Gość wenb Napisano Kwiecień 17, 2012 u mnie gulasz z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym (oczywiście domowej roboty :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Kwiecień 17, 2012 no i są już udka. wyszły genialnie. jak zwykle przedawkujemy i nie będziemy się mogli ruszać ;) http://homesweethome.blox.pl/2012/04/Udka-pieczone-w-glazurze-miodowo-musztardowej.html jeszcze trzeba jakiś deserek wykombinować na wieczór :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 Krupnik , kotlet z kurczaka, ziemniaki, sałatka z pomidorów, sałaty , rzodkiewki, szczypiorku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Napisano Kwiecień 17, 2012 i wa 33 z mi mala konsumowac przestaly :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość janeczka_ Napisano Kwiecień 18, 2012 Dziś na obiad mam zapiekane w ziołach ziemniaki z gotową sałatką kalafiorową degi, którą bardzo lubię i do tego kotlecik z piersi kurczaka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wenb Napisano Kwiecień 18, 2012 kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Kapuśniak, kluski na parze z truskawkami przepis na obiad: pikantne kotleciki z papryką składniki na cztery porcje 40 dag mięsa mielonego, po pół czerwonej i żółtej papryki 1 papryczka chili 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki różnych posiekanych ziół(natka, majeranek, szczypiorek, lubczyk) sól, pieprz, 4 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka curry, płatki suszonej papryki, olej do blachy sposób prygotowania 1.papryki i chili oczyść z pestek, miąższ pokrój drobno, wsyp do mięsa, dodaj zioła, jajko, bułkę tartą, dopraw, wyrób 2. porcje masy mięsnej oddzielaj i kotleciki z niej formuj, ułóż na blasze posmarowanej olejem i piecz ok. 15 minut w temperaturze 185 stopni 3. czosnek posiekaj, z jogurtem i majonezem połącz, przypraw curry, solą oraz pieprzem, kotleciki na talerze przełóż, posyp papryką suszoną, z sosem podawaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 18, 2012 ryba smażona saute, ziemniaki, surówka z roszponki, oscypka i szczypioru z oliwą jutro to samo plus pierogi z garmażerki, bo zabraknie na pewno ryby a potem nie wiem, jeszcze nic nie wyciągnęłam z zamrażarki tak myślę, że coś z mielonego, bo mam kilka porcji może spaghetti bolognese, bo dawno nie było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Kwiecień 18, 2012 Zupa meksykańska, której nigdy nie mam dosyć. Z pulpecikami w środku, które są genialne. Może ktoś wypróbuje? http://homesweethome.blox.pl/2012/02/Zupa-z-albondigas.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pyszne sa placki ziemniaczane Napisano Kwiecień 19, 2012 rosół z makaronem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiszkimyszki Napisano Kwiecień 19, 2012 http://martynapichci.blox.pl/html ja wczoraj miałam kotlety warzywne, zapraszam a mojego bloga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Zupa koperkowa, kotlet drobiowy jutro zupa cebulowa francuska z grzankami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do Śliczniotki, podobają mi Napisano Kwiecień 19, 2012 się Twoje propozycje na obiady. Może założysz osobny temat i będziesz dzieliła się również przepisami na nie? chętnie poczytam i wykorzystam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brzaowooka 32 Napisano Kwiecień 19, 2012 pulpety w sosie pomidorowym,ziemniaki,buraczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 20, 2012 spaghetti bolognese Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jak mozna podac buraczki Napisano Kwiecień 20, 2012 do sosu pomidorowego?:o a co dopiero zjesc?:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buraki są tak zdrowe i Napisano Kwiecień 20, 2012 niedoceniane, że każda próba ich jedzenia powinna być chwalona :0 nawet z sosem pomidorowym do towarzystwa :) Zjadłabym podobny zestaw: ale sos grzybowy bym dała i kaszę gryczaną + buraczki, mniam a u mnie dziś obiad na leniuch - nie krzyczcie :) frytki i paluszki rybne z piekarnika, z kapustą pekińską z jogurtem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mi mala z pracy Napisano Kwiecień 20, 2012 a propos burakow wlasnie;) wczoraj narobilismy pysznego wywaru miesno- warzywnego (kurczak, wolowina, warzywa, ziola i przyprawy), podzielilam na dwie czesci i dzisiaj jest barszcz czerwony z krokietami grzybowymi, jutro tez, a pojutrze ogorkowa. na drugie danie pewnie jakas salatka, albo bufet, albo deska serow;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Kwiecień 20, 2012 u mnie dzisiaj na szybko, bo pogoda za ładna na siedzenie w domu i gotowanie :) nadrabiam zaległości w ogródku i jestem w swoim żywiole :) więc takie oto schabowe: http://homesweethome.blox.pl/2011/12/Pieczone-kotlety-schabowe-z-batatami.html a na jutro szarlotka z jednym jajkiem. jeszcze nie mam na blogu. jak będę miała czas to wstawię. pozdrawiam wszystkich kreatywnych w kuchni i miłego weekendu życzę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no to deską ją Napisano Kwiecień 21, 2012 deską :D:D:D:D:D nie rozumieciecie, że ten niczek jest dla zmyłki? z niej prawdziwy king kong:o dlatego tak pieprzy trzy po trzy o tych swoich skromnych obiadkach z warzyw i DESKI serów :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mi mała 320 Napisano Kwiecień 21, 2012 tak tak, pomarańczko;) buziaczki co do tej nieszczęsnej deski serów - obiad jemy zwykle późno, bo w południe ciepły lunch - więc jak najbardziej pasują takie obiadokolacje składające się z różnych przekąsek. na desce sery, chorizo w plasterkach, prosciutto, do tego warzywa przeróżne i chrupiący chleb z orzechami; albo zamiast tego sałatka grecka - szybkie, lekkie i zdrowe:) polecam prowadzącym aktywny zapracowany tryb życia;) a dzisiaj barszcz czerwony cd, potem kawałki kurczaka z czerwonym pesto, czosnkiem, czerwoną fasolą, podane z ryżem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mi mala nie wysilaj sie Napisano Kwiecień 21, 2012 z tymi swoimi tlumaczeniami, bo naprawde jest zenujace Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mi mała 320 Napisano Kwiecień 21, 2012 ach ach ach ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wenb Napisano Kwiecień 21, 2012 dzisaj poza domem więc zjadłam pizze z tuńczykiem prosto z pieca ;) Pyszna była :D Jutro będzie zupa brokułowa krem z grzankami i pieczony pstrąg z cytryną i warzywami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 21, 2012 dziś obiad u mamusi, jutro duszona szynka w plasterkach brokuł ziemniakki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mi mała 320 Napisano Kwiecień 22, 2012 ogórkowa duszone steki wołowe, z cebulą, czosnkiem, ziołami młode ziemniaki do tego + fasolka szparagowa a już w maju prawie miesiąc bez gotowania;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do ciebie powyzej Napisano Kwiecień 22, 2012 ciebie najwidoczniej obchodzi, skoro tak zaciekle czytasz :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa 33 zawsze jeżdzisz Napisano Kwiecień 22, 2012 na niedzielne obiady do rodziców? Nigdy sama ich nie zapraszasz? Ps. lubisz np kotlety schabowe panierowane lub z piersi kurczaka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nceownvjce Napisano Kwiecień 22, 2012 18:53 [zgłoś do usunięcia]do ciebie powyzej ciebie najwidoczniej obchodzi, skoro tak zaciekle czytasz :D:D A ty druga, która tak skrupulatnie śledzi co kto i gdzie pisze :D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 23, 2012 tak, w zasadzie zawsze jeżdżę w sobotę albo niedzielę na obiad do mamy masz z tym jakiś problem? wczoraj szynka nie poszła, będzie dzisiaj a na jutro gulasz sie rozmraża Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach