Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość demonica000000000000

Klinika SP CSK SUM Katowice - Ligota ul. Medykow-opinie

Polecane posty

Gość adunias
A może ktoś ma termin- jak ja- na 22 lipca lub w okolicy tego dnia? :-)

Gość mychaaaa1
do kasztelan - ja też chodzę do Magnuckiego:):) a dlaczego myślisz że poród będzie szybciej?kiedy masz wizytę u doktora? do kiniatka - ja też mam zamiar rodzić w wodzie- termin 18 wrzesień:)

Gość kasztelannnn
o widzisz to fajnie, wizyte mam jutro :) i oczywiscie panikuje, jak zawsze. A co do wczesniejszego porodu to nie wiem ale jakoś mam takie przeczucie zreszta u mnie w rodzinie zawsze dzieci rodziły sie przed terminem.

Gość kinga__1
Nie nakręcajcie się dziewczyny na wcześniejszy poród, bo tu naprawdę psychika ma znaczenie... A kobietki, co chcą do wody rodzić, obyście nie rodziły jednocześnie, bo kto pierwszy, ten lepszy...jest 1 wanna

Gość mychaaaa1
nie ma co panikować:)będzie dobrze

Gość kasztelannnn
ja nie zamierzam rodzić w wodzie także nie będe się biła o miejsce :)

Gość mychaaaa1
wanna jest jedna ale może Panie położne tak pokierują, że się uda każdemu!

Gość mychaaaa1
a kogo nosisz w brzuszku?

Gość kinga__1
niestety, pytalam o to, nie jest tak latwo, bo tzreba ja dezynfekowac i czekac na efekty tej pracym wiec ciezko pogodzic porody kilku osob

Gość kasztelannnn
do mycha :) dziewczynke a Ty?

Gość mychaaaa1
do kasztelan - chłopczyka:)

Gość adunias
I zostało nam 4 dni do terminu porodu... :-)

Gość K.a.r.o.l.i.n.a
hej hej ja mam termin na 5 sierpnia ale myślę, że wcześniej urodzę :) w poniedziałek idę do gin i mam nadzieję, że odstawię fenoterol :) co do wyprawki nie zauważyłam podkładów na łóżko :)) ja mam pytanie co do odzieży ochronnej, byłam w kilku sklepach medycznych i nie mają takich dwuczęściowych a taki jest wymagany ubierany na bieliznę, w informacji szpitala pani mi powiedziała, że szpitalny sklep jest zamknięty :( kupiłyście już tą odzież?

Gość adunias
Nie martw się, kupisz na miejscu, w csk, położne mają. Cena 20 zł. Mój mężuś już został zaopatrzony ;-) Widzę, że nikt nie chce rodzić w naszym terminie? ;-) 22 lipca- w dzień wyznaczonego terminu porodu- też mamy wizytę. A do kogo chodzisz?

Gość mychaaaa1
ubranko dla taty dostępne jest u położnych - cena 20 zł:) zgodnie z wcześniejszą wypowiedzią:)

Gość adunias
Nie wiem, jak to działa, ale te ostatnie tygodnie trwają dłużej, niż 7 dni każdy :/ Niby 4 dni do 22 lipca, ale to chyba najdłuższe 4 dni w całej ciąży :/

Gość adunias
A właśnie!Wygnałam dzisiaj męża do lekarza. Od kilku dni mówi o bólu gardła i okazuje się, że z ŻADNĄ infekcją nie można towarzyszyć przy porodzie. Niby logiczne, ale ...W każdym razie od razu dostał antybiotyki i oby mały poczekał, aż tata wydobrzeje ;-)

Gość mychaaaa1
do kasztelan- i jak u lekarza?:)

Gość kasztelannnn
a no jak, nakaz leżenia szyjka mi się skraca :( ale co sie nie robi dla maleństwa. Juz tyle wytrzymałam że teraz dam rade, a co u ciebie, kiedy Ty masz wizytę?

Gość mychaaaa1
oj...no to bardzo mi przykro, ale dasz radę:):) a miałaś wcześniej nakaz leżenia? ja mam wizytę 30.07.

Gość kasztelannnn
to sie miniemy bo ja mam 29.07 :) a ja sie czujesz? masz już wyprawkę skompletowaną? ja sie troche przestraszyłam tą szyjka i własnie chce zamówic rzeczy dla siebie na allegro. Wyżej jest podany mój meil odezwij sie to bedzie nam łatwiej sie komunikowac skoro mamy na ten sam miesiąc termin i tego samego lekarza :) pozdrawiam

Gość kot83
Witam! Czytam co jakiś czas to forum i cały czas się zastanawiam nad porodem w tym Szpitalu, jutro tam jadę na USG i zobaczyć porodówkę. Tez nastawiłam się na poród w wodzie ale jak jest 1 wanna to kiepska sprawa, bo jak będzie kilka Pań rodzących w tym samym czasie co jest baaaardzo możliwe to trzeba będzie zmienić plany i to dodatkowy stres. Ja mam termin tak ok 23 sierpnia, od wczoraj jestem na Fenoterolu więc może sie zdarzyć, że wczesniej urodzę... Zastanawiam się też nad Łubinową, Znajoma poleca bo 3 razy tam rodziła i jest zachwycona warunkami i położnymi. To mój pierwszy poród więc dlatego się stresuję. Mnie prowadzi Dr. Szota, który tam pracuje dlatego też ten szpital chciałam wybrać.

Witam Dziewczyny, Dzięki temu forum zdecydowałam rodzić w CSK, więc tak z ciekawości pytam, czy któraś z Was ma termin w okolicach 7 sierpnia? Skierowanie już mam i teraz zostało tylko czekać :)

Gość 1anna
Witam .Rodziłam w tym szpitalu w czerwcu tego roku. Zdecydowałam się tam rodzić, gdyż mój lekarz prowadzący tam pracuje. Oczywiście super warunki, panie położne bardzo miłe oraz elegancka sala z wanną. Nie udało mi się urodzić do wody, gdyż miałam GBS dodatni .Rodziłam na sucho.Na szczęście trafiłam na wspaniałą położną Beatę Cocek . Bałam się ponieważ nie uczęszczałam do szkoły rodzenia.Doświadczona i pełna profesjonalizmu Pani Beata pokierowała całym porodem.Wspierała uśmiechem w tak trudnych chwilach oraz panowała nad każdym szczegółem. Pomagała mówiąc co i kiedy mam robić, proponowała odpowiednie ćwiczenia rozluźniające oraz zmiany pozycji, które bardzo ułatwiły mi poród. A w szczególności motywacja w końcowej fazie porodu.... Wszystko poszło szybko i sprawnie. Polecam z całego serca Panią Beatę Cocek , która jest osobą profesjonalną, kompetentną, wyrozumiałą oraz baaardzo cierpliwą z dużym doświadczeniem, która zawsze służy radą nawet po porodzie. Szczerze polecam szpital CSK oraz poród z Panią Położną Beatą Cocek

Gość kot83
Cześć. Ja dzisiaj byłam zobaczyć salę do porodu w wannie, bardzo ładnie, czysto i nowocześnie, teraz tylko czekać i mieć szczęście że wanna będzie wolna :-) Salę pokazała mi inna położna chyba Pani Teresa jeśli dobrze pamiętam. Tez bardzo sympatyczna. Myślę, że wszystkie położne są miłe i pomocne, trzeba się pozytywnie nastawić :-) Trzymam za Was kciuki i życzę szybkich i lekkich porodów :)

Gość gość
Hej a czy któraś wie dokładnie jakie badania są wymagane żeby móc rodzić w wodzie?

Gość kot83
Na pewno nie możesz mieć infekcji, nadciśnienia, zresztą wpisz w wyszukiwarce przeciwwskazania do porodu w wodzie i wszystko znajdziesz. Musisz mieć zaswiadczenie od lekarza że nie ma u Ciebie przeciwwskazań, ale jesli ciążą przebiega prawidłowo i dobrze się czujesz to na pewno będziesz mogła :)

Gość gość
Dziękuję bardzo za odpowiedź. A czy trzeba jakieś konkretne badania robić, bo mój lekarz ogólnie w czasie ciąży w porównaniu do koleżanek dosyć mało badań mi zlecał i boję się, że przez ich brak nie będę mogła rodzić w wodzie.

Gość kot83
Ktoś już na tym forum pisał dokładnie jakie wyniki. Ale najlepiej jak zapytasz swojego lekarza. Na pewno jak pisałam nie mozna mieć obciążeń genetycznych, cukrzycy ciążowej, nadciśnienia, infekcji, HIV. A najlepiej przejechać się tam na porodówkę i zobaczyć i popytać i wypytać dokładnie swojego lekarza prowadzącego. A na kiedy masz termin??? Pozdrawiam