Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oczekująca21.01

kto z was ma termin na styczeń 2011?

Polecane posty

Gość maja_lka
A ja się dziś nuuuudzę. Jeszcze do tamtego tygodnia byłam w pracy od 8 do 19, atu nagle drugi dzień śmiertelnej nuuudy... W końcu zaczynam się orientować w serialach, o których do tej pory tylko słyszałam i dowiedziałam się po pół roku, że mam grubo ponad 100 kanałów w tv. Ale fajnie!!!!! Wszystkie Maćki, jakie znam to super chłopaki, o wzroście grubo ponad 180 (i wadze proporcjonalnej do wzrostu), także Dosia trzymaj się podczas porodu ;) Izę znam tylko jedną, ale jest to najpogodniejsza i najbardziej roześmiana dziewczyna, jaką w życiu spotkałam

Hej zjadło mi to co napisałam :/ To byłam ja, tylko mi się literki pokitrały z tego lenistwa :D

Maćki to fajne chlopaki i takie misie:) mi Iza kojarzy sie z wredna i zadziorna babką , ale no coz mąż nie chce nawet slyszec o innym imieniu i pewnie juz tak zostanie:) powoli sie przyzywczaje. Ja dzis caly ranek przespalam z przerwa na sniadanie, widocznie cisnienie bylo cholernie niskie. W ogole cisnienie w ciazy mam tragiczne i musze czasem walnac sobie kawe bo chodze jak neptyk. Dzis mnie naszla ochota na cole i tak sobie popijam caly wiweczor :) pozdro babeczki

ja tez mam termin na 30.01 i nie moge sie doczekac lekarz mi juz na wizycie 7.12 mowil ze moge urodzic wczesniej czyli tak w ciagu 3 tyg :( wystraszylam sie i staralam na siebie uwazac bralam przepisane leki itd. od grudnia mam skurcze w ten wtorek bylam w szpitalu na ktg i mialam juz skurcze n 100 lekarz chcial mnie zostawic ale bylam juz ze 3 razy w szpitalu w ciagu tego miesiaca i mam dosc patrzenia na szczesliwe mamusie a sama musze jeszcze czekac...tydzien temu odszedl mi czop razem z krwia i co wieczor odczowam silne skurcze lecz ustepuja i mam bol od odlu plevcow promieniujacy na brzuch...juz nie wiem co robic doradzcie dziewczyny..

nio tylko ja juz nie moge sie doczekac nawet nie boje sie bolu przy porodzie chce miec juz synka przy sobie i moc sie nim opiekowac

Randeczka, ja takie skurcze mam juz od miesiąca, albo mi brzuch twardnieje, albo mam jakies mrowienie, albo czuje sie jakbym miała okres. tobie odszedł juz ten czop wiec myslę że to juz lada chwila. Ja to sie zastanawiam jak to bedzie z gotowaniem obiadków jak wróce do domu, chyba nie bede w stanie, a mój mąż nie umie gotowac. Co tu zrobić? Zastanawiam sie tez troche nad tym czy nie za wczesnie wyprałam te wszystkie ciuszki, bo od ostatniego prania mineło juz sporo czasu. Teraz to sie ma co zabierac za powtórne pranie bo za sterylnie mały tez nie może mieć.

no dziekuje ci za odpowiedz mam nadzieje ze niedlugo juz sie zacznie:) a co do prania to ja tez wczesniej wszystko wypralam i lezy popakowane do szpitala tzn czesc tych rzeczy:) co do gotowania to mieszkamy z tesciami to raczej bedzie wporzadku a moze mame popros o pomoc

To maz przez pare dni , zanim dojdziesz do siebie , ze tak powiem na '' suchym '' ... Albo przyspieszony kurs gotowania ... :)

Witam wszystkie dziewczyny. Ja dziś znowu od 5 na nogach, bo mnie brzuch bolał. Ale teraz już jest OK. Co do ubranek-to chyba nie ma co popadać w skrajność. Przecież, jeśli są zamknięte w szafce, to nic poważnego im się nie stało. Czy u was też jest taka paskudna pogoda? U mnie pada deszcz, a chciałam pójść na spacer :(

a ja jak siedze na fotelu to nie moge swobodnie oddychać, bo czuje ucisk na płuca. Sądziałam ze pod koniec ciązy to juz powinnam łatwiej oddychać.

mnie brzuszek bardzo obnizyl sie juz na swieta chodz czasem jak maly kopnie to czuje jakby mial mi zebra polamac...moj kochany smyk tez myslala ze czas szybko zleci ale dluzy sie jak diabli jeszcze 15 dni do terminu jesli nic sie nie bedzie dzialo do szpitala pojade dwa dni przed terminem...a w ten wtorek chcieli mnie zostawic na odserwcji przez silne skurcze...ale nie chce lezec w szpitalu tylko po to by sobie polezec:(

niech juz zacznie sie porod:):) wam dziewczyn tez tego zycze a na kiedy macie terminy?? mnie tez bole mecza takie ostre uklucia w kroczu ale nie wiem co to jest zabardzo...w końcu pierwsza ciąża nie da się wszytkiego wiedziec

Hej dziewczyny,dzisisaj o 6 rano odszedl mi czop z krwia, kolejna czesc o 9.30, mam lekkie skurcze jak na okres, dzwonilam do poloznej wiec mam obserwoac dalsze objawy i czy nie odchodza wody . Mysle , że to juz niedlugo, brzuch mam caly czas twardy... no nic cierpliwie czekam

No to pewnie jeszcze dziś sie zacznie na dobre. Podobno od momentu oddania czopu z krwia liczy sie ok 48 godzin i w tym czasie zazwyczaj powinno sie zacząć.

mi odzeszdl tydzien temu i tez mam takie objawy jak ty...tyle ze nie mam rozwarcia i beda musieli mi chyba cos podac by je uzyskac:( trzymam kciuki ze wszystko sie zacznie i bedzie wporzadku:)

Gość Basia31
witam ja mam termin na 24 stycznia, dziś zobaczyłam w śluzie takie trzy kropeczki krwi, czy któraś też tak miała, nie wiem czy to coś poważnego i mam zacząć się martwić czy po propstu poczekać co będzie dalej? poradźcie!!! i mam jeszcze pytanko - jak często robicie KTG?

Basiu, myślę ze narazie nie masz powodów do zmartwień. W frazie gdyby zaczeło sie normalne krwawienie to wtedy oczywiście powiino sie pojechac do szpitala. Poza tym bardzo możliwe że to był czop śluzowy który moze byc podbarwiony krwia. Ja ktg miałam narazie 2 razy , po ok 6 dniach. W poniedziałek bede miała kolejne. A czy wy płacicie za ktg, bo ja z uwagi na to ze chodze do lekarza prywatnie płacę za ktg 40 zł :(

ja za ktg nie place jest one wykonywane w kazdym szpitalu jesli sie pojedzie i gzecznie poprosi bynajmniej tak mi lekarz powiedzial i ja potwierdzam bo w moi przypadku z tym nie mam problemu ktg robie raz w tyg chodz ma nadzieje ze w ciagu tygodnia juz urodze, a mam pytanie Dosia30 na kiedy masz termin bo nie doczytalam dokladnie w postach najwidoczniej :)

Dziękuję Dosiu, no to uspokoiłam się. Co do KTG to ja robię prywanie też płacę 40 zł, zapytałam o to jak często robicie ponieważ miałam robione we wtorek i wszystko było ok, lekarka kazała mi podjechać jeszcze w piątek, ale mąż musiał zostać w pracy więc nie pojechaliśmy, lekarka stwierdziłą że to bardzo ważne badanie i w takim raziem mam podjechać do szpitala (ale tam musiałabym powiedzić że nie czuję ruchów dziecka, a ja nie chcę kłamać, zwłaszcza że mała cały dzień fika), dodam jeszcze że w poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza i pewnie zrobimy ktg

A ja nie mialam ani razu robionego ktg i nie wiem nic ... Ani ile przypuszczalnie dzidzia wazy ... No nic ... :(

co tu taka cisza :( ja umieram z nudow i odliczam dni do terminu...przyszle mamusie udzielajcie sie

wage dziecka podaje sie na ktg a ktory masz juz tydzien ciazy ja jutro zaczne 39 wlasnie i chce juz urodzic, mecza mnie bole i skurcze ale z racji swojej nieregularnosci sa przepowiadajace:( nie martw sie ktg z pewnoscia beda robic ci w szpitalu a jesli masz jakies obawy pogadaj z lekarzem to do kamila_0_

poprawka wage dziecka podaje sie na usg ale i tak ona nie jest waga dokladna tlyko przypuszczalna poniewaz ultrasonograf czyli usg oblicza ja na postawie obwodow kosci malenstwa a jak wiadomo moze byc male dziecko a tlusciutkie albo szczuplutkie tego sie nie wie dokladnie

nio to 4 dni przedemna a ja planuje tego dnia is do szpitala i tam spedzic reszte czasu jesli nic sie nie ruszy:( a bedziesz miec chlopca czy dziewczynke?

ja tez bede miala chlopca:) a ubranka mam w roznych kolorach niebieskie ecri itd. oprocz rozowych :) wiesz usg zawsze moze sie mylic nigdy nie wiadomo dopuki sie nie zobaczy na wlasne oczy:)