałam na maxa.... idę za Twoją radą i kupię sztangę...tzn. mam zamiar i w tym miejscu poproszę Pana Borsuka o pomoc :) nogi też swoje dostały 4 h na stoku:) ale nie do końca jest tak kolorowo....:( nie mam zielonego pojęcia ile zjadałam kcal... +piwo aby uniknąć zakwasów oczywiście:) a czy chociaż troszeczkę pomyślałeś o obiecanym programie treningu dla meduzyyyyy ?? :D :D

Gość meduzaaa
Hejka:) a dlaczego miałbys sie nie cieszyc dobrym zdrowiem??? otóż...mogłaby Ciebie np. jakaś Borsuczka zamęczyć albo co gorsza uwięzić :P wczoraj byłeś poszukiwany lisem gończym :P ojjjjjjjjjjj Bruczku- jesteś zdaje sie niegrzecznym Borsukim:)) A sztangielki nie posiadam? Obciazenia-nie posiadam? co do stojaka....?? czy jest bardzo potrzebny??? chodzi o miejsce..... a pomyślałeś o programie dla mnie????

Czesc, stojaki takie niezbedne to nie sa, dasz rade bez. Trening sie wymysli, najpierw trzeba zgromadzic sprzet ;) W sumie to zamiast sztangi mozesz nabyc 2 sztangielki, z ktormi bedziesz mogla wykonywac cwiczenia "sztangowe" :) Decyzja nalezy do Ciebie ... :)

Gość meduzaaa
mój problem polega na tym, że nie wiem co jest dla mnie lepsze:( Słuchaj, może spróbujmy zrobić tak.... powiedz mi konkretnie biorąc pod uwagę , że jestem nowicjuszką sztanga taka + obciążenie XXX. ja to zakupię i będę sie martwić później....co dalej.... bo nie chce marnować czasu na zastanowienie się nad czymś na czym się nie znam....bo i tak sama nic nie wymyślę:) co Pan na to????

Polecalbym z keltona: http://www.ecentrum.kelton.pl/produkt.php/1/7/49 + obciazenie 4 x 1,25kg + 4 x 2,5kg ... ale jak to podsumowalem (w swoim koszyku) ... to wartosc tego zamowienia = 142zl ... a za przesylke (za pobraniem) ... chca 154zl :D - zatem definitywnie odpada. Cos im chyba ta strona z zamowieniami szwankuje. Zatem 2 sztangielki: http://allegro.pl/sztangielka-z-gwintem-10-kg-hms-super-jakosc-i1413790074.html - jesli masz konto na allegro. Tylko tutaj nie wiadomo jaka srednice maja ciezary - zeby mozna je pozniej na przyklad uzyc do sztangi. Ale pisalas, ze posiadasz jakas sztangielke? 2kg? Nie jest juz za lekka?

Gość meduzaaa
posiadam hantle 0,5 kg :P nie chce mieszać ale najlepiej by było zamówić wszystko w jednym miejscu i kpl. by mi od razu przysłali... czas...czas...czas :)

Gość meduzaaa
spędziłam dzisiaj mnóstwo czasu żeby znaleźć w necie jakieś ćwiczenia na nogi i brzuch na płycie DVD i sama nie wiem...to jest kupowanie kota w worku... do tej pory mam ćwicenia rozpisane na kartce...a chyba chce iść na łatwiznę :)

Gość meduzaaa
a co z Twoim ściskaczem?? masz go już??

Eh ... przypominasz o sciskaczu ... i smutno mi sie zrobilo, bo ... sciskacz jest w PL ... a z PL do mnie ... to kawal drogi ;)

Gość meduzaaa
to zamawiam:) ojjjjjjj. nie chciałam żeby przez moją ciekawość Tobie smutno było:) myślałam że zamówiłeś ....

Gość meduzaaa
mam świadomość że jestem monotematyczna i absorbująca...ale chce iśc do przodu...cały czas mam w głowie te ćwiczenia..... byłam na nartach i mialam instruktora który w lecie zajmuje się organizowaniem szkółek czy obozów( wspinaczki górskie).... strasznie sie podpaliłam ale warunek musze wzmocnić ręce i ramiona:P ale i tak niby wszystko jest w głowie a nie w rękach ani nogach....... także ciut Ciebie pomęczę :) miałam atak kompulsów:( i chyba mam doła:(

Tak, te dwie beda OK. Nie martw sie, rece i ramiona sie wmocni :) A duzo jadlas? - najlepiej gdybys wowczas sobie, po nich, pocwiczyla aerobowo. Dol - super, ze jest ... dzieki temu nastepnym razem czlowiek sobie pomysli (jesc i miec dola, czy nie jesc) ... ale oczywiscie i tak zje = to sa kompulsy ;) Zatem jesli zdarzy sie kompuls ... to nie ma co miec dola ... bo one i tak sa prawie nie do zatrzymania ... trzeba robic tak, zeby sie nie zdarzyl = jesc zgodnie z zapotrzebowaniem, nie stresowac sie ;)

ok. zamówiłam już.. u mnie to wygląda nieco inaczej... nie umiem sobie rozkazać żeby nie miec dola...:( i nie umiem się zmusić do ćwiczenia:( na tym polega pat:( no cóż...i tak wielkim krokiem jest to ze mówię o tym ...... i takiej siebie nie lubię :( PA

Gość meduzaaa
Hejka:) czekam na sprzęt...... liczę kalorię staram sie zjadać te 1800kcal.i ćwiczę po 30-40 min. z rana i wieczorem ale spodnie się robią ciasne w udach:( boje się zważyć i wmawiam sobie nie trzeba:P nawet zrezygnowałam z samochodu i do pracy i z pracy dymam na pieszo 30 min. marszem. Kurcze a kiedy będę chudła???

Hmm ... jesli spodnie sie robia ciasne, to cos musi byc na rzeczy ... no wlasnie - powodow moze byc masa. 1800kcal to nie jest taka duza dawka, specjalnie jak Ty tyle cwiczysz ... ale pisalas cos o kompulsach. Moze tez przemiane mialas tak swpolniona, ze te 1800kcal to za duzo ... ciezko tak wyrokowac ... na wage nie ma co wchodzic ... spodnie sa juz lepszym wzorcem ... ale tez palce sa dobrym miernikiem - w sensie, zeby sprawdzic, czy tkanka tluszczowa rosnie. Jesli to tkanka miesniowa - to sie nie masz czym przejmowac. Chudnac = obciac kalorie. Ale te 1800kcal to nie jest az tak duzo, jak obetniesz do 1500kcal - przy takim wysilku - to bedzie to naprawde malo kcal (jak dla Ciebie). Na te chwile - musisz dojsc do tego ... dlaczego spodnie robia sie ciasne = tkanka tluszczowa, czy miesniowa. A te kompulsy to czesto?

Gość meduzaaa
OK. dobrze że jesteś:) cos się pochrzaniło:( te 1800 to chyba za dużo....tak czuje ... spodnie robia się ciasne:( na twarzy tez się chyba zaokrągliłam:( dzisiaj zjadłam 1300kcal. i od 40 min ćwiczę ... teraz przerwa:) te kompulsy zdarzyły sie raz przy okazji @... badam tkankę tłuszczową nawet przez sen.... Wierzę w to co robie bo widziałam Twoje foto...i nie jest to zryw pod tyt. dieta- głodówka tylko sprawdzony system przez 13 lat. ale zasatanawia mnie jedna rzecz, może mam tak rozwalony metabolizm ze u mnie to nie zadziała:( a ja pragne być szczupła!!!!!!! nie będe tu beczeć tylko ide pobiegać.....

No mozliwe, ze to ten metabolizm, ale jak znowu "wsiadziesz" na 1300kcal - to nigdy go nie rozruszasz. Obecnie zima ... mozna sie niezle zakamuflowac ... ja bym polecal kontynuowac 1800kcal przez 2 tygodnie. Jesli tyjesz ... to rozruszasz przemiane materii = zatem to, co ewentualnie nadrobisz - pozniej latwo zrzucisz. A moze ... w zly sposob sie odzywiasz? - jak wyglada menu? Staraj sie jesc 4-5 razy, zeby rownomiernie dostarczac kcal, ale mniej na wieczor. To nie jest tak, ze do bycia szczupla potrzebujesz jesc malo, ja jem 3800kcal (pon. - pt.)... i ostatnio spodnie mi ledwo sie na tylku trzymaja. Ostatnio nawet mysle o tym, zeby jesc ponad 4000kcal, bo wkrotce bede musial garderobe wymieniac :D

Gość meduzaaa
Wiesz jakie jest moje marzenie??? żeby kiedys móc wypowiedziec Twoje słowa.... i z dziką rozkoszą wymienię całą garderobę :)))) Kurcze te 1800 to naprawdę dużo.. moze zostanę przy tych 1800 przez 2 tyg. i zobaczymy co z tego wyniknie:) a powiedz, po akcji kompuls - to na drugi dzień to jak?? ja raczej mam jadłowstręt i przez dwa dni jak wcisnę 1300 to max może faktycznie jem o złych porach.... Ty zawsze jesz o regularnych porach?? a owoce na wieczór mozna ?? a wiesz co ?? jak rozruszam ten metabolizm to kupie psa i zastosuje ten numer z kiełbasą :P Naprawdę masz świetne pomysły:) zrobilam 150 brzuszków... teraz robie 3x50 jestem cała dumna i blada z siebie:))